Mai multe
De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 02:17:28De la: Diavolyta_, la data 2009-05-06 02:11:47esti cumva lourdess sub acoperire??? consideri ca medicul omoara un copil ? scuza-ma , dar esti sigura ca vrei sa devii medic ?de ce nu te faci ospatara sau bucatareasa , ca din postarea facuta chiar nu ai nici o legatura cu medicina !cred ca ti-ai gresit optiunea cind te-ai inscris la facultate ! inca nu este tirziu sa te transferi la constructii sau la electrotehnica , desi daca ma gindesc bine , nici acolo nu te-ai potrivi ! pai de asta medicii tineri , fireste ca nu toti omoara oameni cu zile !!! se gaseste cite un prost ca tine ca vrea sa devina medic , dar de fapt isi greseste vocatia !!!!!!medicul bine pregatit este sfint pentru om , iar ginecologii , obstreticienii , cind fac o intrerupere de sarcina , devin doar chirurgi , protejind astfel viata femeii care , daca mai este si tinara , poate avea un alt copil cind va considera ca este cazul !!!
|
||
|
twincle Postat pe 6 Mai 2009 20:04 |
||
|---|---|---|
| eu sincer nu as fii in stare sa fac un avort si cu atat mai putin sa imi abandonez propriul copil... urasc acele persoane care fac un copil si dupa il abandoneaza... ma intreb dc nu s-au protejat cu atatea metode... daca se intampla sa raman gravida fac copilasul si cu asta basta dar niciodata nu l-as abandona | ||
|
_dulcik_ Postat pe 6 Mai 2009 22:21 |
||
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-03-23 20:20:13De la: amme22, la data 2009-03-23 19:23:00 total de acord cu tine Femeia are drept asupra corpului ei... Lupii moralisti sa arunce cu pietre cand vor fi ei cei fara de pacat
|
||
|
|
||
|
kidzuite Postat pe 7 Mai 2009 15:02 |
||
| nu e bine in nici un fel...e bine atunci cand esti cu capul pe umeri si iti asumi o responsabilitate....te simti bine..problema ta...dar esti constienta tot timpul sa sunt sanse (indiferent daca folosesti sau nu protectie) sa ramai insarcinata...:)...e prost pusa intrebarea.....cum adica ce e mai bine...e bine sa te gandesti ca e copilul tau..si ca daca il ai, inseamna ca poti sa ai grija de el...nu conteaza daca te simti sau nu in stare...asta vine pe parcurs..:)....acum depinde......oricum...mai bine ma abtin ca sa nu mi`o ia nimeni in nume de rau..:P... | ||
|
ioanaeu20 Postat pe 8 Mai 2009 01:20 |
||
De la: _dulcik_, la data 2009-05-06 22:21:15eu sincer nu as fii in stare sa fac un avort si cu atat mai putin sa imi abandonez propriul copil... urasc acele persoane care fac un copil si dupa il abandoneaza... ma intreb dc nu s-au protejat cu atatea metode... daca se intampla sa raman gravida fac copilasul si cu asta basta dar niciodata nu l-as abandona asta spui acum.....sa te vad peste cativa ani cand o sa gandesti un pic mai matur daca o sa mai ai aceeasi parere sau nu |
||
|
Diavolyta_ Postat pe 8 Mai 2009 01:24 |
||
De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 17:45:19De la: Diavolyta_, la data 2009-05-06 17:43:05sa mori tuuu !!!!!!!!!!!!!!! ce chestie.. io pan' acu' n'am vazut draq mort... tu ai vazut??
|
||
|
Diavolyta_ Postat pe 8 Mai 2009 01:26 |
||
De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 17:38:31De la: ralu_zar, la data 2009-05-06 15:14:32alexandra..am uitat sa te intreb,tu stii diferenta dintre un copil si un embrion? da'cum sa nu, bine ca ai citit in dex ...saracu daca nu ar fi existat nu ai fi stiut sa-mi dai definitia, deci pana la urma embrion inseamna faza initiala de dezvoltare a unui organism de la fecundarea ovulului pana la formarea deplina a organelor.........deci trage si tu concluzia |
||
|
ralu_zar Postat pe 8 Mai 2009 02:18 |
||
De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 17:56:09De la: rashela, la data 2009-05-06 06:32:51De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 02:05:09De la: Diavolyta_, la data 2009-05-05 22:54:29alicsandra tu ai gandit ce'ai zis?? sau doar vroiai sa te bagi in seama?? da ai dreptate o fata pune mai mult suflet intr-o relatie decat un baiat, dar daca o fata ar ramane insarcinata la 14 ani,si nu face avort cum crezi ca isi creste ea copilul....sa mai fie si alungata de parinti...niic eu nu sunt de acord cu un avort dar in cazul unei fetite de 14 ani care nu gandeste..atunci da sunt de acord |
||
|
ralu_zar Postat pe 8 Mai 2009 02:26 |
||
| Eu nu sunt de acord cu niciuna din variante noi nu suntem Dumnezeu sa luam vieti si mai ales vietile unor copii si cu femeile kre isi abandoneaza copii nu se pot numi mame si deja sunt prea multi copii abandonati in tara asta si in lumea asta.si inca ceva sunt x metode de protejare k sa nu se ajunga pn aici fetele kre nu se protejeaza sunt incostiente de consecintele kre pot aparea.Desigur exista cazuri in care fetele sunt violate si atunci dak este prea mica este bine sa faca un avort si knd spun fete ma refer la cele de 13 14 ani k mai mari de atat nu sunt sunt violate dak nu provoaca.... | ||
|
anny_4u Postat pe 29 Mai 2009 14:45 |
||
|
||
|
l_diana_c Postat pe 29 Mai 2009 14:57 |
||
De la: twincle, la data 2009-05-06 20:04:28De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 02:17:28De la: Diavolyta_, la data 2009-05-06 02:11:47esti cumva lourdess sub acoperire??? Am intrebat candva un preot ce crede despre ginecologi; mi-a zis ca nu ar vrea sa fie in pielea lor;Exista destule specialitati pe care le poate alege si fata noastra;Bafta |
||
|
alina02 Postat pe 29 Mai 2009 17:07 |
||
De la: alina02, la data 2009-05-29 17:07:12De la: twincle, la data 2009-05-06 20:04:28De la: alicsandra21, la data 2009-05-06 02:17:28De la: Diavolyta_, la data 2009-05-06 02:11:47esti cumva lourdess sub acoperire??? multumesc, si oricum eu daca as ajunge medic ginecolog nu as face niciodata avort. acest lucru il decide fiecare |
||
|
alicsandra21 Postat pe 29 Mai 2009 18:27 |
||
De la: anny_4u, la data 2009-05-29 14:45:30 knd spun fete ma refer la cele de 13 14 ani k mai mari de atat nu sunt sunt violate dak nu provoaca.... pe ce planeta locuiesti mataluta?
|
||
|
kitty_krieger Postat pe 29 Mai 2009 18:38 |
||
De la: Rune, la data 2009-04-21 03:26:39Cred ca multe lume pe aici nu e in toate mintile!!!Cum dracu sa preferi crima si omorul in locul vietii(chiar la orfelinat)!!!!Argumentul tembel ca e mai bine sa avortezi decat sa-ti cresti copilul in conditii grele sau sa creasca la orfelinat nu poate venii decat de la niste minti necoapte.Toti ce spun aceste prostii se pun automat in pielea copiilor ucisi si superficial spun ca e mai bine pentru ei sa moara decat sa duca o viata grea?????Da cine sunteti voi sa spuneti asta????De unde stiti voi,mame ale omidei ce sunteti cum va decurge viata copiilor alora????Cum cuantificati voi fericirea,sentimentul de bucurie a faptului ca esti in viata,care ar fii greutatile alea ce nu ar permite unei entitati sa se bucure de viata sau sa existe?Am un prieten crescut la orfelinat,un om fericit,cu o dorinta incredibila de viata,cu un optimism incurabil,realizat,cu o familie frumoasa...Cine suntem noi ca sa le refuzam unora ca el viata?
|
||
|
Floare_de_castan Postat pe 29 Mai 2009 19:43 |
||
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-05-29 18:38:08De la: anny_4u, la data 2009-05-29 14:45:30 knd spun fete ma refer la cele de 13 14 ani k mai mari de atat nu sunt sunt violate dak nu provoaca.... |
||
|
anny_4u Postat pe 30 Mai 2009 23:37 |
||
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-05-29 18:38:08De la: anny_4u, la data 2009-05-29 14:45:30 knd spun fete ma refer la cele de 13 14 ani k mai mari de atat nu sunt sunt violate dak nu provoaca.... Tare mult as vrea sa fiu baiat sa le invat minte pe toate panaramele kre pretind k au fost violate dar knd le vezi pe strada mai au putin si se dezbraca de tot k prea imbracate nu sunt si in dicoteci si peste tot.k alea de pe centura se gasesc la tot pasul fara sa stai sa cauti prea mult si din punctul asta de vedere multi baieti mi-au dat dreptate.cred in viol dar foarte putine cazuri sunt unde intradevar este viol.Si ptr informarea ta traiesc pe Terra |
||
|
anny_4u Postat pe 30 Mai 2009 23:43 |
||
| Si inca ceva.cine le pune sa isi inceapa viata sexuala la 12 ani?????pai la cat de naive sunt la varsta aia normal sa ramana gravide... si sa ajunga la avort sau abandon | ||
|
anny_4u Postat pe 30 Mai 2009 23:48 |
||
De la: anny_4u, la data 2009-05-30 23:48:14Si inca ceva.cine le pune sa isi inceapa viata sexuala la 12 ani?????pai la cat de naive sunt la varsta aia normal sa ramana gravide... si sa ajunga la avort sau abandon u ai 16 ani???????????? raspunde te rog
|
||
|
scorpyoW Postat pe 30 Mai 2009 23:58 |
||
Nu trebuie sa se ajunga pina la avort atata timp cat exista si sex protejat iar cui nu-i place sa se dea jos cu o statie mai devreme.... Porunca Domnului „Sa nu ucizi” ramane de neschimbata !!! Daca esti crestin, iti duci crucea !!!! Viata embrionului dupa datele de ultima ora, începînd cu a 18-a zi de sarcina se fac auzite bataile inimii embrionului care are deja propria sa circulatie sanguina La 7 saptamani pot fi depistate impulsurile creierului – semn dupa care medicul determina daca este în viata. In aceasta perioada fatul are deja toate organele formate – ochii, limba, nasul etc. Iar cuvintele din juramantul lui Hipocrat sunt interesante: „...Nu voi da nici un medicament mortal nimanui daca mi se cere, nici nu voi da asemenea sfat, si, de asemenea, nu voi da unei femei ovule pentru a induce un avort”, iar Hipocrat este recunoscut drept un tata al medicinei. Versiunea originara a Juramantului Medicului din 1948 are, printre altele si: „Voi pastra cel mai mare respect pentru viata din momentul conceptiei"...... Spre a se bucura de viata, omul are de o mie de ori mai multa nevoie de o inima plina si de un cuget bun, decat de un portofel tixit si de o masina de lux ! Vizionati macar din curiozitate filmul "Strigatul Mut " |
||
|
Floare_de_castan Postat pe 31 Mai 2009 01:31 |
||
De la: anny_4u, la data 2009-05-30 23:48:14Si inca ceva.cine le pune sa isi inceapa viata sexuala la 12 ani?????pai la cat de naive sunt la varsta aia normal sa ramana gravide... si sa ajunga la avort sau abandon Iti cam dai singura raspunsul.. din pacate. 12 ani = naivitate! Spune-mi ce poti pretinde unei fetite de 12 - 13 ani, naiva? Nu ne intereseaza aici cum eram noi la varsta aia, cum sunt educate de parinti sau scoala... Important este ca are 12 ani si E NAIVA!!! Si asa de usor de dus de nas... Imi aduc si acum aminte de o fetita de 6 ani.. din orfelinat care era spalata de o ingrijitoare la dus. Asa au observat ca organele genitale erau facute zob. Trec peste ancheta imediat inceputa acasa la copila si va dau numai raspunsul ei: "Bunicul imi zicea sa sug pana vine lapte"... E socant, ingrozitor.. terifiant.. whatever!!! |
||
|
rashela Postat pe 31 Mai 2009 01:42 |
||
De la: rashela, la data 2009-05-31 01:42:49De la: anny_4u, la data 2009-05-30 23:48:14Si inca ceva.cine le pune sa isi inceapa viata sexuala la 12 ani?????pai la cat de naive sunt la varsta aia normal sa ramana gravide... si sa ajunga la avort sau abandon ce nefericita situatie.
|
||
|
cathysailor Postat pe 31 Mai 2009 01:45 |
||
De la: anny_4u, la data 2009-05-30 23:43:03De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-05-29 18:38:08De la: anny_4u, la data 2009-05-29 14:45:30 knd spun fete ma refer la cele de 13 14 ani k mai mari de atat nu sunt sunt violate dak nu provoaca.... ce varsta ai tu? 17 ani? nu crezi ca vorbesti prosti? pentru ca eu spun sa nu mai deschizi gura ca te faci de ras. bine ma fac si eu cateodata dar nici chiar asa... tu ai auzit de educatie sexuala??? pt ca daca raspunsul tau e da.. afla ca ele nu au auzit nici macar cu ce se manaca.. daia spun ca au fost violate.. mai citeste despre viol si despre cazurile nefericite cum se ajunge la viol in ziua de azi si abia apoi mai vorbeste.... despre acest subiect nu sti nimic... |
||
|
cathysailor Postat pe 31 Mai 2009 01:55 |
||
| offf Dumnezeule ce intrebare trista si ce alegere grea!...sincera sa fiu nu am ramas niciodata insarcinata,si mi-as dori un bebelus din tot sufletu sa il vad eu cu creste pe fiecare zi in burtica mea,sa se miste inauntrul meu,eu cred ca ar fi cea mai mare bucurie pe care mi-ar putea-o darui Dumnezeu!..Eu inca nu am facut un copilas ca nu sunt pregatita inca,astept momentul potrivit dar daca as fi pusa intr-o situatie asa si sper sa nu se intample asta cred ca as pastra copilul si nu l-as abandona m-as chinui foarte mult pentru ca el sa fie bine,m-as sacrifica pe mine ca persoana si femeie,si nici cu avortul nu sunt de acord pentru ca este tot o crima in fata cerului.... | ||
|
anabel24 Postat pe 31 Mai 2009 05:01 |
||
| intr-adevar este o mare dilema! sa avortez? sa-l abandonez?... nu este mai bine sa te protejezi ca sa elimini acest risc?????ok! mergi pe avort...ai auzit de "strigatul mut"???s-a constatat ca acel "embrion"stie,simte ca urmeaza sa fie omorat si,cand chiureta patrunde,micutul cauta sa se fereasca,de multe ori s-a constatat ca incearca sa deschida gurita,sa tipe...si,din pacate nu este un"embrion" este un sufletel care vrea sa traiasca. vrei sa-l abandonezi...din start sti ca acel copil va suferi printre straini,va fi purtat ca un obiect de colo colo, va fi lipsit de caldura si iubirea mamei, va fi un paria al societatii[inclusiv pt el] care va purta in cel mai bun caz eticheta de "orfan".cand acel copil va creste ,mereu se va intreba cu ce a gresit de a fost lepadat.toata copilaria si adolescenta lui va fi mereu o trauma..daca nu chiar toata viata! intreaba-te daca, pentru cateva minute de placere merita sa expui o fiinta [carne din carnea ta si sange din sangele tau] la atatea traume si dureri....subiectul este foarte bogat si ar fi multe de spus dar ma rezum la ceea ce am scris...si am creionat in linii mari. | ||
|
vaiana Postat pe 31 Mai 2009 07:47 |
||
| Abandonul pentru ca nu omori copilul, ii dai o sansa la viata chiar daca in bratele altcuiva. Sunt de parere ca toti avem dreptul la viata si este mai bine decat sa omori milioane de copii doar pentru ca unii nu au chef sa se tina dupa un prunc toata viata. Daca asa ii persoana respectiva, da-i Doamne copilu' la alta, da' de cat sa-l omori. | ||
|
Patri13 Postat pe 31 Mai 2009 10:52 |
||
|
sincer....nici una din cele doua nu este mai bine..in ziua de azi exista zeci de metode contraceptive... si chiar daca nu ai bani sa cumperi le primesti de la medicul de familie gratis...de ce sa dai viata unui copil si apoi sa-l abandonezi????sau de ce-l mai concepi daca vrei sa-l avortezi...numai o mama incostienta poate face asta..si o mama care n-are frica de dumnezeu poate gandi asa,sa-si abandoneze sau sa avorteze propriul copil,pe care cu sau fara voie la conceput.chiar daca este nedorit acel copil,totusi e al ei,
|
||
|
kudika022334 Postat pe 31 Mai 2009 11:09 |
||
De la: Floare_de_castan, la data 2009-05-29 19:43:07De la: Rune, la data 2009-04-21 03:26:39Cred ca multe lume pe aici nu e in toate mintile!!!Cum dracu sa preferi crima si omorul in locul vietii(chiar la orfelinat)!!!!Argumentul tembel ca e mai bine sa avortezi decat sa-ti cresti copilul in conditii grele sau sa creasca la orfelinat nu poate venii decat de la niste minti necoapte.Toti ce spun aceste prostii se pun automat in pielea copiilor ucisi si superficial spun ca e mai bine pentru ei sa moara decat sa duca o viata grea?????Da cine sunteti voi sa spuneti asta????De unde stiti voi,mame ale omidei ce sunteti cum va decurge viata copiilor alora????Cum cuantificati voi fericirea,sentimentul de bucurie a faptului ca esti in viata,care ar fii greutatile alea ce nu ar permite unei entitati sa se bucure de viata sau sa existe?Am un prieten crescut la orfelinat,un om fericit,cu o dorinta incredibila de viata,cu un optimism incurabil,realizat,cu o familie frumoasa...Cine suntem noi ca sa le refuzam unora ca el viata? ok...este adevarat.mai bine ii dai viata.da nu crezi k e copilul tau pana la urma,si mai bine l-ai creste tu??:-?:-?, adica eu una asa gandesc,acum un an aveam 15 ani si pe la 15 ani si cateva luni,da mi-am inceput viata sexuala.,si era cat pe ce s raman gravida,cu toate k n-am ramas.dar nu m-am gandit niciodata sa renunt la copil chiar dak l-as fi avut,k toate k ma gandeam...doamne ce o s creada parintii despree mine??:(:(:(:(,cum o sa-l cresc???cum o sa merg la scoala.dar am zis k mai bn muncesc eu din greu,pentru al creste pe el dekt sa-l avortez...dar,poate cu ajutorul lui dumnezeu,am reusit sa nu raman,dar si dak mi s-ar intampla,nu as renunta niciodata la el,pentru k ar fi copilul meu,si m-as gandi de doua ori inainte s fac ceva ce poate dupa un timp de vreme as regreta. |
||
|
kudika022334 Postat pe 31 Mai 2009 11:26 |
||
|
Mda, pentru mine,nu e greu sa imi dau un raspuns la o asemenea intrebare>fiecare om trebuie sa isi asume responsabilitatea pt greselile facute, nu sa ingroape ca si pisica rahatul, deci, daca as fi in aceasta situatie,de avort nu se pune vorba, de casa copiilor nici atat.L-as tine,l-as creste,l-as proteja...e suflet din sufletul meu,daca eu am fost nesabuita la momentul acela de ce trebuie sa si altul pt greselile facute de mine? Avort am facut, aveam 18 ani, eram mica si proasta,am crezut k le stiu pe toate...asta a fost.La urmatoarea sarcina,desi imi doream de aceasta data un copil, am facut hepatita B foarte agresiva,si, la 5 luni si jumatate de sarcina a trebuit sa fac avort terapeutic...nu puteam alege altceva, el putea fi malformat...deci, ce raspuns aveti pt asta????Cand esti obligat sa faci ceva ce nu ti-ai dori?Tot avort se cheama-vietile noastre erau in pericol,alta solutie nu exista...... |
||
|
flocinela Postat pe 31 Mai 2009 11:36 |
||
| sincer este foarte greu sa alegi o varianta mai ales k eu sunt impotriva avortului si abandonarii,adik eu cel putin as prefera sa ma protejez din timp in loc sa ajung sa aleg o situatie,sa omori o fiinta din interiorul tau te face un om crud,iar sa-l abandonezi si mai crud pt k mereu te vei intreba cum arata,cum e viata lui etc.am vaut la tv multe mame care erau sarace,dar isi iubeau copii enorm si nu iar fi dat pt nimic in lume si am intalnit cazuri si in realitate.deci fetelor protejati-va,vorbiti cu parteneri vostri si protejati-va nu lasati sa ajungeti intr-una din aceste situatii.eu una sunt impotriva ambelor,adev k fetele sunt inconstiente in ziua de azi,inteleg pe vremuri era mai greu,dar acum cu atatea metode de protectie sa patesti asa ceva.eu una ma protejez si dak mi s-ar intampla sa fiu insarcinata nu as face nici avort,nici nu l-as abandona,l-as pastra(prietenul meu chiar isi doreste un copil,dar eu consider k e prea devreme) chiar dak ar treb sa il cresc doar eu fara tata,parintii mei m-ar sprijini.iar cateodata ma gandesc k dak nu as putea sa fac copii as adopta unul,dc sa nu ajuti un suflet nevinovat dak poti.deci sa nu o mai lungesc,fetelor protejati-va pt k nu stiti ce va ofera viitorul. | ||
|
kudika020448 Postat pe 31 Mai 2009 13:42 |
||
| Mai bine ar fi sa eviti o astfel de situatie . Insa in ultima instanta ,daca D-zeu ti-a dat un bebe,pastreaza-l, iar daca nu ai posibiliattea cresterii lui ,decat sa il abandonezi cine stie unde ,da-l spre adoptie unor crestini (care nu pot avea copii) | ||
|
ionia Postat pe 31 Mai 2009 13:46 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| botezarea unui copil ..... | 11 | De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 01:58 |
| SIENA...ORASUL IN CARE MA SIMT SINGURA...! | 24 | De la: ferero 24 Octombrie 2013 14:20 |
| ce e mai bine...avort sau abandonul copilului | 314 | De la: kudika403171 18 Mai 2011 15:37 |
|
|
||
| Am si eu o intrebare/curiozitate | 34 | De la: kudika_nikole 15 Ianuarie 2012 19:43 |
| ce sa fac ??? | 143 | De la: stiricaremerita 21 Ianuarie 2011 21:25 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.