Mai multe
| mai cleopatra te-am intrebat ceva dar iar ocolesti raspunsul...in fine da o femeie gravida care a trait in concubinaj nu e ok dar de ce atata inversunare?? ca de ce nu s-a casatorit inainte...nu suntem noi datoare sa judecam nu crezi??? si apoi cine e primul fara de pacat ala sa arunce piatra...daca nu ai trait in concubinaj nu inseamna ca nu poti avea alte pacate la fel de grave ...asa ca nu vad rostul sa blamezi pe altii. | ||
|
Josie Postat pe 14 Aprilie 2008 12:46 |
||
|---|---|---|
| ASTA A FOST PUR PAREREA MEA,NU AM RUGAT PE NIMENI SA FIE DE ACORD CU EA,PUR SI SIMPLU ESTE O OPINIE SI AVETI DREPTUL SA VA PLACA SAU NU....EU NU JUDEC,VORBEAM LA GENERAL,DESPRE CONCUBINAJ,CA ESTE UN PACAT,DA SUNT PACATE MAI GRAVE,DAR CONCUBINAJUL TOT PACAT RAMANE..... | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 12:59 |
||
| DACA ESTI DE ACORD CA CONCUBINAJUL NU E OK,E PACAT,ATUNCI PREOTII AR AVEA DATORIA SA MAI AMINTEASCA CA ESTE PACAT,NU SA INCURAJEZE ASTFEL DE FAPTE...E OK,SA CASATOREASCA 2 TINERI,CARE AU AVUT RELATII SEXUALE,CA DOAR N-O SA LE CEARA CERTIFICAT DE VIRGINITATE,DOAR CA ATUNCI CAND FEMEIA VINE LA CUNUNIE GRAVIDA,E EVIDENT,AR TREBUI SA STIE CA NU E CUVIIOS ASTFEL DE MOD DE VIATA...PAREREA MEA... | ||
|
|
||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 13:06 |
||
| pai preotii reamintesc mereu ca nu e bine sa traiest iin concubinaj nu stiu cand ai intrat tu ultima data intr-o biserica crestina...dar ei stiu ca nu e cuviincios de aceea si vin la preot sa ii cunune sa nu mai stea in pacat ... tot nu vad unde e problema | ||
|
Josie Postat pe 14 Aprilie 2008 13:09 |
||
| TOCMAI DE ACEEA,CARTEA PE CARE TU O AI ESTE O TRADUCERE A SENSURILOR DIN CORAN,SI NU CORANUL IN ORIGINAL,UN CUVANT IN LIMBA ARABA LA TRADUCERE ISI POATE MODIFICA SENSUL TOTAL,DE ASTA RUGACIUNEA MUSULMANILOR DIN TOATA LUMEA,FIE EI TURCI,UZBECI,INDONEZIENI SAU INDIENI...SE FACE IN LIMBA ARABA...P/U A NU DA MOTIV DE INTERPRETARI,SCHIMONOSIRI ALE SENSURILOR ORIGINALE.....CARTEA PE CARE O DETII ESTE UN "FEL DE DICTIONAR EXPLICATIV"SCRIS DE UN TEOLOG,CARE TOT OM RAMANE,SI MODUL IN CARE A EXPUS TRADUCEREA NU ESTE CU SIGURANTA = CU ORIGINALUL....:) | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 13:17 |
||
| m-am ferit sa mai comentez pe marginea subiectului, da...ma mananca degetelele si nu ma pot abtine!pai traiesc in pacat de mult timp( si ce dulce mi-e pedeapsa:)si ma duc si pe la preot da' nu acu' ci in septembrie, si dc raman insarcinata pana atunci ma duc si cu bebe in burtica.nu cred ca nu o sa ma primeasca sau o sa ma certe preotul ca am indraznit sa raman insarcinata inainte de a ma casatori la biserica. asa ca sa nu-mi spuna nimeni ca e PACAT sa concep un copil inainte de casatorie!pai ce vroiati dragelor sa ma casatoresc la 20 de ani cand mi-am inceput viata sexuala?sau sa ma pastrez virginica pana acum cand ajung si eu in fata altarului? astea sunt conceptii demne de bunica!si sa nu ne judece nici un muritor de rand ca nu are dreptul!dam sooteala doar in fata lui dumnezeu.asa ca mai usor cu aruncatul cu pietre ca nu e nimeni fara de pacat! | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 13:20 |
||
| si cred ca nici dumnezeu nu are nimic impotriva sa aduc pe lume un copil care va fi iubit, chiar in conditiile in care a fost conceput inainte sa-mi spuna preotul ca ne declara sot si sotie. | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 13:24 |
||
| stiti de ce? pt ca dumnezeu ne iarta si ne iubeste NECONDITIONAT!!!! | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 13:25 |
||
| PREOTUL NU O SA TE CERTE,DAR LA DUMNEZEU TE-AI GANDIT?NU JUDEC PE NIMENI,DAR VORBA CEEA:DUMNEZEU NU BATE CU BATUL...FIECARE ALEGE CUM SA TRAIASCA,CAND SA SE CASATOREASCA,DAR INTR-UN SFARSIT TOT LA DUMNEZEU O SA AJUNGEM...CAT DESPRE VIRGINA PANA LA ALTAR,ESTE ALEGEREA FIECARUIA DIN NOI,DAR DACA O FEMEIE O SA AIBA RELATII CU 2-3-4 BARBATI INAINTE DE CASATORIE ,OARE ASTA NU E PREACURVIE?NU SCRIE IN BIBLIE CA:TRUPUL FIECARUIA ESTE TEMPLUL DOMNULUI,SI ACEL CE FACE RAU TRUPULUI SAU E CA SI CUM AR FACE MURDARIE IN TEMPLUL DOMNULUI....??????????????????ACCEPT CA SUNT DEMODATA,DAR MAI BINE CU CONCEPTII DEMODATE DECAT CU ULTRAMODERNE CARE MA VOR DUCE LA PIERZANIE..:) | ||
|
lunaa80 Postat pe 14 Aprilie 2008 13:33 |
||
| NICI EU NU MA SUPAR CAND MI SE SPUNE CA AM IDEI DEMODATE....MA BUCUR CA POT SA FIU ASA CUM CRED CA TREBUIE SA FIU,SI NU VAD NICI O RUSINE SI IRONIE IN FAPTUL CA SOTII SA SE CASATOREASCA VIRGINI.... | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 13:37 |
||
| da bine zici @cleopatra "SOTII trebuie sa se casatoresca virgini" asa e. cred ca asta e cel mai frumos lucru ..si cred ca asa au sanse ca iubirea lor sa se mentina f multa vreme. Din pacate acum lumea nu mai merge asa ... de aceea exista inselat ... copiii care apar pe lume facuti de parinti inconstienti care nu ajung sa se iubeasca si fac avort ... eu nu inteleg cum poti o omori o faptura mica care seamana leit cu partenerul tau pe care il iubesti??? e o cruzime ..dar chestia asta se intampla pt. ca oamenii fac doar sex ... si in realitate dupa ce se termina o noapte de aventura nu le mai pasa unul de celalalt d-apoi sa le pese de un copil care ar rezulta dintr-o astfel de relatie pasagera. | ||
|
Josie Postat pe 14 Aprilie 2008 13:47 |
||
| cu toate astea nu arunc cu piatra pt. ca si daca au fost persoane care au trait in concubinaj si apoi sa-u casatorit ..bravo lor ca in final s-au casatorit ...ar trebui incurajate aceste pers ..nu sa stam sa le reamintim ca au gresit ... era o chestie pe care o zicea Maica Tereza "sa nu ma chemati ca prostez impotriva razboiului sa ma chemati sa militez pt. PACE" adica sa nu lupti impotriva razboiului tot cu razboi ..asa ca nu are rost sa ne uitam atat la partea rea a omului cat sa vedem partea buna ca s-a schimbat ce rost are sa staruim in trecut ca uite cutare persoana a facut pacatul cutare... si sa stam noi sa analizam ce si cum pt. ca nu suntem noi datori sa judecam pe altii sa ne judecam pe noi insine. Bunatate nu ne-o masuram prin relele pe care NU le facem ci prin BINELE pe care IL FACEM. | ||
|
Josie Postat pe 14 Aprilie 2008 13:53 |
||
| stai linistita Viviana ca un bebelus nu trebuie sa vina programat el vine cind vrea DUMNEZEU SI NU ESTE UN PACAT SA TE CUNUNI RELIGIOS GRAVIDA SI CU RODUL DRAGOSTEI VOASTRE IN PINTECELE TALE.oricum mai pacat este sa faci avort si apoi sa intrii in biserica sa te casatoresti.fiecare interpreteaza cum vrea si ce vrea si nu cred ca e necesar sa asculti ce spun unele femei fara personalitate care au tradat valorile in care s-au nascut si au crescut pentru ceva ce nu i-ti da nici macar dreptul sa fi liber. | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 14:00 |
||
| oricum DUMNEZEUL nostru este bun si iertator de oameni si sint convinsa ca le va ierta si pe cele ce acum il blameaza ca nu stiu ce zic. | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 14:03 |
||
| france ,eu sunt sigura de cuvintele mele,eu nu am zis nimic mai mult decat ca a trai si a face copii inafara casatoriei este un pacat...nu eu am nascocit asta acum,ci dumnezeu ne-a dat povatuire....sa facem totul dupa lege,fie ea crestina,islamica sau iudeica...fara discutie,ca dumnezeu ne iubeste,dar ce facem noi ca sa-i aratam ca ne iubim si il iubim?si nu mai spune ca noi aruncam cu piatra si judecam,tu judeci cand zici ca noi suntem fara personalitate siu am tradat valorile....dumnezeu stie mai bine ce e in sufletul meu si ca in islam am gasit acele valori care ma inalta...nu dumnezeu ne calauzeste dupa bunul sau plac?pai el m-a calauzit spre aceste valori,pe care le respect cu toata suflarea...nu judeca si nu vei fi judecata....:)in rest pace | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 14:40 |
||
| si poti sa fii atat de draguta,incat sa-mi arati unde am blamat pe dumnezeu...??????el stie cine si ce simte....cu iubire raspund iubirii....iubirea fata de dumnezeu nu are margini,si tu vii sa-mi spui ca il blamez....audzu be llah..... | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 14:45 |
||
| Cleopatra, nu stiu chiar atat de putine despre islam incat sa ma imbrobodesti tu. Arabii pe care ii cunosc mi-au spus ca limba lor e foarte complicata si de fiecare data cand se traduce coranul exista o dificultate foarte mare in a pune frazele in limba respectiva. De aici subtitlul traducere a sensurilor, pentru ca sunt unele cuvinte care nu au echivalent perfect in limbile in care se transpune textul. Cartea din care ti-am citat nu e un dictionar teologic, e coranul tradus in limba romana. Daca ne referim la cuvantul "usor", nu mai discutam de o interpretare a sensurilor unui cuvant, ci de prezenta sau lipsa lui acolo. In versiunea pe care ti-am citit-o eu, cuvantul nu exista. Si imi pare ca trebuie sa-ti atrag atentia, dar cred ca cei care fac parte din liga culturala islamica stiu araba mai bine ca tine, ca doar e limba lor materna.In afara de asta, eu sunt filolog si stiu cum se fac traducerile. Ca sa traduci coranul trebuie sa fii absolvent de araba-romana, sa ai experienta, probabil sa lucrezi intr-o echipa datorita dificultatii textului. Prin urmare el trece prin cateva maini(citeste creiere), inainte sa fie tiparit, si cred ca oamneii respectivi au cunostinte mult mai inalte de araba si de romana decat ai putea sa ai tu vreodata. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 15:02 |
||
| cleopatra,e alegerea ta dupa ce valori vrei sa traiesti doar ca eu traiesc si lucrez impreuna cu femei musulmance care nu prezinta care acest fanatism religios ca voi cele convertite si respecta valorile si religia fiecaruia neincercind sa se dovedeasca a fi mai presus si neincercind sa convinga pe nimeni ca religia lor este superioara asa cum faceti voi in toate discutiile de acest gen.nu as fi intervenit in discutie dar voi exagerati cu tot felul de citate din coran interpretindu-le bineinteles in favoarea voastra .nici macar nu a-ti raspuns la intrebarile directe pe care le-au pus diferite persoane dar nu este de mirare deorece raspunsurile nu sint in favoarea voastra s-au poate nu aveti un raspuns.citeste inca odata discutiile si ai sa vezi ca intr-un coltisor de suflet o sa-mi dai dreptate.nu am nimic personal cu tine si nici atit cu religia pe care ai aleso dar eu am principiile mele cum ca omul trebuie sa moara asa cum sa nascut.eu i-mi iubesc sotul si el pe mine si de aceea fiecare a ramas la religia lui deoarece asa este normal desi intre ortodoxism si catolicism diference sint mici.toate cele bune! | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 15:02 |
||
|
Prin urmare, draga Cleopatra, cred ca niste oameni cu o educatie mult mai inalta decat a ta in ce priveste limbile araba si romana stiu sa traduca mai bine coranul decat ai putea s-o faci tu vreodata. Cel putin din punctul meu de vedere lucrurile sunt clare. Fraza la care ne referim este: "Pe acelea de a caror neascultare va temeti, povatuiti-le, parasiti-le in paturi si loviti-le!" ORICUM, INDIFERENT DACA APARE SAU NU CUVANTUL"USOR", IMPORTANT E CA UN BARBAT ARE DREPTUL SA LOVEASCA O FEMEIE, SI ASTA SPUNE TOT DESPRE RELIGIA TA. Dupa cum am mai spus, orice ar face o persoana de sex feminin, ea nu ar trebui lovita niciodata, nici macar usor. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 15:11 |
||
| FETELOR, AM NEVOIE DE PUTIN AJUTOR. PROBABIL CA MULTE DINTRE VOI SUNT DEJA FAMILIARIZATE CU DISPUTA DINTRE MINE SI CLEOPATRA CU PRIVIRE LA FRAZA DIN CORAN CARE II DA DREPTUL UNUI BARBAT SA LOVEASCA O FEMEIE. SA PRESUPUNEM PENTRU UN MOMENT CA CE SPUNE CLEOPATRA AR FI ADEVARAT, SI TEXTUL AR CUPRINDE CUVANTUL USOR. CE PARERE AVETI, CREDETI CA DACA SE SPUNE CA BARBATUL ARE DREPTUL DE A LOVI O FEMEIE USOR, LUCRURILE SE SCHIMBA FOARTE MULT? | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 15:15 |
||
| ADICA E OK SA LOVESTI O FEMEIE ATAT TIMP CAT O LOVESTI USOR? CE CREDETI VOI DESPRE ASTA? | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 15:15 |
||
|
Cleopatra, n-ai raspuns la multe intrebari. De exemplu Janice te-a intrebat cum ai putut sa treci la o religie al carei profet a fost casatorit cu 11 neveste(marturisesc ca nu stiam numarul total al nevestelor lui mohamed, allah sa-l binecuvanteze si sa-l preamareasca), dintre care una a fost un copil de noua ani( eu stiam ca avea 7, dar o sa verific). Si asta probabil ca e nimic in comparatie cu faptul ca a omorat oameni. Apoi, de ce o femeie nu are si ea dreptul sa-si ia un alt sot daca cel pe care il are deja nu-i poate darui copii? De ce conform religiei tale e ok ca o femeie sa se culce cu doi frati, in cazul in care fratele ce i-a fost primul barbat a murit? DRAGA MEA, UITE UN PACAT MULT MAI MARE DECAT A TRAI IN CONCUBINAJ. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 15:21 |
||
|
Luna, a preacurvi inseamna a avea relatii sexuale cu o persoana casatorita. Un barbat care se culca cu o femeie casatorita e preacurvar, la fel cum o femeie care se culca cu un barbat casatorit e preacurva. La asta se refera preacurvia, nu la traitul in concubinaj. Gandeste-te si tu, trebuie sa existe o diferenta intre curvie si preacurvie. Janice, am vazut ca tu stii mai multe despre cutume si reguli ortodoxe, eu marturisesc ca am citit Biblia, cateva carti de rugaciuni si cam atat. Ai putea tu sa ne explici ce inseamna a preacurvi? Sensul pe care il stiu eu l-am invata din lecturile mele de literatura veche. Poate nu e cel complet. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 15:26 |
||
| draga wolfy,pentru mine un barbat care loveste o femeie este slab iar religia care te instiga sa faci acest lucru este nula.ori despre faptul ca o femeie se poate culca cu doi frati............. nu stiu poate o fi unul din motivele convertirii unora care se casatoresc virgine si mai au o speranta cu fratele.......ma depaseste treaba asta este foarte scirboasa dar se pare ca incurajeaza prostitutia in familie.se mai mira lumea de ce se nasc copii handicapati.nici nu pot sa gindesc asa ceva si sper sa fiu in stare sa-mi educ copii in asa fel incit sa nu-si piarda adevaratele valori ca as muri de durere. | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 15:37 |
||
| despre preacurvie ca asta este termenul intradevar doi oameni care locuiesc impreuna casatoriti la primarie s-au in concubinaj se spune ca nefiind casatoriti in fata lui Dumnezeu traiesc in preacurvie.nasul meu este preot si ma intreba de ce in primul mariaj nu m-am cununat religios si am trait in preacurvie? eu putin socata de termen i-am raspuns ca nu am simtit atunci ca pot sa ma leg in fata domnului cu persoana in cauza.atunci el ma dojenit si ma sfatuit ca atunci cind ma voi recasatori sa nu mai pacatuiesc si asta am facut dar tot nu ma convins sa nu locuiesc doi ani inainte de mariaj impreuna cu sotul sa-l cunosc sa vad cu cine ma casatoresc ca de cu primul am fost virgina si nu stiam ce este calea pe vale vorba romanului.oricum decit sa te culci cu nevasta fratelui si invers mai bine traiesti in preacurvie. | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 15:51 |
||
| acum inchei ca am program si nu mai pot sa stau cu o poveste reala traita in familia mea cind locuiam inca in Romania.verisoara mea primara ,divortata fiind de ceva timp se duce in excursie sa viziteze Libabul cu subsemnata.tinere si frumoase ,arabetii terminati dupa noi,eu fiind maritata nu era interesant dar ea cunoaste un tip Samir si asa incepe o dragoste mare..........tot neamul terminat,parintii ei la fel dar ea lasa tot si pleaca dupa dragostea vietii ei.se casatoresc si fac impreuna 4 copii dupa care incepe cosmarul:sotul ei i-i spune ca o iubeste dar este viril si mai are nevoie de inca o nevasta ca ea sa ingrasat si nu mai corespunde.asta sa moara saraca era disperata si atunci in nebunia ei a luat pastile sa moara.......si ce credeti atunci in vis ia aparut Maica Domnului .ma suna dupa ce i-si revine disperata si ca sa poata venii acasa ca nu putea decit insotita i-i trimit o telegrama ca ia murit mama si asa a reusit sa plece singura cu copiii.cum a ajuns in Romania a sarutat pamintul si a mers la prima biserica care ia iesit in cale cerindu-i iertare Dumnezeului ei la care renuntase dupa care ne-am dus si am botezat copiii.dobitocul fericit in timp de o luna dee zile si-a mai luat doua neveste deci avea patru cu ea cu tot.se intoarce inapoi fata cu mai putina durere in suflet incepind sa se roage di nou dumnezeului ei unde gasea singurul refugiu.sotul ei a plecat cu nevestele toate la BEIRUT si pe autobanda a intrat un tir in masina lor.singurul care a scapat cu viata a fost sotul ei care in urma accidentului a ramas ipotent.acum in sfirsit a divortat si se recasatoreste tot cu un musulman care din dragoste pentru ea a trecut la religia ei ,el fiind renegat de toata familia.poate exprimarea mea nu este clara si i-mi cer scuze de greseli dar este o lectie de viata reala a femeilor neveste de musulmani care si-au chimbat religia penttru ei .o zi buna va doresc | ||
|
Postat pe 14 Aprilie 2008 16:15 |
||
|
uau @france asta da poveste. Pai @wolfy225 eu stiam ca curvie e sa traiesti in concubinaj..adica sa faci sex inainte de casatorie si preacurvie se refera la adulter dar si la desfrau in sensul de perversitate definitia din DEX este: PREACURVÍE s. v. adulter, corupþie, crailâc, decadenþã, decãdere, depravare, desfrînare, desfrâu, destrãbãlare, dezmãþ, imoralitate, infidelitate, înºelãciune, necredinþã, perdiþie, perversitate, perversiune, pervertire, pierzanie, pierzare, stricãciune, viciu. |
||
|
Josie Postat pe 14 Aprilie 2008 17:23 |
||
| deci cleopatra dupa cum se vede pe cat blamezi tu preacurvia te-ai convertit la o religie care aproba asta (practic cel care isi ia a doua nevasta comite adulter fata de prima cu a treia comite adulter fata de prima si a doua si asa mai departe...) | ||
|
Josie Postat pe 14 Aprilie 2008 19:46 |
||
| France si Janice, multumesc pentru lamuriri.Extraordinara poveste France. Deci el si-a luat alta nevasta fiindca prima era grasa, nu pentru unul dintre cele trei motive pe care ni le-a expus Cleopatra. Si a avut vreo importanta ca ea nu a fost de acord cu a doua nevasta, sa nu mai vorbim de a treia si a patra? Se pare ca nu. Janice, din punctul Cleopatrei de vedere sa-ti iei patru neveste nu inseamna sa preacurvesti, pentru ca barbatul nu comite adulter. El face ce a facut si profetul - allah sa-l binecuvanteze si sa-l preamareasca. Cum sa nu-ti iei mai multe neveste daca ti se permite? Pai chiar esti nedreptatit, tu ai voie sa-ti iei numai patru, pe cand profetul... cate neveste ziceai ca a avut? | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 20:40 |
||
| Vivi Anna, mi-a placut la nebunie chestia cu traitul in mezozoic! | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 14 Aprilie 2008 20:43 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| care ma ajutati si pe mine ? | 4 | De la: just_laura 4 Septembrie 2009 09:49 |
| Idee pentru afacere! | 1 | De la: anima_libera 4 Martie 2009 22:59 |
| pisica persana | 9 | De la: blondye24 22 Noiembrie 2012 13:43 |
|
|
||
| consumi alimente,produse si esti platit | 5 | De la: mituta 1 Decembrie 2009 18:08 |
| :D | 10 | De la: greierash 13 Iulie 2009 11:18 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.