Setari Cookie-uri

Cool hunt: Bistro Montignac

Am trait Montignac mult timp din viata mea. De fapt, daca ma gandesc bine, principiile alimentatiei propuse de el imi sunt atat de bine infiripate in minte incat astazi le aplic in mod inconstient, de parca portocala mi s-ar impotmoli in gat daca as savura-o dupa masa si nu inainte.

In privinta locatiei si amenajarii n-am de spus decat lucruri bune. Spatiul este decorat cu bun gust, calduros si confortabil, destul de elegant, dar nu scortos. Servirea este buna spre foarte buna. N-am asteptat aproape deloc mancarea si bautura, dar eram singurii clienti, deci e posibil sa nu fie chiar regula.

Din pacate, lista laudelor se opreste aici. Meniul este teribil de sarac (nu cred ca avea mai mult de 15 feluri de mancare cu tot cu aperitiv si desert). Nu inteleg bine de ce, cartea de diete a lui Montignac contine mai multe retete. Mai apoi, un bucatar (chiar si incepator) reuseste sa improvizeze mult mai multe feluri de mancare odata ce intelege principiile dietei si are ingredientele necesare la dispozitie.
In cele din urma, eu am ales o salata cu vita iar Madalina o mancare de praz cu masline. Ne-am luat fiecare cate o limonada care a fost servita cu fructoza conform indicatiilor lui Monti. Mie nu mi-a placut. In mare parte pentru ca intotdeauna am preferat sa beau neindulcit decat sa adaug tot soiul de prafuri in bauturi. Si apoi pentru ca limonada fara miere e ca snitelul fara cartofi prajiti, adica mai bine deloc. Mada insa, care e obisnuita cu fructoza, nu s-a plans deloc de limonada.



Mancarea nu a fost extraordinara. Salata mea pur si simplu nu s-a legat. Ierburile pareau luate direct de la punga, iar vita era teribil de slab reprezentata. Am apreciat in schimb cateva rosii uscate in ulei care au dat gust si culoare verziturilor. Nici prazul cu masline al lui Mada nu m-a impresionat deloc cu atat mai mult cu cat aspectul prazului gatit este de felul sau cam nefericit, iar bucatarul nu si-a dat in niciun fel osteneala sa-l faca mai prietenos.






Preturile au fost nici prea prea, nici foarte foarte. Marea noastra destrabalare a costat 70 lei, ceea ce n-ar fi fost deloc mult, daca as fi plecat cat de cat satula de acolo. Pe de alta parte insa, vorbim de un restaurant „de dieta”. Si poate fi apreciat ca o alternativa buna la un regim de infometare. Daca insa esti ceva mai avansat intr-ale alimentatiei tip Montignac, restaurantul nu te va impresiona aproape deloc.
Madalina a fost ceva mai blanda in evaluare: E o experienta. Nu este un loc unde sa mergi saptamanal, dar, o data la ceva timp, parca as sari peste gatitul acasa. ;)


Oana Trifu



Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
13 Ianuarie 2012
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.