Mai multe
De la: Ali_Alina, la data 2009-02-07 00:05:33De la: coole_tl, la data 2009-02-06 22:08:58in fine..a ”miezului”islamic...nu uita ca ne aflam in Romania..sau UE...lumea civilizata departe de traditiile si obiceiurile ancestrale..am mai zis..grele cu tine ..oFFF Treaba cu valul islamic s-a explicat in nenumarate randuri...papushe...nu e mult de zis despre el ci mai mult despre ce anume il face sa fie purtat de unele femei |
||
|
coole_tl Postat pe 7 Februarie 2009 01:41 |
||
|---|---|---|
De la: Ali_Alina, la data 2009-02-07 00:24:58stiti ceva si tu si kathara(wolfi) si aia care se crede cool .....dor_a ...p.........mele aderati la cretinism in continuare si mai lasa ti lumea in pace ca ne ati intoxicat destul......nici una nu este in masura sa critice religia indiferent care e aia.......este un subiect mult prea vast,,,,,,,ok ti ai spus parerea da GATA........time out ( ca tot imi plac mie termenii astia englezesti) Moaaama ...deci faza ca suntem a p uu l iii tale dar mai ales ca suntem salvatoarele p uu l iii ..m-a emotionat pana la dejtu mic de la picioru stang! mooama! iote! deja imi tremura ...Fata u nu intelegi nimic!parca vii de p alta lume ! aici era o dezbatere pe diferite teme ale islamului ..nu un atac personal catre persoana ta...asta u ai facut-o odata ce te-ai bagat aiurea in discutie..cum naiba voiai sa ti se raspunda? Ratate om fi ..odata ce nu avem ”servitoare”..asta e ..un punct in minus pt noi....nu suntem atat de privilegiate... Iar tu taci,taci ca-ti faci draci...ce te agiti asa?..(ca noi suntem , zicem, dregem,...salvam..). daca penibilul s-a ajuns la asa cote maxime...valea tu la alt razboi ..ihaaa...si lasa-ne pe noi in ”mizeria ” noastra O chestiuta...regleaza-ti ochelarii ca nu mai vezi bine....nu e ” cool ci ”coole ....offf(iar intru in lumea a 3-a) |
||
|
coole_tl Postat pe 7 Februarie 2009 02:17 |
||
of of ....mai mai....tot timpul "fericitele" sotii devenite musulmance din "dragoste profunda pentru contul,,,pardon sotul venit din tarile calde sa se capatuiasca pe la noi ,,gasesc explicatii ,au o tendinta exagerata de a apara religia respectiva,incat stau si ma intreb ,,,,,nu seamana a ,,,,,haz de necaz gata a-ti facut-o suportati ,,,,nu veniti cu explicatii stim toti ,cel putin de pe acest forum.,ce inseamna islamul si cum se aplica aceasta religie,,,,,,adica dupa urechee,,,,,,,adica tot ce este bun sau rau se face in numele religiei,,,,, hai noroc,,,,,ca nu sunt nervoasa,,,,,of of mai mai sunt in sesiune si nu am timp de educatie religioasa
|
||
|
|
||
|
wdy Postat pe 7 Februarie 2009 23:40 |
||
|
iubita mea, mai plimba-te pe site uri si tu ca ai cam ramas in urma cu stirile...nu prea stii despre ce vorbesti dar iti place sa lasi impresia ca ai vreo idee stralucita...in alta ordine de idei, mai esti si o nesuferita ingamfata si probabil in viata reala esti o frustrata care si varsa amarul pe aici ...ca altfel nu cred ca te baga cine in seama ! asa ca revizuieste ti atitudinea superioara DAR NEFONDATA si poate atunci o sa fii intr-adevar auzita pana atunci...get a life! te am pupat |
||
|
Postat pe 8 Februarie 2009 02:26 |
||
De la: anda_me, la data 2009-02-08 02:26:41iubita mea, mai plimba-te pe site uri si tu ca ai cam ramas in urma cu stirile...nu prea stii despre ce vorbesti dar iti place sa lasi impresia ca ai vreo idee stralucita...in alta ordine de idei, mai esti si o nesuferita ingamfata si probabil in viata reala esti o frustrata care si varsa amarul pe aici ...ca altfel nu cred ca te baga cine in seama ! asa ca revizuieste ti atitudinea superioara DAR NEFONDATA si poate atunci o sa fii intr-adevar auzita Cu mine ai vb anda?daca da..apoi citeste tot topicul si vezi si u cine sunt nesuferitele pe aici si cu nasul pe sus |
||
|
coole_tl Postat pe 8 Februarie 2009 03:00 |
||
De la: anda_me, la data 2009-02-08 02:26:41iubita mea, mai plimba-te pe site uri si tu ca ai cam ramas in urma cu stirile...nu prea stii despre ce vorbesti dar iti place sa lasi impresia ca ai vreo idee stralucita...in alta ordine de idei, mai esti si o nesuferita ingamfata si probabil in viata reala esti o frustrata care si varsa amarul pe aici ...ca altfel nu cred ca te baga cine in seama ! asa ca revizuieste ti atitudinea superioara DAR NEFONDATA si poate atunci o sa fii intr-adevar auzita Ok,da N E F O N D A T A! cauta in Dex .... nu dau un copy+paste...te las pe tine sa mai cauti cuvinte pe ici colo...(te-ar ajuta pe viitor) si dupa....sa-mi „tipi„ cu majuscule.te-am pupat si eu |
||
|
coole_tl Postat pe 8 Februarie 2009 03:17 |
||
Am vazut de curand un film despre islam si casatoria unei americance cu un anume iranian (inspirat dintr'un fapt real) and it really freaked me out. [un film de acum cateva zile de pe prima cu sally fields] brrr....nasty!
|
||
|
andreees Postat pe 8 Februarie 2009 04:38 |
||
De la: andreees, la data 2009-02-08 04:38:55Am vazut de curand un film despre islam si casatoria unei americance cu un anume iranian (inspirat dintr'un fapt real) and it really freaked me out. Zau, iubita? AIA ti s-a parut nasty? Stai putin ca n-ai vazut nimic! Sa te uiti la link-urile pe care le-au dat fetele pe-aici de lapidari (omorat cu pietre) si circumcizii (le taie PE VIU clitorisul) de fetite de 10-12 ani... Si dupa ai sa intelegi mai bine... Ti se ridica parul in cap Si vine dupa aceea o capiata si spune ca "ce frumos e sa vezi o femeie imbracata in val" ... evident, omite ca femeia "imbracata" in val e de fapt mutilata pe dedesubt... Parca ce, conteaza? Oricum, daca o acoperi bine in "valuri de matase" (ma rog, acum nu mai sunt de matase, dar pesemne i-a placut ei expresia) si pare normala.... |
||
|
Dor_a Postat pe 8 Februarie 2009 07:35 |
||
|
Dor_a Avatarul lui Dor_a 1338 mesaje Membru din: 21/10/2008 Oras: ALTA LOCALITATE Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 07:35 Raporteaza abuz Citeaza Raspunde De la: andreees, la data 2009-02-08 04:38:55 Am vazut de curand un film despre islam si casatoria unei americance cu un anume iranian (inspirat dintr'un fapt real) and it really freaked me out. [un film de acum cateva zile de pe prima cu sally fields] brrr....nasty! Zau, iubita? AIA ti s-a parut nasty? Stai putin ca n-ai vazut nimic! Sa te uiti la link-urile pe care le-au dat fetele pe-aici de lapidari (omorat cu pietre) si circumcizii (le taie PE VIU clitorisul) de fetite de 10-12 ani... Si dupa ai sa intelegi mai bine... Ti se ridica parul in cap Si vine dupa aceea o capiata si spune ca "ce frumos e sa vezi o femeie imbracata in val" ... evident, omite ca femeia "imbracata" in val e de fapt mutilata pe dedesubt... Parca ce, conteaza? Oricum, daca o acoperi bine in "valuri de matase" (ma rog, acum nu mai sunt de matase, dar pesemne i-a placut ei expresia) si pare normala.. ULTIMUL MESAJ PE ACEST TOPIC. (Hopefully) Da Dor a, exista lucruri nasty dar de ce va place sa credeti ca au de aface numai cu Islamul? Circumcizia femeilor e un obecei Nord African, pastrat de populatiile devenite Musulmane, asa cum si alte popoare au indus in religiile lor fel de fel de traznai culturale pastrate din timpuri imemoriale, ca de exemplu fetele cumparate la GAINA, sau fetele gasite nevirgine in noaptea nuntii, care erau purtate prin sat pe o scandura lata si rusinea lor era strigata pana in satele din imprejurimi. Cat despre femeile adultere si complicii lor, pana nu chiar de mult, daca nu consideri 50 de ani un timp indelungat, erau tavaliti in smoala si batuti cu pietre in final, si asta in public. Astea in dulcea Romanie, si nu i se parea nimanui ciudat, dupa cum scenele teribile de furie isterica a femeilor batrane ultragiate de frumoase femei adultere intr o serie de filme din anii '50,'60 despre Grecia (ZORBA, THE GREEK) cu actori seriosi si de mare calibru nu fleacuri de Hollywood, cu celebritati dubioase, sunt acum uitate. Asa ca dragii mei, cititi si altceva, nu numai propaganda de pe net si din ziare sau filme, de industrie propagandistica si daca tineti la probitatea voastra, mirati va si de alte lucruri nu mai putin NASTY Intamplate mereu cum sunt canibalismul (in Germani), pedofilia criminala cu victimele omorate si dizolvate in acid sau ingrpate(Belgia), incesturi desgustatoare(Franta) multiple shootings in scolile Americane si multe alte orori nu mai frumoase decat femeile mutilate sub matase nu de islam ci de mululmani ignoranti totusi nu psihopati ca cei care au perpetrat crimele de mai sus. veniti, va in fire si lasati isteria si metodele inchizititoriale care va incrimineaza inainte de oricine pe voi, sovini si SELF-RIGHTEOUS. Uitasem sa va amintesc ca femeile de la tara in multe tari Europene se imbraca decent si poarta basma nu pt ca sunt inapoiate cum le considerati pe musulmane ci pt ca resping ideea voastra de modernitate. Cat despre ideea voastra de progres si modernitate aplicata la familie si sex cu cat mai putin spus cu atat mai bine pt voi. Singuri va adresati unul altuia apelativele la care va indreptateste atitudinea voastra. Nici o religie nu admite libertatile pe care vi le luati. Duceti va la scoala daca inca se mai invata ceva ca lumea in scolile voastre. |
||
|
fatima_florentina Postat pe 8 Februarie 2009 09:50 |
||
Draguta, scolile "noastre" au scos Einstein-i, Picasso, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Bill Gates, Graham Bell, Pollock, Mario Vargas Llosa, John Steinbeck, Pico della Mirandola, si ASA de multi altii (ti i-am dat din ere amestecate pentru ca ma amuza ideea ca o sa te intrebi cine sunt si ce au facut unii... Nu-i bai, asa mai afli si tu cate ceva despre lumea noastra...). Gandeste-te cum ar fi fost lumea FARA ei... ci doar cu hijab, jihad, camile, si circumcizii...
|
||
|
Dor_a Postat pe 8 Februarie 2009 10:03 |
||
De la: fatima_florentina, la data 2009-02-08 09:50:39Dor_a Draga inocenta intr-ale citatului, nimeni nu e isteric pe aici. cel putin nu din tabara crestina. Ca musulmanii simt nevoia de a-si face o mie de contur,i asta e problema lor si arata nesiguranta. Diferenta, draga mea, intre Isman si Cresinism este ca daca unul e canibal in Europa e bagat fie la inchisoare fie la balamuc. In schimb, daca un nene isi omoara cu pietre nevasta sau fiica e batut pe spate si felicitat. E clar sau nu? |
||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 10:48 |
||
|
Avatarul lui Dor_a 1341 mesaje Membru din: 21/10/2008 Oras: ALTA LOCALITATE Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 10:03 Raporteaza abuz Citeaza Raspunde Draguta, scolile "noastre" au scos Einstein-i, Picasso, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Bill Gates, Graham Bell, Pollock, Mario Vargas Llosa, John Steinbeck, Pico della Mirandola, si ASA de multi altii (ti i-am dat din ere amestecate pentru ca ma amuza ideea ca o sa te intrebi cine sunt si ce au facut unii... Nu-i bai, asa mai afli si tu cate ceva despre lumea noastra...). Gandeste-te cum ar fi fost lumea FARA ei... ci doar cu hijab, jihad, camile, si circumcizii. Draguta vad ca nu ti rezista nimeni cand e vorba de citat amestecat din Wikiepedia, numele unora pe care sa ma crezi, le stiu chiar si copiii din Afghanistan unde voi credeti ca toata lumea e barbara. Cand ti am spus sa te duci la scoala nu era vorba de cantitatea stiintei tale. Asta nu e o problema azi. toti stiti "tot ce se poate stii si inca ceva pe deasupra" cum zicea cineva din cei citati, poate nu stii cine. E vorba de calitate. Cineva de calitate si substanta ar stii ca nici unul dintre ei n ar fi cine e fara contributia monumentala a culturii Musulmane pana in secolul al 14lea daca mai tarziu nu mai e considerata pt ca lumea a incaput pe mana unor conquistadori, care au obliterat numele si creditul celor de la care au luat mai tot ce se putea. E scandalos sa te adresezi cuiva necunoscut cu familiaritatea superiorului fata de un domestic. Nu cred ca ti am dat nici un motiv. Daca v am spus dragii mei si v am trimis la scola e pt ca mi e mila de starea catastrofica a psihologiei tinerilor Romani, sincer si fara afectare. Ce te face sa crezi ca poti sa vorbesti ca Romanca de " ai nostri" Einstein & Co, pt ca te crezi Europeana? se cunoaste, ai dreptate. Ati invatat mult de la ei in douazeci de ani:aroganta si imperialism. Europenii mai vechi sunt mai modesti si stiu mai multe. Decat sa te impaunezi cu straini puteai sa citezi cativa Romani sau poate nu mai esti Romanca. Romanii sunt toleranti si sofisticati chiar cand nu se duc la scoala. |
||
|
fatima_florentina Postat pe 8 Februarie 2009 11:07 |
||
| Ia spune, draga, cum au contribuit musulmanii la lumea in care traim noi azi? Da-mi si mie un nume de mare fizician arab. | ||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 11:46 |
||
De la: fatima_florentina, la data 2009-02-08 11:07:20Avatarul lui Dor_a Draguta Fatima, am urmat doar linia ta. Din cunostintele mele, arabii nu sunt - si nici nu se considera - un tot unitar. Incearca sa-i povestesti unui libanez ca e tot una cu un sirian, unui palestinian ca e tot una cu un israelian, unui irakian ca e tot una cu un afgan si dupa, sa-mi explici cum vine treaba cu globalizarea. ai grija insa, baietii's agresivi, mi-e sa nu te trezesti scuipata.... :)) Ai intrebat de scoala occidentala versus scoala orientala, pentru ca aici de asta se vorbeste, desi se pare ca tu nu ai sesizat nuanta... ca doar vorbesti de crestinism (daca-mi amintesc bine, desi crestini vechi, romanii nu sunt totusi SINGURII crestini .... Dar ai fost haioasa la faza asta... ). Cat despre superioritatea care a razbatut din ceea ce am zis... Acum ai raspunsul. Naivitatea, sau intentionata ta trecere cu vederea a ceea ce inseamna cultura occidentala... Pentru ca - da-mi voie sa-ti reamintesc - aici e vorba de doua concepte, nu de doua natiuni... Dar daca vrei sa vorbim de doua natiuni una crestina -una musulmana, iti stau la dispozitie - una Roamnia cealalta... care? Siria? Pakistan? Iran? Iraq? Palestina? Arabia Saudita? Qatar? Bahrein? Care? Alege!
|
||
|
Dor_a Postat pe 8 Februarie 2009 12:01 |
||
|
Kathara Data: 2009-02-08 11:46:10 Ia spune, draga, cum au contribuit musulmanii la lumea in care traim noi azi? Da-mi si mie un nume de mare fizician arab. Pt ca ai cerut un singur nume, numai ca sa provoci, ti l dau: Dr. Abdus Salam, Nobel premiat pt Fizica 1979. Daca mai vrei cauta in Wikiepedia si ai sa gasesti cate n o sa ti vina sa crezi. De ce nu stii despre ei? socoteala pe care ai facut o, A=B s.a.m.d, nu era posibila fara matematica Araba, luata integral de west. Daca vrei sa mai stii, matematici superiore, fizica, chimie, biologie, medicina, astronomie geografie au baze puse de Arabi. De vrei sa stii ia o carte serioasa, nu de propaganda si poate afli si dece oameni de stiinta Romani, deschizatori de drumuri in diferite stiinte acum in America sau in Europa nu sunt cunoscuti nicaieri. Ca sa nu mai vorbim de cei vechi de care n a auzit nimeni. Cind Bush si Blair plus mii de alti criminali creati de ei care au distrus tarii si popoare o sa fie bagati in inchisori sau la balamuc, atunci o sa vorbim despre civilizatia de care vorbesti. Cred ca am fost prea politicos cu voi toate si n am nevoie de comportamentul vostru civilizat, in continuare. Nu e greu sa prevezi ce ati putea scrie oricare din voi indiferent de intentiile mele sau ale celor care nu subscriu la punctul vulgar de vedere la care ati aderat asa de far bun simt. Ce am scris aici e valabil pt toti cei din "tabara crestina" (horribile dictu). Cred ca am raspuns aici si Dorei_a, asa ca Fatima nu i mai datoreaza nici un raspuns. Se vede ac respectul vostru pt femei si drepturile lor nu se aplica la femeile Romance si Musulmane si nici intre voi. |
||
|
salimgandapur Postat pe 8 Februarie 2009 15:00 |
||
|
Dr. Abdus Salam si-a facut studiile superioare la Cambridge. Asta spune totul pentru mine. Iar algebra, dragul meu, a fost inventata de babilonieni, nu de arabi. Deci astept. |
||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 15:15 |
||
De la: Kathara, la data 2009-02-08 15:15:06Dr. Abdus Salam si-a facut studiile superioare la Cambridge. Asta spune totul pentru mine. Da' ce, Kathy, te asteptai sa-si fi facut studiile la unversitatea de baieti din Sharjah?
|
||
|
Dor_a Postat pe 8 Februarie 2009 15:18 |
||
| Ca sa nu mai spunem ca nenea a fost declarat ca fiind ne-Muslman pentru ca facea parte dintr-o comunitate religioasa al carui motto era "Love for All Hatred for None". Nuff said. | ||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 15:43 |
||
|
Kathara Avatarul lui Kathara 2836 mesaje Membru din: 7/11/2007 Oras: BUCURESTI Postat pe: 8 Februarie 2009, ora 15:43 Raporteaza abuz Citeaza Raspunde Ca sa nu mai spunem ca nenea a fost declarat ca fiind ne-Muslman pentru ca facea parte dintr-o comunitate religioasa al carui motto era "Love for All Hatred for None". Cosmic Anger: Abdus Salam - The First Muslim Nobel Scientist Cosmic Anger: Abdus Salam - The First Muslim Nobel Scientist (Hardcover) by Gordon Fraser (Author) "Key Phrases: mathematical childhood, left right sensitivity, overlapping divergencies, Cosmic Anger, Muslim Nobel, Abdus Salam (more... List Price: $49.95 Price: $37.30 & this item ships for FREE with Super Saver Shipping. Abdus Salam was born in Jhang, a small town in what is now Pakistan, in 1926. His father was an official in the Department of Education in a poor farming district. His family has a long tradition of piety and learning. When he cycled home from Lahore, at the age of 14, after gaining the highest marks ever recorded for the Matriculation Examination at the University of the Punjab, the whole town turned out to welcome him. He won a scholarship to Government College, University of the Punjab, and took his MA in 1946. In the same year he was awarded a scholarship to St. John's College, Cambridge, where he took a BA (honours) with a double First in mathematics and physics in 1949. In 1950 he received the Smith's Prize from Cambridge University for the most outstanding pre-doctoral contribution to physics. He also obtained a PhD in theoretical physics at Cambridge; his thesis, published in 1951, contained fundamental work in quantum electrodynamics which had already gained him an international reputation". Ti am citat de la un site informat si impartial.Stiu ca subteran se actioneaza serios pt a face"Hijack" contributia Musulmanilor la cultura universala de catre VERII LOR care s au intors in istorie si vor sa introduca ordinea lor in lume dupa vreo doua mii de ani de absenta. Daca nu mi ai fi spus ca Abdus Salam e nenea al tau as fi putut sa jur ca si tu esti din neamul veriilor. Ai toate talentele "poporului ales". Cat despre meritele lui Abdus Salam, mostinirea lui genetica si culturala n are nici o valoare. Daca e asa ar trebui ca toti studentii de la Cambridge sa ia Premiul Nobel pe rupte, inclusiv tu si tabara ta. Sa stii interrelatiile culturale au functionat libere de cand lumea, fiecare aducandu si contributia lui unica si importanta. Forma preluata de europeni la inceputul trezirii lor din "dark ages" e Araba, din tratatele universitatilor Arabe din Spania si Egipt, mai ales de Italieni. Cartile de medicina Europene folosite pana in secolul al 18lea erau traduceri din Araba. Circulatia singelui a fost descoperita mult inainte de Harvey de Aarbi. M am deranjat toata ziua azi sa i arat unei maniace ca adevarul n are tara si religie. E pur si simplu adevar. Nimeni n are monopolul lui, si nici tu. Si ACUM SA MI DATI PACE, CLONI AI CELOR CE VOR SA NE INTOARCA IN "STONE AGE" DUPA CE NE AU PUS CATE BETE IN ROATE AU PUTUT SI POT TIMP DE CEL PUTIN 200 DE ANI SI SE MIRA CA NU I IUBIM. |
||
|
salimgandapur Postat pe 8 Februarie 2009 18:41 |
||
|
Ehe, vrei tu sa zici clone, nu cloni. De, mai greu cu limba romana. Sa o luam punctual: De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Ma rog, nu stiu cat de impartiala este Wiki, dar sa admitem. Bun, deci omul dupa ce a facut un masterat int ara lui de origine s-a dus la CAMBRIDGE unde a luat-o de la capat cu facultatea, da? Deci omul s-a mai apucat o data sa studieza matematica si fizica intr-o tara europeana, de fapt intr-una dintre cele mai bune universitati din lume. Ca tot suntem impartiali, poate ar fi cazul sa precizam ca premiul Nobel pe care l-a luat el, l-a impartit cu Sheldon Glashow si Steven Weinberg, doi americani. De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Evident, obsesia evreiasca. Si cand te gandesti ca Coranul nu e altceva decat o versiune second hand a Torei. Mi se pare incredibil de amuzant. Nici macar o carte sfanta n-ati fost capabili sa v-o faceti singuri. Contributia musulmanilor la lumea in care traim e minima. De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Mostenirea genetica nu are nimic de-a face nici cu cultura, nici cu religia. Deci nu a spus nimeni ca potentialitatea genialitatatii unui om exista in afara codului genetic. Chestia sta in felul urmator - potentialul nu este nimic fara actiune. Sa nu-mi spus ca daca statea in Pakistan reusea domnu cu pricina sa faca ceva. Deloc. A trebuit sa vina sa isi dezvolte talentele in infrastuctura pe care i-a dat-o civilizatia europeana, iudeo-crestina. De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Universitatile si academia au aparut din grecia antica, ehehei, Ἀκαδημία, Platon, M am deranjat toata ziua azi sa i arat unei maniace ca adevarul n are tara si religie. E pur si simplu adevar. Nimeni n are monopolul lui, si nici tu. Si ACUM SA MI DATI PACE, CLONI AI CELOR CE VOR SA NE INTOARCA IN "STONE AGE" DUPA CE NE AU PUS CATE BETE IN ROATE AU PUTUT SI POT TIMP DE CEL PUTIN 200 DE ANI SI SE MIRA CA NU I IUBIM. [/quote] |
||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 19:01 |
||
|
Ehe, vrei tu sa zici clone, nu cloni. De, mai greu cu limba romana. Sa o luam punctual: De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Ma rog, nu stiu cat de impartiala este Wiki, dar sa admitem. Bun, dupa ce a facut un masterat int ara lui de origine s-a dus la CAMBRIDGE unde a luat-o de la capat cu facultatea, da? Omul s-a mai apucat o data sa studieza matematica si fizica intr-o tara europeana, de fapt intr-una dintre cele mai bune universitati din lume - asta spune multe. Ca tot suntem impartiali, poate ar fi cazul sa precizam ca premiul Nobel pe care l-a luat el, l-a impartit cu Sheldon Glashow si Steven Weinberg, doi americani. De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Evident, obsesia evreiasca. Si cand te gandesti ca Coranul nu e altceva decat o versiune second hand a Torei. Mi se pare incredibil de amuzant. Nici macar o carte sfanta n-ati fost capabili sa v-o faceti singuri. Contributia musulmanilor la lumea in care traim e minima. De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Mostenirea genetica nu are nimic de-a face nici cu cultura, nici cu religia. Nu a spus nimeni ca potentialitatea genialitatatii unui om exista in afara codului genetic. Chestia sta in felul urmator - potentialul nu este nimic fara actiune. Sa nu-mi spus ca daca statea in Pakistan reusea domnu cu pricina sa faca ceva. Deloc. A trebuit sa vina sa isi dezvolte talentele in infrastuctura pe care i-a dat-o civilizatia europeana, iudeo-crestina. De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Universitatile si academia au aparut din grecia antica, ehehei, Ἀκαδημία, Platon, Universitatea din Costantinopole era de prin anul 425, vivat Roma! Herophilos a descoperit circulatia sangelui in secolul 3 inainte de Hristos, ai dracu greci! De la: salimgandapur, la data 2009-02-08 18:41:27 Cred ca azi ai scris vreo 3 masaje maximum si alea ca vai de ele. Asa zisele tale argumente sunt usor de spulberat pentru ca de fapt nu exista. Adevarul apartine intotdeauna celui puternic, nu stiu cati ani ani dar e grav daca n-ai descoperit asta pana acum. Si ca sa iti demonstrez ca Europa e cea care a invins, o sa-ti citez din strabuni: Vae victis! |
||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 19:23 |
||
De la: Kathara, la data 2009-02-06 20:31:31De la: Ali_Alina, la data 2009-02-06 20:17:08 O singura problema aici: si in crestinism esti (nu obligata ce-i drept) sfatuita sa porti o naframa pe cap...de-asta poarta mamaie - in mod special la biserica. Cred ca asta este o legatura importanta intre crestinism si religia musulmana. Adica sa nu uitam ca venim din aceeasi religie, ca toate religiile au o evolutie comuna, ca Abraham apare in Coran etc. Privind lucrurile din perspectiva dubla, ceva adevar se afla atat in Biblie cat si in Coran. Nu cred ca se poate pune problema de ce religie este mai buna sau mai rea. Nici crestinismul, de oricare natura nu a adus ceva suuuuper bun constant. Mai ales daca este s-o iei cu Luther, Calvin, razboaie religioase sau inca inchizitia in Spania pentru a incorona Vaticanul ca fiind, poate, organul care a luat cele mai multe decizii tembele in Evul Mediu si apoi. Dar revenind la decizii proaste - situatia femeii in Biblie, si in ceea ce se trage din ea- adica diverse texte cu caracter religios, apoi scrierile metafizice, si inclusiv in opinia publica din Evul Mediu si Renastere este una destul de proasta. Femeia este considerata (din nou, ca la musulmani) o creatura inferioara si care atenteaza la moravuri prin atractia pe care o exercita asupra barbatului. Multe martire au suferit tocmai din cauza sexului, ca Ioana D'Arc. In sine nu cred ca stam mai bine d.p.d.v. istoric in domeniul asta. Poate ceea ce ne salveaza este faptul ca am evoluat spre o parere mai buna despre femei, spre o paritate oarecare in institutiile publice si in subconstientul colectiv. Ceea ce a ramas, si nu vreau sa judec popoarele musulmane, este conceptia omului mai simplu sau a celor care sunt lipsiti de o educatie bogata, desi si in cazul acela sunt exceptii evidente ale bunului simt innascut, ce considera si azi femeia inferioara, poate datorita fortei brute pe care o poate exercita asupra ei. Nu cred ce-i drept ca este corect sa spui ca o religie este inferioara sau superioara din cauza credinciosilor ei. Poate pentru ca nu am una prefer doar sa nu jignesc niciuna in mare, si sa le iau cu bune si cu rele. |
||
|
amalia18 Postat pe 8 Februarie 2009 20:20 |
||
De la: Kathara, la data 2009-02-08 11:46:10Ia spune, draga, cum au contribuit musulmanii la lumea in care traim noi azi? Da-mi si mie un nume de mare fizician arab. Se pare ca in timpul cruciadelor legatura cu lumea araba era un important izvor de cunostinte pentru oamenii medievali. "The Arab Empire significantly contributed to globalization during the Middle Ages, when the knowledge, trade and economies from many previously isolated regions and civilizations began integrating due to contacts with Muslim explorers, sailors, scholars, traders, and travelers. Some have called this period the "Pax Islamica" or "Afro-Asiatic age of discovery", in reference to the Jewish and Muslim Southwest Asian and North African traders and explorers who travelled most of the Old World, and established an early global economy[5] across most of Asia, Africa and Europe, with their trade networks extending from the Atlantic Ocean and Mediterranean Sea in the west to the Indian Ocean and China Sea in the east,[6] and even as far as Japan, Korea[7] and the Bering Strait.[8] This helped establish the Arab Empire (including the Rashidun, Umayyad, Abbasid and Fatimid caliphates) as the world's leading extensive economic power throughout the 7th-13th centuries.[5] Several contemporary medieval Arabic reports also suggest that Muslim explorers from al-Andalus and the Maghreb may have travelled in expeditions across the Atlantic Ocean between the 9th and 14th centuries (see Pre-Columbian Andalusian-Americas contact theories).[9]" http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_navigation Trebuie sa nu uitam ca arabii sunt cei care au pastrat cunoasterea Antichitatii (filosofi si matematicieni, fizicieni etc) pe care Europa medievala o renega din cauza nuditatii sau pederastriei, moravurilor usoare ale romanilor sau grecilor. Ca atare toate textele lui Aristotel ni s-au intors in Renastere cu ajutorul traducerilor din araba. Cel putin asa stiu eu. Cat despre ce au descoperit pai...nush, poate cifrele. Cateva chestii de navigatie - ceea ce puteti citi mai sus. De asemenea un arab a numit Gibraltar - Gib El Tarik il chema. Ca sa nu mai vorbim de ceea ce aceste popoare au facut inainte sa devina musulmane - ca de exemplu mesopotamienii au inventant scriitura; sau inca marele Imperiu Persan... a se vedea fimul de animatie Persepolis despre o femeie musulmanca din actuala "Persie" (Iranul). Cred ca oamenii astia au facut multe, trebuie doar sa descoperim ce... |
||
|
amalia18 Postat pe 8 Februarie 2009 20:39 |
||
De la: amalia18, la data 2009-02-08 20:20:41De la: Kathara, la data 2009-02-06 20:31:31De la: Ali_Alina, la data 2009-02-06 20:17:08 Asha este. Crestinismul, islamismul si iudaismul au radacina comuna. Practic crestinii , musulmanii si evreii sunt toti frati, fiind copii lui Abraham, dar cu toate ca cele trei religii au atat de multe in comun, mai mereu s-au razboit intre ei. Poate din cauza ca au si intolerantza fata de alte forme de manisfestare religioasa in comun. Sa nu uitam ca in toate cele trei religii este porunca de capatai "eu sunt Domnul Dumnezeul tau, sa nu ai alti dumnezei in afara de mine" sub o forma sau alta. Este mai bun crestinismul ca manifestare, tocmai pentru ca nu are putere juridica, pentru ca in tarile predominant crestine, s-a facut clar separarea puterilor in stat, dar sunt destule grupuri crestine extremiste (de ex in usa) care influientzeaza prin actinunile lor drepturile oamenilor . In Iran insa, unde tribunalul este unul religios, intolerantza data de religie se manifesta liber. Parerea mesa personala este ca aceste religii ingradesc omul, in centrul religiei aflandu-se autoritatea dumnezeiasca, si nu viatza sau omul insasi. Invetzi sa fii supus si sa faci ce ti se spune, nu sa iei decizii si sa iti asumi responsabilitati, invezti sa iti urasti corpul, pentru ca daca ti-l iubesti e vanitate, dar de asemenea sa fii un bun credincios inseamna sa ai vanitatea modestiei, inveti ca viatza pe Pamant e o incercare si ca fericirea nu se afla aici (mare tampenie) ci in viatza de dincolo, inveti sa nu gandesti ( sa nu uitam ca pacatul primordial a constat in faptul ca Eva a muscat din pomul cunoasterii!), inveti sa ii desconsideri pe cei care nu sunt ca tine " si nu ii sunt placuti lui Dumnezeu" si nu in ultimul rand, inveti ca divinitatea este undeva separata, intr-un plan mult indepartat si inaccesibila, cand de fapt divinitatea este peste tot, in fiecare lucru, in fiecare fiintza, gest si in relatiile dintre noi. |
||
|
Aladiah Postat pe 8 Februarie 2009 21:06 |
||
De la: amalia18, la data 2009-02-08 20:39:30De la: Kathara, la data 2009-02-08 11:46:10Ia spune, draga, cum au contribuit musulmanii la lumea in care traim noi azi? Da-mi si mie un nume de mare fizician arab. Chestiile astea le stiu, dar sincer, ca au conservat ceea ce altii mai destepti inaintea lor au scris nu mi se pare mare lucru. Eu vorbesc strict despre ce a dat cultura musulmana lumii. Oricum, bazele navigatiei le-au pus fenicienii, doar ei au ajuns prima data la Gibraltar, coloanele lui Hercule parce le zicea. |
||
|
Kathara Postat pe 8 Februarie 2009 21:12 |
||
De la: Kathara, la data 2009-02-08 21:12:05De la: amalia18, la data 2009-02-08 20:39:30De la: Kathara, la data 2009-02-08 11:46:10Ia spune, draga, cum au contribuit musulmanii la lumea in care traim noi azi? Da-mi si mie un nume de mare fizician arab. kathara, cu toate ca nici eu nu pot pricepe de ce s-ar converti cineva la islamism, ce anume l-ar convinge, nu cred ca trebuie sa se ajunga la discriminari de genul musulman=prost, incult, etc. Sincer, daca eu ma nasteam intr-o familie de musulmani, poate nu as fi crezut in inferioritatea femeii, poate intolerantza Coranului m-ar fi facut sa caut adevarul in alta parte, asha cum si multe neconcordantze intre fapte si cuvant din randul bisericii crestine, m-au facut sa caut adevarul in alta parte, dar probabil ca m-as fi prezentat drept musulmana din respect pentru familia mea. Si acum merg cu ai mei la Inviere si petrecem Craciunul, si nu ma pot considera tocmai crestina. Chiar tu ai spus ca esti ateu. Nu petreci Pastele si Craciunul cu familia? Eu cred ca oamenii sunt mai mult decat nationalitatea pe care o poarta sau religia pe care le-a stabilit-o soarta, prin faptul ca s-au nascut intr-o anumita familie. Nu stiu nici un nume de fizician musulman, dar ti-l pot da drept exemplu pe Rumi, care s-a nascut pe teritorul actualului Afganistan. El a fost un poet, teolog, filozof, autorul urmatoarelor versuri: I searched for God among the Christians and on the Cross and therein I found Him not. I went into the ancient temples of idolatry; no trace of Him was there. I entered the mountain cave of Hira and then went as far as Qandhar but God I found not. With set purpose I fared to the summit of Mount Caucasus and found there only 'anqa's habitation. Then I directed my search to the Kaaba, the resort of old and young; God was not there even. Turning to philosophy I inquired about him from ibn Sina but found Him not within his range. I fared then to the scene of the Prophet's experience of a great divine manifestation only a "two bow-lengths' distance from him" but God was not there even in that exalted court. Finally, I looked into my own heart and there I saw Him; He was nowhere else. |
||
|
Aladiah Postat pe 8 Februarie 2009 21:39 |
||
|
salut pe toata lumea. imi cer scuze, sunt novice la acest subiect, dar l-am vazut in lista celor mai discutate. sper sa nu va suparati pe mine daca pun si eu cateva intrebari, pentru cultura mea generala. imi cer scuze daca s-a mai vorbit despre asta. intrebarile mele se adreseaza celor care stiu mai multe despre societatea musulmana, traditie, lege si asa mai departe, pentru ca am observat ca exista persoane care ii apara cu inversunare. desigur, toleranta este una din cele mai necesare calitati in zilele noastre. dar este adevarat ca in lumea musulmana nu exista toleranta fata de stilul de viata occidental ? si daca nu, de ce ? exista apeluri ale liderilor spirituali pentru incetarea ostilitatilor ? exista voci importante din societate care demasca atacurile teroriste, care indeamna la incetarea agresiunilor in general asupra vesticilor inofensivi, exista apeluri la pace, echilibru si la mult apreciata toleranta ? pentru ca de exemplu, din partea crestinilor exista asa ceva, in special autoritatile bisericii catolice au mesaje foarte clare in ce priveste deschiderea dialogului inter-religios, ecumenic. nu neaparat in intentia de a deveni peste noapte o religie unica, ci de a dialoga pe temele tolerantei. pentru ca daca voi imi raspundeti ca islamicii nu denunta violenta, atunci eu vad deja o diferenta destul de mare de atitudine. in ceea ce priveste statutul femeilor in statele arabe. eu nu stiu ce prevede religia musulmana in acest sens, dar este adevarat ca in anumite state este interzis accesul la invatamant femeilor ca o masura extremista ? daca da, exista cumva vreun curent de opinie in randul lor care sa afirme timid ca poate aceasta atitudine este o greseala ? ca poate din intentia laudabila de altfel de a proteja fetele si femeile de atitudinea barbatilor (uneori nepotrivita, ce-i drept), teoretic, repet, pur teoretic, se pierd multe minti luminate care ar fi putut contribui in evolutia cercetarii de exemplu, in medicina, arheologie, jurnalism samd ? iata o a doua diferenta esentiala pe care as dori sa o aduc atentie dvs, faptul ca in societatea noastra femeile si barbatii au aceleasi drepturi. poate nu sunt mereu aplicate ireprosabil, dar cel putin avem sansa de a ne afirma, lucru la care femeile din anumite state nici nu viseaza. in al treilea rand, as vrea sa fac o remarca scurta care sper sa nu necajeasca pe nimeni. in incercarea de a arata cat de mult semanam cu islamistii, cred ca unele fete au aruncat asa putin cam superficial cu acuzele la adresa bisericii crestine. pe catolici nu sunt in masura sa ii apar eu, dar imi doresc sa spun ceva in numele ortodocsilor. fetelor, v-ati simtit vreodata discriminate in biserica ??? adica serios, am citit cateva randuri si m-am cutremurat. lucruri de genul femeia e considerata inferioara motiv pentru care au suferit atatea femei si nu mai stiu exact, sau ca ati inceput sa cautati alte religii din cauza inconsecventelor din... bibile ?? care bibile ? ca de exemplu noi ortodocsii urmam legea noului testament, legea noua. una din ideile esentiale ale evangheliei este ca Mantuitorul s-a nascut dintr-o femeie. Feciara Maria este mai presus decat ingerii, este un om ridicat la acele inaltimi. si da este femeie. in plus, Iisus a fost intampinat de o femeie cand a inviat. o femeie a avut marea onoare de a vesti invierea Domnului. Si apoi exista cazul cu femeia cananeanca, de a carei credinta s-a minunat. dar sunt atatea exemple din evanghelie care se dau duminica la slujba si care sunt explicate pe intelesul tuturor... ati incercat sa discutati despre asta cu un preot ? poate va poate lamuri mult mai bine decat mine, in general cu orice nelamurire sau inconsecventa ati avea de discutat. sa nu ma intelegeti gresit, in nici un caz nu vreau sa va tin prelegeri, pentru ca eu insami sunt departe de biserica, mai departe decat mi-as dori, dar mi-ati facut impresia unor persoane care cautati adevarul, cautati o explicatie pentru ce se intampla la slujba ortodoxa si va spun sigur ca exista. sper sa nu supere pe nimeni mesajul meu si va doresc tuturor mult bine. |
||
|
diannette Postat pe 8 Februarie 2009 23:23 |
||
De la: diannette, la data 2009-02-08 23:23:25salut pe toata lumea. imi cer scuze, sunt novice la acest subiect, dar l-am vazut in lista celor mai discutate. sper sa nu va suparati pe mine daca pun si eu cateva intrebari, pentru cultura mea generala. imi cer scuze daca s-a mai vorbit despre asta. intrebarile mele se adreseaza celor care stiu mai multe despre societatea musulmana, traditie, lege si asa mai departe, pentru ca am observat ca exista persoane care ii apara cu inversunare. Cred ca daca te apuci sa citesti toate cele 90 si ceva de pagini aflii lucruri multe, in legatura cu intrebarile tale (daca nu bagi de seama rafuielile si certurile bazice). Cat despre atitudinea anti-ortodoxa sau anti-catolica... E simplu: tu te "crutemuri" (quote fara un sens negativ) atunci cand citesti ceea ce scriem in lagatuca cu biserica, doar ca eu nu am motiv sa ma cutremur. Am privit dintr-o perspectiva pur istorica si sociala. Adica ce efect a avut asupra femeii in Evul Mediu si in Renastere de ex. De exemplu m-au interesat cartile care nu se citesc, nu Biblia bineinteles, desi voi ajunge si la ea. E usor sa arunci cu bulion dar mi-am gasit pur si simplu o sursa de adevar in asemanarea zeitatilor si a ingerilor intre ei, in povestile sumeriene ce seamana cu Potopul, in asemanarile pure dintre religii (mono sau poli). Nu e o documentatie adecvata, dar este cat se poate de interesanta. Pe scurt, am cautat, nu spiritual ci intelectual. Si am citit o carte haioasa despre toti cei care s-au redus la abstinenta care mi-a demonstrat ca virginitatea este de pret in cazul crestinilor ( "Istoria celibatului")....si care spune multe despre publicitate inainte ca ea sa se inventeze. Din punctul meu de vedere Fecioara Maria, adesea asimilata in pictura cu Venus, are cam aceleasi atribute fizice, de unde si umila mea parere (desi cele doua personalitati sunt total opuse - Venus/Afrodita isi inseala sotul) ca lucrurile se leaga intre ele si ca este mult mai usor sa reprezinti artistic ceva si sa ridici la rang de piedestal o imagine superba gen Boticeli, Michelangelo etc. Pot spune ca fara genul acela de opere, si cele anterioare Cimabue se inspira clar din arta bizantina de pictura, sunt cele care au adus-o pe Fecioara Maria la ceea ce este azi. Aceasta atitudine pe care o am este in mod clar sustinuta de agnosticismul meu. Dar nu urasc Biserica, nu urasc religia. O consider istorie, si consider ca greseste de multe ori, si ca nu ar trebui sa faca asta (deoarece nu e umana. Imi place sa intru in biserica, in catedrale etc...mi se par superbe - arhitectural. Ma linistesc ce-i drept. Dar atat. Sunt oaia pierduta din povata, poate, dar prefer sa cred in Kant si in filosofie decat in pacla de ineptii debitate de preoti. M-am saturat de scuze, pur si simplu. Insa am un defect major: consider ca orice persoana prea religioasa este in mod clar nu foarte inteligenta. Si aici gresesc. Oricum cu bune cu rele...asta e. |
||
|
amalia18 Postat pe 9 Februarie 2009 04:22 |
||
De la: Ali_Alina, la data 2009-02-05 18:32:16faci exact ce ai facut de prima data cand ai posta pe acest forum JIGNESTI.......cred k cu probleme e alta pe aici Ma confunzi cu tine, tu esti cea care a jignit atat de mult incat i s-a sters contul de doua ori. Sa-ti amintesc ca ai chemat niste arabi sa o injure pe kathara? Si vezi ca atat timp cat iti pierzi tu timpul pe kudika iubitul tau face sex oral cu altele. Dar asta nu te deranjeaza, nu-i asa? |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 9 Februarie 2009 13:16 |
||
De la: shakirra_shakirra, la data 2009-02-05 18:43:29BUNA SEARA,PT.CEI CARE SPUN CA IN ISLAM BARBATUL ARE DREPTUL LA MAI MULTE NEVESTE.IN CORAN DUMNEZEU NU NE SPUNE CA AVEM DREPTUL LA MAI MULTE NEVESTE ASA AIUREA.PUTEM SA NE CASATORIM CU ALTA FEMEIE DACA PRIMA ESTE GRAV BOLNAVA SAU NUMAI POATE FACE COPII SI BINENTELES CU ACCEPTUL PRIMEI SOTII .DACA PRIMA SOTIE NU ESTE DEACORD ATUNCI BARBATUL TREBUIE SA TINA CONT DE SFATURILE SOTIE.SI IN LEGATURA CU :"FEMEIA DACA NU ASCULTA TREBUIE BATUTA".ESTE FALS.IN CORAN SE SPUNE CA:SOTIEI TREBUIE EXPLICAT CU BLANDETE DE MAI MULTE ORI CA SA INTELEAGA ,NU CA DACA NU INTELEGE ESTE BATUTA.INTRADEVAR EXISTA MULTI MUSULMANI MA REFER LA BARBATI CARE IAU RELIGIA CUM VOR EI,SI IN BENEFICIUL LOR!DAR ACESTEA NU SUNT MUSULMANI!!IN ACEST TOPIC NIMENI NU INCEARCA SA CONVINGA PE NIMENI SA TREACA LA ISLAMISM.SI DOAR CEI CARE VOR SA INTELEAGA RELIGIA MUSULMANA SI SA ISI REZOLVE ANUMITE NENTELEGERI IN LEGATURA CU ISLAMISMUL SA FIE LAMURITI. In crestinism barbatul nu are voie SUB NICIO FORMA sa-si ia alta sotie, ceea ce inseamna ca nu are drepturi suplimentare fata de femeie. A iti lua o a doua /a treia/a patra nevasta, fie si in anumite conditii, se numeste a avea privilegii fata de femei, din simpul motiv ca ele nu au voie in nicio conditie cu mai multi barbati. Te rog nu ne minti, sura a 4-a, versetul 34 a fost citat de multe ori aici, si se stie clar ca sunt cativa pasi pana la bataie: incercarea de a o convinge cu duhul blandetii, parasirea in pat, dupa care urmeaza, in mod evident, aplicarea corectiilor fizice. Esti mincinos(mincinoasa) ca orice musulman. |
||
|
beyonce_indragostita Postat pe 9 Februarie 2009 13:21 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Buna ziua tuturor de pe kudika,ce mai e nou pe aici? Marusia | 31 | De la: kudika311399_silvia 28 Decembrie 2010 09:52 |
| Merita citit!!! | 3 | De la: Indiana_Jones 27 Septembrie 2011 23:49 |
| Parfumuri originale la preturi decente ! Seriozitate&Vechime | 1 | De la: parfumuri247 5 Ianuarie 2012 20:32 |
|
|
||
| un cadou frumos de craciun! | 19 | De la: iulia069834 20 Decembrie 2009 19:54 |
| ma poate ajuta cineva cu un click? | 2 | De la: kudika081544 24 Februarie 2010 12:03 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.