Setari Cookie-uri

Top 5+1 legume care contribuie la frumusetea ta

Alege sa consumi zilnic legume si verdeturi pentru un organism sanatos, un tonus excelent si o frumusete care nu paleste niciodata!

Sfecla rosie

foto: sfecla rosie, Shutterstock

Sfecla sorie este cunoscuta pentru culoarea ei rosu-mov si pentru gustul dulceag. Aceasta leguma este printre cele mai gustoase si poate fi consumata in diferite moduri, in special in salate de cruditati. Sfecla ar trebui sa fie prezenta in alimentatia zilnica a femeilor pentru ca ajuta la diminuarea petelor pigmentare, mentine hidratarea si reduce ridurile fine.
Sfecla contine betaina, o susbstanta ce contribuie la mentinerea unui metabolism activ si reduce nivelul grasimilor nesanatoase din organism.

Vanata

foto: vanata proaspata, Shutterstock

Vinetele au un gust deosebit, iar salata de vinete este pe placul tuturor. Pe langa un gust bun si un aspect placut, vinetele ne ajuta sa ne mentinem stralucirea naturala a pielii si combate ridurile fine. Una dintre substantele regasite in vinete, nasuninul, previne raspandirea celulelor canceroase si in acelasi timp incetineste deteriorarea neuronilor prevenind, acolo unde este cazul, boala Alzheimer.

Citește și:

Varza de Bruxelles

foto: varza de bruxelles, Shutterstock

Varza de Bruxelles este bogata in compusi de sulf care impiedica dezvoltarea tumorilor prin blocarea unor enzime care declanseaza reactii anormale in organismul uman. In urma unor studii stiintifice s-a demonstrate ca un consum echlibrat de Varza de Bruxelles aduce organismului aportul zilnic de compusi sulfurosi, compusi care sunt responsabili pentru minimizarea riscului de infectii, inflamatii si artrita reumatoida.

foto: femeie fericita, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
13 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.