Setari Cookie-uri

7 sfaturi pentru mic dejun rapid si sanatos

7 retete in 7 zile pentru o dieta sanatoasa

4. Omleta viteza

Aceasta reteta este foarte simpla si se prepara rapid iar secretul este cuptorul tau cu microunde. Ai nevoie de un ou sau doua, dupa preferintele tale. Adauga un strop de lapte sau o lingurita de branza rasa.

omleta
foto shutterstock omleta cu paine

Bate amestecul foarte bine si pune-l intr-o farfurie larga la cuptor. In functie de puterea aparatului tau, omleta poate fi gata in 2 pana la 4 minute.
Scoate-le de la microunde si poti presara deasupra un varf de ceapa verde tocata.

5. Baton din fructe uscate

Batoanele de cereale sau fructe uscate sunt modalitati bune de a-ti incepe dimineata insa cele din comert pot contine ingrediente daunatoare. De aceea, ti le poti prepara singura in casa. Ai nevoie de o mana de migdale, stafide si curmale uscate, dar nu confiate.

baton din fructe uscate
foto shutterstock baton din fructe

Amesteci totul intr-un blender pana cand se omogenizeaza si intinzi pasta obtinuta pe o felie de folie alimentara si pui totul la frigider. De dimineata, le poti taia bucatele si le poti consuma in drum spre munca sau scoala.

Citește și:

6. Ou posat

Suna foarte pompos si complicat, mai ales ca aceasta reteta a fost vedeta show-urilor culinare din ultimii ani. De fapt, un ou posat este un ou fiert fara coaja si se prepara foarte usor.

ou posat
foto shutterstock ou posat

Pui apa la fiert cu un strop de otet care va ajuta albusul sa se coaguleze mai repede. Ai grija ca apa sa nu clocoteasca atunci cand pui oul in apa. Ca sa nu se imprastie peste tot, sparge-l intai intr-un vas mic si toarna-l cy grija in apa fierbinte. Lasa totul sa mai fiarba un minut sau doua apoi opreste apa si acopera cratita.
Scoate-l cu grija si il poti servi pe o felie subtire de paine.

7. Sandwich cu iaurt si somon

Americanii se dau in vant dupa covrigii cu crema de branza, ceapa si somon dar pentru un mic dejun usor si satios, inlocuieste covrigul cu o felie de paine din faina integrala pe care o poti praji. Pe deasupra pune un strat de iaurt grecesc apoi cateva felii subtiri de somon. Poti asezona totul cu un strop de lamaie sau ceapa verde tocata marunt.

Citește și:

sandwich cu somon
foto shutterstock sandwich cu somon

foto prima pagina shutterstock ou posat

Vizionare placuta


Kudika
11 Iunie 2014
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.