Mai multe
|
Am observat ca fetele au dorit si cateva pareri non musulmane despre voal. E cred ca un lucru firesc, am citit o parte din discutie si sunt sigura ca stiti ca primele crestine purtau voal iar in biblie e mentionat ca e obligatoriu pt rugaciune.Nu cred ca fecioara Maria dadea volul jos cand iesea in public si ca il folosea doar pt rugaciune. Nu vad de ce s-a facut paralela cu femeia crestina, intrucat eu una nu vad voalul ca fiind obligatoriu in crestinism. |
||
|
Postat pe 20 Mai 2008 12:55 |
||
|---|---|---|
| doamne fereste!cum sa fie obligatoriu?doar nu suntem in arabia saudita!!nazanin,lumea evolueaza,nu ramane pe loc.voalul e obligatoriu pt femeile musulmane,(vb de femeile care sau nascut asa intr o alta tara..)mai ales ca fam si sotul le obliga,ca sa nu mai spunem legea.dar si aici in romania,sunt femei arabe,cunosc eu una,care si ar da valul jos,dar ie frica ca o vede sotul ei pe strada.deci,doamne fereste sa fie obligatoriu!fiecare om face ce vrea cu viata lui,nu sunteti de acord?nu trebuie sa fie o obligatie. | ||
|
Postat pe 20 Mai 2008 13:30 |
||
| si nu te supara pe mine nazanin,dar tu spui ca ai citit cateva carti de religie si te ai convertit la islam da?dar oare ce te a facut sa iubesti mai exact iranul?chiar sunt curioasa..ca sunt atatea tari islamice..oare ce ai vazut tu special la iran?ca nu e chiar asa cum il vezi tu..da merita vizitat..dar de trait acolo...nici gand. | ||
|
|
||
|
Postat pe 20 Mai 2008 13:34 |
||
| nazanin ti-am mai scris si pe alt thread. Fii draguta si citeste postarile dinaintea ta si nu mai relua probleme care au fost discutate. Citatul respectiv din NT in care se spune ca femeile trebuie sa aiba capul acoperit in Biserica si cand se roga ..l-am dat eu acum vreo luna. Si in NT nu se precizeaza nicaieri ca valul ar trebui purtat si pe strada...deci... | ||
|
Josie Postat pe 20 Mai 2008 15:02 |
||
| Cat despre purtarea valului in islam ... consider ca religia asta desi in aparenta e discriminatoare pt. femei ..se pare ca are o parere proasta si fata de barbati. Din moment ce considera ca o femeie trebuie sa umble acoperita si doar insotita de un membru al familiei - pt. a nu fii violata (parca asta era ..pretextul :) ). Se pare ca in islam barbatii sunt vazuti un fel de animale care nu-si pot tine slitul inchis:) ... trebuie ca si barbatii sunt considerati cam inapti dpdv mental:D | ||
|
Josie Postat pe 20 Mai 2008 15:06 |
||
|
Cat despre purtarea valului in islam ... consider ca religia asta desi in aparenta e discriminatoare pt. femei ..se pare ca are o parere proasta si fata de barbati. Din moment ce considera ca o femeie trebuie sa umble acoperita si doar insotita de un membru al familiei - pt. a nu fii violata (parca asta era ..pretextul :) ). Se pare ca in islam barbatii sunt vazuti un fel de animale care nu-si pot tine slitul inchis:) ... trebuie ca si barbatii sunt considerati cam inapti dpdv mental:D |
||
|
Josie Postat pe 20 Mai 2008 15:06 |
||
|
pt luna87, nu am nimic cu Iranul intrucat ei sunt shiiti, ti-am raspuns pe privat ,imi dau dizertatia pe iran si am invatat persana :) ca sa pot consulta surse. Din pacate nu pot da Iranul ca exemplu de tara islamica intrucat nu se aplica acolo multe percepte islamice, oricum ei sunt shia, cred ca ti-a spus azizamul tau. Sper sa plec cu bursa de studiu, nu cred ca m-as stabili acolo.:) |
||
|
Postat pe 20 Mai 2008 15:32 |
||
| luna....Ce face fiecare cu viata lui, si cum decide sa se imbrace tine strict de propria persoana. Este obligatoriu d.p.d.v religios.Pentru o musulmanca, sa nu poarte hijab e pacat. Daca ea vrea sa comita acel pacat ...treaba ei. | ||
|
Postat pe 20 Mai 2008 15:35 |
||
| nu e adevarat muslim..daca ea nu vrea sa poarte o obliga sotul..cunosc cazuri. | ||
|
Postat pe 20 Mai 2008 17:17 |
||
|
Dragelor, decat sa stati aici si sa va certati, mai bine ati citi aici: http://www.kudika.ro/comunitate/forum/view_topic/18484.html si ati scrie cateva cuvinte de alinare acestui om suferind. Daca tot va laudati de vreo 2 luni k sunteti mai bune decat noi, creshtinele, atunci va invit sa "demonstratzi" bunatatea voastra.Nu e obligatoriu sa trimiteti bani, desi l-ar ajuta fff mult si v-ar fi recunoscator, dar cred k si niste cuvinte frumoase i-ar face bine acestui om, credetzi-ma ca are nevoie d asta mai mult decat oricine d aici!Va doresc o zi buna tuturor! |
||
|
Postat pe 20 Mai 2008 17:26 |
||
| tot aici umblati mai fetelor??????,de ce va ciondaniti? fiecare face ce vrea cu viata lui.........si muslim iubito sa stii ca prietenele mele araboaice nu poarta hijab sint ca si mine ba chiar mai anormale ca uneori i-si scot sinii din decolteu.asta nu inseamna ca nu cred deorece respecta celelalte indeletniciri religioase.in general sarbatorile le facem impreuna si eu respect faptul ca maninca halal atunci cind vin la mine la masa.mai fumeaza cite o tigarusa cu mine ca toate fumam furisate fiindca barbatii nostri nu fumeaza.asa ca nu mai exagerati cu timpeniile .e adevarat ca sint si fanatici care i-i vad pe geam in genunchi la 5 dimineata cu copii cu tot dar treaba lor.incetati cu certurile ca oricum fiecare ramine cu parerea lui. | ||
|
Postat pe 20 Mai 2008 17:52 |
||
| acum incerca-ti sa ne convinge-ti ca sunte-ti atat de credincioase ,ca va acoperiti capul. s-o creada cine vrea,eu stiu ca sunte-ti obligate de sotii vostri sa face-ti lucrul acesta ,din placere nici o femeie nu se transforma intr-o babuta,,,,,,,,, | ||
|
wdy Postat pe 20 Mai 2008 19:31 |
||
| nazanin, nu esti o buna musulmanca. Vezi ca ti se vede parul de sub broboada. Asta sa inseamne oare un fel de: nici imbracat nici dezbracat, nici calare nici pe jos? In alta ordine de idei, mi-am dat seama ca nu ai citit postarile anterioare ale fetelor si, din intamplare, reiei subiecte care au primit raspunsuri detaliate. Te rog citeste cu atentie si dupa aceea mai vorbesti, chiar daca e posibil sa vorbesti singura pt ca fetele au obosit sa se repete pt fiecare nou venita. Oricum eu raman la ideea ca muslim va intrece cu mult pe toate in inteligenta si comportament. | ||
|
amme22 Postat pe 20 Mai 2008 19:40 |
||
| amme..hai sa nu ridicam in slavi..poate in comportament le intrece pe toate..dar in inteligenta nu as baga mana in foc. Pt ca si muslim a vb mult si degeaba..nu a raspuns concret la nici macar una din intrebarile care i s-au pus. Asa ca...la capitolul religie sunt toate la fel de ,,destepte,,. Probabil in alte domenii, muslim le depaseste. Fara suparare | ||
|
oana81 Postat pe 21 Mai 2008 00:29 |
||
| Sunt de acord cu Oana, Muslim ar fi o fata si mai inteligenta daca ar invata sa priveasca lucrurile in fata, fara sa se eschiveze atunci cand nu-i convine ceva. | ||
|
beyonce_indragostita Postat pe 21 Mai 2008 15:36 |
||
|
In legatura cu intrebarile. Nu cred ca se pot raspunde la intrebari atunci cand voi asteptati un ANUME raspuns. Dar eu am facut tot ce am putut. O sa dau un exemplu, de la un om mai intelept decat mine: Sa spunem ca cineva intreaba.."-A iesit mama ta din inchisoare? Da sau nu?" "-Dar mama nu e in..".-Nu, nu..raspunzi doar prin da sau nu, scurt, a iesit sau nu?" :| Exact aceeasi situatie se potriveste si aici. Daca am dat impresia ca ma eschivez de la unele dintre intrebari este pentru ca poate nu se putea raspunde la acele intrebari asa cum ati fi vrut voi." De ce sunt musulmanii teroristi?" ..Pai sa va arat ca nu..." "nu nu, nu ma intereseaza asta , tu raspunde-mi ..DE CE?" . Iar daca nu acesta a fost cazul, atunci doar bagajul meu de cunostinte are lacune , iar nu Islamul. Referitor la celelalte replici, nu sunt-va asigur- nici pe departe mai inteligenta, etc. Pur si simplu , ca filolog aspirant :-p, am cunostintele necesare-sper- sa postez in asa fel incat sa fiu inteleasa usor. Macar atat sa fiu si eu in stare sa invat, dupa anii de scoala. Iar multe dintre voi nu au nevoie de facultate de specialitate pentru a reusi sa faca acest lucru cel putin la fel de bine. Eu nu as putea niciodata sa invat atata chimie, cat sa intru macar la facultatea de farmacie...sau alte si alte domenii pe care voi fetelor, le stapaniti. Respectul meu pentru fiecare in parte, deci. |
||
|
Postat pe 21 Mai 2008 23:01 |
||
| muslim ... nu stiu la cine te referi tu aici exact ..dar mie mi se pare ca unele intrebari pe care ti le-am pus au fost chiar clare. Si nu era voba de intrebari de genul a iesit mama ta din inchisoare:) ..eu zic ca au fost intrebari destul de pertinente. | ||
|
Josie Postat pe 21 Mai 2008 23:16 |
||
| Wdy, eu nu am sot, nu am familie, pe absolut nimeni care sa ma oblige...Si da, m-am transformat "in babuta" din pura dorinta-si cu riscul de a avea neplaceri cu cei din jurul meu. Pentru ca asa am simtit si asa am vrut eu. Pentru France: presupun ca versul care face hijabul obligatoriu s-a postat. Daca prietenele tale au decis sa il ignore, este strict treaba lor, si poate ca au si motive. Franta interzice portul hijabului in spatiile publice oricum(din cate stiu). Iar eu nu ma cert , ci discut cu voi. | ||
|
Postat pe 21 Mai 2008 23:23 |
||
| nu te cred | ||
|
wdy Postat pe 21 Mai 2008 23:36 |
||
| Janice: ok, scuze deci..wdy..ok..si atat:) | ||
|
Postat pe 21 Mai 2008 23:48 |
||
| esti fata inteligenta si cu bun simt,asa ca ,,,no comment | ||
|
wdy Postat pe 22 Mai 2008 00:08 |
||
| ..haideti mai fetelor,unde ati fugit?ca e interesanta dezbaterea asta... | ||
|
Postat pe 25 Mai 2008 00:14 |
||
| nazanin am si eu o intrebare,koja rafti?:)am intrat din curiozitate pe site_ul rasarit unde ai spus ca esti moderator,si am vazut ca acolo,daca nu ma insel,te numesti mariyah?si ai fost un an cu un arab care te a agatat intr un club,si acum nu mai esti cu el?tu esti?ok,cam atat,astept raspuns. | ||
|
Postat pe 25 Mai 2008 00:25 |
||
| vai Luna ,ce imprudenta sa-i dezvalui identitatea,viata ei se raporteaza strict la islam,acum dupa convertire,inainte ar fi putut sa fie si dama de companie,acum este musulmanca,nu mai are importanta trecutul,,,,,,,,,,,,,,,,,,intelegi ce vreau sa-ti spun,,,,,,,,, | ||
|
wdy Postat pe 25 Mai 2008 22:38 |
||
| muslim ,nu este interzis hijabul decit la scoala pentru ca la examene nu le puteau identifica.in rest poarta cine vrea.dar totusi fetele respecta cartea lor sfinta insa e penibil sa lucrezi par example in domeniul public si sa fii toata acoperita.oricum nu vorbim de religie niciodata decit cind sint sarbatori intrebam fiecare de traditii si nu mi-am permis sa le intreb de ce nu poarta hijab. | ||
|
Postat pe 25 Mai 2008 22:50 |
||
| Mai fetelor...am obosit de atat citit la topicu asta..uimita sunt si mai si de atata religie...crestina, islamica,hindusa,budista si asha mai departe...Pai mai fetelor..credinta e in sufletul fiecarui..eu niciodata nu am incercat sa descopar care-i cea mai tare,buna,umilitoare sau mai stiu eu cum ..dintre religii...O accept pe cea cu care m-am nascut...Si mai conteaza si ce invataminte tragi din Biblie, Coran sau alta Carte Sfanta... Pai eu una nu fac tot ce scrie la Biblie..nu imi acopar capu cand ma duc la biserica..injur de mama focului daca-s nervoasa..vara mai ca-s despuiata cand merg la plaja..Eu zic ca nu trecura 2000 de ani de pomana...Pai unde scrie de internet in Biblie sau Coran..si na ca-l folosim.. Multe practici straavechi ..ca asta sunt...nu se mai practica azi ...Cine vrea sa poarte basma pe cap in biserica s-o faca...cine vrea sa poarte val pe cap pe strada s-o faca...Nu va mai chinuiti sa dezbateti un subiect atat de controversat precum religia..ca n-au gasit raspuns ai mai intelepti dintre intelepti ..crede-ti c-o s-o facem noi???? | ||
|
mia_mia Postat pe 25 Mai 2008 23:13 |
||
| mia draga ma inchin in fata dreptatii tale. | ||
|
Postat pe 25 Mai 2008 23:24 |
||
| da wdi,exact asta vroiam sa zic si eu:)))))) | ||
|
Postat pe 26 Mai 2008 00:08 |
||
| pot zice acelasi lucru si de muslim:)))))) | ||
|
Postat pe 26 Mai 2008 00:19 |
||
| si apropo muslim,daca tot te dai desteapta,chiar ai zis pe forum asta,ca ai fost in liban.era alt topic,ala,aveti chef de vacanta si relaxare..si ce ziceai acolo?ca familia ta vrea sa mearga in turcia?pai nu te supara,nu stiam ca bunicii tai au chef de plimbare pana in turcia...mai lasa minciunile draga...si nu te mai da atat de nevinovata..toate sunteti asa.dupa ce va acoperiti capul,parca sunteti Fecioara Maria.ha ha ha:))) | ||
|
Postat pe 26 Mai 2008 00:33 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| CE SE MAI POARTA IN MATERIE DE TUNSORI , HAIRSTYLE? | 18 | De la: kudika057424 10 August 2009 18:30 |
| concurs premiant | 2 | De la: freakbabe 28 Martie 2010 00:59 |
| vreau sa imi schimb look-ul!!!! | 23 | De la: kudika028624 26 Mai 2009 19:17 |
|
|
||
| Bijuterii hand-made | 40 | De la: mmar_cella 8 Iulie 2009 02:23 |
| lenjerie intima miammm! | 17 | De la: BuzBuz 29 Iulie 2012 10:46 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.