Setari Cookie-uri

Invata sa gestionezi evenimentele stresante din viata ta

Orice eveniment de viata, fie bun sau rau, poate fi un factor de stres.

Stresul prelungit provoaca depresie. DA sau NU ?

La 3 luni dupa un exces de evenimente stresante este foarte probabil sa apara depresia. De asemenea, riscul de depresie este foarte ridicat la 6 luni dupa un eveniment amenintator pentru viata noastra.

Se pare ca exista o relatie complexa intre situatiile stresante, reactia mintii si a corpului la stres si debutul unei depresii. Foarte multi oameni dezvolta o depresie in urma unui eveniment care le traumatizeaza vietile. Moartea cuiva drag, pierderea slujbei, sfarsitul unei relatii se numara printre cele mai raspandite cauze ale stresului puternic.

Stresul poate sa apara si ca efect al unor evenimente pozitive cum ar fi casatoria, mutarea in alt oras sau obtinerea unui nou job. Oricare dintre aceste cauze, pozitive sau negative, pot fi legate indirect de declansarea unei depresii.

Citește și:

Multe persoane reusesc sa treaca peste intamplarile traumatizante, astfel incat e greu de spus daca acestea in sine provoaca depresia. Astfel, acelasi tip de eveniment stresant poate provoca depresie la o persoana, in timp ce la alta nu.

Depasit de siuatie ? Fa o vizita la medic !

De obicei, mai multe evenimente de viata se petrec simultan: spre exemplu, putem experimenta intr-o perioada scurta de timp schimbari in conditiile de locuit, schimbarea job-ului, probleme in relatia cu seful, modificari in modul de petrecere a timpului liber si imbolnavirea unui parinte.

Adunand punctajul aferent fiecaruia dintre aceste evenimente de viata, vom vedea ca scorul final de stres este foarte ridicat.

Astfel, in momentul in care ajungem la sentimente de anxietate, insomnii sau depresie, avem nevoie de ajutor in gestionarea situatiei, iar psihiatrul este singurul care ne poate da o mana de ajutor.

Citește și:

Tratamentul si terapia pentru pacientii bolnavi de depresie sunt factori cheie in mentinerea sub control a starilor de tristete sau a gandurilor suicidare.

www.depresiv.ro

sursa foto prima pagina: shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
28 Ianuarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.