Setari Cookie-uri

5 Lucruri despre mancare pe care le putem invata de la italience

Incercam sa fim din ce in ce mai atenti la ceea ce mancam, sa consumam produse bio sau eco pentru sunt mai sanatoase, dar ce inseamna mancarea pentru noi?

Italienii sunt renumiti pentru paste si pentru pizza. Se spune ca paste mai bune ca in italia nu poti manca nicaieri in lume. Chiar daca sunt consumatori inraiti ai pastelor italienii reusesc sa isi mentina silueta si mai ales italiencele.

Asta pentru ca ele apreciaza mancarea mai mult decat o facem noi si nu privesc mancarea ca pe o simpla hrana ci ii atribuie mult mai multe insusiri.

foto bucatar sef sursa shutterstock

Cateva dintre aceste lucruri putem sa invatam si noi.

Sophia Loren spunea: "Tot ceea ce vedeti la mine se datoreaza spaghetelor".

1. Investeste in ceea ce mananci

Cand vine vorba de mancare trebuie sa fim foarte atenti la ceea ce cumparam. De evitat sunt ofertele la alimente, promotiile si preparatele pregatite in supermarketuri pentru ca nu stim sursa de provenienta a alimentelor folosite.

Un proverb spune ca "Esti ceea ce mananci", asa ca nu te zgarci atunci cand vine vorba de mancare.

Citește și:

2. Gandeste-te la mancare ca la o parte din viata ta

Ia exemplu de la bloggerii specializati pe gastronomie. Ei fac asta din pasiune, gatesc pentru ca le place, mananca pentru ca le place, si in cele mai multe dintre cazuri, mancarea lor este si foarte sanatoasa. Pentru ei este un stil de viata, stilul lor de viata.

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.