Kudika
2 Mai 2013

Este o sarbatoare speciala, deci este nevoie de un meniu special.

Ce bucate alese planuiesti sa pregatesti pentru acest Paste? Adica in afara de pasca, oua inrosite, cozonaci si drob. Prin ce anume se va deosebi masa ta festiva de cea a altor de mii de credinciosi?

Iti voi recomanda cateva retete care suna delicios si, cred, te vor tenta sa le incerci.

Friptura de miel cu legume

Ingrediente: 4 bucati de miel (cca. 110g fiecare), o lingurita de frunze (proaspete) de rozmarin, o lingurita de cimbru proaspat, 4 morcovi mici, 2 pastarnaci, 2 cartofi rosii medii, 4 catei de usturoi, 8 cepe mici, 2 linguri ulei, 150 ml vin, sare si piper (negru, proaspat macinat) dupa gust.

Cum se prepara: Incinge cuptorul la 200 de grade Celsius inainte de a introduce tava.

Piseaza rozmarinul intr-un mojar si toaca frunzele de cimbru. Indoaie cotletele astfel incat sa fie rotunjite si aseaza-le in tava unsa cu ulei. Da-le cu sare si piper si adauga deasupra lor cate putin rozmarin si putin cimbru. Introdu tava in cuptor, cat mai sus, pentru 10 minute.

In acest timp, pregateste legumele: curata si feliaza morcovii iar pastarnacul taie-l in jumatati pe lungime. Spala cartofii, apoi feliaza-i, fara a-i curata de coaja. Fiecare felie tai-o apoi in patru cuburi. Curata cateii de usturoi, dar lasa-i intregi. Cepele va trebui sa le tai in 8, insa nu pana la codita, astfel incat sa ramana prinse. Pune toate legumele intr-un castron si asezoneaza-le cu ulei, verdeturile ramase, sare si piper.

Scoate cotletele din cuptor, aranjeaza legumele in jurul carnii si introdu tava inapoi in cuptor, tot pe raftul de sus, inca 35 de minute. Apoi scoate-le si aseaza-le intr-o tava incalzita si, dupa ce adaugi vinul, introdu tava in cuptor, asezand-o la mijlocul acestuia. Nu lasa mai mult de 1, 2 minute, iar sosul format adauga-l peste carne si legume in momentul servirii.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: