Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

Ca de obicei nu citesti cu atentie ce am spus.Am sustinut ca o carte sfanta nu trebuie sa se contrazica FLAGRANT cu ce se intampla astazi, adica in lucrurile mari - relatia om-Dumnezeu, femeie -barbat, relatiile umane in general. Vestimentatia se schimba si de la secol la secol, cu atat mai mult de la mileniu la mileniu.Ideea e ca religia trebuie sa fie destul de flexibila incat sa nu iti ceara sa te imbraci astazi ca acum 2000 de ani. Bun, sa spunem ca religia crestina presupune niste lucruri care nu mai sunt valabile astazi - vestimentatia - dar ele nu sunt de importanta maxima. Nu cred ca astazi ne oripileaza, ne jigneste in cele mai profunde convingeri, ni se pare barbarie ca acum 2000 de ani femeile isi acopereau parul, cum de exemplu percepem noi faptul ca profetul vostru a facut sex cu o fetita de noua ani. Iata o contradictie FLAGRANTA cu ce se intampla astazi. Niciun om normal nu poate sa accepte in zilele noastra asa ceva. O religie cu mohamed drept figura centrala este o religie inexistenta, cel putin pentru mine.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 20:49
Sunna, traditia profetului(saw) este baza pentru intelegerea versurilor Coranului. Aceste versuri au fost relevate n anumite situatii, descrise cu exactitate in hadith-uri(sunna) , si se refera numai la acele situatii, si nimic mai mult.
In legatura cu versetul controversat, e adevarat, cuvantul arab folosit in coran inseamna lovit usor.
Dar nu numai atat. Referitor la versetul acesta, in particular, profetul a luat un miswak, echivalentul unei periute de dinti din ziua de astazi, s-a lovit cu el pe umar, si a spus , asta puteti face. Nu poate insemna nimic mai mult decat atat, pt ca asta e tot ce mohammad a spus ca inseamna. mai mult, desi sotiile sale erau uneori rautacioase, el nu si-a lovit niciodata nici una dintre sotii, iar el este modelul fiecarui musulman. intr-un hadith se povesteste, ca , una dintre sotii fiind impertinenta la un moment dat, in prezenta profetului si a mamei ei , aceasta si-a lovit fiica peste fata. iar Mohammad a mustrat-o foarte tare pt ca a facut asta.
(saw)
In versul acela, loviti-le vine numai dupa ce celelalte modalitati de corectare a greselilor nevestei(a discutta cu ea, a intrerupe relatiile intime cu ea) nu a functionat..iar la majoritatea femeilor cu bun simt, functioneaza, si este ultima solutie inainte de divort. Iar aici este vorba despre greseli majore, ca furtul, a refuza sa iti ingrijesti copilul, sa altele..nu pt ca nu ai incalzit mancarea la timp, etc

Postat pe 16 Aprilie 2008 20:49
Janice, din cate imi amintesc s-a mai dicutat o data despre faptul ca in Biblie nu se specifica ca femeia trebuie sa se acopere si pe strada, ci doar in biserica. Abordeaza te rog penbtru a doua oara subiectul, eu am citit Biblia acum multi ani si nu am citate la indemana.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 20:52
janice..e o,,problema,, de-a mea lucrul asta.Cand simt minciuna incerc sa o descopar pe orice cai,chiar daca nu ma priveste personal. :) Nu-mi place si gata.Nu-mi plac oamenii care mint doar pt a parea ceva ce nu sunt.In fine..topicul asta e deja obositor,cleopatra o tot tine pe-a ei si basta..Sa se imbrace fiecare cum vrea,credinta se poarta in suflet si nu in haine.E indoctrinata,deja m-a iritat cu ,,scrierile,, si citatele ei religioase.Bine ca le stie dar nu le aplica.Cat despre sexul anal,draga mea cleopatra da-mi voie sa-ti spun ca nu are nimic de-a face cu animalele,pt ca animalele nu fac sex anal.Sau sa inteleg(scuza-mi lipsa de tact) ca voi,,religiosii,,musulmani,nu stiti ce inseamna,,pozitia cainelui,,? :)) Aceasta pozitie sexuala nu inseamna sex anal si totusi e identica pozitiei de sex a animalelor!Daca chiar nu o experimentati..atunci va compatimesc sincer,mare lucru pierdeti!Insa chiar nu cred lucrul asta,stiu din sursa sigura ca se foloseste si la voi.Probabil acum o sa raspunzi ca,,acei,,musulmani fac de rusime religia..:))) OOOFFFFF!!!! De unde atata absurditate?????In religia musulmana femeia e net inferioara barbatului si i se aminteste asta mereu(prin diferite metode) .Daca ele sunt multumite asa..asa sa traiasca!Ce-si face omul cu mana lui..se numeste lucru manual. :) Cu toate ca daca ar fi multumite,nu ar fi fost atatea,,revolutii,, feminine in tarile islamice.
oana81
Postat pe 16 Aprilie 2008 20:56
Scuzati-ma drage musulmance dar in continuare mi se pare incredibil ce citesc.Despre prezenta sau absenta cuvantului "usor" in versetul cu pricina am mai discutat. In coranul pe care il am eu nu apare. Insa oricum, usor, neusor, in cartea asta se spune ca un barbat trebuie sa loveasca o femeie. Nu ma intereseaza ca numai in anumite conditii ii aplica corectii fizice, si nu ma intereseaza ca face asta numai dupa ce alte modalitati de convingere a nevestei au esuat. DIN PUNCTUL MEU DE VEDERE NICIODATa UN BARBAT NU POATE LOVI O FEMEIE. Sau cel putin asa gandesc eu. Daca un barbat mi-ar da o palma, nu as mai vorbi cu el toata viata. Imi spui si mie Muslim cand poate lovi o musulmana un musulman?
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:12
in legatura cu a-ti lua mai multe sotii:
in vremurile acelea,cand arabii erau politeisti, nu aveau vreo limita in a-si lua neveste, cate 20, 30, pe care le vindeau, le omorau, etc..nu aveau nici un respect , si nu le gaseau nici o valoare. Era imposibil, sa ii faci, dintr-o data sa accepte sa aiba una singura. Totusi, islamul a schimbat in mod incredibil statutul femeii. Ea e acum partenera barbatului( '' femeile au drepturi asupra voastra, asa cum si voi aveti drepturi asupra lor. purtati-va bine cu ele, pentru ca sunt partenerele voastre'', discursul de pe muntele arafat). in vremuri in care un consiliu se inntrunea sa stabileasca daca femeia are suflet , si era plasata in ierarhia bisericeasca, mai jos decat animalele, femeia in islam era numita''cea mai perfecta fiinta in credinta''
in vremurile acelea, multi barbati mureau in razboaie, iar femeile ramaneau singure si lipsite de ajutor, preispuse violurilor, abuzurilor, si , foarte frecvent, murind de foame aproape din cauza neputintei de a se intretine singure.O a doua, o a treia sotie era luata in aceste conditii, ca un act de caritate, si nu pt ca prima se ingrasase, etc. in nici un caz!!! singura sotie virgina a lui Mohammad(saw) a fost Aisha , celelalte fiind femei care aveau nevoie de ajutor, de un barbat. o sa spuneti..putea sa le ajute financiar, etc, dar ar fi fost oare mai bine ca acele femei sa moara sterpe, singure, fara atentia si ajutorul unui barbat? A fost , pe vremurile acelea, o solutie practica, si la-ndemana. Daca in ziua de azi, unii barbati musulmani abuzeaza de aceste versuri, asa cum o fac, Allah ii va judeca.

Postat pe 16 Aprilie 2008 21:13
Cleopatra SCUMPO, nu am generalizat nimic in legatura cu barbatii musulmani. Am spuc ca vorbesc despre cazul pe care il cunosc eu, si am precizat ca experienta nu era personala.Sincer, nu ma intereseaza cum sunt barbatii vostri in pat, nu vreau sa aflu. Daca va fac fericite, cu atat mai bine pentru voi. Dar de ce nu raspunzi tu la intrebarile cu adevarat importante care ti se pun? De exemplu, ai putea sa ne vorbesti despre umilintele si suferintele musulmancelor care se trezesc ca sotul isi ia alta nevasta. Si de ce ai venit sa ne spui ca grecii si romanii erau poligami? De parca noi vorbeam despre religia lor, nu despre crestinism si islam.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:19
AAAAA cleopatra esti ipocrita sau pur si simplu iti place sa iti bati joc de persoanele care citesc acest forum???? Te citez................. : "in concordanta cu cuvintele bibliei,si principiile crestinismului ,femeia trebuie sa fie acoperita,nu numai atunci cand intra in biserica,ci tot timpul...doar ca atunci cand o femeie musulmana,este imbracata cu fusta lunga si cu batic,va sare tandara,ca cica suntem inapoiate si demodate,si fara libertate....oare respectarea scrierilor vechi de 1400 ani,noi suntem demodate,vezi ca va contraziceti?????????care varianta e mai plauzibila???????" "DRAGUT-O":))))) ia pune tu mana si citeste Biblia ca sa iasa din cap impresiile ca stii principiile crestinismului!
REAMINTESC!!!! .....................:
"pt @ cleopatra86 -esti un pic dezinformata da si la crestini se spune ca femeia sa aiba capul acoperit dar in biserica , cand se roaga nu in viata de zi cu zi si in nici un caz sa i se vada doar fata si mainile spune ca in principal sa fie capul acoperit: "4. Orice bãrbat care se roagã sau prooroceºte, având capul acoperit, necinsteºte capul sãu. 5. Iar orice femeie care se roagã sau prooroceºte, cu capul neacoperit, îºi necinsteºte capul; cãci tot una este ca ºi cum ar fi rasã. 6. Cãci dacã o femeie nu-ºi pune vãl pe cap, atunci sã se ºi tundã. Iar dacã este lucru de ruºine pentru femeie ca sã se tundã ori sã se radã, sã-ºi punã vãl. 7. Cãci bãrbatul nu trebuie sã-ºi acopere capul, fiind chip ºi slavã a lui Dumnezeu, iar femeia este slava bãrbatului. 8. Pentru cã nu bãrbatul este din femeie, ci femeia din bãrbat. 9. ªi pentru cã n-a fost zidit bãrbatul pentru femeie, ci femeia pentru bãrbat. 10. De aceea ºi femeia este datoare sã aibã (semn de) supunere asupra capului ei, pentru îngeri. 11. Totuºi, nici femeia fãrã bãrbat, nici bãrbatul fãrã femeie, în Domnul. 12. Cãci precum femeia este din bãrbat, aºa ºi bãrbatul este prin femeie ºi toate sunt de la Dumnezeu. 13. Judecaþi în voi înºivã: Este, oare, cuviincios ca o femeie sã se roage lui Dumnezeu cu capul descoperit? 14. Nu vã învaþã oare însãºi firea cã necinste este pentru un bãrbat sã-ºi lase pãrul lung? 15. ªi cã pentru o femeie, dacã îºi lasã pãrul lung, este cinste? Cãci pãrul i-a fost dat ca acoperãmânt. 16. Iar dacã se pare cuiva cã aici poate sã ne gãseascã pricinã, un astfel de obicei (ca femeile sã se roage cu capul descoperit) noi nu avem, nici Bisericile lui Dumnezeu. Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel NT". Daca nu ai citit Biblia nu fii asa sigura ca ai dreptate."
Josie
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:21
o musulmana nu poate lovi un musulman pentru pt simlul fapt ca o femeie este fizic conditionata in acest fel. Adica, daca il loveste(oricat de usor :P) acesta poate riposta urat de tot, femeia totusi, in cazul acelorasi conditii (furt, atitudini gresite d.p.d.v islamic)), isi poate atentiona verbal sotul, il poate reclama familiei, poate cere divortul.
si daca tot ai adus vorba, mi-am amintit despre...un post in care una dintre voi intreba ce poate face o musulmana in cazul in care barbatul nu poate avea copii, isi poate lua altul?
Raspunsul este: da! dar trebuie-are dreptul- sa divorteze de primul. Sterilitatea barbatului este un motiv fff bun de divort in islam(sigur, asta daca ea prefera acest lucru..eu una , as recurge la adoptie)

Postat pe 16 Aprilie 2008 21:21
si animalele NU fac sex anal cleopatro ia uita-te un pic pe animal planet (fireste asta daca nu cumva iti interzice religia ca poate o fi pacat) ... daca animalele ar face sex anal apoi cum crezi tu ca ar putea naste pui!!!! Doamneeee oare in religia islamica sunt interzise lectiile de anatomie??? deci ma tavalaesc pe jos de ras:))))))))))))
ai de capul meu de cand intru pe topicul asta ma minunez in fiecare de Marea Gradina a Domnului:) Bun e Dumnezeu dragutul de rabda atatea specimene
Josie
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:26
de ce va certati in legatura cu hainele? mie mi se pare ca intr-un stat democratic fiecare are dreptul sa poarte ceea ce vrea. eu am ales singura sa port valul, si nu regret deloc. Felul in care voi va imbracati este ceva strict personal. In final , Dumnezeu ne va judeca pe toti, iar pana atunci, nimeni nu ii poate spune celuilalt: tu gresesti

Postat pe 16 Aprilie 2008 21:28
Nu sta in picioare ce spui tu, muslim. Toata lumea stie ca a-ti lua mai multe neveste se poate si astazi, daca le poti intretine. REPET, PE MINE NU MA INTERESEAZA CA AZI BARBATII MUSULMANI SUNT IN MAREA LOR MAJORITATE CASATORITI CU O SINGURA FEMEIE, CI FAPTUL CA LI SE PERMITE IN CONTINUARE SA-SI IA MAI MULTE SOTII, PE CAND UNEI FEMEI NU I SE PERMITE SA-SI IA MAI MULTI SOTI. Da, eu cred ca ar fi fost preferabil sa le ajute numai material, fara sa le ia de nevasta. Tu ai accepta sa fii a doua, a treia sau a patra sotie doar ca sa nu ramai singura, stearpa si fara ajtorul unui barbat? Mohamed e modelul musulmanilor? Adica barbatul care a avut 12 neveste, unele dintre ele in acelasi timp? Cel care s-a culcat cu u copil de noua ani? Cel care a fost un lider militar si a omorat oameni? Pai atunci nu-i de mirare ca musulmanii sunt asa cum sunt.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:29
muslim daca barbatii musulmani tot vroiau sa faca "acte de caritate" puteau sa ajute financiar femeile respective si fara sa le ia de sotii si sa faca sex cu ele => asta inseamna ca nu le ajutau pe gratis pt. ca ele faceau sex cu ei. si barbatii crestini au ajutat femei ramase singure dar material nu si le-au luat de sotii daca intelegi unde bat! ... si razboaie au dus si crestinii .. si si barbatii crestini au murit in razboaie ..daca imi amintesc bine de multe ori in aceleasi razboaie in care luptau si musulmanii! si de-aia tot nu si-au luat 5-6 neveste aia care ramaneau!
Josie
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:37
Muslim, nu intelegi draga mea. In religia voastra cea corecta, un barbat isi poate lua o alta nevasta in cazul in care prima nu-i poate oferi copii. Adica el se culca cu doua in acelasi timp fara ca asta sa fie considerat pacat. Daca un barbat nu-i poate oferi femeii lui copii, ea nu isi poate lua al doilea barbat, trebuie sa divorteze si sa se recasatoreasca. Pentru ca o femeie nu are voie sa se culce cu doi barbati in acelasi timp. Cu alte cuvinte, ce e permis pentru el, nu e permis pentru ea. Deci unde e corectitudinea? E clar ca el are drepturi pe care ea nu le are. Ce importanta are ca o considera ''cea mai perfecta fiinta in credinta', daca nu are exact aceleasi drepturi ca si el? Islamul pune femeia pe o trapta inferioara, iar daca tu accepti asta, e problema ta. Dar nu incerca sa ne convingi pe noi ca femeia e pusa pe o treapta asa inalta pe cat spui tu, ca nu te credem.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:39
Cu alte cuvinte femeile nu ii pot lovi pe barbati pentru ca sunt mai slabe fizic, ceea ce inseamna ca ei au voie sa le loveasca pentru ca sunt puternici si eventauala riposta a femeilor nu i-ar pune in pericol. Bine, dar asta e o lege barbara. Cum sa ii permiti celui mai puternic fizic sa faca uz de puterea lui? Asta era valabil in antichitate. Si oare nu putea allah sa ii transmita lui mohamed ca un barbat nu trebuie sa loveasca o femeie? In schimb el spune ca o poate face (in anumite conditii, ma rog, mi se pare irelevant). In Biblie nu se spune nicaieri ca trebuie sa lovesti o femeie. Si in afara de agresiunea fizica, te-ai gandit vreodata cum poate o femeie sa se mai apropie de un asemenea barbat? Cum sa mai respecti si sa mai iubesti un om a carui mana te loveste, cand de fapt tot ce ar trebui vreodata sa faca ar fi sa te mangaie?
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:49
daaa muslim frumos spui: "In final , Dumnezeu ne va judeca pe toti, iar pana atunci, nimeni nu ii poate spune celuilalt: tu gresesti" . Adevarat. Citez:"Sfânta Evanghelie dupã Luca Cap.6 37. Nu judecaþi ºi nu veþi fi judecaþi; nu osândiþi ºi nu veþi fi osândiþi; iertaþi ºi veþi fi iertaþi. "
dar cu toate acestea esti de acord cu:"In versul acela, loviti-le vine numai dupa ce celelalte modalitati de corectare a greselilor nevestei(a discutta cu ea, a intrerupe relatiile intime cu ea) nu a functionat..iar la majoritatea femeilor cu bun simt, functioneaza, si este ultima solutie inainte de divort. Iar aici este vorba despre greseli majore, ca furtul, a refuza sa iti ingrijesti copilul, sa altele..nu pt ca nu ai incalzit mancarea la timp, etc
" ..asta inseamna ca esti de acord cu faptul ca barbatii au dreptul de a-si judeca sotia ..daca a fost necredincioasa "Pe acelea de a caror neacultare va temeti, povatuiti-le, parasiti-le in paturi si LOVITI-LE (USOR sau nu???)". (Surat An-Nisa, versetul 34)" Esti de acord ca barbatii pot sa evalueze/judece daca sotia a fost credincioasa sau nu. Cu toate ca chestiile astea se cam bat cap in cap! Pe de o parte spui ca nimeni nu are voie sa judece pe nimeni pe de alta parte spui ca esti de acord ca in anumite conditii in care barbatul considera ca femeia a gresit poate sa o "corecteze" ... "usor":D - deci el si doar el are dreptul sa evaluaeze cat de necredincioasa a fost sotia .. necredincioasa, foarte necredincioasa extrem de necredincioasa..si in functie de asta pedeapsa - cearta daca a fost doar necredincioasa, "parasirea in pat" probabil daca a fost foarte necredincioasa si in cazul extrem lovirea "usoara" sau nu ..ideea e ca nu exista un termen calr de definirea ce inseamna usor ..da Mohamed zici tu acolo ca a explicat dar chestia asta NU apare in Coran!
Josie
Postat pe 16 Aprilie 2008 21:51
in legatura cu Aisha(RAA), refuzati sa intelegeti realitatile vietii de acum 1400 de ani si continuati sa aveti o imagine actuala asupra evenimentelor de atunci. In aceste conditii, eu nu pot raspunde atacurilor voastre.
Voi incerca totusi, pentru ca e datoria mea.
In primul rand, asa cum va explicat Cleopatra, si asa cum ati refuzat sa luati in considerare, in vremurile acelea, printre crestini, evrei, musulmani, pagani, etc, fetele erau maritate la asemenea varste..era ABSOLUT FIRESC. aisha era femeie in sensul ca avea menstruatie , iar acesta era pt ei semnul ca e timpul sa se casatoreasca.
In acelasi timp, din punct de vederea al importantei pe care Aisha(RA) a avut-o, Mohammad s-a dovedit mai mult decat intelept facand acest pas. prin faptul ca era foarte tanara, si foarte desteapta, Aisha a transmis mai departe, mii de hadith-uri. Tot restul vietii ei, marii invatati si teologi musulmani, veneau la ea pentru a solutiona dispute, pentru a da verdictul in procese, etc. Ea a fost una dintre marile bogatii ale islamului, si fara ea, multe dintre spusele si faptele profetului ar fi fost pierdute. Aisha este ffff respectata de musulmani si a fost ffff iubita de profet, iar ea l-a iubit foarte multl. Dupa moartea lui, nu si-a mai aratat niciodata chipul in public, si nu s-a recasatorit cu un alt barbat.
In legatura cu varsta aishei, am citit ieri, cu surprindere, ca sunt hadith-uri importante care dovedesc ca aisha avea 18-20 de ani la casatorie. Nu o sa le postez aici acum,. pentru ca ar lua o groaza, si probabil nu ar conta pentru voi oricum.
Ceea ce ar trebui sa stiti este ca anul nasterii Aishei este necunoscut, si teorii in legatura cu varsta ei sunt multe.
Din pct.meu de vedere, cei care sustin ca ea ar fi avut 18-20 de ani, au argumente pertinente, si fondate, dar tinand cont de realitatea vremii, nu ar fi nimic deosebt in faptul ca ea ar fi avut 9 ani...Iar tinand cont de ceea ce a lasat in urma, mariajul cu ea a fost ca o binecuvantare pt noi ceilalti, pt ca aisha a fost prima mare invatata in islam,,si cea mai mare

Postat pe 16 Aprilie 2008 21:53
Pai tocmai asta e, traim intr-un stat democratic in care tu poti sa-ti porti valul tau minunat. In schimb daca eu m-as duce in Arabia Saudita, tara in care practicarea islamului e cel mai aproape de coran, nu as putea sa merg pe strada fara hijab. Nu i-ar pasa nimanui ca m-ar jigni profund sa fac asa ceva. Traiesti intr-o tara crestina insa te poti pronunta impotriva crestinismului fara sa ti se intample nimic. In Arabia Saudita cu siguranta ca as fi linsata daca as spune ceva de rau la adresa islamului. Asta e diferenta.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:01
sunteti absurde!!!!voi,astea cu teoriile despre cine e credincios si cine nu..nu faceti altceva in viata decat sa va rugati la alah si sa cititi din coran??Sunteti absurdeeeee in explicatiile voastre!Daca fata de barbatii vostrii acceptati si recunoasteti ca sunteti inferioare,de ce nu recunoasteti si fata de noi?Va e rusine cumva?Jena?Daca sunteti fericite cu religia voastra atunci nu trebuie sa explicati la nimeni de ce.La ce ne-a mai dat dumnezeu par daca trebuie sa il acoperim?Sunteti absurde,iar tu cleopatra te contrazici mult si esti cam mincinoasa.

Postat pe 16 Aprilie 2008 22:04
si totusi si crestinii au trait in aceeasi perioada ca si musulmanii! si unii si altii au dus razboaie ..dar una dintre sotiile lui Mohamed a fost sotia propriului sau fiu adoptiv cum se poate ???? hai mai chair nu vi se pare cam mult??? 11 neveste dintre care pe Aisha a luat-o de nevasta de la 6 ani si a facut cu ea sex de cand aceasta avea 9 ani???(el avea atunci peste 53 de ani), si-a luat de sotie pe sotia filui adoptiv??? ..si-a luat inca o sotie crestina .. care era una dintre sotiile prizonierilor de razboi care initial ajunsese prada soldatului care ii prinsese acesteia sotul ...dar cum acesteia i se dusese vestea de frumoasa ce era ... preaiubaretul profet a poftit-o si pe aceasta la a-i fi sotie..si la fel inca o sotie care era egipteanca. Unul dintre sfaturile profetului era ca una dintre sotii sa fie luat a pt. religie- adica sa fie crestina sau evreica care sa fie convertita(asta apropo de faptul ca musulmanii incearca mereu sa ii converteasca pe cei din jur!). Si pe vremea lui Mohamed erau milioane de crestinii pe toata suprafata pamantului cum se face totusi ca nu isi luau mai multe neveste???? cum se face ca nu luau nevasta altora????? cum se face ca nu se casatoreau cu sotia fiului adoptiv???? ... pt ca daca erau cu siguranta se gasea unul ca si Mohamed sau ma imulti care sa intre in istorie!
Josie
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:06
Janice..da , pot sa judece comportamentu lei, cum si ea il poate judeca pe al lui, si reactiona ca atare. Eu am revenit deoarece surioara mea Cleopatra m-a rugat..si nu am venit va coving de ceva, cum spune wolfy, ci sa raspund intrebarilor(atacurilor voastre).Eu nu pot sa conving pe nimeni nimic, eu doar pot sa va impartasesc ceea ce cred si ceea ce stiu. Daca aceste cunostinte ale mele va conving sau nu, nu tine de mine. Dar luati-o cum vreti. Eu nu o sa contest ce spune Biblia..ea e de la Dumnezeu, si a o contesta ar insemna , a contesta cuvantul Lui.
Jsnice: nu dar si-au luat amante de la care au avut copii nelegitimi, pe care nu i-au recunoscut, si alte grozavii.
Si da, puteau sa le ajute material , si atat, dar femeia are si nevoi de alta natura, ca orice om: era drept ca ea sa ramana toata viata fara un barbat langa ea? apoi tineti cont si de ceea ce v-am spus in legatura cu obiceiul arabilor pre-islamici, de a avea cate 20 de femei: de la 20 la 1 era imposibil de trecut. Iar conditiile pt a-ti lua inca o sotie , erau f dure(cum sunt si astazi , dar nu mai sunt respectate, de catre unii), insisi voi ati dat versetul( ...mai bine una), ceea ce arata ca islamul indemna spre monogamism, chiar daca poligamia , imposibila in vremurile acelea, in care mentalitatile erau net diferite, era imposibila. in cazul in care va intereseaza raspunsurile mele- nu o sa cad in pacatul mandriei, si sa cred ca au mare importanta, aceste posturi, dar totusi, in cazul in care va intereseaza, cat de putin, va rog, va implor din suflet, sa nu ne mai jigniti profetul, Doare. Haideti sa dam dovada ca putem duce o dezbatere civilizata si politicoasa.Multumesc anticipat

Postat pe 16 Aprilie 2008 22:08
Scuza-ma ca ma exprim atat de neelegant, dar scuteste-ma in legatura cu faptul ca Aisha avea 18-20 de ani. Adica timp de 1400 de ani s-a crezut ca avea 9 ani, si acum cand a face sex cu un copil e considerat o barbarie, au aparut niste scrieri care sa spuna ca de fapt avea 18-20 de ani.La fel si cleopatra incerca sa ne convinga ca fata avea de fapt 12 ani. Give me a break! I-am mai explicat si Cleopatrei ca o carte sfanta si comportamentul unui profet trebuie sa cuprinda scrieri/fapte care nu se contrazic flagrant cu ceea ce este acceptat astazi. De ce? Pentru ca o carte sfanta cuprinde adevarul absolut, adica valabil indiferent de timp si spatiu. La fel, daca mohamed ar fi primit cu adevarat cuvantul lui Dumnezeu, nu l-ar fi putut atentiona sa nu faca sex cu un copil de noua ani pentru ca in viitor asta va fi considerat pacat? Si daca el e un model pentru musulmani, inseamna ca trebuie urmat in toate, adica si in a face sex cu un copil, nu-i asa?
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:12
cleopatra draga ...cred ca ma confunzi cu apa calda....nu prea imi amintesc sa fii scris pe vreun topic pe undeva ca fecioara maria purta val si fusta...lunga sau scurta ...etc sincer si ca sa fiu putin vulgara mi se falfaie cum se imbraca Fecioara...acum 2000 de ani.noi vb de zilele noastre fata draga....vorbim de faptul ca unii dintre credinciosii musulmani din zilele noastre ...(indiferent de sex) se conduc inca dupa obiceiuri vechi de mii de ani care nu mai au valoare in zilele de azi.
dandanaua_reloaded
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:15
muslim cei care si-au luat amante dpdv al crestinilor au facut un pacat ok???? nu a fost ceva legal si PERFECT NORMAL!!!! cum a fost la musulmani! adulterul a fost mereu condamnat de catre crestini indiferent de motiv! Chestiile astea cu razboiul sunt doar SCUZE!!! ... Din nou profetul Mohamed e un om care a dus razboaie care A UCIS oameni!!!! Iisus care e profetul(din pctul vostru de vedere) fiului lui Dumnezeu(din punctul nostru de vedere!) - in fine cum ar fi sa zicem ca e profet. E un profet care NU a ucis pe nimeni!!!! Asta e modelul spre care tindem...spre o persoana care nu a comis adulter, nu a ucis, nu a mintit.... intr-un cuvant nu a incalcat nici una dintre cele 10 porunci! Mohamed din acest punct de vedere A COMIS ADULTER SI A UCIS! Eiiiiii spune-mi si mie in inima ta care crezi tu ca a fost mai bun si care crezi tu ca a dat un exemplu demn de urmat de catre ceilalti???? aaaa si Iisus a trait cu 500 de ani inainte de Mohamed cu siguranta pe vremea lui timpurile fiind mai vechi si mai ales imediat dupa VT(cand era la moda poligamia) cu sigurata ca era si mai greu decat atunci cand a fost Mohamed...cum se face ca Iisus NU a fost poligam???? cum se face ca Iisus a dat regula REAMINTESC doar pt. cele care au uitat "Epistola întâia cãtre Corinteni a Sfântului Apostol Pavel

Cap. 7

2. Dar din cauza desfrânãrii, fiecare sã-ºi aibã femeia sa ºi fiecare femeie sã-ºi aibã bãrbatul sãu.

3. Bãrbatul sã-i dea femeii iubirea datoratã, asemenea ºi femeia bãrbatului.

4. Femeia nu este stãpânã pe trupul sãu, ci bãrbatul; asemenea nici bãrbatul nu este stãpân pe trupul sãu, ci femeia. " ...si cu toate ca cica musulmanii accepta credinta crestinilor pt. ca au primit primii legea totusi se tresezeste profetul Mohamed sa incalce aceste reguli ale adulterului!!!!!!!!!!! si mai ales sa revina la legile poligamiei care erau functionale ianinte de Iisus ...deci practic NU RESPECTA LEGILE CRESTINE DELOC!!!...si muslim unde scrie in Coran ca si femeile pot face la fel???????? ma refer sa isi mustre barbatii???? in Biblie de ex la fiecare prounca e scris echivalentul pt. femei sau barbati...daca se spune ca femeile nu trebuie sa faca cutare lucru ..imediat e scris echivalentul ca nici barbatii nu au voie sa faca acelasi lucru. in Coran e scris doar pt. barbati! Daca era valabil si pt. femei scria chestia asta ..nu crezi????
Josie
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:20
Ba da, se putea trece de la 20 la 1 daca profetul vostru era drastic cu ei in legatura de comportamentul sexual. Dar nua vea cum, pentru ca voia libertate sexuala si pentru el. Imi pare rau, dar crestinii nu se casatoreau cu fete de noua ani. Din cate stiu eu trebuiau sa aiba cel putin 14 ca sa faca pasul asta. Nu inseamna ca e ok, dar oricum la 14 ani esti mai aproape de femeie decat la noua. Si orice s-ar fi intamplat in Europa, nu are legatura cu religia. Daca isi luau neveste atat de tinere nu o faceau pentru ca religia le permitea. Nu uitati ca in centrul crestinismului e IIsus care afost virgin, adica nu s-a culcat cu nicio femeie, cu atat mai putin cu un copil. In schimb in centrul religiei voastre se afla u barbat cu 12 neveste. Noi nu il jignim pe mohamed. A jigni inseamna a folosi cuvinte urate, sau a spune lucruri dure( adesea neadevaruri) legate de o persoana care nu le merita. Pe cand noi nu facem altceva decat sa aratam ce a facut profetul vostru, preaiubaretul cum spunea janice.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:24
Muslim, poti sa spui ce crezi dar adu argumente. De fiecare data cand vi se pune o intrebare serioasa o evitati. Te-am intrebat: de ce un barbat poate sa-si ia o alta sotie daca ea nu ii da copii, pe cand o femeie nu-si poate lua alt barbat daca primul nu-i da copii? Profetul le-a luat de sotii fiindca femeile mai au si alte nevoi????Vai saracul ce bun la suflet a fost!!! DAR TU AI ACCEPTA SA FII A DOUA, A TREIA, A PATRA NEVASTA PENTRU CA AI ANUMITE NEVOI? Au fost perioade in viata mea cand nu aveam prieten si evident ca aveam si eu anumite nevoi, dar nu am acceptat sa fiu a doua femeie din viata unui barbat, cu toate ca mi s-a oferit.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:31
Wolfy: asa este..ai dreptate..e drept ca ar trebui sa verific atent acele hadith-uri, si pt ca tot mi-ai starnit curiozitatea, o sa o fac: nu ca ar schimba ceva varsta ei, dar e u detaliu interesant..ms de observatie. Iar in leg cu faptul ca ea spune ca ar fi avut 12..cum spuneam , anul nasterii aishei, este necunoscut, iar acest fapt este unul acceptat de toti.Cum ti-am explicat, alegerea aishei a fost una magstrala, el murind la 10 ani dupa, deci neavand timp sa astepte pana cand ea ar fi crescut(in cazul in care ea a avut 9 ani..nu stiu nimic sigur in legatura cu asta, dar am sa ma informez indeaproape). In plus, ea fiind tanara, a retinut totul, si a redat apoi cu exactitatea cu care numai in perioada aceea o poti face. Raspunsul este nu: nu in toate... de exemplu, el obijnuia sa posteasca 2 zile fara intrerupere. Cand a fost informat ca alti oameni incercau sa faca acest lucru, el le-a reprosat-o ca fiind periculos pentru sanatate, si i-a indemnat sa sparga postul seara. Apoi, obisnuia sa se roage toata noaptea, si sa stea posternat mult mai mult decat oricine altcineva, iar el nu i-a indemnat pe oameni sa faca la fel.
Pe de alta parte, in nici o religie, nu cred ca varsta la care un baiat , sau o fata, se pot casatori, nu este specificata(poate ma insel eu),aceasta limita a fost stabilita de societate. Iar in societatea de atunci, peste tot, la fete cel putin, limita era...ca fata sa aiba menstruatie.Este considerat pacat? scrie asta undeva, in cartile sfinte?
Noi, in islam credem ca nici un om nu are dreptul de a stabili ce e pacat si ce nu..poate in crestinism, e altfel??
Nu, wolfy...nu e considerat pacat azi, daca nu era atunci...preceptele religioase nu s-au schimbat..poate acum este considerat IMORAL. Sunt
de-acord...dar atunci, nu era imoral

Postat pe 16 Aprilie 2008 22:33
mai fetelor voi incercati sa ne convingeti fara argumente ca profetul vostru e un exemplu bun de urmat.in concluzie asa sa fie cum ziceti voi si sper ca sotii vostrii prea credinciosi sa-i urmeze pasii profetului pentru a rescpecta cartea sfinta si mai sper atunci sa nu biziiti pe vreun forum plingind ca si-a mai luat 11 neveste ca oricum dragelor voi aveti privvilegiul de a fi prima.asta da egalitate in drepturi ca doar asa scrie in cartea sfinta.

Postat pe 16 Aprilie 2008 22:38
Imi pare rau pentru tine ca nu intelegi. Nu ma intereseaza ca atunci era imoral. Daca Dumnezeu ar fi comunicat intr-adevar cu mohamed l-ar fi oprit sa faca asa ceva. Si imi pare rau, dar chiar cred ca mult timp la musulmani s-a practicat in continuare casatoria fetelor la varste fragede, pentru ca profetul vostru a luat de sotie un copil. Si de ce nu ar fi facut-o daca mohamed insusi a facut-o? Nimic din ce-a facut el nu era gresit. Pe cand la noi modelul era un barbat care fusese virgin. Ok, poate sunt oameni care aveau religia crestina si au gresit, dar ei erau niste simpli oameni, nu profeti. Greseala lor nu se datoreaza emulatiei fata de cel pe care noi il consideram model.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Aprilie 2008 22:41
wolfy: motivul pt care un barbat isi poate lua o a doua sotie nu se limiteaza la sterilitatea ei. In acelasi fel, a limita posibilitatea ca o femeie sa isi poata lua un al doilea sot la situatille in care primul nu putea avea copii nu era practic. Pe de alta parte, daca altul era motivul , si amandoi puteau avea copii, femeia nu ar fi stiut al cui este cel mic.
Iar in islam, linia genetica se pastreaza cu sfintenie, este foarte important sa stii cine fiul cui, fiica cui este. Asa stim , de ex, ca Mohammad este un descendent al lui Abraham.
Asta este parerea mea. alt raspuns nu am, chiar nu stiu. Daca o sa pot, o sa ma informez, de la cineva care stie mai mult, si , daca o sa mai fim in contact, iti voi spune de ce

Postat pe 16 Aprilie 2008 22:42

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
kudika ajutor :( 2 De la: andreea_n_x 1 Iunie 2010 00:45
despre ugg-uri 59 De la: kypry_dob 5 Ianuarie 2011 13:05
cui ii place sa faca bani stand la calcuator?? 25 De la: ave_alexu 24 Octombrie 2008 18:50
florile de apartament ....gradina mea 1 De la: rolly17 11 August 2009 03:53
litoral romanesc- administrare cabane 1 De la: kudika058096 12 Aprilie 2010 03:31