Setari Cookie-uri

drepturile femeilor

da, Janice, yo eram, sub acoperire :p ..mi-ai distrus camuflajul..shhh ...:))
hehe, ema, eu defilez prin brasov cu hijab, toata ziua buna ziua prin centru, republicii, piata sfatului..adica nacighez intre corpurile S, T, N ale universitatii Transilvania...nu m-ar mira sa ma fi ''zarit'' deja...sa vezi ce ies in evidenta..toti profesorii ma cunosc..nici nu se pune problema de chiul din cand in cand...:(( :-p

Postat pe 13 Mai 2008 22:57
pai atunci cred ca io sunt aia care ma uitam ca "bou' 'n teava dupa tine" scuze expresia dar zilele trecute am vazut o musulmanca pe republicii cu jhab si ma gandeam ca uite toata ziua buna ziua discut pe forum despre asta si io ma uita ca "vitelul la poarta noua" doar doar o vb si cu mine ceva....nu imi vine sa cred!!!!oricum tre sa recunosti nu esti singura in bv ca doar am vazut o gramada care poarta jihab chiar sambata ...coborau dintr-un autocar in fata la Aro ..studenti si studente ...nu stiu ce conferinta o fii fost...ma rog sincra sa fiu mi s-au parut tare simpaticute pt ca nu aveau fata acoperita numai capul cam asa cum sunt tarancutele la tara...fara nici o intentie rea,erau chiar dragute si sincera sa fiu se comportau ca un stol de gasculite de facultate adica ...tot cam ca mine cand eram in facultate....(mie personal asta mi-a venit in minte atunci).deh cine stie cum mai dam nas in nas si o sa te opresc pe strada....sper sa nu te sperii de mine.
dandanaua_reloaded
Postat pe 13 Mai 2008 23:26
ei! nu stiu...or fi, dar se ascund...eu personal nu am mai vazut alta de cand a plecat o pritena in Dubai-musulmanca si ea...mai sunt ''in trecere'', probabil..nu am idee. Iar eu nu te-am observat..sunt multi care se uita lung, asa ca am incetat sa mai observ..doar in cazul in care exagereaza, sau imi vorbesc bag in seama..Oricum, nu cred ca am sa ma sperii , si chiar mi se pare interesant faptul ca m-ai vazut...mica lumea asta :D

Postat pe 13 Mai 2008 23:41
stai linistita ... nu prea sunt genul care sa ule pe strada....DOMNISORA!!! d-v sunteti muslim de pe kudika!!! asta ar mai lipsi...doar ca mi-ar place sa asociez un chip...ideilor tale...atata tot.e las ca nu-i asa mare brasovul....
dandanaua_reloaded
Postat pe 13 Mai 2008 23:52
haha..ar fi tare:-p

Postat pe 13 Mai 2008 23:56
Nu stiu cine a spus ca egalitatea femeii cu barbatul implica dorinta din partea femeii de a ridica obiecte la fel de grele ca un barbat. Eu in niciun caz. Ba chiar am spus ca barbatul e mai puternic fizic decat femeia, dar ca ea in schimb are alte calitati. Prin urmare, ei sunt egali ca medie, nu sunt egali in absolut tot ce au. Dar aici se vorbeste despre drepturile femeilor. Asta inseamna egalitate cu drepturile barbatilor, adica egalitate de sanse. Iar asta e cu totul altceva. Adica drepturi egale la educatie (sa nu mai fie trimise fetele patru ani la scola iar baietii cel putin 16 ani cum se facea odata); drepturi egale cand vine vorba de plata pentru aceleasi pozitii; drepturi egale in fata legii; drepturi egale la asistenta medicala; drepturi egale cand vine vorba de accede in pozitii de conducere in diferite firme cat mai ales in politica si in spatiul public, etc. La asta se refera egalitatea femeii cu barbatul, LA EGALITATEA IN DREPTURI, nu la aberatii de genul "ea trebuie sa ridice greutati la fel de mare ca el".Dealtfel nici nu cred ca vreo femeie de pe forum a spus asa ceva. Asta e un argument stupid pe care il aduc cei sau cele care nu inteleg despe ce este vorba, sau dimpotriva, inteleg foarte bine despre ce este vorba si vor sa distorsioneze lucrurile aducand in discutie o falsitate.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Mai 2008 15:37
Cu alte cuvinte ei spun ca daca e fals ca femeia este egala cu barbatul din punct de vedere fizic( si evident e fals), rezulta ca femeia nu e egala cu barbatul. Da, din punctul asta de vedere nu e egala cu el, dar alte calitati pe care ea le are o fac egala lui ca medie. Deci femeia nu este inferioara barbatului pentru simplul motiv ca ii este inferioara fizic. De exemplu, nici barbatul nu este egal cu femeia cand vine vorba de intuitie, cu alte cuvinte, in domeniul asta ii e inferior, insa ca medie este egal cu ea. Si oricum nu despre asta se discuta aici. Din cate inteleg eu vorbim despre drepturile femeilor, ceea ce e cu totul alta discutie. Ca sa revin la asa-zisul argument de la inceput, cei care spun ca femeia e mai putin puternica decat barbatul vor de fapt sa spuna ca nu e egala cu el(fals), de unde rezulta ca rolul ei ar trebui sa fie mai putin important si drepturile ei mai putine. Deci iata cum se porneste de la un argument adus intr-o discutie-cea despre neegalitatea fizica - pentru a se trage concluzii intr-alta - cea legata de drepturile femeilor. Asa gandesc eu lucrurile, dar in fine, poate am eu o minte mai simplista, a mea nu e asa complicata.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Mai 2008 15:45
Apoi, cine a spus ca inseamana egalitate ca femeia sa munceasca mai mult ca barbatul? A spus cineva pe forum asa ceva? Oare crede vreo femeie, alta decat cele de pe forum care ca siguranta ca nu s-au exprimat in sensul asta, ca i se pare corect si egal ca ea sa munceasca mai mult ca barbatul ei? Asta e lipsa de egalitate prin insasi definitia ei. Altceva ar trebui sa se intample - si barbatul si femeia sa munceasca, dar sa aiba bona pentru copil, femeie de serviciu pentru curatenie, bucatareasa pentru gatit, etc. Personal pe care sa-l plateasca amandoi. Sau daca nu-si permit asa ceva, sa contribuie ambii, in mod egal, la treburile casnice.Asta e concluzia care se trage de aici si nu faptul ca ea ar trebui sa stea acasa si sa aiba grija de copii, pentru ca asta i-ar limita dreptul de se intretine singura, ceea ce i-ar putea dauna mai tarziu. Ma refer la situatiile in care se ajune la divort. Atunci e foarte important ca femeia sa aiba a osursa constanta de venit, pentru ca altfel nu ar mai divorta niciodata. ar avea de ales de exemplu intre a fi batuta in contimnuare dar a avea un acoperis deasupra capului, sau a anu mai fi batuta dar a avea un acoperis deasupra capului. Ar alege prima varianta care inseamna violenta fizica impotriva ei, umilinta, cu alte cuvinte incalcarea unor drepturi pe care orice om trebuie sa le aiba, indiferent de sex.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Mai 2008 15:54
In legatura cu dreptul de a sta acasa. Societatea romana e o societate destul de libera pentru a da femeilor posibilitatea de a alege sa munceasca sau sa stea acasa. Cum am ami explicat si in alta parte, verbul a alege presupune existenta a cel putin doua posibilitati. Daca in fata unei femei se arata o singura posibilitate pe care ea trebuie sa o urmeze, in niciun caz nu vorbim de alegere, ci de impunere din partea cuiva de a face ceva. Si asta se intampla foarte multor femei musulmane. De exemplu, nepoata unuia dintre musulmanii pe care i-am cunoscut eu a fost maritata de familia ei cu un barbat cu 14 ani mai mare ca ea( ea avea 20, el 34). Nu putea sa spuna nu fiindca nu avea voie sa se impotriveasca familiei. Si chiar daca ar fi avut curajul sa o faca, i-ar fi fost totusi imposibil sa se exprime in consecinta, pentru ca fiind fata nu fusse trimisa la scoala. Cu alte cuvinte, neavnd scoala si nici un fel de alta calificare, nu putea sa munceasca, ceea ce inseamna ca nu putea sa se intretina singura. Prin urmare, era de preferat sa se marite cu barbatul cu 14 ani mai in varsta, pentru ca el avea posibilitatea sa ii ofere casa si masa cum se spune pe romaneste. Asta de exemplu nu e o alegere, ci o constrangere a unei femei sa se poarte asa cum vrea familia ei. I s-a incalcat dreptul la educatie si la libera alegere(scuzati-mi cacofonia). Eu cel putin la femeile de genul asta ma refeream cand spuneam ca nu pot alege. Li se impune inca de cand se nasc sa urmeze o linie si sunt apoi conditionate de circumstante sa poarte in consecinta. A, ok, daca fata era trimisa la facultate si dupa incheierea studiilor hotara sa stea acasa si sa creasca copii, am fi putut intr-adevar sa vorbim de o alegere, pentru simplul motiv ca avea si posobilitatea de a se intretine singura, posibilitate pe care a hotarat sa o ignore. Si sa nu-mi spuna cineva ca fata asta a ajuns dupa casatorie sa-l iubeasca pe cel cu 14 ani mai mare ca ea.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Mai 2008 16:07
Conceptul de casatorie fara acte este extrem de periculos. ma refr aici din nou la musulmani. O casatorie religioasa se desface la fel de repede cum se face. Daca el ii spune ca e divortata, e divortata. Cu alte cuvinte, daca ea se hotaraste sa se mute cu el, sa stea acasa, sa-i gateasca si sa-i creasca copiii, dar nu are inteligenta sa ceara o casatorie legala, el poate oricand divorta de ea, lasand-o fara casa, mancare, si mai ales fara copii. Daca la mijloc e si o casatorie in acte, e mai greu sa scapi de o femeie, ceea ce inseamna ca o astfel de casatorie o protejeaza pe ea.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Mai 2008 16:13
Muslim, scuza-ma ca te intreb, dar de unde stii tu ca barbatii de care vorbesti chiar sunt virgini? Ma rog, sa zicem ca nu e asa de important ca stii sau nu stii tu, important e ca viitoarele lor sotii sa stie asta. Si scuza-ma ca-ti spun, dar nu se poate, pentru ca musulmanii sunt circumcisi, ceea ce face ca inceperea vietii sexuale sa nu lase nicio urma asupra organelor lor genitale. Si apropo de virginitate si de urmele ei, gandeste-te ce s-ar intampla daca o femeie musulmana n-ar sangera in noaptea nuntii. Cred ca lui nu i-ar pasa ca sunt atatea cazuri in care virginele nu sangereaza, ci ar repudia-o pur si simplu.
beyonce_indragostita
Postat pe 14 Mai 2008 16:17
wolfy apreciez si iti dau dreptate in ce spui; intr-adevar, am deschis acest topic pt a discuta despre drepturile femeilor in viata civila si nu despre drepturi in viata religioasa.
amme22
Postat pe 15 Mai 2008 20:08
wolfy.. am citit aproape tot ce ai postat pe forum si nu pot sa-ti spun decat..bravo.
oana81
Postat pe 15 Mai 2008 20:24
...ehehe...........hai c-am pornit-o iar..:)bre...faceti,ce faceti,indiferent de subiect tot ajungeti sa discutati musulmanii.......

Postat pe 15 Mai 2008 21:06
nu asta aveam de gand, desi trebuie sa recunosc ca sunteti un subiect incitant.
amme22
Postat pe 15 Mai 2008 21:57
wolfy eu am dat ca exemplu filmul cu pricina ,dar l-am dat ca exemplu din punctul de vedere al moralei,ca se poate ca diferentele nu tin neaparat de forta fizica ci de faptul ca in societatea romaneasca de azi si de ieri sunt lacune in comportamnetul barbatilor fata de femei la locul de munca acasa pe strada...oriunde ne uitam de altfel.exista lacune din punct de vedere judiciar si al cadrului legal,referitor la hartuirea la locul de munca la faptul ca si acolo femeile nu numai ca muncesc mai mult ca un barbat cand au un post similar sau cu predilectie dedicat barbatilor,dar mai trebuie sa ajunga acasa unde de multe ori trebuie sa mai fie si mama si sotie.acum se pune problema si altfel...in ce masura suntem multe dintre noi sa ne asumam asemenea egalitati?? exista barbati care ar "suporta" astfel de relatii bazate pe "egalitate???" cum am mai spus eu tind sa cred ca multe lucruri le putem obtine educandu-ne fii in spiritul "egalitatii" al respectului reciproc...s.a.m.d...cand "dinozaurii" or sa dispara poate ca vom avea si noi o societate bazata pe un respect reciproc.evident ca inca ,barbatul roman considera femeia egala cu el pe cea care "poate sa ridice aceeasi greutate ca el" si vorbesc din punct de vedere social.nu imi ramane decat speranta ca se va schimba ceva odata trecerea timpului.
dandanaua_reloaded
Postat pe 15 Mai 2008 22:52
Oana, multumesc pentru apreciere. Ema, din punctul meu de vedere, si al tuturor banuiesc, e clar ca barbatii sunt mai puternici fizic decat femeile. Nu am comentata asta. Sunt femei care incearca sa fie la fel de puternice ca semenii lor de gen masculin? Nicio problema, e dreptul lor, atat timp cat nu le tine cineva un pistol la tampla ca sa le determine sa aiba muschi, e ok. E alegerea lor, si eu respect dreptul de a alege. Pe mine ma enerveaza numai concluzia care se trage din faptul ca femeia e mai slaba fizic decat barbatul, anume ca nu e egala lui(per total, cum am mai spus), ceea ce inseamna ca ar trebui sa aiba un alt rol. Unul mai putin important, stabilit de barbat, evident. Adica nu e mai bine sa stea femeile acasa si sa gateasca pentru ca asta se potriveste cu natura lor fizica mai slaba? Ba da, e mai binen asa. Asta e ce li se impune, si unii mai au tupeul sa spuna ca o situatie de genul asta se numeste alegere. Si eu sper ca lucrurile se vor schimba in bine apropo de relatiile femeie-barbat de la noi. Sunt optimista, tinerii din anumite medii sociale si cu o anumita educatie gandesc altfel.
beyonce_indragostita
Postat pe 16 Mai 2008 13:12
cred ca... femeia trebuie sa isi considere barbatul stapanul ei...

Postat pe 17 Mai 2008 10:24
Janice, fain post. Intr-adevar, secretul este sa te privesti, sa recunosti cine si ce esti, si sa o iei de la inceput cu un sciop anume. sa traiesti gandind pozitiv, convins de izbanda.
Dar mie imi place atat de mult sa dorm!

Postat pe 17 Mai 2008 10:48
despre egalitate... numai cineva care se simte cu adevarat inferior, tinde sa fie egal. in europa sec 21 nu cred ca mai e locul sa vorbim de egaliate. ma refer aici la egaliatea in sanse. pt ca bilogic si spiritual nu are cum fi egaliate intre barbat si femeie. femeia procreeaza, femeia creste etc. putere fizica. haha. unde nu popate ridica o femeie, ridica doua. dar unde nu poate naste o femeie, nu vor naste 2 barbati. si mai nou pot, in conditii de laborator, procreea si singure. femeia este oricum si oricat s-ar incerca a fi de umbrita de badaraniste, un ideal, este undeva acolo sus. si ce frumos facea hugo comparatie. ma concentrez si va spun...

Postat pe 17 Mai 2008 10:56

Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi;
Femeia e cel mai inalt ideal.
Dumnezeu a facut pentru barbat tron,
iar pt. femeie altar.
Tronul exalta,
altarul sfinteste.
Barbatul e creierul,
Femeia e inima.
Creierul primeste lumina,
inima primeste iubire.
Lumina fecundeaza,
iubirea reinvie.
Barbatul este puternic prin ratiune,
femeia e invincibila prin lacrimi.
Ratiunea convinge,
lacrimile induioseaza.
Barbatul e capabil de orice eroism,
femeia de orice sacrificiu.
Eroismul innobileaza,
sacrificiul aduce sublimul.
Barbatul detine suprematia,
femeia are intuitia.
Suprematia semnifica forta,
intuitia reprezinta dreptatea.
Barbatul este un geniu,
femeia un inger .
Geniul este incomensurabil,
ingerul inexprimabil.

Aspiratia barbatului este gloria suprema
Aspiratia femeii este virtutea desavarsita.
Gloria creaza tot ce e maret,
virtutea creaza tot ce e divin.
Barbatul este un cod,
femeia este Evanghelia.
Codul ne corecteaza,
Evanghelia ne face perfecti.
Barbatul este un vultur care zboara,
Femeia o privighetoare care canta.
A zbura inseamna a cuceri spatiul,
a canta inseamna a cuceri sufletul.
Barbatul este un templu,
femeia este un sanctuar.
In fata templului ne descoperim,
in fata sanctuarului ingenunchiem.
Pe scurt,
Barbatul se gaseste acolo
unde se sfarseste Pamantul,
Femeia acolo unde incepe cerul."

Postat pe 17 Mai 2008 10:58
superb. Stiam eu ca va pricepeti la vorbe frumoase iar asta e cel mai bun exemplu
amme22
Postat pe 17 Mai 2008 18:32
e super tare postul sa stiti ca-mi place... invat din ce in ce mai mult... si e bine :)
hannahmiriam
Postat pe 18 Mai 2008 04:27
Minunat! Ceea ce ai scris ilustreaza in mod stralucit realitatea sau mai bine zis asa cum ar trebui sa fie realitatea. Am citit aproape tot ce ai scris pe forum si-mi place optica ta. La tine ma refer Caimacus.

Postat pe 18 Mai 2008 07:04
femeile n-au drepturi, numa' obligatii!

Postat pe 9 Iulie 2008 20:02
fa si tu un bine, enumera cateva obligatii ca eu nu am avut vreme sa le invat pana acum
amme22
Postat pe 9 Iulie 2008 20:05
auzi,mai Geo,pe voi,barbatii, v-au scos mamicile voastre pe alta parte decat pe noi ,femeile,de sunteti mai privilegiati????......

Postat pe 9 Iulie 2008 20:20
cred ca acum incearca se isi aduca aminte pe unde a iesit
amme22
Postat pe 9 Iulie 2008 20:32
pentru emma:
obligatia de a naste si a creste copii.

pentru etta:
nu, ne-au scos tot p-acolo de unde.........hop!!
din biblie se spune ca femeia este supusa barbatului. ca trebuie sa-i fie soata, amanta , bucatareasa.......asa ca , cel mai bine si mai exitant , este sa stati la cratita.

n-aveti emoticon cu limba scoasa?

Postat pe 9 Iulie 2008 20:47

nu sunt cu nimic obligata nici sa nasc nici sa cresc copii daca eu nu imi doresc asta
Spre dezamagirea ta, in biblie nu scrie niciunde ca femeia trebuie sa fie amanta, bucatareasa
nu ma mai pot opri din ras
scuze
amme22
Postat pe 9 Iulie 2008 20:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
e vara .... fetelor...va recomand pudra epilatoare ... practic, ieftic si ff eficient 24 De la: touray 12 Mai 2012 17:39
vinul rosu 10 De la: kudika457402 20 Octombrie 2011 19:23
carti de joc personalizate 4 De la: loredanakis 28 Septembrie 2009 04:05
ziua buna se cunoaste de dimineata? 7 De la: joana_rise 21 Octombrie 2008 11:35
Fetelor un pic de ajutor pls! 14 De la: coldwind 27 Noiembrie 2009 20:55