Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

Buna Luna, scuze ca nu am mai intrat si pe acest forum. Nu draga mea, ce ai citit e un articol din revista Kudika, in care impreuna cu surorile comentam diferenta de mentalitati:)
Intr-adevar sunt Mariyah, poti sa citesti si povestea mea de convertire in forumul crestinism, si , lol , niciodata nu am intrat intr-un club , multumesc lui Dumnezeu.

Postat pe 27 Mai 2008 12:28
pt wdy,din pacate pt tine Luna s-a inselat, nu am nici iubit arab si nici in club nu am fost :), daca se uita mai atenta vedea ca e un articol din kudika:). Acum imi dau seama ca mult adevar e cand se spune ca minti stralucite discuta idei, iar minti inguste oameni.

Postat pe 27 Mai 2008 12:59
pai draga nazanin,in primul rand nu am vazut daca se discuta sau nu despre kudika,deoarece nu mi am facut cont acolo,si in al doilea rand,pe cine incerci sa pacalesti?tu povesteai clar acolo ca ai fost cu un arab un an si te tine nmai in casa,si da,l ai cunoscut intr un club,ca se tot uita la tine,si il chema aswad si este din cairo.vai sa te cred ca nu ai fost intr un club?sau acum spui ca nu ai povestit tu?

Postat pe 27 Mai 2008 15:23
si nu inteleg chestia asta cu schimbarea numelui..

Postat pe 27 Mai 2008 15:26
apropo,voi va plangeti ca nu sunteti acceptate de comunitate,pai cum naiba,ca am intrat pe forumul ala si vedeam subiectele si raspunsurile nu?ce va ascundeti atat?

Postat pe 27 Mai 2008 15:28
tu si surorile tale....ma faci sa rad..iti dau un sfat ,desi nu cred ca ai nevoie,nu mai avea incredere in nimeni..

Postat pe 27 Mai 2008 15:30
Nu am avut rabdare sa citesc tot ce s-a scris la acest subiect. Dar vad cu cata aroganta se raspunde. Intr-una din zile m-am intalnit cu o colega de liceu, e membra a unei religii crestine si poarta baticut. Nu pot decat sa ma gandesc la cum arata cand eram colege, avea parul lung, era frumoasa, nu purta batic probabil nefiind casatorita atunci. Dar.. acum uitandu-ma la chipul ei nu am putut observa decat ca radiaza de fericire. E impacata cu ea insasi, e fericita cu Dzeul si credinta ei. Nu sunt de acord cu ea, dar o respect si incerc sa vad ce este bun in ea si in ceilalti.

Postat pe 5 Iunie 2008 13:13
probabil ca nu a incercat sa te conviga cat este de fericita ca este practicanta acelei religii. totul este ok daca se rezuma la a fi credincioase si atat,fara a "intoxica" pe cei din jur cu "puritatea " sufletelor
wdy
Postat pe 5 Iunie 2008 13:37
M-a invitat in liceu la o intrunire religioasa de a ei. Nu mi-a placut. In liceu am "degustat" mai multe religii. Mi-a placut una inca de atunci. Ei nu i-a placut alegerea mea, dar nici mie a ei. Cu toate astea ne respectam reciproc. Mi se pare amuzant sa vezi cum persoane de diferite religii considera ca el face parte din religia corecta. Dar cred ca putem trece peste toate astea si sa vedem partea buna din oameni. In fond, acest lucru face bine la ten.

Postat pe 5 Iunie 2008 14:00
.
Josie
Postat pe 5 Iunie 2008 15:30
'acest lucru face bine la ten' =))
Josie
Postat pe 5 Iunie 2008 15:30
nu vad legatura intre ten si religie /?////////,,,,,dar nu sunt carcotasa
wdy
Postat pe 5 Iunie 2008 16:34
Tocmai pt ca aici atmosfera este atat de tensionata.. amvrut sa fac o mica gluma. Daca ne incruntam facem riduri, daca suntem binevoitoare.. face bine la ten. Nu sunt atat de apriga si chiar ma gandeam ca daca voi posta pe acest subiect sa vezi ce ma iau fetele la goana. Dar, nu-i bai.. ca si alergatul face bine la ten! :))

Postat pe 5 Iunie 2008 16:58
,,apropo,voi va plangeti ca nu sunteti acceptate de comunitate,pai cum naiba,ca am intrat pe forumul ala si vedeam subiectele si raspunsurile nu?ce va ascundeti atat?,,

lunna ,am intrat si eu si explicatia este ca au intrat multe persoane nemusulmane si au scris cuvinte obscene,deci terebuie sa te loghezi si citesti ce vrei.este site particular si fiecare face ce vrea in ,,casa ,,lui nu ti se pare normal?de ce cauti sa ataci din nou?

Postat pe 1 August 2008 06:34
uite domnisoara pusa pe harta ca pentru persoana ta scot mortii de la naftalina..........dar sa nu faci infart!

Postat pe 14 August 2008 22:14
Hijab-ul este un drept al omului de baza pentru femeile musulmane si atat.....inainte de toate este datoria fata de ALLAH apoi poate fi si traditie si moda..

Postat pe 22 August 2008 10:11
Woow ce dezbatere...
WDY... religia nu are legatura cu frustrarile personale... sunt multe fete musulmance < convertite dupa casatorie, care au divortat de barbatul de langa ele... dar religia nu si-au lasat-o...pt ca religia o alegi pe viata nu pt un barbat....dar admit ca sunt si dintre noi care se convertesc ca sa-si cumpere linistea in casa asa cum ai afirmat la un moment dat...
Te-am invitat sa te pui la punct cu unele detalii despre religia comparata... dar se pare ca te-ai oprit in a ne ponegri pe cele care au ales sa se reintoarca la Islam... pacat...
Multa sanatate copiilor si o viata linistita iti doresc aici si in viata de apoi... inshAllah
MaryamMA
Postat pe 8 Septembrie 2008 23:13
DE CE SPUI "sa se reintoarca la islam" majoritatea sunt nascute crestine si asa trebuiau sa ramana ,daca au hotarat sa-si schimbe religia ,pt mine nu are nici o importanta si pe scara de valori morale sunt zero.Dar acest subiect este dezbatut de multe luni,nu mai prezinta nici un interes,tot ce era de spus s-a spus.Eu stiu multe lucruri legate de islam ,nu din carti ,din viata de zi cu zi,nu am afirmat niciodata ca sunt cunoscatoare in ale religiei,experienta si viata traita linga si printre musulmani m-a facut sa fiu asa de revoltata de afirmatiile multor fete de pe aceste forumuri.Voi ar trebui sa fiti convinse de valabilitatea acestei religii si sa respectati si acceptati totul motamo ,stiu foarte multe fete care s-au casatorit si au trecut la islam din cauza ,sau la presiunea sotului si a familiei acestuia ,eu am fost la un pas de a deveni victima.Parerea mea despre aceste persoane nu poate sa o schimbe nimeni si nimic.......multumesc pentru urari ,multa sanatate si tie si familiei tale.
wdy
Postat pe 10 Septembrie 2008 23:20
De la: wdy, la data 2008-03-12 13:20:01asa crezi tu ca islamul respecta toate religiile ia spune-i sotului tau sa se faca crestin sa vezi ce reactie are.nu pot sa cred ca te-ai nascut crestina asa ai crescut in familia ta si te-ai trezit la varsta asta ca nu e bine sa fii crestina.si eu sunt casatorita cu musulman de 14 ani dar daca se intoarce timpul nu o mai fac.a trebuit sa -l cunosti pe el sa te aduca pe calea cea dreapta e ridicol.nu aveti personalitate si ei profita de asta.stii ca in islam e interzis sa i-ti schimbi religia .dar au dat peste romance care nu se respecta si au profitat.in acesti ani am vazut multe.te fac sa crezi ca numai musulmanii sunt iubiti de dumnezeu,dar nu te gindesti ca ai maniat pe dumnezeu cand ti-ai schimbat religia,de ce nu recunosti ca ti-ai cumparat linistea.stii ca ei pot divorta din cuvinte si mai stii ca daca vor sa ia alta sotie sau amanta cu acte le este permis.sa vezi atunci musulmanca din tine ce se revolta pt ca trebuie sa accepti o data ce ai trecut la islam aici nu e vorba de acoperirea capului si la noi la tara femeile se acopera .e vorba de faptul ca te-ai lasat convinsa sa-ti renegi religia, sarbatorile si traditiile cu care ai crescut.cum te uiti in ochii parintilor tai cum poti spune copiilor tai ca nu exista mos craciun si pastele cand tu te-ai bucurat in copilarie de ele si e doar inceputul stai sa mai imbatraniti sa vezi cum se schimba multe.stii ca parinti lui si fratii au dreptul la averea lui ,stii ca daca moare ramai la mila lor,scuze daca am fost prea radicala dar ma enerveaza convingerile pustoaicelor care se indragostesc de arabisi uita tot ce au invatat in familie

draga mea .. nu te nasti crestin(a) ci devii prin botez..la o varsta la care nu poti decide ce este bine pt tine..in cazul in care ai uitat..copii se boteaza la circa 2-3-4 luni de la nastere!!!
mahaui
Postat pe 12 Septembrie 2008 03:28
De la: wdy, la data 2008-09-10 23:20:03DE CE SPUI "sa se reintoarca la islam" majoritatea sunt nascute crestine si asa trebuiau sa ramana ,daca au hotarat sa-si schimbe religia ,pt mine nu are nici o importanta si pe scara de valori morale sunt zero.Dar acest subiect este dezbatut de multe luni,nu mai prezinta nici un interes,tot ce era de spus s-a spus.Eu stiu multe lucruri legate de islam ,nu din carti ,din viata de zi cu zi,nu am afirmat niciodata ca sunt cunoscatoare in ale religiei,experienta si viata traita linga si printre musulmani m-a facut sa fiu asa de revoltata de afirmatiile multor fete de pe aceste forumuri.Voi ar trebui sa fiti convinse de valabilitatea acestei religii si sa respectati si acceptati totul motamo ,stiu foarte multe fete care s-au casatorit si au trecut la islam din cauza ,sau la presiunea sotului si a familiei acestuia ,eu am fost la un pas de a deveni victima.Parerea mea despre aceste persoane nu poate sa o schimbe nimeni si nimic.......multumesc pentru urari ,multa sanatate si tie si familiei tale.
eu cred ca tu ai trait vre-o drama...si ai ramas socata...dar nu toti musulmani sunt ca sotul tau!!!!!!!!!!!ASTA TREBUIE SA INTELEGI SI SA NU JUDECI ISLAMUL PRIN PRISMA MUSULMANILOR!!!!!!!! fiinca oameni sant creati slabi si sant supusi greselilor..dar asta nu inseaman ca relihgia este de vina!!!!!!!!! referitor la nascutul crestin ti-am mai raspuns o data ..dar ..hmm ..in fine ...cred ca de la oboseala ai sarit peste postare.....
mahaui
Postat pe 12 Septembrie 2008 03:31
De la: wdy, la data 2008-03-12 22:24:36referitor la subiect valul islamic nu e obligatoriu in timp a devenit o obligatie datorita habotnicilor priviti in istorie la tarile musulmane care au fost sub ocupatie britanica fostele colonii.atunci multe musulmance se imbracau ca englezoaicele si aveau capul descoperit credinta e in suflet conteaza haina sufletului nu ce purtam in exterior .le respect pe cele care s-au nascut musulmance si i-si respecta religia celelalte is-i cumpara linistea

daca ai fi citit Qoranul ..ai fi descoperit chiar si tu ..ca valul chiar este obligatoriu pt femeile credincioase!!!!!!!!
mahaui
Postat pe 12 Septembrie 2008 03:34
De la: wolfy, la data 2008-05-19 14:56:48Intr-adevar, oamenii care incearca sa te convinga sunt de ambele parti, insa eu pe forum n-am intalnit nicio evreica, crestina, budista, hindusa care sa deschida topicuri legate de religie. Religia e o convingere personala si nu mi se pare normal ca o musulmana sa incerce sa convinga o crestina ca de fapt religia ei, pe care vezi Doamne musulmana o respecta, nu e adevarata.Ce rost au topicuri de genul "profetul Mohammad in Biblie" sau "Iisus, Fiul Lui Dumnezeu, profet, invatator"? De ce dintre toti oamenii pe care i-am intalnit numai musulmanii sunt atat de agresivi in legatura cu religia? Drage musulmane, daca sunteti atat de convinse de adevarul religiei voastre, ramaneti in el, dar lasati-ne pe noi in pace.Si noi, ca si voi, avem dreptul la religia noastra.

stii de ce nu ai inta;nit nici o evreica sau budista??? pt ca nu pe ele le atacati!!!!!!!!!! ci pe noi musulmani...eu nu inteleg un lucru ..fata draga.daca urasti atat de mult musulmani..de ce traesti langa unul???????????????daca ai copii ..trebuie sa fii constienta ca ei vor deveni muslmani...ai sa ii urasti si pe ei?????????????? chiar sant curioasa .. oare care v-a fi raspunsul tau...hmmmm
mahaui
Postat pe 12 Septembrie 2008 15:01
De la: wdy, la data 2008-05-12 10:31:47LA MUSULNI ,se spune ca dragostea vine in timp,imaginati-va ca in timpul logodnei ,care de obicei dureaza un an ,nici nu se ating,nu au voie sa stea singuri .Musulmancele de pe acest forum vorbesc din experienta lor,probabil,realitatea este alta la nivel mondial,nu exista grad de comparatie ,nu pot intelege cum fac DRAGOSTE doua persoane ,in noaptea nuntii ,daca s-au cunoscut cu putin timp inainte,unde este pasiunea,dorinta ,sau vor sa ne convinga ca toti au simtit dragoste la prima vedere.Rata divorturilor este foarte mica pt ca este rusinos sa divortezi si femeile se complac situatiei si o accepta ca atare.Muslim spunea ca nu a auzit la stiri despre cazuri de violenta in familiile de musulmani.pai va intreb ,care femeie are curajul sa spuna ceva din casa ,cand ele sunt supravegheate permanent.Personal cunosc o fata din Constanta ,care este sechestrata la domiciliu de catre sotul ei ,sirian,batuta sistematic si amenintata cu moartea daca ,sotul a luat fetita si a trimis-o la parinti in Siria ,iar mama nu poate sa vorbeasca cu ea ,astfel de cazuri sunt nenumarate ,dar sunt greu de depistat.Musulmanii prin natura lor sunt extrem de violenti si razbunatori.Am mai scris pe forum ,daca vrei sa-ti faci dusman un musulman,ii spui ceva rau despre profetul mohamed si te-a trecut pe lista.

auzi ..tu ce preferi pt fata ta?? sa fie pura in noaptea nuntii..sau sa fi trecut inainte de asta prin patul a sute de barbati???eu chiar te compatimesc...chiar mi-ar fi placut sa il cunosc pe al tau sot/////sio sa ii transmit ca din punct de vedere religios..ii este interzis sa traiasca langa tine...fiinca iti este permisa casatoria cu o crestina sau evreica ..atata timp cat ea nu iti insulta religia..dar la tine deja....deci ai amabilitatea si transmite-i singura acest lucru...
iar revenind la divorturile in isdlam...fata intreaba-l pe al tau barbat..ce inseamna ''khula'' si pana o sa iti raspunsa el ..o voi face eu...din punct de vedere religios femeia nu numai ca are voie sa divorteze ..ci chiar ea poate si are dreptul de a incheia acea casatorie.. prin khula!!!!!!!!
eu nu stiu in ce mediu te invarti tu...si ce prieteni aveti.. stii vb acea rom..spune-mi cu cine umbli ca sa iti spun cine esti...
eu sant casatorita de 13 ani ...dar asemenea oamneni ,,ca cei pe care tu ii cunosti ...eu nu am avut nefericita ocazie sa ii intalnesc...deci inca o data te compatimesc!!!
mahaui
Postat pe 12 Septembrie 2008 15:09
FATA DRAGA ,SA vorbesc pe limba ta ,eu sunt casatorita de 14 ani si traiesc printre oameni normali la cap [s nu se citi aici musulmani] sigue ca traiesc o drama ,cand m-am casatorit sotul meu era un om normal acum mananca islam pe paine si vrea sa servesc si eu la fel ,'nu da cu pietre daca ai casa de sticla ' .Legal toata lumea are drepturi dar ne omoara realitatea,.Fica si fiul meu vor face ce vor dori cu viata lor ,eu nu mavoi opune orientarii lor religioase sau politice sau ,,,sexuale .sotul meu este medic ,iar eu de profesie sunt inginer ,cred ca sunt un om cu scaun la cap si pentru informatiata sunt si o sefa buna si respectata.
wdy
Postat pe 12 Septembrie 2008 22:22
si daca parintii sunt amandoi crestini ,crezi ca vor boteza copilul in alta religie?
wdy
Postat pe 12 Septembrie 2008 22:23
si pana la urma ce vrei? sa ma convingi pe mine cebine este sa fii musulmanca? pierzi timpul ,,,,,este in zadar ,parerea mea despre voi este definitiva si iremediabila.Prietena mea cea mai buna este musulmanca,dar nu a indraznit niciodata sa ma convinga de ceva legat de islam si a inteles ca nu este cazul sa striceo prietenie pentru niste inneptii.
wdy
Postat pe 12 Septembrie 2008 22:29
auzi draga wdy,de ceva timp te urmaresc,si nu mi vine sa cred ce zici.cum poti sa l denigrezi pe sotul tau pe un forum urmarit de multi oameni ???chiar, cum esti sotia omului astuia daca tu vb asa de el???daca nu te intelegi cu el,de ce mai stai???eu zic ca ar trebui sa i accepti si defectele,nu numai calitatile.sincer nu te inteleg

Postat pe 12 Septembrie 2008 22:34
BAI FATA TE MANANCA PIELEA ? AI CITIT TU UN CUVANT URAT SPUS DE MINE DESPRE SOTUL MEU?,,,,CE SCRIU AICI ,STIE SI CITESTE SI EL.NE INTELEGEM FOARTE BINE ,PANA LA RELIGIE ,,,,,,,,,,,,,HAI NU MA PROVOCA ,NU AM TIMP SA STAU LA NET ,SI TU ESTI TOT O ADEPTA A ISLAMULUI ,ASA CA STII PAREREA MEA
wdy
Postat pe 12 Septembrie 2008 22:38
TU ESTI CONVERTITA ,NU ADEPTA A ISLAMULUI SARMUTO
wdy
Postat pe 12 Septembrie 2008 22:45
PROATANACO EU SUNT IN TARA MEA SI IN CASA MEA SI NU AM UNDE PLECA
wdy
Postat pe 12 Septembrie 2008 22:46

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Brad Craciun 4 De la: vitamina_c 14 Decembrie 2010 08:30
Christmas Party dress 1 De la: ancu2066 17 Noiembrie 2011 16:11
Adult Chat-ul e la moda!!! 1 De la: adultworkpunctbe 5 Noiembrie 2008 07:25
Surprinde persoana iubita cu un cadou personalizat 6 De la: inna_1688 6 Iunie 2009 14:48
please ma ajutati? 2 De la: kudika081544 24 Februarie 2010 12:07