Setari Cookie-uri

Isus..FIUL LUI DUMNEZEU!DUMNEZEU INSUSI?PROFET?UN INVATATOR?

hai ca mi-ai dat lacrimile, m-am emotionat toata. aici iti ceri scuze si dincolo ma provoci.

Postat pe 27 Martie 2008 17:21
ultimul comentariu a fost dovada ca cineva cauta intentionat sa semene discordie...aici...fetelor hai sa demonstram ca suntem civilizate....svf....daca cineva te loveste intoarce-i si celalalt obraz....cineva si-a cerut scuze ...chiar era nevoie sa fii asa ironica si aroganta...cred ca nu e cazul:)

Postat pe 27 Martie 2008 17:58
draga doamna wdy chiar nu am observat un comentariu la dresa mea care chiar mi-a adus o jignire enorma.scuza-ma eu cand m-am casatorit cu sotulmeu eram virgina,iar familia mea e o famile avuta,si crede-ma imi iubesc parintii enorm de mult,dar faptulca te-ai legat de familia mea pentru a demonstra tot ceea ce dumneata ai trait in trecut e un lucru gresit,si mai vorbiti ca va jugnesc si va aduc acuze?domana mea cum am spus mai sus va respect si as dori sa am un dialog cu dumneavoastra mai maleabil dar fapult ca dumneavoastra nu stiti ce inseamna ma supara enorm de mult caci eu am incercat sa devenim prietene,as dorisa ma cunoasteti in realitate ca sa puteti sa va formatio parere despre mine,la fel cum eu nu va aduc jigniri referitor la familia dvs va rog cu tot respectul sa0mi respectati existenta ca om asa cum va respect eu pe umneavoastra si familia dumneavoastra,in rest sper totusi sa ne putem intelege cumva cu respect pace........
pace
Postat pe 27 Martie 2008 18:11
draga doamna svf dumneavoastra doriti in continuare sa ne tot razboim?caci eu m-am plictisit pentru nu aveti altceva de facut decat sa jigniti,eu nu v-am rugat pe dvs la nimic ci doara m specificat intr-un comentariu caci dac va indispune prezenta mea sa scimbati forumul pe mine personal prezenta dvs nu ma deranjeaza deloc ba chiar mi-ar face mare placere sa putem avea un dialog mai maleabil si prietenos daca se poatedaca nu asta e...............nu am ce face eu mi-am cerut scuze tuturor nu am specificat cui........in rest pace
pace
Postat pe 27 Martie 2008 18:15
Haideti sa incheiem acest subiect ,fetelor.Voi nu va-ti plictisit de comentarii rautacioase?Deci ,concluzie:ISUS ESTE FIUL LUI DUMNEZEU,PROFET SI INVATATOR.Restu-i doar ..cancan!
OCTAIA
Postat pe 27 Martie 2008 18:19
draga doaman octaia sa siti caci am zambit la finalul comentariului.dar totusi as dori sa dezbatem problema nilor lipa a Lui Isus pana la varsta de 30 ani dvs nu ati fost curioasa niciodata?daca stiti mai multe mi-ar afce mare placere sa aud daca se poate si va face placere...cu respect pace...............
pace
Postat pe 27 Martie 2008 18:22
doamna cleopatra86...buna sa stiti ca am studiat mai mult si am gasit pe un site un lucru foarte interesant care as dori sa ildezbatem dar daca se poate prin mesaje caci pe forum am inra iar in polemici si conflicte si nu as dori acet lucru,mai mult sa se aduca jigniri la susorile noastre sau la noi in general ca femei....cu respect pace......
pace
Postat pe 27 Martie 2008 18:24
:) ok, imi cer scuze si eu. da, putem dialoga pe forum intr-un mod civilizat. si daca avem alte pareri, sper sa le putem dezbate si atat. o seara faina va doresc.

Postat pe 27 Martie 2008 18:47
va multumesc mult doana svf dca doriti ati putea alege chiar dvs un subiect placut in asa fel inct sa putem sa il dezbatem civilizat cu respect .......pace ser totusi ca ma-ti scuzat daca am fost un pic deplasata
pace
Postat pe 27 Martie 2008 19:03
OK HAI SA FACEM PACE
wdy
Postat pe 27 Martie 2008 19:26
SLAVA DOMNULUI SE FACE PACE...:)CAM GREU DAR AM AJUNS SA PUTEM PURTA O DISCUTIE CIVILIZATA..:)

Postat pe 27 Martie 2008 20:09
Da,asa de mult va iubesc pentru acest final!Va multumesc la toate,pentru ca a-ti inteles...ESENTA IUBIRI.Daca noi aici unde nu ne cunoastem putem sa facem PACE,sa fie aseasta PECE si in tarile noastre.Sa fie PACE ,dragele mele,noi ce avem FII siFICE stim ce greu este ,cand e razboi!
DOMNUL DUMNEZEUL NOSTRU SA FIE CU NOI CU TOTI.AMIN!
OCTAIA
Postat pe 27 Martie 2008 20:15
da octaia ai dreptate ne-am lasat purate de val,sau am vrut sa demonstram care este ceea mai buna,sau poate spun cu capul plecat am cauta ,,mila,,unora si aprecierea altora ai dreptate de multa vreme ne-am abaut de la subiect si ar trebui sa vorbim direct la subiect.multumesc pentru aceasta lectia si respectele mele...pace
pace
Postat pe 27 Martie 2008 21:30
bravo fetelor,respectul meu pentru voi.

Postat pe 27 Martie 2008 22:20
diferite subiecte aceeasi intriga,ai dreptate WDY o adevarata telenovela...mai ales ca la subiectul islamism....dezbaterea in ca continua ,pe cand ..la subiectul crestinism ...s-a incheiat repede...ufff ce ....dezamagire ...se pare ca totusicrestinismul e atat de ....dezamagitor ca subiect,incat s-a facut pace repde repejor.si tot nu s-a raspuns multumitor de detailat la topic.
dandanaua_reloaded
Postat pe 27 Martie 2008 23:08
draga ema, crestinismul ca subiect nu a creat romane pe forum ca nu prea exista controverse. aici s-au dezbatut opinii oarecum contradictorii, asta e secretul longevitatii subiectului.dc as posta pe topic un subiect gen" sunt fericita in viata e cuplu" s-ar scrie cateva comentarii si subiectul ar fi uitat a doua zi. dc as posta:iubitul ma inseala, hoohoo, am discuta o saptamana pe marginea lui.cam asta e... secretul.o zi buna!

Postat pe 28 Martie 2008 09:29
Draga doamna Ema...Subiectul nu este inchis ci este deschis totusi.
Aici nu este vorba despre o batalia asa cum ati descris dumneavoastra mai sus in comentriu cine e tare castiga cine e slab pierde.Si nici nu este vorba de a contesta existenta Domnului Isus,ci subiectul este inca deschis.
S-a facut pace din cauza faptului ca suntem totusioameni maturi si a trebuit sa dam dovada de maturitate.
Si revenind la subiect am mai intrebat inainte intr-un comentariu.
Desii stim ca Isus a inceput sa propavaduiasaca numai la varsta de 30 ani,ce sa intamplat pe parcursul anilor adolescentei?sper sa nu mai itram in polemica....cu respect pace...
pace
Postat pe 28 Martie 2008 14:58
a fost barbat pana la 30 de ani, ce sa fie? doar nu era o fantoma ! sunt 2 variante: ori sa abtinut si nu a avut o relatie ,ori a avut una...totul e un mare secret...

Postat pe 28 Martie 2008 15:56
suntem mult prea mici sa avem pretentia de a descoperi adevaruri atat de mari.

Postat pe 28 Martie 2008 16:13
doamna vivi annna nu ma refeream la pretentia noastra de a descoperi numai ca era o idee pe care sa o dezbatem impreuna si sunt curioasa!de ce a trebui sa astept pana la 30 ani pentru a propavadui cand El vorbea inca din fase!care este dilema acestor ani?misterul?
pace
Postat pe 28 Martie 2008 18:08
Am crezut ca te linistesti fata... pace,dar constat ca vrei sa ne provoci mai tare.
Dute in fata LUI si-L intreaba "ce-ai facut Doamne ISUSE ,pana la 30 ani?"si poate vei primi raspunsul potrivit.Si poate vei intreba si vantul"de ce bati vantule?"E atata rautate ,in ce te vad eu pe aici !Am crezut ca pot vedea dincolo de aceste intrebari,un suflet nelistit,dar vad multa rautate.I-mi pare rau ca-ti spun -esti foarte rea -pace.Cine se ascunde in spatele tau?Ce rau trebuie sa platesti ,de vrei sa ne arati rautatea ta asa de mare????Nu te pot intelege,chiar de as incerca...
OCTAIA
Postat pe 28 Martie 2008 21:02
ema iordanescu, vroiai sa spui islam nu islamism, exista o diferenta.

Postat pe 28 Martie 2008 22:13
buna seara! draga octaia ma adresez tie in primul rind spunindu-ti ca degeaba incingi tastatura calculatorului sa explici unora anumite lucruri pentru ca efectul intirzie sa apara deoarece unele persoane din prea mult fanatism devin bolnave ceea ce e si cazul unora de pe forum.regret sa vad ca ne lasam provocate de multa ura si rautate de persoane care sint atit de frustate si adaptate in viata pe care singure au aleso refulind aici si aratidu-si neputinta.o anume doamna si pe mine ma jignit dar eu am preferat sa nu raspund la provocari deoarece sintem in sfintul POST AL PASTELUI SI trebuie sa lasam la o parte ura si ranchiuna.deci hai sa dam dovada de inteligenta si sa renuntam noi la polemicile cu tenta religioasa ,sa aratam ca sintem mai bune.

Postat pe 28 Martie 2008 22:21
exact islamism vroiam sa spun ...islamism si crestinism.cred ca exista cuvantul in dictionarul explicativ al limbii romane si ...ca m-am exprimat corect altfel,...scuze de greseala ortografica...
desi ma indoiesc ca am gresit.
dandanaua_reloaded
Postat pe 28 Martie 2008 22:32
EVA MAXIM VREI SA-TI LASI SI TU UN CV. PE FORUM.CHIAR CREZI CA AVEM NEVOIE DE CORECTOR.SUNT PERSOANE CARE SCRIU PE FORUM PENTRU A SE DELECTA,NU-SI SCRIU MEMORIILE,
wdy
Postat pe 28 Martie 2008 22:45
HEI, WDY eu nu am vrut sa fac pe desteapta, ca tine, oricine greseste, dar nu cred ca voi vorbiti aici de fanatism. Islam este religia islamica, iar islamism se refera la versiunea extremista a islamului politic.

Postat pe 28 Martie 2008 23:32
CRESTINISMUL – religia revelarii lui Dumnezeu în Hristos
Celasi link de mai sus.sunt mii de astfel de link-uri pe internet,consider ca unul mi-a fost de ajuns sa exemplific faptul ca ....macar am idee la ce anume ma refer.
alte detalii?????
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Martie 2008 00:49
si apropo de diferente intre islam si islamism:
Crestinismul este religia formata de Iisus din Nazaret, cunoscut sub numele de Christos.

Crestinismul a inceput ca o miscare distincta in cadrul religiei evreiesti, dar dupa 20 de ani de la moartea lui Iisus a reusit sa prinda radacini si printre ne evrei.
Cand crestinismul a inceput sa se diferentieze de iudaism, care era tolerat de catre romani, autoritatile imperiale au inceput sa-l reprime. Iisus Christos a fost rastignit si adeptii sai au fost prigoniti fara mila. Nero i-a acuzat pe crestini de incendierea Romei si in anul 64 e.n. a declansat un pogrom impotriva lor.

Dupa trei secole de persecutie, prin edictul de la Milano, imparatul roman Constantin, in anul 313 a recunoscut legal crestinismul.
In 381, imparatul Theodosiu a declarat crestinismul religie oficiala.
Crestinismul se concentreaza in principal asupra mortii si invierii lui Iisus.

Biblia, prin Vechiul si Noul Testament, precum si alte documente apocrife reprezinta baza ideologica pe care se sprijina aceasta religie.

Islamismul este religia raspandita de Mahomed si intemeiata de acesta in secolul VII in Arabia Saudita. Mahomed este considerat profetul unic al unui Dumnezeu unic. (Allah)

Islamismul este una din cele mai raspandite religii de pe glob. Este structurat pe un monoteism riguros, si se bazeaza pe Coran, al carui text Mahomed le-a obtinut prin revelatie directa de la Allah, dar si pe Sunnah compusa din naratiuni despre faptele si cuvintele lui Mahomed, a caror codificare s-a incheiat in secolul X.

Principalele dogme ale Islamismului sunt Unicitatea lui Allah, predestinarea lumii si caracterul necreat al Coranului.

Potrivit Islamismului Allah, este unica forta energetica a Universului, pentru care toate creaturile sunt lipsite de autonomie si pe care le carmuieste dupa propria sa vointa.

Omul este lipsit de liberul arbitru, fiind calauzit de Allah spre bine sau spre rau. Religia islamica nu contine ideea de dragoste fata de divinitate ci numai ideea de frica ,, vrednic in fata lui Allah este cel ce se teme cel mai mult.

Pe langa dogme islamismul se bizuie cel mai mult pe mai multe reguli religioase obligatorii: rugaciunea obsteasca de cinci ori pe zi cu fata spre Mecca, dupa ce credinciosul s-a spalat sau s-a frecat cu nisip, pomana data musulmanilor saraci, rudelor, orfanilor, calatorilor; postul din luna Ramazan, razboiul sfant cu caracter misionar si pelerinajul la Mecca pentru inchinare.

In primul an al erei musulmane (Hegira) s-a petrecut prima schisma a religiei islamice, aceasta impartindu-se in sunniti sau pastratorii traditiei si siiti sau adeptii lui Ali, varul Profetului Mahomed, primul imam siit.

eva maxim .consideri ca m-am documentat indeajuns sa fii stiut despre ce anume vb??? uite linkul,ma repet sunt informatii la tot pasul:
http://www.morti.ro/web/content-2.html

ultimul comentariu pe tema crestinism si islamism ...iti promit eva... dar ca idee diferentele intre aceste 2 religii nu ti se par fascinante doar din cele 2 definitii care ti le-am exemplificat mai sus???incearca sa intri pe link si vei gasi o gramada de informatii ,pe care din pacate va trebui s ale filtrezi singura si sa iti formezi o parere pe care de altfel o putem dezbate linistite... pe forum daca vrei hai sa nu ne mai luam de gramatica...e mai simpul sa ...revenim la oile noastre.concluzie...diferente s au variatiuni pe aceeasi tema intr cele 2 religii???
dandanaua_reloaded
Postat pe 29 Martie 2008 01:09
Vad ca ai stat toata noaptea sa te documentezi, din ceea ce ne-ai transcris, stim si noi cate ceva, si nu ma-m luat de gramatica, ci de simpla greseala pe care multi o fac, si eu am aflat acest lucru intamplator, fara sa ma intereseze in mod special. Sa vezi ceva mai corect intra pe wikipedia.org/wiki/Islam, la prcizari terminologice, si convinge-te singura!
Deci ma repet nu am vrut sa fac pe desteapta cu nimeni, dar se vede totusi diferenta. Iti multumesc pt informatii, si eu ma documentez din cand in cand, insa momentan nu prea am timp de discutii, insa voi incerca sa mai intru pe forum din cand in cand. O zi buna tuturor!
yara
Postat pe 29 Martie 2008 08:40
EMA, eu am scris la numele de yara, sa nu te incurci, ea tine mai mult contul deschis, si eu ma apuc sa scriu repede incat uit ca nu sunt in contul meu.

Postat pe 29 Martie 2008 08:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum sa gasesc o partenera cinstita sa nu fie rea de musca 51 De la: kudika454004 20 Mai 2012 19:45
majorat 1 De la: alunaverde 8 Octombrie 2010 16:46
apa....:| 6 De la: sirghea 22 Mai 2010 08:21
cum sa faci bani? pe net 2 De la: nirvana_cukramel 7 Februarie 2009 21:25
Isus..FIUL LUI DUMNEZEU!DUMNEZEU INSUSI?PROFET?UN INVATATOR? 923 De la: dandanaua_reloaded 1 Aprilie 2013 10:44