Setari Cookie-uri

relatii extraconjugale?!

Mediul ca mediul, anturajul meu e foarte diferit (ca varsta), dar majoritatea sunt persoane cu studii superioare si pasionate de ceea ce fac (dar multi dintre ei sunt plecati peste hotare, ce-i drept - un factor care submineaza familia, in general)... Dar si in mediile mai putin "cultivate" sunt destule "nereguli", fii pe pace.

Din pacate, cu subiecte legate de tot felul de "nereguli" e plina presa de azi, dar si literatura secolelor trecute... Nu ca as fi cinica, dar cred ca am argumente suficiente pentru ceea ce spun. Poate aduci tu vreun exemplu de cuplu care sa nu fi avut macar o perioada in care ceva "in neregula" sa-i fi tulburat linistea? :)
aciri
Postat pe 27 Iulie 2008 15:19
eroi au fost eroi sunt inca!!
ce intelegi prin neregula? ca tulburarea linstii este o stare omniprezenta prin unele cupluri.

Postat pe 27 Iulie 2008 15:37
Ah, o problema semasiologica din nou! Nu e vorba ce inteleg eu prin "neregula", ci ceea ce a avut in vedere cel care a adus sintagma/notiutea in discutie. :)

Din punctul meu de vedere, orice "neregula" porneste de la lipsa de comunicare dintre cei doi. Si chiar NU exista relatie in care totul sa fie perfect. Fie ca el are un fel de a "observa" alte femei, asa incat sotia se simte "subminata", mai putin admirata etc., fie ca ea ajunge sa comunice mai bine cu un coleg de serviciu decat cu sotul (poate chiar din cauza ca, exact in acel moment, colegul ii acorda ceea ce sotul a cam uitat sa-i acorde - atentie, adica, fie ca e altceva... Raspunsuri ar putea fi mai multe. Cam asta ar putea insemna "nereguli". Orice dezechilibru intre asteptari si oferta mi se pare o neregula, mai ales cand vine vorba de un cuplu.
aciri
Postat pe 27 Iulie 2008 16:09
din mediu din care provin , notiunile de sintagma si dezechilibru sunt necunoscute.
cuplurile traiesc intro armonie perfecta , certandu-se doar o data la luna , sexandu-se de doua ori pe saptamana si comunicand zilnic , cel putin prin semne.
atractiile catre orice alta persoana sunt inabusite-n fasa iar inselatul este o notiune auzita doar prin filme!
asa ca vezi tu, exista cupluri care traiesc si fara sa-si caute o clipa de fericire prin vecini sau colege de munca.

Postat pe 27 Iulie 2008 16:14
Serios? Bravo pentru "mediul din care provii"! :)
aciri
Postat pe 27 Iulie 2008 16:16
oaaau... geo... tu ai coborat din rai...
amme22
Postat pe 27 Iulie 2008 16:32
nooo, locu' se numeste "utopia" si e la cispe ani lumina de calea lactee

Postat pe 27 Iulie 2008 16:34
aha, acum imi explic de ce tot cobori tu de atat timp...
amme22
Postat pe 27 Iulie 2008 16:38
De la: geo32, la data 2008-07-27 16:34:16nooo, locu' se numeste "utopia" si e la cispe ani lumina de calea lactee


A, pai descopar ca suntem/am fost, deh! vecini, "casa" mea fiind ceva mai la deal. :) Probelma e ca, dupa ce am plecat de acolo, pe cal alb, alaturi de Fat-Frumos, nu mai am drum inapoi.
aciri
Postat pe 27 Iulie 2008 16:40
Bine e pe acolo! ehe... Geo, sa nu te puna pacatul sa te lasi ademenit de "Fat-Frumos pe cal alb"! Ca sa nu fii nevoit sa-ti poluezi vocabularul cu notiuni ca "sintagma" si "dezechilibru".
aciri
Postat pe 27 Iulie 2008 16:50
cateodata iti doresti si alceva decat ce ai acasa,de ce sa divortezi ca poate celalalt sau tu doresti doar o tura sau doua sa mai schimbati decorul.Dupa atatia ani cred ca e buna o schimbare de asta ...dar cel mai bine sa nu stie nimeni
cccr
Postat pe 28 Iulie 2008 09:17
Hmmmm....sfaturi, sfaturi si iarasi sfaturi
Ea o sa decida, e viata ei!Daca o sa o faca probabil o sa`i para rau , daca nu o sa o faca tot o sa`i para rau, asa ca ....
Toti ii spuneti sa se gandeasca la copil...aiurea, copilul o sa creasca o sa se aseze la casa lui si ea ramane cu el in casa.Nu e ok sa`ti sacrifici fericirea pentru nimik, asta in cazul in care o gasesti!
cazam
Postat pe 28 Iulie 2008 10:29
De la: cccr, la data 2008-07-28 09:17:51cateodata iti doresti si alceva decat ce ai acasa,de ce sa divortezi ca poate celalalt sau tu doresti doar o tura sau doua sa mai schimbati decorul.Dupa atatia ani cred ca e buna o schimbare de asta ...dar cel mai bine sa nu stie nimeni


ssssssst! mai incet , sa nu afle lumea!

Postat pe 28 Iulie 2008 10:35
De la: cccr, la data 2008-07-28 09:17:51cateodata iti doresti si alceva decat ce ai acasa,de ce sa divortezi ca poate celalalt sau tu doresti doar o tura sau doua sa mai schimbati decorul.Dupa atatia ani cred ca e buna o schimbare de asta ...dar cel mai bine sa nu stie nimeni


Daca ai cumva sub 15 ani, te pot intelege: hormonii ("acesti dracusori din sangele nostru", cum zicea cineva) nu-ti permit sa judeci clar. Daca ai mai mult, atunci permite-mi sa te banuiessc de multa superficialitate. Ma intreb cat ii trebuie omenirii, ca sa invete ceea ce poetii spun de secole: "nu se glumeste cu dragostea". Si daca nu va pasa de starea psihica a sotiei sau a sotului inselat/e, poate reusiti sa va aduceti aminte de bolile care se transmit mai usor prin "contributia" celor care cauta "fericirea" in afara casatoriei? Nu vreau sa o fac pe judecatorul aici, dar cum puteti vorbi despre "schimbare de decor", cand vorbiti de o institutie de baza in cultura noastra: familia?

Copiii? Si la 40 de ani isi vor aminti de ruptura sentimentala dintre parinti, daca se intampla. O fetita, afectata in adolescenta de divortul parintilor, ar putea avea grave probleme in relatia ei cu partenerul de viata, de exemplu. Din cate am citit, un astfel de copil are mai multe sanse sa se lase abuzat/a si traficat/a, decat fetitele (sau baietii) care au crescut intr-o familie normala.

P.S. Daca vrei schimbare de decor, n-ai decat sa te apuci de reparatii in apartament... Sau, la nevoie, schmibi draperiile si husele din sufragerie.
aciri
Postat pe 28 Iulie 2008 13:31
Scuze ,am o intrebare de ce te-ai casatorit cu sotzul tau?Daca erai ferm convinsa ca este jumatatea ta acum nu cred ca ai fi ajuns in aceasta situatie,sincer eu nu am vad in postura ta si oricum as renunta la orice dragoste cu nabadai pentru a-mi pastra familia,care este cel mai scump dar pentru mine.
Raporteaza abuz de limbaj
ESTI MICA , STAI SA MAI CRESTI SI AI SA INTELEGI. CAND ERAM DE ANII TAI FATA MEA AVEA 6 ANI, NU POT SA VB CU TINE CA NU AIN SCOALA VIETII. SUCCES
protopa
Postat pe 28 Iulie 2008 13:40
DRAGA MEA UNDEVA IN ACEA RELATIE IN CARE ESTI LA ORA ACTUALA DE MAI BINE DE 14 ANI CEVA NU E IN REGULA , DACA AI FI FERICITA PE TOATE PLANURILE ACEL BARBAT DUPA CARE TANJESTI ATAT DRAGA MEA AR FI DOAR UN BUN PRIETEN SI NIMIC MAI MULT INCEARCA SA TI ANALIZEZI RELATIA DIN PUNCT DE VEDERE SEXUAL SI VEZI CE SE INTAMPLA DRAGA MEA DACA LANGA TINE AI UN SOT CARE TE ADORA NU MERITA SA TI STRICI CASNICIA PTR O CLIPA DE PASIUNE TOT CE AI CONSTRUIT IN 14 ANI POTI DISTRUGE INTR O CLIPA DE INCONSTIENTA SI CEL CE VA SUFERI ESTE CHIAR COPILUL TAU ASA CA NU SFAT GANDESTE DE DOUA ORI SI VEI STI SINGURA CE AI DE FACUT CU VIATA TA
MULTA BAFTA ALEX
alex_sh07
Postat pe 28 Iulie 2008 17:05
Scuze ,am o intrebare de ce te-ai casatorit cu sotzul tau?Daca erai ferm convinsa ca este jumatatea ta acum nu cred ca ai fi ajuns in aceasta situatie,sincer eu nu am vad in postura ta si oricum as renunta la orice dragoste cu nabadai pentru a-mi pastra familia,care este cel mai scump dar pentru mine. ESTI MICA , STAI SA MAI CRESTI SI AI SA INTELEGI. CAND ERAM DE ANII TAI FATA MEA AVEA 6 ANI, NU POT SA VB CU TINE CA NU AIN SCOALA VIETII. SUCCES[/quote]



Te consideri o femeie care are scoala vietii !!
cazam
Postat pe 29 Iulie 2008 08:25

ce te face sa crezi ca barbatul nu ar avea constiinta?si ei sufera si ei sunt oameni,bine dar acum sunt neutru nu vreau sa apar pe nimeni!
Raporteaza abuz de limbaj
BARBATI CU CONSTIINTA? UNDE S-A MAI POMENIT CRED CA ESTI FEMEIE
protopa
Postat pe 29 Iulie 2008 08:30
draga elenatot,de ce te uimeste faptul ca si barbatii sunt fiinte ca si voi femeile?!asa cum spui tu ca barbatii sunt lipsiti de constiinta,asa f bine putem sa vb si noi despre femeile care isi inseala cu nonsalanta iubitii sau sotii ca sunt niste usuratice si curve,ptr ca nimic nu le poate motiva gestul de a insela.Se cunoaste ca nu cunosti specia numita "barbat",incearca sa fii mai profunda ca sa ne poti intelege!
alb_bastru
Postat pe 29 Iulie 2008 12:05
Alb Albastru ...Hmmm, oare voi barbatii nu inselati!? Cum sa nu ...mai rau ca noi si mai usor ..asa ca ....
cazam
Postat pe 30 Iulie 2008 08:26
drumul catre o femeie este foarte intortocheat!!! dar din ,,diverse motive'' nu il arata sotului/partenerului... ci altui barbat....il alta ordine de idei, femeia face ce vrea, si cind vrea, si cu cine vrea, ca asa vrea EA... de cele mai multe ori nu cu partenerul...
si va rog doamnelor NU SARITI PE MINE!!!!

Postat pe 30 Iulie 2008 10:46
sincera sa fiu daca as fi fost atrasa asa i-as fi tras-o de cateva ori sa ma racoresc....cam atat.

Postat pe 30 Iulie 2008 15:15
De la: cazam, la data 2008-07-30 08:26:54Alb Albastru ...Hmmm, oare voi barbatii nu inselati!? Cum sa nu ...mai rau ca noi si mai usor ..asa ca ....


De acord,dar nu toti barbatii inseala.Exista si barbati care pot fi fideli.
Si femeile inseala in egala masura,dar nu toate.
Ce e trist,ca rata infidelitatii creste,iar monogamia pare ceva de moda veche.


Alb Albastru,sunt de accord cu tine.
andreea1976
Postat pe 30 Iulie 2008 16:51
Cred ca toti suntem "buni", si femei, dar si barbati. Imi tot vin in minte serialele si emisiunile despre "libertatea sexuala", in care adulterul e prezentat aproape ca o virtute. Nici nu ne-am dat seama cum televizorul ne-a invadat cu subiecte usurele, actiune de doi bani, violenta etc. inlocuind lectura de calitate, sentimentele profunde, credinta sincera, "furandu-ne" din viata celor dragi... O parte de vina o poarta si mass-media. Dar, sigur, cea mai mare vina e fiecarui "erou"/"eroina", dupa caz.
aciri
Postat pe 31 Iulie 2008 00:03
Pot sa iti spun ca sunt intr-o situatie asemanatoare, doar ca nu am copii.
Sunt cu sotul meu de 12 ani, ne iubeam si ne iubim mult.
Acum 3 ani m-am indragostit, mai intai in joaca, apoi foarte serios de un prieten bun. El are o prietena, cu care e de 10 si cu care eu ma inteleg foarte bine.
In momentul asta sunt total bulversata, nu mai sunt fericita, pentru ca atunci cand nu sunt cu celalat ma gandesc numai la el, iar cand sunt cu el, ma simt vinovata ca imi insel sotul. Ii iubesc pe amandoi si nu stiu ce sa fac.
Cred ca mai degraba as avea eu nevoie de sfaturi :-)
Cineva ti-a raspuns sa incerci sa clarifici situatia cu sotul si cred ca are dreptate, dar stiu ca e greu, dupa atatia ani sa iei o decizie atat de grea, sa ii spui ca esti si cu altcineva si ca il iubesti si pe el.
Si eu stau si ma gandesc cum e mai bine sa fac, trebuie sa cauti adanc in inima ta si sa iei o decizie, pentru ca sincer, iti spun din experienta, e foarte chinuitor sa fii cu gandul la 2 barbati. Mai bine pui capat uneia dintre relatii si incerci sa fii fericita in cealalta.
Mult noroc.
trandafirasulroz
Postat pe 31 Iulie 2008 15:37
Azi sunt si cinic si acid- asa ca te intreb ( pe tine trandafirasulroz) - la un "menage-a -trois" nu te-ai gandit?
Sau la o incercare "in 4" ( asa si sotul tau ar avea "de castigat" ceva- si poate v-ati intelege mult mai bine)
Uite- exista chiar o comunitate de astfel de oameni; se cunosc intre ei, isi scriu ( sunt fo 2-3 site-uri "de specialitate" ) - fac schimb de perechi...( se numeste "swing" - si nu e vorbanici de dans nici de muzica din anii 40-50 )
Daca citesti ce scrie pe acolo- ori te doare capul- ori iti vin idei! :-))

Poate asa ramaneti impreuna- va iubiti pe mai departe si mai si "schimbati atmosfera" :-)
G_I_JOE
Postat pe 31 Iulie 2008 17:10
sfaturi bune ai!!!
furios
Postat pe 31 Iulie 2008 17:16
De la: gabriel, la data 2008-07-31 17:10:20Azi sunt si cinic si acid- asa ca te intreb ( pe tine trandafirasulroz) - la un "menage-a -trois" nu te-ai gandit?
Sau la o incercare "in 4" ( asa si sotul tau ar avea "de castigat" ceva- si poate v-ati intelege mult mai bine)
Uite- exista chiar o comunitate de astfel de oameni; se cunosc intre ei, isi scriu ( sunt fo 2-3 site-uri "de specialitate" ) - fac schimb de perechi...( se numeste "swing" - si nu e vorbanici de dans nici de muzica din anii 40-50 )
Daca citesti ce scrie pe acolo- ori te doare capul- ori iti vin idei! :-))

Poate asa ramaneti impreuna- va iubiti pe mai departe si mai si "schimbati atmosfera" :-)


ai dreptate, asa ajunge amorul ridicat la "rang de arta"...

Postat pe 31 Iulie 2008 17:49
De la: gabriel, la data 2008-07-31 17:10:20Azi sunt si cinic si acid- asa ca te intreb ( pe tine trandafirasulroz) - la un "menage-a -trois" nu te-ai gandit?
Sau la o incercare "in 4" ( asa si sotul tau ar avea "de castigat" ceva- si poate v-ati intelege mult mai bine)
Uite- exista chiar o comunitate de astfel de oameni; se cunosc intre ei, isi scriu ( sunt fo 2-3 site-uri "de specialitate" ) - fac schimb de perechi...( se numeste "swing" - si nu e vorbanici de dans nici de muzica din anii 40-50 )
Daca citesti ce scrie pe acolo- ori te doare capul- ori iti vin idei! :-))

Poate asa ramaneti impreuna- va iubiti pe mai departe si mai si "schimbati atmosfera" :-)

ai dreptate...eu am incercat si a mers.....

Postat pe 31 Iulie 2008 20:25
Draga Carina,te inteleg foarte bine. Si eu sunt casatorita de 22 de ani, am un baiat de 21 de ani. Pot sa spun ca la inceput a fost binisor, pentru ca am stat doar primul an impreuna, dupa aceea 2 ani ne vedeam la 3-4 saptamani, eu ramanand acasa sa cresc copilul el mergand la serviciu in Galati. Nu a vrut sa stam impreuna pt ca a considerat ca nu era bine pt copil. Mi-a fost foarte greu. Locuiam cu copilul intr-o casa veche, dar buna, fara vecini, ma gospodaream singura. Iarna a fost mai greu pt ca trebuia sa-mi pregatesc singura inclusiv lemnele de foc.Cand venea acasa imi povestea cum se distra cu colegii, ca sa treaca vremea. Eu taceam si-l ascultam, ma chinuiam sa-l fac sa se simta bine acasa, sa nu vada cat ma chinui.Nu prea ma intreba cum m-am descurcat. T
Viata noastra intima a fost de multe ori ca si inexistenta. Am trait cu speranta ca pana la urma totul va fi bine. Dar lucrurile au degenerat pe zi ce trece. Au inceput certurile, lui neplacandu-i sa faca nimic nici in casa nici pe langa casa. Ma descurcam singura cu toate. Cand fac curatenie generala pleaca de acasa. Bea foarte mult, eu nu-l mai suport. ma invinovatesc tot pe mine pt asta, pt ca am avut o perioada de vreo 4 ani cand mai ramaneam destul de des, singura, peste program la servici sa termin ce aveam de lucru. Cand veneam acasa il gaseam beat deja. Mi-am inecat toata supararea in munca.
Problema este ca de 5 luni am avut o colaborare cu un barbat de aceeasi varsta cu sotul meu, care pur si simplu m-a trezit din amorteala. S-a intamplat pur si simplu la petrecerea de sfarsit. Nu, nu va inchipuiti ca am facut ceva, nu, doar am stat de vorba de la suflet la suflet. Ne-am despartit prieteni.Acasa am incercat sa vorbesc deschis cu sotul meu despre noi, de problema lui cu alcoolul pe care nu o recunoaste. am vorbit si despre un posibil divort, cu care el ar fi de acord, dar eu sa plec, nu-l intereseaza unde, si el sa ramana in casa. Mi/a spus ca ma iubeste, ca eu nu-l inteleg si nu-l aprob, dar ca ii este frica sa mai faca sex cu mine, sa nu faca infarct. In schimb, poate sa bea si sa plece ore-n sir de acasa. Nu este langa mine cand am nevoie de el. In wikend ori doarme toata ziua, ori pleaca si vine beat.
Ieri m-a sunat domnul x si m-a invitat la o cafea. Nu i-am dat un raspuns cert din teama de a merge mai departe, pt ca fara sa vreau, gandul imi zboara la el, la discutiile avute.Imi este teama sa nu ma indragostesc. Cred ca imi este teama sa ma simt iubita, apreciata, "femeie", asa cum nu m-am mai simtit de foarte multa vreme. \si tocmai cand credeam mai putin, s-a intamplat, dar nu pot sa merg mai departe de frica.

Postat pe 31 Iulie 2008 22:18

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
despre o Marie cu o alta palarie... 57 De la: Marryzza 2 Februarie 2012 14:08
Sfaturi 7 De la: Eva32 2 Iulie 2011 02:13
mai merita osteneala? 36 De la: Boca 26 Ianuarie 2010 09:47
buna 9 De la: fante_de_dorobanti 22 Iunie 2010 14:43
Vreau si eu ajutorul vostru... 6 De la: RAINBOWLADY 15 Ianuarie 2012 19:19