Setari Cookie-uri

Retete delicioase pentru Paste

Este o sarbatoare speciala, deci este nevoie de un meniu special.

Desert: Tarta cu cocos

Ingrediente: 1/2 pachet de aluat de placinta refrigerat, 2 pahare lapte degresat (max 1,5%grasime), 1 pahar de lapte amestecat separat cu smantana (in parti egale), 1 1/2 pahare fulgi de nuca de cocos, 1 pastaie de vanilie taiata pe lungime, 2/3 pahar de zahar, 1/3 pahar de amidon de porumb, 4 galbenusuri de ou, 2 linguri de unt, 3 albusuri de ou la temperatura camerei, 1/2 lingurita de smantana, 1/2 pahar de zahar, 1/4 pahar apa, 1/4 pahar fulgi de nuca de cocos.

un varf de lingurita de sare.

De asemenea, vei avea nevoie de hartie de copt, astfel incat aluatul sa nu ti se lipeasca de tava.

Cum se prepara:

Incalzeste cuptorul la 425°.

Aseaza aluatul de placinta pe hartie de copt, intr-o tava pentru tarta cu diametrul de 22-23 cm. Ai grija sa ii netezesti marginile - poti folosi folie de aluminiu pentru a le face sa nu depaseasca marginile tavii. Dupa ce ai acoperit-o cu folie de aluminiu in intregime, bag-o la cuptor pentru 10 minute. Inlatura marginile din afara tavii si folia de aluminiu si bag-o inca 10 minute la cuptor, pana se rumeneste. Las-o sa se raceasca.

Citește și:

Amesteca laptele cu lichidul obtinut din lapte si smantana intr-o tigaie medie, la foc potrivit. Adauga cocosul (cantitatea mai mare mentionata: un pahar si jumatate). Adauga semintele din pastaia de vanilie, dar si pastaia, si amesteca pana obtii o compozitie omogena, apoi ia cratita de pe foc. Acopera si las-o asa pentru 15 minute. Se strecoara printr-o bucata de tifon (din acela rar, in care se stoarce branza) intr-un castron. Aduna marginile tifonului si strange-l, pentru a stoarce toata zeama. Arunca ce-ti ramane in tifon.

Amesteca doua treimi de pahar de zahar cu amidonul de porumb, sarea si galbenusurile intr-un castron, folosind un tel. Adauga treptat amestecul de lapte, amestecand constant. Apoi toarna compozitia aceasta inapoi in tigaie si continua sa amesteci. Cand da in fiert, da tigaia la o parte de pe foc. Adauga untul si amesteca pana se topeste. Aseaza tigaia intr-un recipient mare cu gheata timp de 6 minute si amesteca pana se raceste.

Citește și:

Toarna compozitia aceasta peste aluatul de tarta. Acopera cu folie pentru alimente si las-o la frigider macar o ora.

Intr-un bol, adauga albusurile si smantana si bate-le (cu mixerul, la viteza mare) pana se fac spuma. Adauga jumatate de pahar de zahar si un sfert de pahar de apa intr-o tigaie si lasa-le sa fiarba pana se topeste zaharul. Poti amesteca, pentru a se topi mai repede. Toarna siropul peste albusuri, batand cu mixerul la viteza mare pana cand compozitia se intareste. Adauga aceasta compozitie peste tarta, acopera si pune-o la frigider pentru 2 ore.

Presara fulgii de cocos ramasi inainte de servire.

Pofta buna!

Sursa foto interior si prima pagina: Shutterstock.

Vizionare placuta


Kudika
2 Mai 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.