Setari Cookie-uri

valul islamic moda sau traditie??????

De la: Kathara, la data 2009-02-04 00:02:32Toate astea s-au spus deja ... dar surzii ce sa inteleaga?

Postat pe 4 Februarie 2009 00:07
uitati ce zice una- "Sa ma prezint pentru ca nu am avut ocazia pana acum.Sunt Crina..Sunt romanca dar traiesc pe undeva in Europa si m-am gandit sa imi impart povestea de viata cu voi.

M-am convertit vreo 3 ani in urma..iar acum un an si jumatate am intalnit departe de tara mea un barbat de care m-am indragostit.El este casatorit..mai in varsta ca mine cu vreo douazeci de ani.Cand ne-am dat seama ca suntem in pericol de a face ceva ce nu este halal,am decis sa ne casatorim.I-am cunoscut sotia mult inainte ca noi sa ne casatorim sau ca intre noi doi sa fie ceva.I-am cunoscut si copiii,opt masha Allah.Am stat in aceasi casa cu familia lui...pana in momentul in care ne-am dat seama ca nu putem trai unul fara altul.Hmm..probabil primul lucru care va vine in minte"e fata rea,cum s-a incurcat cu un barbat casatorit iar el sigur a profitat de ea" dar de fapt..actualul meu sot era un barbat foarte nefericit cand m-am mutat in casa lui.Sotia lui nu se ocupa de el absolut deloc,nu gatea sau facea curatenie..in fine..astea sunt lucruri minore in comparatie cu ce mi-au vazut ochii in casa aceea.Deci..am inteles de ce si-a dorit sa mai aiba pe cineva in viata lui.

I-am spus da cu cateva luni in urma iar sotia lui inca nu stie ca noi ne-am casatorit dar in urmatoarele saptamani va afla.Daca i-ar fi cerut consimtamantul,ea oricum nu ar fi fost de acord iar el avea nevoie disperata de cineva care sa il iubeasca.A trebuit sa pastreze secretul tot timpul acesta pt ca au fost lucruri de rezolvat in viata copiilor lui.

El ziua vine la mine..seara se duce acasa.Stam impreuna cateva ore pe zi poate dar asta pt ca eu am acceptat.De ce?Cateodata mai trebuie sa faci si compromisuri iar ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa ii fac probleme.Si culmea..eram cu totul impotriva poligamiei dar am realizat ca viata iti poate aduce surprize.

Imi ador sotul.Este un barbat foarte religios,ma iubeste si ma respecta.Cu toate ca nu il am cu mine tot timpul,stiu ca asa este situatia.Si nu mi-e rusine sa spun cu mandrie SUNT CEA DE A DOUA SOTIE.Pentru ca..al hamdu lillah relatia mea este halal.Daca ar fi sa ma intorc in timp,as face aceeasi alegere.

Insha Allah poate prima lui sotie va intelege cand va afla si va accepta situatia.Iar daca nu..e optiunea ei.Poate credeti ca sunt prea"dura" , ca nu ma intereseaza ce simte si ea.Nu stiu daca e egoism sau pur si simplu faptul ca am cunoscut-o si stiu ce fel de persoana este..ma face sa nu ma simt vinovata absolut deloc pt a intra in aceasta casatorie.Nu imi doresc ca ea sa ii ceara divortul cand va afla..numai ca nu as vrea sa o mai intalnesc.E singura mea conditie..fiecare cu casa ei

multumesc ca ati citit povestea mea..sper ca nu v-am plictisit.Am vrut sa o impart cu voi..poate si pentru ca stiu ca poligamia este foarte greu de acceptat pana si printre musulmani.Dar sincer..nimeni nu trebuie judecat pana nu se cunoaste foarte bine situatia.Oare stim intodeauna ce motiv a avut "acel barbat"pt a lua cea de a doua sotie?Cateodata chiar este un motiv real"

Postat pe 4 Februarie 2009 00:14
DE CE TREBUIE SA SARITI MEREU CU JIGNIRI UNA LA ADRESA CELEILALTE??SAU UNA LA BEREGATA CELEILALTE??CU HIJABUL SA TRECEM MAI DEPARTE ,CINE VREA SA ISI PUNA HIJAB CINE NU SA NU ISI PUNA!RELIGIA ESTE IN INIMA SI NU TREBUIE ARATATA MOHAMMAD(SALALALA U ALEIII WASALAM)A SPUS CA NIMENI NU POATE OBLIGA O FEMEIE ( FATA) NICI CHIAR SOTUL, FRATELE, TATAL SA POARTE HIJAB!!!CINE POARTA POARTA PT. EA SI ATAT!!VOI CARE VA TOT CERTATII MUSULMANI SAU CRESTINII SAU INVERS SI VA FACETI IN TOATE FELURILE PE ACEST TOPIC ,FACETI PACAT.NIMENI NU POATE JIGNI SAU ADUCE VORBE GRELE LA ADRESA NIMANUI FARA SA STIE DACA ASA ESTE(SCRIE IN CORAN).IN FIECARE PADURE DE CRESTINI SAU MUSULMANII EXISTA SI USCACIUNII!!EXISTA OAMENII SI BUNII SI RAII, NICI O NATIE NU ESTE MAI BUNA CA CEALALTA.EXISTA MUSULMANI RAI DAR SUNT SI MUSULMANI BUNI,ASA SI CU CRESTINII.NIMENI NU ARE DREPTUL SA RADA SAU SA DENIGREZE RELIGIA CELUILALT!! FIECARE RELIGIE TREBUIE RESPECTATA PT. CA EXISTA!! HAIDETI SA NE RESPECTAM! SI SA COLABORAM CINE ARE NELAMURIRI LA ADRESA ORCAREI RELIGI ESTE BINEVENIT,IL VOM LAMURI.NU TOT CE VEDETI LA TV SAU IN SERIALE(CLONA) ESTE ADEVARAT..OAMENII AU EVOLUAT ,RELIGIILE SUNT MAI BINENTELESE ACUM DE TOATA LUMEA!!SPER CA NU AM SUPARAT PE NIMENI!!
shakirra_shakirra
Postat pe 4 Februarie 2009 00:31
observ ca voi va tot contrazicetisi sunteti musilmani ..nu stiu de ce ai impresia ca cineva este interesat de culoarea fetei tale asta e chiar o aberatie aveti o culoare fff frumoasa maslinie miar place si mie dar nu si cea religioasa ...ca ISUS HRISTOS al meu nu e nici un profet si nici un d/zeu EL ESTE DUMNEZEUL MEU SI AN AFARA DE EL NU EXISTA ALT DUMNEZEU///////,dar cu toate astea pot sa te iubesc si pe tine si chiar te apreciez ca tu cauti mantuirea ati doresc din tot sufletul sa o gasesti
erikahd2008
Postat pe 4 Februarie 2009 00:49
da si eu te iubesc
myeyes
Postat pe 4 Februarie 2009 00:55
De la: anti_islam, la data 2009-02-04 00:14:29uitati ce zice una- "Sa ma prezint pentru ca nu am avut ocazia pana acum.Sunt Crina..Sunt romanca dar traiesc pe undeva in Europa si m-am gandit sa imi impart povestea de viata cu voi.

M-am convertit vreo 3 ani in urma..iar acum un an si jumatate am intalnit departe de tara mea un barbat de care m-am indragostit.El este casatorit..mai in varsta ca mine cu vreo douazeci de ani.Cand ne-am dat seama ca suntem in pericol de a face ceva ce nu este halal,am decis sa ne casatorim.I-am cunoscut sotia mult inainte ca noi sa ne casatorim sau ca intre noi doi sa fie ceva.I-am cunoscut si copiii,opt masha Allah.Am stat in aceasi casa cu familia lui...pana in momentul in care ne-am dat seama ca nu putem trai unul fara altul.Hmm..probabil primul lucru care va vine in minte"e fata rea,cum s-a incurcat cu un barbat casatorit iar el sigur a profitat de ea" dar de fapt..actualul meu sot era un barbat foarte nefericit cand m-am mutat in casa lui.Sotia lui nu se ocupa de el absolut deloc,nu gatea sau facea curatenie..in fine..astea sunt lucruri minore in comparatie cu ce mi-au vazut ochii in casa aceea.Deci..am inteles de ce si-a dorit sa mai aiba pe cineva in viata lui.

I-am spus da cu cateva luni in urma iar sotia lui inca nu stie ca noi ne-am casatorit dar in urmatoarele saptamani va afla.Daca i-ar fi cerut consimtamantul,ea oricum nu ar fi fost de acord iar el avea nevoie disperata de cineva care sa il iubeasca.A trebuit sa pastreze secretul tot timpul acesta pt ca au fost lucruri de rezolvat in viata copiilor lui.

El ziua vine la mine..seara se duce acasa.Stam impreuna cateva ore pe zi poate dar asta pt ca eu am acceptat.De ce?Cateodata mai trebuie sa faci si compromisuri iar ultimul lucru pe care mi-l doresc e sa ii fac probleme.Si culmea..eram cu totul impotriva poligamiei dar am realizat ca viata iti poate aduce surprize.

Imi ador sotul.Este un barbat foarte religios,ma iubeste si ma respecta.Cu toate ca nu il am cu mine tot timpul,stiu ca asa este situatia.Si nu mi-e rusine sa spun cu mandrie SUNT CEA DE A DOUA SOTIE.Pentru ca..al hamdu lillah relatia mea este halal.Daca ar fi sa ma intorc in timp,as face aceeasi alegere.

Insha Allah poate prima lui sotie va intelege cand va afla si va accepta situatia.Iar daca nu..e optiunea ei.Poate credeti ca sunt prea"dura" , ca nu ma intereseaza ce simte si ea.Nu stiu daca e egoism sau pur si simplu faptul ca am cunoscut-o si stiu ce fel de persoana este..ma face sa nu ma simt vinovata absolut deloc pt a intra in aceasta casatorie.Nu imi doresc ca ea sa ii ceara divortul cand va afla..numai ca nu as vrea sa o mai intalnesc.E singura mea conditie..fiecare cu casa ei

multumesc ca ati citit povestea mea..sper ca nu v-am plictisit.Am vrut sa o impart cu voi..poate si pentru ca stiu ca poligamia este foarte greu de acceptat pana si printre musulmani.Dar sincer..nimeni nu trebuie judecat pana nu se cunoaste foarte bine situatia.Oare stim intodeauna ce motiv a avut "acel barbat"pt a lua cea de a doua sotie?Cateodata chiar este un motiv real"
//////eu ca o crestina chiar ancerc sa te anteleg nu stiu ce rusine este pt tine daca al iubestisi la noi printre asa zisele femei crestine se antampla sa aiba mai multi barbati sau mai multe femei ce contravine cu religia crestina ,o femeie nu se poate marita decat daca ai moare barbatul iar daca o face ...preacurveste deci adio mantuire ,barbatul care ia una lasata preacurveste si el //deci de ce sa te judece una ca astea pe tine care anainte de casatorie au avut ...nnnnnnn barbati////nu asa se pune problema dar e fff greu si pt tine sa sti ca are si pe alta pe langa tine si poate asi face datoria de barbat fata de ea ce zici?an inima ta?al ierti cal iubesti?
erikahd2008
Postat pe 4 Februarie 2009 01:08
De la: Ali_Alina, la data 2009-02-04 00:55:01da si eu te iubesc
.......atunci sper sa fi prietena mea miar face placere
erikahd2008
Postat pe 4 Februarie 2009 01:12
De la: anti_islam, la data 2009-02-04 00:06:29"Barba in islam.
Este obligatoriu pentru barbat sa-si lase barba sa creasca .Vom urmari in continuare pozitia scolilor pentru acest subiect.Toti invatatii salaf-us Salih inclusiv cei 4 imami au ajuns la acordul ca rasul barbii este Haram.Ei considera ca aceasta radere este o mutilare asa cum avem relatarea lui Umar Bin Abdul Aziz ca ei considerau pe cei care faceau acest lucru afemeiati

Hanafi

Este interzis pentru barbati sa-si rada barba iar taierea ei sa nu fie mai scurta de un pumn..In legatura cu raderea ei acest lucru este facut de indieni evrei si de magicieni din Persia.[Ad-Durr ul-Mukhtar)
Ibn Abidayn a spus:
Este interzis pentru barbati sa-si taie barba.(Radd
ul-Muhtar [2:418])

Scoala Maliki spune:
Raderea barbii este interzisa.Dar daca ajunge foarte lunga si daca taierea ei nu va aparea ca o mutilare atunci poate fi taiata dar va fi neplacut si contrar la ceea ce este bine,[Sharh ur-Risalah by Abu al-Hasan,and the commentary on it by al-Adwi]///////cu barba sau fara barba este aceasi persoana daca legea e sa porti barba purtatio dar daca inima ta nu te osandeste cugetul tau este curat ...atunci fa cum te andeamna cugetul///de ce va judecati unul pe altul?////oare nu are cine sa va judece?unde este angaduinta si dragosta frateasca/?

Ibn Abd al-Baar a spus:
Este interzis sa ne radem barbile si aceasta practica nu este facuta doar de cei afemeiati(At-Tirmidhy)

Scoala Saffi

Imam ash-Safii si-a exprimat interzicerea de asi rade barbile barbati.
De asemenea al-Athru-i a spus" Pozitia corecta este ca este interzis in totalitate raderea barbii fara a avea un motiv medical.

Scoala Hanbali
Scoala Hanbali interzice fara exceptie raderea barbii.[Al-Insaf, Sharh ul-Muntaha, etc.].
Ibn Taymiah a declarat:Este interzisa raderea barbii
As-Saffarini a spus:Este consimtamantul celor dinaintea noastra a companionilor si celor dreptcredinciosi ca raderea barbii este haram.[Ghitha ul-Albab (1:376)].

Conferinta Bilal Philips

In primul rand cresterea barbi este o cerere si multi dintre oameni au ideea aceasta ca ar fi sunna..cand ii intrebi spun ca este o practica recomandata sau ca ar fi o practica a profetului Mohammad sallallahu alehi wa salam...
Trebuie ca termenul de sunna sa fie inteles,de ce ei spun ca este sunna pe cand multi zic ca este fard... obligatorie.
Termenul de sunna are doua intelesuri.Un inteles care identifica metodologia generala a profetului sallallahu alehi wa salam,modul sau de viata si tot ceea ce este in acord cu aceasta.
Iar cel de-al doilea termen de sunna se refera la acte care profetul sallallahu alehi wa salam le-a recomandat sa le facem.
Sunna in legatura cu barba face parte din practicile generale ale profetului Mohammad sallallahu alehi wa salam si printre ele sunt unele care sunt obligatori,de exemplu este sunna sa te rogi ,2 unitati de rugaciune la salat fajr fard...aceasta este sunna profetului sallallahu alehi wa salam.Nu este mentionat in Sfantul Quran ca rugaciunea de dimineata este compusa din 2 unitati.Profetul Mohamamd sallallahu aleihi wa salam a spus-o si el a mai zis: Rugati-va asa cum ati vazut ca ma rog.Deci noi putem spune ca este din sunna profetului Mohamamd sallallahu alehi wa salam sa ne rugam 2 rakah la fajr,dar acea sunna a profetului este "obligatorie"
De asemenea putem spune ca este din sunna profetului sa nu bem apa stand in picioare.El ne-a spus asa...sallallahu alehi wa salam ,dar el a fost vazut mancand si band stand in picioare, avem relatari autentice despre aceasta...deci acea practica a profetului sallallahu alehi wa salam ne indica ca este neplacuta.Deci avem din sunna ceva care este neplacut.
Apoi mai avem unitatile de rugaciune care le putem adauga la cele fard ...si acelea sunt recomandate.... sau mai bine zis puternic recomandate.

Acum cum stim noi, ca lasarea barbii sa creasca este din sunna obligatorie sau recomandata?Cum putem sti?Sau poate o fi dintre lucrurile permise.. (mubah)o faci sau nu ..nu conteaza.
Cum putem sa aflam?Trebuie sa ne uitam la principile pe care invatati le-au folosit cand au clasificat-o ca fiind obligatorie.
Trebuie sa tinem cont ca aceasta clasificare nu s-a facut prin metoda: Ini mini maini mou( ala bala portocala) mai pe romaneste)...nu au luat un recipient si au scris mai multe biletele inauntru..pe unul scria fard,altul recomandat,,etc.....nu asa!! nu acesta era ideea pe care ei o foloseau.Ei sau bazat pe principii,odata ce intelegem aceste principii le putem aplica in mai multe arii si asta face parte din Usul al fiq.
Cum determinam daca ceva este obligatoriu?Stim ca ceva este obliatoriu cand vine direct de la profetul Mohamamd sallallahu alehi wa salam sa o facem.El spune: Fa-o!
Unii oameni vor spune...o comanda nu inseamna intotdeauna ca esti obligat sa o faci se poate sa fie o recomandare,se poate sa comnazi cuiva sa faca ceva dar de fapt sa sune a rugaminte
Ce inseamna asta?
De exemplu: Ii spunem lui Allah Subhana W Taala: Da-mi succes o Doamne!Este obligatoriu ca Allah sa-ti dea succes?Nu!! Noi "cerem "Lui sa ne dea succes...
Daca spunem cuiva la lucru (unui coleg): Fa treaba buna!Il obligam ? Nu ! Pentru ca nu suntem superiori lui!Deci este o recomandare.

Sau daca seful spune secretarei ...Scrie scrisoarea aceasta!!Ea este obligata sa o faca.

Deci daca o comanda reperzinta o cerere,o recomandare sau o obligatiune va depinde de cine vorbeste cu cine
Ca si principui general daca o persoana se adreseaza superiorului sau comanda lui este o cerere.
Daca doi aomeni au aceasi functie sunt egali si unul ii spune celuilalt _fa cutare !inseamna ca e o recomnadare sau chiar o cerere
Dar daca o persoana superioara ii cere unui angajat atunci inseamna ca este obligatoriu pentru el sa o faca.

Deci daca Allah,care este superior prin profetul Mohammad sallallahu alehi wa salam ne-a instruit sa facem ceva inseamna ca este obligatoriu pentru noi si trebuie sa ne supunem.
Daca de ex : sheful ii spune secretarei fa asta si ea sta si se gandeste..oare sheful a spus ca trebuie neaparat sa o fac..sau e doar o recomandare sau poate e ok sa n-o fac,sau ceilalti angajati daca nu iau comenzile shefului ca si ceva obligatoriu atunci sistemul nu mai poate functiona..totul se opreste.
Dar daca persoana superioara adauga alte cuvinte cum ar fi...sheful ii spune secretarei: Scrie scrisoarea ...saptamana viitoare..inseamna ca nu trebuie sa o faci acum..poti sa o faci dar nu e obligatoriu sa te grabesti...etc
Acestea pot schimba sensul.
Dar daca ne intoarem la subiectul nostru si ne uitam in Cartea lui Bukhary cea mai autentica dupa Quran gasim ca profetul Mohamamd sallallahu akehi wa salam spune intr-un hadith autentic: Lasati-va barbile sa creasca si aranjati-va mustatile.In alta relatare: distingeti-va de pagani
Aceasta este o comanda directa....Lasati-va barbile sa creasca si aranjati-va mustatile.Deci in concluzie aceasta este "o obligatie"iar de fiecare data cand om barbat isi rade barba comiteharam si aceasta este ceva ceea ce invatati de demult in curtile de judecatorie nu acceptau martori care isi radeau barbile.Pentru ca nu erau de incredere si se gandeau cum ar fi o persoana atat de indrazneata incat sa-si arate pacatul pe fata...de obicei pacatele sunt ascunse iar acela sa aiba atat curaj sa apara si sa spuna....Nu il ascult pe profet...Poate sa fie aceasta persoana categorista ca martor al adevarului si de incredere?Nu!!Deci ei nu ii acceptau ca si martori.

Deci barba este obligatorie.Chiar si profetul Mohammad sallallahu alehi wa salam s-a intalnit cu doi emisari care au fost trimisi la el de crestini iar ei aveau mustatile mari iar barba lor era rasa.El sallallahu alehi wa salam si-a intors capul de la ei..nu putea sa-i priveasca..iar ei l-au intrebat de ce?Iar profetul salallahu alehi wa salam le-a spus: Cine va zis sa va faceati asta?ei au raspuns ca sheful lor..iar mesagerul lui Allah a zis: Domnul meu ne-a instruit ca barbile sa le lasam sa creasca si mustatile sa le aranjam.
Deci intelegem ca lasatul barbi sa creasca este O obligatie acum daca ne gandim ca la unii barba poate ajunge pana la genunchi ce facem in situatile acelea...in situatile acelea ne uitam la companioni pofetului Mohammad sallallahu alehi wa sallam si vedem ce au inteles ei de la profet.Ei isi prindeau barbile in pumn si taiau nu mai scurta de atat ..deci acesta era sunna companionilor Allah sa fie multumit de ei."
erikahd2008
Postat pe 4 Februarie 2009 01:24
De la: cleopatra86, la data 2009-01-30 16:24:58SUNT DE ACORD CU FAPTUL,CA TREBUIE SA RESPECTI LEGILE STATULUI IN CARE TE AFLI....FIECARE POPOR CU OBICEIURI ,REGULI SI TABUURI DIFERITE...DAR CAND VINE VORBA DE DENEGRAREA IDENTITATII,NU MAI SUNT DE ACORD....DE EX..O FEMEIE MUSULMANA,E CREDINCIOASA SI POARTA BASMA,DACA SE DUCE INTR-O TARA DIN EUROPA DE CE AR TREBUI SA-L SCOATA????ACEASTA E IDENTITATEA EI,E FELUL EI DE-A GANDI...NU VREA SA SE EXPUNA...E DREPTUL EI NU???? EXACT CUM SI O FEMEIE CRESTINA SE DUCE INTR-O TARA ARABA,NIMENI NU-I POATE IMPUNE SA SCOATA CRUCEA DE LA GAT......E IDENTITATEA EI,E FELUL EI DE A FI....SI ASTA NU SE SCHIMBA..........DOAR CA SOCIETATEA INTELEGE GRESIT,SI MERGE IN EXTREME.....AM MAI ZIS-O SUNT REGULI,TABUURI DIFERITE PU DIFERITE CULTURI...........EU SUNT DE ACORD CU FAPTUL CA RESPECTAREA REGULILOR SI TRADITIILOR ALTOR CULTURI TREBUIE FACUTA,DAR NU SI ATUNCI CAND ACESTE REGULI CONTRAVIN CU MORALITATEA INDIVIDULUI...EXEMPLU...O FATA MUSULMANA,CREDINCIOASA,POARTA BASMA,SI INVATA LA UNIVERSITATE IN EUROPA.....RESPECTA LEGILE,CONSTITUTIA STATULUI,.....DAR ESTE IMPUSA SA-SI SCOATA BASMAUA.....ACEASTA CONTRAVINE RELIGIEI SI MORALEI ACESTEI FETE....DECI,PRIN URMARE ACEASTA NU GRESESTE DACA NU-SI SCOATE BASMAUA......ACUM O FEMEIE CRESTINA,VINE INTR-O TARA ARABA CONSERVATOARE,CUM SUNT PUTINE(ARABIA SAUDITA),SI VREA SA FACA PLAJA IN BIKINI.....DAR ESTE IMPUSA SA SE IMBRACE.....SA SE IMBRACE NU COONTRAVINE RELIGIEI SI MORALEI ACESTEIA...ATUNCI CINE ARE DREPTATE????

Ba imi cer scuze...du-te in bazar in Turcia-Ankara cu o fusta mai scurta de genunchi shi cu un decolteu minim. Vb de vara. Sa vedem ce se intampla - toti barbatii imbracati din cap pana in picioare cu sosete de lana se uita la tine ca Papa la Vatican. Problema e ca Vaticanul e unul singur in timp ce Turcia si lumea islamica e pretty big.
In sine nu am o problema cu a nu purta bikini, dar nici sa ma infofolesc pe caldura aceea nu-mi doresc.
amalia18
Postat pe 4 Februarie 2009 16:51
Raspuns la intrebarile de la Kathara si Wolfy.

Inainte de a intra in discutarea subiectelor propuse, voi preciza interesul meu in lamurirea acestor controverse ca fiind reasezarea ideilor in perspectiva lor reala. Lumea vestica a declarat un razboi unilateral impotriva “ideologiilor” Musulmane, fara sa stie sau sa o intereseze ca ideologiile declarate islamiste au prea putin in comun de cele mai multe ori, cu Islamul Quranic, singura “ideologie” acceptata de Islam nu ca o ideologie fascista totalitara ci ca o ideologie seminala cu rezultate positive clare, neinventate si verificabile pt oricine incearca sa priveasca lucrurile impartial.
In explicatiile mele ma bazez pe acest corp de idei cu sursa indisputabila in Quran.
Dvs. ati matematezat relatii umane, in vest si mai la Sud Est, intr un fel care le saraceste sau chiar lipseste de esenta lor omeneasca si de dimintiuni ignorate ocolo.
Islamul pt prima data in istorie 1430 de ani in urma, declara partenera egala a barbatului cu drepturi egale si specifice. Specific nu inseamna inferior ci diferit in cazul acesta. Prin sarcinilor ei biologice, sociale, are nevoie sa fie ocrotita, ajutata si asigurata material.

Mental si spiritual nu exista limite pt ele in Quran. Familiile au obligatia sa le educe ca si pe barbate si daca au aptitudini sa le fie cultivate. Barbatul ca intretinator si legatura a familiei cu sociatatea e declarat cap de familie pt a asigura eficinta functinare a familiei, unitate sociala bazica. Cineva raspunde deci cere ascultare.

In linia de activite a femei nastere si educare a urmasilor, asigurarea bune starii a familiei, a ordini si unui mediu propice pt fiecare nu sint sarcini ordinare sau inferioare. Din potriva intrebat de tri ori cui I se cuvine mai mult respect intre parinti, Profetul a raspuns, fara ezitare tot de atitia ori “Mamei”.

Este familia in care rolul femei este precizat ca sotie, mama, sora, unde se vorbeste de egalitate. Fara sa fie deloc inferioare afara ele ies numai cu treburi, obligate de imprejurari sau cu obligatii sociale de indeplinit. Nu se pune problema egalitatii nimanui, barbat sau femeie in afara familiei si comunitati lor unde ordinea sociala e stabilita deja.

Va Urma. (In discutia de maine vom cita injunctia Quranica care propune casatorii monogame dupa ce inainte se limitase numarul maxim al sotiilor la patru).

salimgandapur
Postat pe 4 Februarie 2009 16:52
De la: anti_islam, la data 2009-02-03 22:29:59Poligamia-

Poate ar suna ciudat pentru unii,dar poligania nu este pentru barbati ,oricine este in aceasta situatie stie mai bine ca poligamia nu este pentru barbati,am fost implicat in asta si credeti-ma ca este foarte greu(spune shikul)stiti fiecare barbat sta si viseaza..OHH 4 SOTII...minunat..da este un vis..de fapt poligamia este t in beneficul femeilor dar foarte putine dintre femei realizeaza acest lucru si este trist,pentru femeile divortate sau vaduve,sau cele singure care vor pe cineva care sa le respecte si sa aiba o protectie pot alege aceasta cale.Este permis pentru in barbat sa se casatoreasca cu 4 virgine..da! Dar daca ne uitam la sotiile profetului aflam ca doar Aisha si Zainab au fost virgine si aceste casatori au fost comandate de Allah Taala.
Si daca femeia iubeste ceea ce este bine pentru ea ,sa fie bine si pentru sora ei, atunci ea realizeaza ca are niste castiguri daca sotul ei are inca o nevasta sau doua sau trei.Poate este mai greu pentru prima sotie ..dar nu avem voie sa fim egoisti..de cand in religie ne gandim la noi insine si la cel care are nevoie Nu!
Deci poligamia este benefica si pentru femei si pentru barbati in aceasi masura.Cum am spus ca barbatul are aceasta slabiciune ..in asi controla dorintele sexuale si Allah a dat aceatsa oportunitate barbatului pentru a isi satisface aceasta pofta intr-un mod halal(permis) fara a avea girlfrend(prietene) sau sa viizteze prostituate.Si gasesti ca oameni vorbesc in Vest..si care sustin ideea de o femeie-un barbat..ii gasesti ca au amante,Uite Bil Clinton..mai nou presedintele Frantei Miteron la inmormantarea lui a aparut o femeie misterioasa cu 3 copii care pretindea ca ar fi avut relatii cu el timp de 20 de ani.2o de ani acest om a avut aceatsa relatie...si gasim ca barbati din VEST spun.Da ,noi avem doar o nevasta dar vizitam si prostitoate..Islamul este singura cale care ii da omului drepturile lui in acord cu natura lui.

Hijabul

Hijabul este unul dintre lucrurile frumoase a islamului si nu este un lucru care sa oprime femeia.
Allah a spus in Sfantul Quran ca femeile sa se acopere si a dat doua motive:
1.Ca ele sa fie respectate
2.Sa nu fie molestate

Pentrru ca felul in care te imbraci pe strada reflecta ceea ce esti...Stiti ca in multe tari femeile care merg la tribunale ca au fost violate,ele se imbraca foarte provocator..si daca un barbat vede o femeie care este imbracata provocator si are maniere provocatoare..ceva se intampla in el...
Este ca si albina si un ghiveci frumos de flori..albina zboara si la un moment dat simte mirosul florilor...si albina merge si isi ia nectarul din flori NU?asa e
Acelasi lucru si cu barbatii...daca femeia merge pe strada cu parul in vant,parfumata..machiata barbatul ca si o albina incepe sa bazaie
:P)))
Dar problema e ,ca sunt mai multe probleme..acea fata este poate sotia cuiva sau sora cuiva sau fata cuiva...sau mama cuiva..si coincecintele sunt multe.Islamul rezolva aceste probleme acoperind frumusetea femeii..aceasta frumusete este doar pentru sotul ei...daca ea se acopera ea nu arata ca o femeie care are un mesaj de genu..i m free tonight
Hijabul forteaza pe barbat sa acorde respect femeii

Practic ideea principala este ca barbatul nu se poate abtine. E interesant cum doctrina asta sustine ca oamenii nu ar putea sub nicio forma sa se ghideze dupa altceva decat instincte. Adica vrei sa-mi spui ca barbatul este o fiinta ghidata dupa simturi si care nu-si poate asculta ratiunea, sau ce? Nu inteleg cum aceste legi ar putea functiona dupa atatea secole de evolutie!
amalia18
Postat pe 4 Februarie 2009 17:06
Anti Islam,
crezi ca servesti islamul citand surse umane si pareri personale mai de graba decit Quranul si
Ahaditi autentic?. Mi se pare ca efectul e chiar anti Islam. Quranul nu pomeneste nimic despre "moda islamica). Cere numai ca oamenii, femei si barbati sa se imbrace decent. Asta nu inseamna fara eleganta, fara parfum, neaparat cu barba, cu mustata sau fara mustata. E important sa fii acoperit ca un semn de civilitate si consideratie pt altii, din respect pt tine insuti si bine inteles Allah in primul rind. Dintre lucrurile lumesti Profetul agreea in primul rand parfumul si incaltamintea rafinat facuta. Pastrase o pereche de cizme de piele de la Negusul Abisiniei pina la moarte, dar si stia sa se lipseasca de un lucru care i placea mult pt bucuria altora.Ce i placea lui nici o data nu interzicea cuiva, femeie sau barbat.
salimgandapur
Postat pe 4 Februarie 2009 17:19
Salimgandapur - pentru ca asta sa fiu un dialog, ideea e sa vorbim mai multi, nu sa imi citezi mormane de sure.

Deocamdata, accepti premisele mele ca fiind cele corecte?
Kathara
Postat pe 4 Februarie 2009 21:42
te rog, da sfoara in tzara dupa grupa AB pozitiv...daca cineva e dispus sa doneze...ptr o fetitza cu leucemnie...e la fundeni, are 9 ani...si pana la operatie face transf zilnice ...altfel moare ID: nico_popac makr da mai departe k nu te doaRE mana{....nu ai inima dak nul trimiti....scz de mass nu prea dau

acest mesaj a ajuns la mine de la un prieten foarte bun.

va rog frumos daca nu cer prea mult sa postati acest mesaj pe tot forumul ,la cat mmai multe topicuri.

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat
Postat pe 4 Februarie 2009 22:33
te rog, da sfoara in tzara dupa grupa AB pozitiv...daca cineva e dispus sa doneze...ptr o fetitza cu leucemnie...e la fundeni, are 9 ani...si pana la operatie face transf zilnice ...altfel moare ID: nico_popac makr da mai departe k nu te doaRE mana{....nu ai inima dak nul trimiti....scz de mass nu prea dau

va rog frumos daca nu cer prea mult sa postati acest mesaj pe tot forumul ,la cat mmai multe topicuri.

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

multumesc anticipat.
angelo_micnegrusiurat

Postat pe: 4 Februarie 2009, ora 21:42 Raporteaza abuz
Citeaza Raspunde

Salimgandapur - pentru ca asta sa fiu un dialog, ideea e sa vorbim mai multi, nu sa imi citezi mormane de sure.

Deocamdata, accepti premisele mele ca fiind cele corecte?
Il n'y a rien hors du texte

DUPA CIT AM INTELES"PREMIZELE" TALE SUNT SA DEMOLEZI ISLAMUL, ARUNCAND ACUZATII NEFONDATE PE SURSE ACCEPTE DE ISLAM.
DACA CREZI CA AI ADERAT COMPLET LA MISIUNEA ASTA NU CRED CA AM AVEA CE SA VORBIM. NU SUNT OBISNUIT SA VORBESC DIN BURTA DESPRE LUCRURI FUNDAMENTALE. SURAH DIN QURAN SUNT DOVEZI VII SI NU "MORMANE" SA TE DERANJEZE PE TINE CARE, PASAMITE, AI LUCRURI MAI SERIOASE DE SPUS. ISLAMUL E DE FAPT QURAN DE CARE VOI SUNTETI PREA DEPARTE.
salimgandapur
Postat pe 5 Februarie 2009 09:24
Vad ca devii agresiv ... mare surpriza. Premisele mele se refereau la faptul ca un concept precum egalitatea nu suporta exceptii. Deja, vad ca discutia e prea sus pentru tine, Cleopatra a II-a. QED din punctul meu de vedere.
Kathara
Postat pe 5 Februarie 2009 09:35

Postat pe: 5 Februarie 2009, ora 09:35 Raporteaza abuz
Citeaza Raspunde

Vad ca devii agresiv ... mare surpriza. Premisele mele se refereau la faptul ca un concept precum egalitatea nu suporta exceptii. Deja, vad ca discutia e prea sus pentru tine, Cleopatra a II-a. QED din punctul meu de vedere

Vad ca neoconii de diferite descriptii si au gasit o propagandista intr o Mita Baston, care e atit de"sus" in "premizele" ei ca a inceput sa vorbeasca aiurea (A=B=C s.a.m.d?!!!!!!!!!!!!!.). Sociologia nu vorbeste de egalitatii sexuale literale care pare sa fie idealul tau. Nu sunt agresiv, madam, sint in dreptul meu sa mi apar inteligenta insultata. E vina mea, nu trebuia sa ma amestec intr o barfa de mahala globalizata. Nu te deranja.
P.S. Nu trebuia sa ti ofer mai mult credit decat meritai.
salimgandapur
Postat pe 5 Februarie 2009 11:11
Vad ca in ciuda inteligentei eclatante n-ai descoperit butonul ,,citeaza'. 'Nuf said.
Kathara
Postat pe 5 Februarie 2009 11:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sunt fericita in familie cu sotul dar familia ma obsedeaza ce sa fac???? 7 De la: kudika098645 23 Februarie 2010 17:12
Let’s do it Romania! 6 De la: stiridebine 30 Septembrie 2010 23:48
:sml-happy0065: SALA DE KANGOO JUMPS & AEROBIC 1 De la: LlORRI 1 Septembrie 2009 15:16
orgoliul...........greu de invins!!!! 7 De la: concordia 5 Noiembrie 2009 10:00
rochie de seara pentru bal 5 De la: kudika032667 12 Iunie 2009 10:36