Mai multe
| cand am inceput sa citesc eram de acord cu tine Denis...fara ofensa dar din punctul meu de vedere cu incheierea ai dato in bara! Copiii nu sunt o mizerie ce trebuie curatata! gandestete ca si tu ai fost nascut de o mama ce tea iubit si nu a considerat ca trebuie facuta curatenie! | ||
|
didutza Postat pe 6 Martie 2010 21:02 |
||
|---|---|---|
| Denis nu stiu din ce secta faci parte ca nu se poate numi religie.Orice religie ne invata sa iubim copii dupa cum se zice"Nasteti si va inmultiti".Este o aberatie ceea ce spui eu de ex urma sa fiu avortata ca mai am doi frati mai mari si mama se gandea daca nu o sa fiu fata daca o sa fiu tot baiat, ca ai mei si-au dorit fff mult o fata.Si ma gandesc daca nu ma nasteam nu mai cunosteam viata, nu mai aveam un copil atat de poznas si de frumos si mai ales nu mai aveam iubirea parintilor mei.Dumnezeu ne da sa fim parinti atunci cand crede el ca trebuie poate pentru noi e momentul nepotrivit insa pentru El e cel potrivit.Copii sunt cea mai mare binecuvantare care poate fi pentru tine ca om.Chiar daca ne chinuim sau facem sacrificii sa ii crestem se merita pentru ca in final vor deveni oameni de baza ai societatii si responsabili.Cat despre tine Marco esti primul barbat care intr-adevar cunoaste semnificatia avortului si care chiar gandeste intr-o maniera corecta.Bravo.Cu toate acestea te contrazic cu privire la metode de protectie pentru ca nu poti face copii asa cum vrei tu.In primul rand nu exista resurse financiare ca sa ii cresc.Hai sa zicem doi da sunt de acord trei maxim pentru cine are posibiltati si chiar isi doreste.dar gandeste-te ca sunt femei care nasc prin ceza si alea nu au voie decat maxim 3 cu indulgenta si nu mai pot face.Alea ce trebuie sa faca sa isi lege trompele doar ca solutie definitiva ca metodele hormonale sau non hormonale preucum prezervativ sau anticonceptionale nu sunt bune .In al doilea rand sa existe o familie bine intemeiata, stabila si nu dupa ce ca deja are 2 copii sa dea bir cu fugitii fiindca e speriat de responsabilitati.Nu toti barbatii gandesc ca tine sunt unii care si dupa primul fug.De aceea e bine sa gandim inainte de a face un copil. | ||
|
iubytzik22 Postat pe 6 Martie 2010 22:04 |
||
De la: denis_3d25, la data 2010-03-06 20:40:22Crima ??? Daca tot aduci in discutie Biblia in care spune ca moartea sufletului este o crima atunci da-mi voie sa-ti spun ca te contrazici. Printre pacatele cele mai mari este "sa nu ucizi" , deci odata ce ai incalcat acest lucru inseamna ca ai savarsit o crima ,ti-ai ucis sufletul. E pacat aducator de moarte a sufletului tau. |
||
|
|
||
|
DydiG Postat pe 7 Martie 2010 01:20 |
||
De la: didutza, la data 2010-03-06 20:53:43De la: denis_3d25, la data 2010-03-06 20:40:22Crima ??? ... DUTE LA DOCTOR ... esti plecata cu sorcova sau ai fost violata (mi-ar parea foarte rau) si iti cauti refugiu in aberatii religioase de ultima spetza ... ... sint de acord cu CONDAMAREA rapida si de lunga duratas a oricarui violator ... dar sa nu facem din asta singura si unica CRIMA care trebuie pedepsita ... de fapt cuvintul crima este prea mult fata de un avort ... mii de scuze ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 02:38 |
||
De la: DydiG, la data 2010-03-06 14:06:29Protectia este si la barbat si femeie,aici nu e vorba numai de femei. ... ai mai multe confuzii in cap ... clisee ... globalizate ... faci comparatie DOAR cu comunismul, perioada in care s-a incercat(si se pare ca a reusit in mare parte) stergerea identitatiim, a valorilor si a traditiilor romanesti ... prin programe de control al maselor ... inducindu-se ideia unei dezvoltari constante si va curge numai lapte si miere ... si nu e asa deloc ... dezvoltare poti sa ai doar daca ai cu cine ... si la noi se subtiaza populatia constant si sigur ... iar de altii ar trebui sa ne intereseze ... fiecare plateste la sfirsit ... ... inca odata ... ceea ce denumesti protectie astazi (chimica, mecanica-impropriu spus) este un surogat care inlocuieste pina si mult mai elementarele cunostinte anatomice pe care le stiau toti inainte ... iar rezultatele sint aceleasi ... cu diferentza ca astazi avorturile si promiscuitatea a crescut si au devenit vizibile si efectele adverse ale anticonceptionalelelor ... inainte de a ma contrazice citeste si tu ceva, altceva decit prospecte ... am mai scris despre asa ceva si nu mai repet ... ... daca astazi esti convinsa ca anticonceptioalele sint singura masura de a regla niste dereglari hormonale (care pot fi temporare si nu necesita tratamente de lunga durata) ma intreb ce vor face copii tai (sau ai altora) ... vor deveni dependenti de anticonceptionale crezind ca sint singurele care le ''salveaza'' viata ... si mai departe ... ce fel de oameni creezi ? ... repet sint singurele medicamente care nu trateaza o BOALA ... nu ti se pare foarte curios anvengura la care s-a ajuns in romania ... pe cind afara demult nu mai sint asa la ''moda'' ... ... oamenii casatoriti pot face citi copii doresc ... doar ca ''oamenii'' de astazi sint egoisti si cinici ... fac un copil ca pe un accesoriu social, dar nu vor sa piarda prea mult timp cu el, sa cheltuie din banii alocatii unor prostii sau pentru diverse vicii ... ei vad copii ca pe niste cheltuieli inutile in defavoarea unor plimbari, a unor chestii materiale de aparentza sociala, a unui confort si conditii inutilke de multe ori,... chestia cu copii multi si conditiile mizere sint niste minciuni sfruntate ... copii nu au nevoie, si nici nu le inteleg, de aparentze (haine scumpe, mincare sofisticata, ...) si cuvinte pompoase sau grija aberanta ... copii au nevoie de DRAGOSTE ... eu (si tu la fel) vad in jurul meu foarte multi oameni cu conditii excelente care nu vor mai mult de un copil ... si cind il au sar in spinarea lui si il cretinizeaza cu o grija excesiva si ii imprima un egoism de mic ... cica sa poata face fatza lumii rele (??? adica a celor ca si ei) ... ... spui ca nu stii daca este normal sa faci copii si sa ii abandonezi pe strazi ... un alt cliseu ... marea majoritate a copiilor de pe strazi erau FUGITI de acasa ... nu de foame ci de frica parintilor ... asta se intimpla oriunde, oricind ... niciodata nu stii ce se poate intimpla cu un om sau o familie ... cum o ia razna sau li se intimpla ceva ... dar si pentru asta sint atitea institutii sociale PLATITE sa ii inlocuiasca pe acei parinti ... acei copii de pe strazi nu sint niste paraziti (devin prin neglijentza celor care ar trebui sa se ocupe de ei) si nu trebuiesc exterminati pentru asta ... asta este o atitudine NAZISTA ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 03:27 |
||
De la: marco918, la data 2010-03-07 02:38:24 |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 04:36 |
||
| avortul.....poate n-ar trebui judecata persoana ci actul in sine....eu cel putin nu as alege calea asta....sa iau o viata pe nedrept doar din motivul :"imi incurca viata". sunt multe alte solutii pana sa se ajunga la avort. plus ca atunci cand embrionul e suficient de mare incat sa-l poti avorta el sufera...simte durerea...parerea mea ca ar trebui sa va ganditi de 100 de ori inainte de a face avort. mai ales ca sunt atatea consecinte neplacute.... | ||
|
Hellen1 Postat pe 7 Martie 2010 09:30 |
||
| de ce crezi ca e prea mult? doar e un omor....diferenta e ca e pemis de lege... | ||
|
Hellen1 Postat pe 7 Martie 2010 09:33 |
||
| Avortul provoaca mult mai ,mult...iar cele care au trecut prin asa cu siguranta inteleg ce zic...sunt de accord aici cu marco.Ti se pare putin omorul?Daca u sau eu nu am fi trait oare cum ar fi fost?Mereu imi pu n aceasta intrebare.E totusi uciderea unei fiinte vii nu e ca atunci cand se opreste din evolutie si practic nu mai traieste, e un fapt realizat in mod constient.Daca s-ar realiza o pre-consilere cu siguranta nu ar mai exista atatea avorturi.Cand am ramas gravida m-am dus la o clinica din Bucuresti in care binenteles mi s-a facut o preconsiliere plus test de sarcina gratuit si am discutat cu un medic ce ar presupune un avort.DAr din pacate nu exista multe clinici care sa procedeze asa,ci te duci te programeaza pt avort si gata.Eu eram gravida si de 2 ori am auzit cate o fata cum zbiera cand o chiureta si pt ce ca a venit in momentul nepotrivit, pai asa nu ar mai trebui sa facem copii niciodata ca mereu o sa avem lipsuri.Plus ca un copil nu e o povara cum multi cred, vai se creste greu, eu am varsta la care trebuie sa ma distrez nu sa imi asum responsabilitatea insa o data cu inceperea vietii sexuale trebuie sa fii constient de consecintele ce pot aparea.Trebuie sa iti asumi responsabilitatea.De asta zic nu vreti copii fie o metoda de protectie(dar nici astea nu sunt 100% sigure) fie abstinenta si cand te mariti faci copii.Sa stiti ca e chiar usor si frumos sa cresti un copil acuma lasand la o parte situatia financiara, sunt ff dragalasi si cand ii vezi cum fac pozne si e cea mai mare bucurie.Nu incerc sa zic ca asta nu inseamna o responsabilitate este si una mare dar cu multa rabdare eu zic ca se merita.De asta sunt contra avort pentru ca viata nu trebuie irosita ci traita cu probleme cu momente frumoase asta e viata.Si daca nu ne maturizam la timp o sa ne fie greu cand va veni momentul s-o facem.Nu mai priviti avortul ca o metoda de protectie ca nu e.E cea mai amre greseala ca gata am avortat m-am protejat de copii , nu vreau sa am copii.Si la batranete cine o sa iti aduca o cana cu apa sau sa vorbeasca cu tine sau sa te ajute cu treburile casei?Si inca ceva e o mandrie sa fii mama tanara, cand va creste puiu meu mare o sa fiu nu mandra ci fff mandra ca am un baiat mare si ca totusi sunt tanara, plus ca pot discuta altfel cu el.Parintii mei m-au facut la batranete dar nu prea pot discuta cu ei , nu prea pot sa ma inteleaga daca au o varsta inaintata. | ||
|
iubytzik22 Postat pe 7 Martie 2010 10:15 |
||
|
avort= crima cum sa nu fie avortul o crima? doar pentru ca nu vezi fatul, nu inseamna ca el nu are viata. dimpotriva, are viata din prima secunda de concepere. din acest motiv, consider ca si pilula de a doua zi este o crima. daca tot vrei sa te protejezi, foloseste prezervativul. dar sunt o gramada care nu-l folosesc, pe motiv ca "ma deranjeaza", "nu-mi place". tocmai de asta vedem o gramada de fete cu copii dupa dupa ele.
|
||
|
daiana_m8 Postat pe 7 Martie 2010 11:07 |
||
De la: daiana_m8, la data 2010-03-07 11:07:08avort= crima ... fratilor ... dar e normal ca sa existe fete cu copii dupa ele ... e foarte normal ... nu poti sa vorbesti de dragoste, de iubire, de viata fara asa ceva ... nu e normal ca sa imbicsesti fetele de mici cu povesti despre fat frumos, dragoste, despre prieteni si apoi sa te superi ca au ramas insarcinate ... nu e normal ca multi parinti si societatea sa le arate ca pe niste ''proaste'' doar pentru ca au luat cea mai buna decizie impotriva tuturor care le-ar fi obligat sa faca un avort ... nu e vina lor ca unii din ''barbatii'' de astazi sint infantili si mincinosi iar parintii lor nu fac nimic ca sa ii maturizeze ... ... pe toate partile se bate toba referitor la relatii ... cit de ''benefice'' sint, cit ''inveti'', ce ''placut'' este si apoi sa revii brusc la traditii si sa spui ca numai femeile maritate au dreptul sa faca copii si sa mai si trasezi o virsta pentru asta ... se bat lucrurile cap in cap ... sa fim obiectivi, sarim prea brusc de la un subiect la altul ... amestecam traditia cu reguli bine stabilite (care nu interziceau niciodata casatoria tinerilor si nasterea la adolescente - e de preferat totusi sa aiba cel putin 18) cu ''moda'' ... cind moda da gres ne ascundem dupa rastalmacirea traditiilor ... ... nu e normal sa acuzam tinerele pentru ca au copii doar pentru ca modelele noastre in viata sint niste pseudo-vedetele care ne prezinta o imagine distorsionata a vietii omului ''modern'' ... plina de curvarasie, minciuni, cinism, egoism, haotism, confuzie ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 11:55 |
||
De la: DydiG, la data 2010-03-06 15:52:52De la: marco918, la data 2010-03-06 12:28:41 ... am mai rraspuns la o astfel de parere ... dar barbatii si-au format o conceptie despre familie din PROPRIA LOR FAMILIE ... pe linga asta sint foarte multi parinti care ii ''educa'' in spiritul curvarasiei, a unei masculinitati obsedante si deviante ... majoritatea mamelor induc inconstient copiilor lor propria viziune pe care o au asupra sotului cunoscind in acelasi timp modul lor real de comportament fatza, iar sotul induce copiilor propria viziune asupra femeilor ... si din toate frustrarile astea e normal ca multi ''barbati'' sa fie infantili si iresponsabili fata de fetele pe care le amagesc ... si devine aproape la fel de normal ca si fetele sa se trezeasca la un moment dat din visare si sa exagereze ... ... dar pe total exista instincte ... si multi si le descopera in fatza faptului implinit ... in fatza propriilor copii ... de abia atunci poti critica pe cineva ... e ireal sa asumi ca toti vor fi parinti/dezinteresati rai si dezinteresati ... de fapt FRICA cea mai mare o reprezinta modul de gindire al ambilor parintii si a anturajului de o foarte proasta calitate ... parintii ''moderni'' de astazi prefera sa stea aparent in umbra si fac declaratii de genul - e treaba lor eu nu ma bag, dar in realitate duc un razboi pe viata si pe moarte importiva celorlalti ... fiecare din parinti isi injecteaza copii cu slogane si amenintari - te dau afara, ramii fara banii mei, m-ai facut de ris, sintem oameni ''respectabili'', te vrea pentru bani, te minte ... din toate aceste rafuieli multi ''barbati'' inteleg ca lor le sint permise mult mai multe lucruri decit femeilor si continua copilaria convinsi ca parintii ii vor scapa intotdeauna de ''probleme'' ... ar mai fi ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 12:09 |
||
| CAND SUNT ATATEA METODE DE PREVENIRE, CUM SA NU FIE AVORTUL O CRIMA?MAI CITITI SA VEDETI CA EMBRIONUL ARE VIATA SI NU-I UN MARACINE PUS ACOLO PT A SE TRANSFORMA IN COPILUL MINUNE.NU MAI SUNT INTERZISE AVORTURILE ,DAR NU UITATI CA PE VREMEA RAPOSATULUI NU SE CUNOSTEAU ATATEA METODE DE A EVITA O SARCINA...SAU SE FAC LA BETIE SAU PROSTIE SI APOI HAI LA AVORT...CA-I LIBER.DAR LA SANATATEA VOASTRA V-ATI GANDIT?NU AI CE TE FACE CAND MEDICUL ITI RECOMANDA ASA CEVA ,DAR CA SA ALEGI TU!....LIPSA DE RESPONSABILITATE | ||
|
deea_geo72 Postat pe 7 Martie 2010 12:18 |
||
| avortul e o crima. | ||
|
roz5blue6lila7 Postat pe 7 Martie 2010 12:26 |
||
De la: deea_geo72, la data 2010-03-07 12:18:03CAND SUNT ATATEA METODE DE PREVENIRE, CUM SA NU FIE AVORTUL O CRIMA?MAI CITITI SA VEDETI CA EMBRIONUL ARE VIATA SI NU-I UN MARACINE PUS ACOLO PT A SE TRANSFORMA IN COPILUL MINUNE.NU MAI SUNT INTERZISE,DAR NU UITATI CA PE VREMEA RAPOSATULUI NU SE CUNOSTEAU ATATEA METODE DE A EVITA O SARCINA...SAU SE FAC LA BETIE SAU PROSTIE SI APOI HAI LA AVORT...CA-I LIBER.DAR LA SANATATEA VOASTRA V-ATI GANDIT?NU AI CE TE FACE CAND MEDICUL ITI RECOMANDA ASA CEVA DAR CA SA ALEGI TU!....LIPSA DE RESPONSABILITATE ... totusi am o intrebare ... de ce ne raportam numai la raposatul ? ... inainte de el nu exista viata, oameni, caractere, ? ... sau doar aparitia anticonceptionalelor ne-a adus in epoca ''moderna'' ?... inainte de raposatul erau familii cu multi copii si familii cu putini copii, de toate felurile ... din acestia provenim noi ... diferentzele dintre acestea nu erau de la avorturi sau anticonceptionale ... cred ca avem ca ideal un MODEL care nu are nici o calitate ... prefer modele care ne-au permis sa existam si noi(cu bune si rele) si nu pe cele care SELECTIONEAZA viitorii oameni in mod aberant ... daca inaintea lui raposatul se gindea asa astazi multi nu mai aveau posibilitatea de a fi atit de suparati pe viata ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 12:32 |
||
| Eu cred ca nimic pe lume nu este intamplator,totul ne este dat sa traim cu un scop precis.Nu avem dreptul sa judecam insa pe nimeni.Noi insine suntem raspunzatori pt faptele noastre.Poate un copil vine intr-un moment in care consideram ca nu suntem pregatiti pt a ne bucura de aceasta veste asa cum se cuvine.Dar ... ce bucurie sa-ti ti puiul la piept,sa te priveasca in ochi,sa vezi in privirea lui ca e atat de inocent si ca are atata nevoie de tine!Nimic nu se compara cu bucuria de a fi parinte,nimic pe lume nu o egaleaza.Si sa nu uitam de cei ce isi doresc un copil dar nu il pot avea.Nu au sansa de a fi fericiti si impliniti niciodata.Deci sa ne gandim o data in plus inainte de a face un gest pe care il vom regreta mai tarziu.Sa ne gandim ca poate nu vom mai avea aceasta ocazie atunci cand vom vrea sa ni se intample aceasta minune.Pt ca procreatia este o minune de la Dumnezeu ! | ||
|
kudika081181 Postat pe 7 Martie 2010 13:49 |
||
De la: kudika081181, la data 2010-03-07 13:49:31Eu cred ca nimic pe lume nu este intamplator,totul ne este dat sa traim cu un scop precis.Nu avem dreptul sa judecam insa pe nimeni.Noi insine suntem raspunzatori pt faptele noastre.Poate un copil vine intr-un moment in care consideram ca nu suntem pregatiti pt a ne bucura de aceasta veste asa cum se cuvine.Dar ... ce bucurie sa-ti ti puiul la piept,sa te priveasca in ochi,sa vezi in privirea lui ca e atat de inocent si ca are atata nevoie de tine!Nimic nu se compara cu bucuria de a fi parinte,nimic pe lume nu o egaleaza.Si sa nu uitam de cei ce isi doresc un copil dar nu il pot avea.Nu au sansa de a fi fericiti si impliniti niciodata.Deci sa ne gandim o data in plus inainte de a face un gest pe care il vom regreta mai tarziu.Sa ne gandim ca poate nu vom mai avea aceasta ocazie atunci cand vom vrea sa ni se intample aceasta minune.Pt ca procreatia este o minune de la Dumnezeu ! ... uite care e treaba ... amesteci lucrurile si anihilezi complet propria ta ATITUDINE ... NIMENI NU OBLIGA PE NIMENI SA AVORTEZE ... nu ai sa vezi femei tirite de picior sa faca avort ... in cazul asta nu e vorba de nici un ''scop'' divin ... poate e o incercare, sau o succesiune de incercari, pe care multe nu sint in stare sa o rezolve cu pozitiv si optimist ... este si o lipsa de evaluare initiala ... asa cum spui ... FIECARE E RASPUNZATOR PENTRU FAPTELE SALE ... nicidecum D-ZEU ... ok ? aici nu se judeca, aici se CRITICA, ceea ce este altceva ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 13:59 |
||
|
"... ai mai multe confuzii in cap ... clisee ... globalizate ... faci comparatie DOAR cu comunismul" N-am nici-o cunfuzie in cap,din contra gandesc f normal,nu aberez aiurea.Fac comparatie doar cu comunismul pt ca atunci era interzisa protectia si multe femei nu puteau face copii chiar dc nu luau anticonceptionale,consider ca nu anticonceptionalele sunt factorul din cauza caruia femeile devin sterile. Totodata pe vremea comunismului cand avorturile ereau interzise,multe femei faceau avorturi ,multe femei mureau. "efectele adverse ale anticonceptionalelelor ... inainte de a ma contrazice citeste si tu ceva, altceva decit prospecte ... am mai scris despre asa ceva si nu mai repet ..." Ca orice alt medicament anticonceptionalele au efecte adverse.Nu exista medicament fara efecte adverse. "... repet sint singurele medicamente care nu trateaza o BOALA ... nu ti se pare foarte curios anvengura la care s-a ajuns in romania ... pe cind afara demult nu mai sint asa la ''moda'' .." Doctorii prescriu aceste medicamente,oamenii nu au voie sa le ia dupa ureche.Cunosc f multe persoane de afara care folosesc anticonceptionale.Afara intradevar sunt alte lucruri la "moda " cum ar fi injectia care se face cu o substanta si timp de vreo 2-3 ani nu mai poti ramane gravida si efectul advers e sa nu mai poti ramane gravida niciodata. "... oamenii casatoriti pot face citi copii doresc ... doar ca ''oamenii'' de astazi sint egoisti si cinici ... fac un copil ca pe un accesoriu social, dar nu vor sa piarda prea mult timp cu el, sa cheltuie din banii alocatii unor prostii sau pentru diverse vicii ..." Te rog frumos sa ai grija cand generalizezi.A-si dorii sa stiu cati copii ai tu de vorbesti asa.Ai putea sa-mi spui?Da, copii au nevoie de dragoste dar si de haine si mancare.Tind sa cred ca nu ai copii de vrobesti asa.Nu sti cat de greu e sa cresti copii in ziua de azi.Nu din cauza noastra,aparintilor, din cauza tarii in care traim.Din contra pe vremuri nu se pierdea prea mult copilul , dar in ziua de azi parintii sunt f atenti cu copii si incearca sa le ofere tot ce au nevoie. "... spui ca nu stii daca este normal sa faci copii si sa ii abandonezi pe strazi ... un alt cliseu ... marea majoritate a copiilor de pe strazi erau FUGITI de acasa ... nu de foame ci de frica parintilor ... asta se intimpla oriunde, oricind ... niciodata nu stii ce se poate intimpla cu un om sau o familie ... cum o ia razna sau li se intimpla ceva ... dar si pentru asta sint atitea institutii sociale PLATITE sa ii inlocuiasca pe acei parinti ... acei copii de pe strazi nu sint niste paraziti (devin prin neglijentza celor care ar trebui sa se ocupe de ei) si nu trebuiesc exterminati pentru asta ... asta este o atitudine NAZISTA ..." Cu fraza asta mi-am dat seama ca m-am inselat in legatura cu de inteligentza.Tu chiar nu intelegi ce scriu.Ar fi bine sa citesti de mai multe ori inainte sa scri. N-am nimic cu acei copii,doar imi pare rau de ei si mi se rupe sufletul cand ii vad asa chinuiti din cauza unor "oameni " care n-au stiut sa aibe grija sa nu faca copii doar pt ai chinui.De aceea consider ca e mai sa se protejeze prin diferite metode decat sa-si bata joc de viata unor copii. Si in legatura cu institutiile sociale platite,crezi ca acei acolo le este bine?Consideri ca pt asta tre facuti copii,sa sufere prin istitutii sau pe strazi. Tu chiar nu intelegi ca in ziua de azi e greu sa ne intretinem pe noi,ce sa mai spui cand mai ai si un copil.Si eu mi-as dorii f multi copii.Daca as avea ce sa le ofer cu mare drag as face tot.Dar cand n-am cum. Am o prietena care ea sta acasa sa aibe grija de bebelus,barbatasu lucreaza pe un salariu de 6mil,care e in functie de cum au de lucru,cateodata e mult mai mic,alocatia copilului e 200ron pana la 2 ani.cu 800ron pe luna ce faci?...cu gazu 200ron,curentul cel putin 100ron,scara 150ron,laptele praf cel purin 300ron pe luna,pampers 150ron,mai trebuie sa ia si hainute la al mic si alte necesitati,nu le ajung banii ...crezi ca poti traii asa?Si au noroc ca or reusit totusi sa-si cumere un apartament,dar daca m-ai stai si in chirie ce faci? |
||
|
DydiG Postat pe 7 Martie 2010 14:43 |
||
De la: marco918, la data 2010-03-07 12:09:34De la: DydiG, la data 2010-03-06 15:52:52De la: marco918, la data 2010-03-06 12:28:41 Da este adevarat ca multi barbati si femei isi construiesc viziunea asupra vietii din trairile care le-au avut in "propria lor familie" De cele mai multe ori tatzii le spun baietilor sa traisca in curvarasie si multe exemple urate . Dar totodata sunt si mamele vinovate in unele cum ar fi: numai femeie tre sa stea la cratitza,numai femeia tre sa spele,numai femeia tre sa calce,sa faca curatzenie ,sa aibe grija de copii etc. Tzin sa-ti spun ca prin ce ai scris mai sus doar mi-ai dat dreptate,nu mai contrazis.
|
||
|
DydiG Postat pe 7 Martie 2010 14:54 |
||
| dragul meu marco..nu face afirmatii cu privire la persoana fara sa cunosti! nu am fost nici violata nici nu sunt plecata cu sorcova. si in nici un caz nu fac parte din vreo secta. de ce daca vorbesti despre adevarurile Biblice intr-o tara declarata crestina toti se uita lung la tine si presupun ca faci parte din vreo secta. Oare care sunt cei care ar trebui priviti lung? cei care se declara crestini si nici macar nu stiu ce inseamna asta sau sa ai o credinta crestina si nu numai o forma de religie! mama mea regreta si acum dupa 20 de ani avortul pe care l-a facut in tinerete! credea ca daca ma are pe mine e de ajuns si a facut greseala de a decide cand si cati copii sa aiba.... anii au trecut si a primit toti copii pe care ia mai avut ca binecuvantari a lui Dumnezeu! suntem 8 frati si o ducem mult mai bine(si material si psihologic si emotional) ca foarte multe familii ce poate au doar un copil sau nici unul! | ||
|
didutza Postat pe 7 Martie 2010 14:55 |
||
De la: DydiG, la data 2010-03-07 14:43:59"... ai mai multe confuzii in cap ... clisee ... globalizate ... faci comparatie DOAR cu comunismul" ... offff ... de ce oare unele femei sint ca si capritzele ... incearca tot timpul sa aiba si ele o parere ... oarecare ... dar care sa le arate ca pot face polemica ... ... deci ... te limitezi pur si simplu la a vedea doar ce iti place ... realitatea este ca exista viata si inainte de comunism ... stiai ? ... ... oamenii traiau si atunci, nasteau, munceau, aveau familii ... si nu erau deloc niste animale crescute doar pentru munca ... aveau sentimente, erau multi oameni de calitate, familii de calitate ... bineinteles ca nu corespund unei viziuni atit de idilice ca a ta dar asta e alta problema ... ... disperarea de a AVORTA in comunism era datorita ''emanciparii'' subite a femeii ... simple taranci/tarani luate de prin sate ... care au fost rupte de mediul lor ... carora li s-a spus ca stinta explica totul si ele sint cele care au mareatza datorie de a construi comunismul si omul nou ... care au fost ''educate'' (neoficial bineinteles) sa prefere birfa din fabrici si uzine decit sa piarda vremea crescind copii ... au fost impinse sa se adore o femeie ''perfecta'' asa cum era descrisa in sloganurile propagandei comuniste ... si multe altele ... insusi sistemul a recunoscut DEGENERAREA femeilor in general si a poporului in particular si a interzis avorturile ... multi(poate si tu) care astazi vorbesc ar trebui sa fie recunoscatori lui ceausescu ... datorita lui astazi nu sintem inca in colaps economic complet ... ceauseii nedoriti de parinti azi trimit sume importante cu care se hranesc in continuare visele ireale ale multora din cei ramasi acasa ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 15:05 |
||
De la: didutza, la data 2010-03-07 14:55:28dragul meu marco..nu face afirmatii cu privire la persoana fara sa cunosti! nu am fost nici violata nici nu sunt plecata cu sorcova. si in nici un caz nu fac parte din vreo secta. de ce daca vorbesti despre adevarurile Biblice intr-o tara declarata crestina toti se uita lung la tine si presupun ca faci parte din vreo secta. Oare care sunt cei care ar trebui priviti lung? cei care se declara crestini si nici macar nu stiu ce inseamna asta sau sa ai o credinta crestina si nu numai o forma de religie! mama mea regreta si acum dupa 20 de ani avortul pe care l-a facut in tinerete! credea ca daca ma are pe mine e de ajuns si a facut greseala de a decide cand si cati copii sa aiba.... anii au trecut si a primit toti copii pe care ia mai avut ca binecuvantari a lui Dumnezeu! suntem 8 frati si o ducem mult mai bine(si material si psihologic si emotional) ca foarte multe familii ce poate au doar un copil sau nici unul! ... sar de la una la alta ... ai amestacat lucrurile tare de tot ... atita tot ... adevarurile biblice nu ma deranjeaza atita timp cit sint ... orthodoxe ... si nu secte si alte bazaconii ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 15:06 |
||
De la: DydiG, la data 2010-03-07 14:54:46De la: marco918, la data 2010-03-07 12:09:34 Da este adevarat ca multi barbati si femei isi construiesc viziunea asupra vietii din trairile care le-au avut in "propria lor familie" De cele mai multe ori tatzii le spun baietilor sa traisca in curvarasie si multe exemple urate . Dar totodata sunt si mamele vinovate in unele cum ar fi: numai femeie tre sa stea la cratitza,numai femeia tre sa spele,numai femeia tre sa calce,sa faca curatzenie ,sa aibe grija de copii etc. Tzin sa-ti spun ca prin ce ai scris mai sus doar mi-ai dat dreptate,nu mai contrazis. [/quote]... nu ti-am dat nici o dreptate ... tu ai evidentiat niste efecte si eu citeva cauze ... e diferentza mare ... si mai ai si discursuri de feminista ... de ce femeile nu ar gati ? ... pentru ca ele cara sacii cu cartofi ? ... cred ca e cazul sa nu mai exageram cu ''impartitul egal'' a responsabilitatilor ... e o prostie sa te referi doar la gatit si spalat si sa nu vorbesti si de munca fizica pe care o presupune o familie ... ... o familie presupune actiuni complementare nu egale ... bineinteles unii/unele pot face totul ... ... eu nu cred ca o femeie (general vorbind) trebuie sa schimbe un becurile iar un barbat scutece ... |
||
|
marco918 Postat pe 7 Martie 2010 15:09 |
||
De la: marco918, la data 2010-03-07 15:05:12De la: DydiG, la data 2010-03-07 14:43:59"... ai mai multe confuzii in cap ... clisee ... globalizate ... faci comparatie DOAR cu comunismul" Imi pare f rau s descopar ca persoana cu care credeam a am ce vrobii se transforma in un alt user care ii place sa jigneasca si sa nu accepte parerile celor din jur si ca doar el are dreptate. chiar ma opresc aicicu discutiile,chiar daca as mai avea multe dar mie imi place sa discut, nu sa jignesc. Doar mi-ar placea sa-mi spui de unde sti tu viata dinainte,ai trait cumva inainte si nu stim noi? Si as mai vrea sa stiu un lucru,ai precizat de tzaranii care au venit la oras,dar orasul cine l-a facut? |
||
|
DydiG Postat pe 7 Martie 2010 15:18 |
||
|
Mai am doua intrebari pt tine,pt ca imi spui mie care sunt trecuta prin viata,care sunt mama si femeie,ca vorbesc aiurea si in necunostinta de cauza despre acest subiect. 1.Ai familie,copii? 2.De unde ai tu informatiile? Sper sa poti sa-mi raspunzi la toate cele 4 intrebari. |
||
|
DydiG Postat pe 7 Martie 2010 16:07 |
||
De la: marco918, la data 2010-03-07 15:09:53De la: DydiG, la data 2010-03-07 14:54:46De la: marco918, la data 2010-03-07 12:09:34 ... nu ti-am dat nici o dreptate ... tu ai evidentiat niste efecte si eu citeva cauze ... e diferentza mare ... si mai ai si discursuri de feminista ... de ce femeile nu ar gati ? ... pentru ca ele cara sacii cu cartofi ? ... cred ca e cazul sa nu mai exageram cu ''impartitul egal'' a responsabilitatilor ... e o prostie sa te referi doar la gatit si spalat si sa nu vorbesti si de munca fizica pe care o presupune o familie ... ... o familie presupune actiuni complementare nu egale ... bineinteles unii/unele pot face totul ... ... eu nu cred ca o femeie (general vorbind) trebuie sa schimbe un becurile iar un barbat scutece ... [/quote] Cu raspunsul asta mi-ai aratat ce fel de "barbat" esti.Pai un barbat atunci cu ce devine responsabil atunci cand are un copil? Doar cu numele de "tata".Un barbat tre sa stie sa poate avea grija de el cat si de familia lui.Daca el nu stie sa-si spele ,sa-si gateasca atunci crezi ca stie sa creasca un copil,crezi ca poate?Acel barbat devine dependent de femeie. Itot ceea ce spui,doar te contrazici. |
||
|
DydiG Postat pe 7 Martie 2010 16:12 |
||
| Intr-o familie atat tatal cat si mama au drepturi egale prin impartirea treburilor gospodaresti si cresterea si educarea copilului.O femeie se descurca cu toate si copil si casa e normal sa o ajute si barbatul ca doar sunt casatoriti amandoi, nu e maritata cu ea.Nu stiu dar nu accept eu sa fac totul si barbatu sa stea cu fundu pe scaun sa se uite la tv si sa nu ma ajute cu nimic.Sa cresti un copil e frumos dar e si greu daca nu are cine sa te ajute. | ||
|
iubytzik22 Postat pe 7 Martie 2010 18:59 |
||
| stai ca acum sunt confuza! eu am amestecat lucrurile?? cred ca ma confunzi1 sincer...si numi place atitudinea ta fata de parerile adverse...de ce arunci cu vorbe nu tocmai dragute?? ortodox inseamna credinta dreapta! crezi ca e credinta ta dreapta?? credinta adevarata e descrisa de Biblie! si repet nu sunt sectanta! | ||
|
didutza Postat pe 7 Martie 2010 20:31 |
||
| si iar aceeasi poveste... | ||
|
Diavolyta_ Postat pe 7 Martie 2010 21:24 |
||
| nu sunt de acord cu avortul decat in anumite situatii.este bine sa te proteJezi,sunt multe metode dar nici una nu e 100%sigura.am vazut o emisiune foarte interesanta pe Da Vinci se numeste "N-am stiut k sunt insarcinata",unde sunt cazuri reale cu femei,fete kre au aflat k sunt gravide exact in ziua in kre au nascut.e ciudat,bizar dar e adevarat pt k ele nu au avut simptome,nu au simtit decat oboseala si dureri de picioare.multe erau deja mame sau nu aveau bani sau mai aveau copii akasa si nu voiau deloc copii.au innebunit knd s-au vazut cu inka un copil.nu e asa usor sa cresti un copil,ei nu traiesc doar cu iubire,aste sunt povesti penibile de telenovele proaste.da,sunt de acord cu avortul daca nu am cu ce sa-l cresc.de ce sa-mi bat joc de el,sa nu imi permit sa-l intretin,sa nu am bani nici pt lapte???de ce sa-l chinui?asta e iubire?intr-o lume cu toate bunatatile eu sa nu am sa-i dau nimik??prefer sa il fac knd am bani,knd am o situatie,knd am ceva.SE POATE RAMANE GRAVIDA INDIFERENT CAT TE-AI PROTEJA,DOCUMENTATI-VA,PASTILELE NU SUNT SIGURE,SUNT MII DE FEMEI KRE AU RAMAS DESI LUAU PASTILELE FOARTE CORECT.SE MAI INTAMPLA SA RAMAI,ASTA ESTE,E UN ACCIDENT,ORICUI I SE POATE INTAMPLA.AVORTUL ESTE O SOLUTIE.DACA NU E,ATUNCI SA TURNAM COPII SI SA-I TRIMITEM LA CERSIT,SA NU LE OFERIM NIMIK,SA NU FIM IN STARE SA LE DAM O EDUCATIE. | ||
|
annna_larysssa Postat pe 7 Martie 2010 22:25 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| avortul este o crima groaznica | 680 | De la: lourdess 18 Aprilie 2012 11:02 |
| ce e mai bine...avort sau abandonul copilului | 314 | De la: kudika403171 18 Mai 2011 15:37 |
| avort spontan | 6 | De la: kudika069458 13 Ianuarie 2014 14:29 |
|
|
||
| am pierdut pe cineva drag | 30 | De la: e_lory_bebelusa 3 Aprilie 2012 22:36 |
| avort | 2 | De la: kudika_25462 9 Ianuarie 2013 09:57 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.