Setari Cookie-uri

5 Lucruri despre mancare pe care le putem invata de la italience

Incercam sa fim din ce in ce mai atenti la ceea ce mancam, sa consumam produse bio sau eco pentru sunt mai sanatoase, dar ce inseamna mancarea pentru noi?

3. Gateste preparate simple

Daca intrebi o italianca unde se poate manca cel mai bine aceasta iti va raspunde simplu: acasa. Daca vrei ca mancarea pe care sa o prepari sa fie gustoasa trebuie sa folosesti ingrediente de inalta calitate si sa stii foarte bine cum sa le combini.

O mancare complicata nu este neaparat si o mancare buna.

Este foarte important sa stii ce se intampla cu fiecare ingredient in parte atunci cand incepi sa il gatesti, cum se comporta si ce reactii chimice au loc.

4. Consuma alimente de sezon produse chiar in tara ta


Opteaza pentu alimente specifice sezonului respectiv si incurajeaza productia propriei tari.

Nu conteaza atat de mult daca alimentele sunt organice cat conteaza daca este sezonul lor pentru ca nu sunt fortate sa creasca si o fac in mod natural.

In plus, alimentele importate trec prin tot felul de conditii nestiute de noi, ceea ce nu este tocmai sigur.

Citește și:

foto artistica femeie tanara si frumoasa sursa shutterstock

5. Mananca incet

Suntem atat de grabiti in ultimul timp incat sarim peste mese sau mancam pe fuga atunci cand avem la dispozitie cateva minute.

Cel mai rau este sa mancam pe drum.

Cand suntem in drum spre birou ne cumparam un covrig sau ceva de la fast food si devoram mancarea in timp ce alergam la job sau la o intalnire.

Masa trebuie sa o iei in liniste, sa mananci incet si sa savurezi mancarea pentru ca astfel digestia se realizeaza asa cum trebuie. De asemenea acest lucru te va ajuta sa iti dai seama mai bine cat trebuie sa mananci astfel incat sa nu depasesti cantitatea de alimente necesara organismului tau.

Foto prima pagina bucatar sef zambind sursa shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Septembrie 2013
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.