Setari Cookie-uri

Ati risca sa va despartiti de persoana pe care o iubiti ptr, ca nu mai exista intelegere intre voi?

Salut,as vrea sa stiu si eu parerile voastre in legatura cu acest lucru,referindu-ma mai exact la faptul daca v-ati desparti(fie temporar-sa zicem un an-sau definitiv)dupa care sa vreti sa reluati relatia?(crezand desigur ca lucrurile se vor schimba in bine).Ati trecut prin asa ceva?
onuta81
Postat pe 28 August 2008 10:58
De ce nu mai exista intelegere ?
In loc sa apelezi la despartire ar fi mai bine sa vb cu persoana iubita,sa descoperi motivul neintelegerii

Ca sa iti raspund la intrebare : eu da , m-as desparti daca nu as mai comunica deloc cu el , decat sa fim colegi de camera mai bine singura.
iris_4_ever
Postat pe 28 August 2008 11:20
idem

Postat pe 28 August 2008 11:35
Iris nu mi se intampla neaparat lucrul asta ...eu ma gandeam daca ar putea cineva sa se desparta in mod strategic...un fel de despartire strategica...sa riste sa se desparta de jumatatea lui,lasand impresia unei despartiri definitive...si sperand ca aceasta separare va face ca lucrurile sa se vindece in timp...(sa spunem ca toate discutiile si incercarile de a clarifica situatia cuplului nu au avut nici un efect)...nu stiu daca m-am facut inteleasa,in fine ma gandeam daca se poate asa ceva...sa mergi la risc,cu toate ca iubesti aceea persoana...iar dupa ceva timp(un an...) sa vrei sa reiei relatia dar incepand cu nivelul prieteniei...ar fi posibil asa ceva?
onuta81
Postat pe 28 August 2008 15:01
De la: onuta81, la data 2008-08-28 15:01:04Iris nu mi se intampla neaparat lucrul asta ...eu ma gandeam daca ar putea cineva sa se desparta in mod strategic...un fel de despartire strategica...sa riste sa se desparta de jumatatea lui,lasand impresia unei despartiri definitive...si sperand ca aceasta separare va face ca lucrurile sa se vindece in timp...(sa spunem ca toate discutiile si incercarile de a clarifica situatia cuplului nu au avut nici un efect)...nu stiu daca m-am facut inteleasa,in fine ma gandeam daca se poate asa ceva...sa mergi la risc,cu toate ca iubesti aceea persoana...iar dupa ceva timp(un an...) sa vrei sa reiei relatia dar incepand cu nivelul prieteniei...ar fi posibil asa ceva?


Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Ultima mea despartire strategica mi-a adus dupa o saptamana de zile un covoras cu tuberoze la usa ....scuzele lui si realizarea faptului ca greseste ...
iris_4_ever
Postat pe 28 August 2008 15:25
Ar fi posibil si in cazul in care unul din ei este plecat in strainatate si celalalt este in tara?
onuta81
Postat pe 28 August 2008 15:38
offff....iris_4_ever@yahoo.com ...tre sa plec acum ,sper sa gasesc un mesaj de la tine cu mai multe detalii ca sa-mi pot face o parere despre ceea ce doresti defapt .... sau ,daca nu-i bai ..poti scrie aici :)
iris_4_ever
Postat pe 28 August 2008 15:46
Iris te-ar deranja daca as avea mai mult de povestit?Asa pe scurt....nu prea am cum...chiar as avea nevoie de un sfat,o parere....
onuta81
Postat pe 29 August 2008 14:29
si eu sunt in aceeasi situatie am incercat sa vb cu el sa il fac sa inteleaga ca nu e bine ca relatia noastra se indreapta spre abis, dar nu cearta, cearta si iar cearta si am luat decezia sa ne despartim bine mai mult eu decat el(el trebuie sa plece din cauza parintilor k ii hotarasc viitorul) mi-a spus ca eu in loc sa il sustin fac asta k eu sunt prioritatea lui, dar m-am saturat de promisiuni de regrete de indiferenta.Ma doare k nu il vad ii simt enorm de mult lipsa as da orice pt o secunda sa il am langa mine sa ii aud vocea sa ma topesc in bratele lui ............dar vreau sa vada k nu familia lui decide ce se va intampla cu noi cu relatia noasta.....oare isi va da seama? oare va avea vreun efect aceasta despartire? MERITA SA RISC SA STAU DEPARTE DE EL? va rog spuneti-mi ce as putea face(avem o relatie de 6 ani, timp in care el a mai fost plecat 1 an si am rezistat s-a intors si am fost ca in prima zi in care ne-am cunoscut , doar k acum totul e altfel pleaca pt 2 ani, mama lui nu ma agreaza dar de dragul lui sunt cea mai potrivita pt el intelegeti voi ) ms
brunetik_crysa
Postat pe 3 Septembrie 2008 09:53
Florentina ...nu sunteti casatoriti?Daca suntenti nu ar trebui sa-i permiti mamei lui sa intervina intre voi....daca nu sunteti e mai greu,ea va crede ca are dreptul sa intervina oricand...oricum cred ca el e baiat destul de mare sa-si dea seama ce e bine pt el si ce nu....la o anumita varsta (peste30...deja e mult)nu mai poate sa-ti spuna parintii ce sa faci,cu cine sa stai si pe cine sa iubesti....dar daca el a fost mereu lipit de fusta mamei....
onuta81
Postat pe 3 Septembrie 2008 12:45
Onuta81 sa inteleg ca vrei sa rupi pt un timp relatia cu el ca el sa aiba timp sa-si dea seama de anumite lucruri...am trecut si eu prin asa ceva de curand...Ne certam tot mai des,practic el gresea mai tot timpul...Vroiam sa ne despartim dar nu definitiv asa ca am inceput prin a fi indiferenta,pana cand nu ne-am mai vazut vre-o 2 saptamani...A inceput sa ma caute,sa spuna ca nu mai vrea sa ma piarda si tot asa...Eu zic sa incerci sa te desparti pt ca daca esti sigura de sentimentele lui la fel cum am fost si eu intr-un final o sa se intoarca la tine...Inmposibil ,v-a legat niste sentimente timp de 6 ani,amintiri si multe altele si imposibil ca dintr-o data sa deveniti ca doi straini...Bafta si sper sa lamuriti lucrurile...eu am o relatie de 3 ani si de curand dupa impacarea noastra am spus ca este cazul sa intervina mai multa seriozitate in relatia noastra,cat mai mult respect,ca restul vine de la sine...
paola01
Postat pe 4 Septembrie 2008 02:41
Este si ceea ce mi se intampla mie momentan.
Nu ne mai intelegem de 3 saptamani, comunicam foarte bine, dar nu stie exact ce vrea. Vrea sa fie liber dar vrea sa fie si cu mine...
Asa ca am ajutat eu putin, i-am spus ca dorinta asta a lui de libertate afecteaza relatia noastra si o va afecta pana cand nu si-o satisface...asa ca am hotarat sa ne despartim (nu ii pot da eu libertate, pentru ca nu am mentalitatea asta...).
Ieri de fapt ne-am despartit -eram in o asa zisa pauza, dar am considerat ca pauza aia nu duce la nimic.
Si asta e...e liber, si da, se intoarce sau nu, am zis ca nu o sa il astept. Fiecare ar trebui sa ne traim viata.
Problema este ca nu sunt asa de cool cum par :) din pacate nu mi-am dorit nici un moment sa nu mai fiu cu el, din contra voiam mai mult. Poate aici e si problema pana la urma.
Nu stiu cat de strategica este despartirea asta, dar am preferat asa, decat sa ajung sa il urasc si sa fie cauza tuturor depresiilor mele. Asa ramanem prieteni si, cum i-am zis, am nevoie in acest moment de speranta ca vom fi impreuna din nou, cand el va fi gata.

Acum ca exista riscul ca eu sa nu fiu the one pentru el si de aici sa porneasca toate intrebarile lui...m-am gandit si la asta, dar indiferent care e cauza, nu merita sa il fac nefericit pentru ca sunt nefericita, avand in vedere ca eu ii cer mai mult decat poate da.

Il iubesc. Dar stiti si voi, if you love them, let them go, if they love you, they will come back to you, if they don't they never where yours.

Asa ca ma gandesc, in final nu ai cum sa pierzi. Si mai bine mai devreme decat mai tarziu, cand lucrurile devin mult prea dureroase (bine asta nu inseamna ca nu doare acum, doare al naibii, parca nu mai am de ce ma trezi dimineata noi eram de 1 an, si cred ca e un moment bun pentru a decide daca mergi mai departe sau renunti.

andreea_new
Postat pe 4 Septembrie 2008 19:09
AM trecut prin asa ceva cand am reluat o relatie dupa un an,mai bine zis am facut o mica mare pauza......dar mi-am dat seama dupa un an de asteptare ca totul ar fi fost prea frumos sa fie mai bine decat la inceput.Nu se merita sa oferi o a doua sansa ,parerea mea.DACA DE LA INCEPUTUL UNEI RELATII nu se ajunge la un numitor comun ,atunci cand cele doua persoane incep sa se priveasca cu dragoste si gales ,mai tarziu cand aceste lucruri dispar totul este in zadar.NIMENI SI NIMIC nu mai poate aduce inapoi acele clipe.

Postat pe 4 Septembrie 2008 21:08
De la: onuta81, la data 2008-08-28 10:58:11Salut,as vrea sa stiu si eu parerile voastre in legatura cu acest lucru,referindu-ma mai exact la faptul daca v-ati desparti(fie temporar-sa zicem un an-sau definitiv)dupa care sa vreti sa reluati relatia?(crezand desigur ca lucrurile se vor schimba in bine).Ati trecut prin asa ceva?

da, am mai dat o sansa, iar lucrurile s-au indreptat doar pt putin timp, pt ca dupa aceea sa fie mult mai rau decat inainte. Nu are rost sa te intorci inapoi; ce nu merge de prima data nu va merge niciodata
amme22
Postat pe 4 Septembrie 2008 21:17
un sfat, se da atunci cand ai multa experienta ...

ma intristeaza raspunsurile voastre si mai ales in cazul ca-l iubeste.
eu spun sa ai rabdare multa si sa intelegi ca aici este vorba de de "a construi ceva stabil"
poti sa incerci inca..
poti sa risti despartirea dar pentru scurt timp si rezultalul poate sa fie unul extraordinar..,numai daca stii cand sa te opresti si sa te intorci la sentimentele tale !!
dar sa-i arati asta si el va intelege greselile...

Postat pe 4 Septembrie 2008 22:49
Tu crezi ca se numeste RISC daca te desparti de persoana iubita din cauza certurilor si neintelegerilor?!?! Mai gandeste-te.
Normal ca m-as desparti! De ce sa-mi irosesc sentimentele pt cineva cu care nu ma mai inteleg...Unii oameni chiar nu se schimba. Si am si facut lucrul asta,cu toate ca l-am iubit enorm, n-am mai vrut o relatie cu el nici in ruptul capului.
emyia
Postat pe 5 Septembrie 2008 11:18
da, cu greu ...
morticia_adams
Postat pe 5 Septembrie 2008 16:53
hm...chiar interesant subiect:)tinand cont de faptul ca ma aflu in aceeasi oala e nasol...chiar daca il iubesc din tot sufletul,la fel ca si tine de altfel,eu am ales varianta despartirii,sperand ca intr-o buna zi sa ne reimpacam si sa redevina totul normal.am riscat!dar nu stiu cat de mult a meritat...insa sper ca acest timp petrecut departe unul de celalalt sa schimbe ceva...eu insa,m-as impaca cu el chiar si peste un an,daca as mai avea sentimente pt el si as stii ca ne-am schimbat si putem fi mai intelegatori unul cu altul...tu stii cel mai bine ce e de facut!dar rabdarea si timpul le decide pe toate
pissyk87
Postat pe 5 Septembrie 2008 18:39

de 7 luni de zile sunt indragostita de un tunisian.ne-am cunoscut pe internet ,am dicutat zeci de ore si am stabilit sa ne intalnim.ne-am intalnit la scurt timp si ne-am dat seama ca ne iubim si este tot ce mi-am putut dori de la viata.ne-am petrecut vancanta de vara impreuna,dfar din pacate acum fiecare este in tara lui.
vb pe net zilnic ore intregi,prin sms,telefoane,dar distanta incepe sa isi spuna cuvantul.oricat am incerca nu putem intelege nevoia celuilalt asa cum ne-am intelege daca am fi impreuna...oricat incercam sa fim ingaduitori cu distanta si timpul care a ramas pana ne voM intalni dion nou...nu REUSIM...
cu toate acestea insa sunt de parere ca daca doua persoane se iubesc cu adrevarat pot trece impreuna peste orice obstacol pt dragostea lor.CATEGORIC NU M-AS DESPARTII DE EL DIN ACEST MOTIV

Postat pe 12 Septembrie 2008 12:15
fetelor...e prima data cand intru pe acest forum si am nevoie de ajutorul vostru. noi suntem imreuna de doi ani. ne-am mai 'despartit' odata, anul trecut, pentru vreo 3 luni, timp in care venea la mine in fiecare zi...eu nu sunt din bucuresti si am decis sa vin sa-mi petrec vacanta acasa (am terminat anul 2 de facultate). numai ca lucrurile s-au inrautatit de atunci. chiar se schimbase. dar de cand am venit eu acasa...dupa toate lucrurile pe care le-a facut simt ca nu ne mai leaga nimic. deja il simt un strain. vreau sa ma desprt de el dar totusi e ceva care ma impiedica...nu am cum sa discut cu el pentru ca el nu vorbeste despre lucrurile astea. cel putin cu mine, nu.

Postat pe 12 Septembrie 2008 22:33
si eu sunt in aceeasi situatie, numai ca in cazul meu, el a vrut despartirea. intr-adevar, ne certam din ce in ce mai des in ultimul timp, nu mai mergea nimic, si apoi a hotarat ca nu mai vrea. si acum suntem despartiti, chiar dak ne-am mai intalnit de vreo 3 ori de la despartire, si de fiecare data cand ne-am intalnit ne-am sarutat,am mai vb despre relatia noastra, si am ajuns la concluzia ca e mai bine sa ramanem asa, cel putin o perioada, poate pana isi clarifica el gandurile. acum, nu stim dak e definitiva despartirea, fiecare merge inainte cu viata lui, n-am mai vb de 2 saptamani, si chiar dak mi-e dor de el, incerc sa ma tin departe de tentatia de a-l suna, mai ales pentru ca i-am zis ca eu una nu-l mai caut.aaa si am fost impreuna 3 ani :)

deci, deocamdata nu stiu ce sa zic despre ideea asta a ta, dar , parere personala, cred ca e potrivit sa mai iei din cand in cand cate o pauza, sa poti sa stai deoparte, sa incerci sa iesi din rolul tau, si sa vezi totul intr-un mod obiectiv, eventual sa iti dai seama unde ai gresit tu, unde a gresit el, sa tragi o linie si sa te gandesti dak asta vrei de la o relatie. cel putin eu asta am facut si tin sa precizez ca pe zi ce trece imi dau seama unde am gresit si ce trebuia sa fi facut in anumite situatii, si ce ar fi trebuit sa ii permit si ce nu. oricum, asta tine de fiecare.

si asa , in concluzie, dak va este destinat sa ramaneti impreuna, puteti sa stati despartiti si 3 ani de zile, dak conjunctura va este favorabila, puteti sa continuati de unde ati intrerupt, dak va mai simtiti capabili de a realiza ceva impreuna.
te pup :)

Postat pe 14 Septembrie 2008 16:43
Am fost si eu aceasta situatie si am incercat treptat mai multe variante prin a comunica si ai arata faptul k ceva nu merge.Dar ritmulde viata care il aveam ata eu cat si el nu ne permitea sa ne dasm seama ce simtim cu adevarat si de multe ori preferam sa dam vina pe altii,pe faptul k nu avem timp...etc.lntru-un sfrasit dupa multe nopti nedormite ma decid sa fac pasul crezand k asa va rationaliza.Hmm efectul a fost spontan dar nu pe timp indelugat si iar au inceput problemele asa k destinul nu nea iertat .Faptul k tineam unul la altul si k ne iubeam fffffff mult despartirea a fost de neevitat pt k nu ne intelegeam discutiile mereu erau contradictorii si unde mai pui k lui nu ii place sa iti dee dreptate.ln sfarsit am terminat suntem prieteni...defapt cei mai buni prieteni si asa e mai bine pt amandoi
bestiuitza
Postat pe 15 Septembrie 2008 00:32
Cand am adresat aceasta intrebare...ma gandeam daca ar fi posibil riscul de a te desparti de persoana iubita,plecand in strainatate...ar fi posibil asa ceva ? sau este un risc mult prea mare?
onuta81
Postat pe 16 Septembrie 2008 11:47
Ok, cred ca sunt eu mai grea de cap
Deci tu intrebi ce se va termina cu relatia voastra daca unul pleaca in strainatate? Daca asta duce la despartirea relatiei?
Sau daca dedspartirea asta temporara o sa schimbe ceva in bine??
ina84
Postat pe 16 Septembrie 2008 12:24
cred ca nici ce am scris eu n-am inteles
ina84
Postat pe 16 Septembrie 2008 12:28
Da...vezi tu cum e cu ciorba...nu e la fel de buna reincalzita...Pauza de o sapt 2 e ok,dar dupa un an...lucrurile s-au schimbat prea mult si singurul motiv pt care vrei sa te impaci e ca ai uitat de ce te-ai despartit si iti mai amintesti doar "vremurile bune".E greseala!Rar se pot relua relatii.Singuta conditie in care cred eu ca se poate e daca a trecut sufiecient timp,v-ati matrizat amandoi si ati ealizat ca sunteti facuti unul pt celalalt,dar si asa...greu,tare greu!
sweetpink
Postat pe 16 Septembrie 2008 12:47
De la: onuta81, la data 2008-08-28 15:38:30Ar fi posibil si in cazul in care unul din ei este plecat in strainatate si celalalt este in tara?
da,eu am trecut prin asta.am incercat sa comunic dar nu s-a mai putut.intr-un final am decis sa ne despartim dar el...s-a intors!
ROBERTA_BRUNI
Postat pe 16 Septembrie 2008 13:48
Roberta dupa cat timp s-a intors?A vrut sa realuati relatia?Esti o mare norocoasa daca spui ca s-a intamplat asa ceva....stau si ma gandesc...se mai poate intoarce chiar si dupa 1 an sau 2?Probabil e un risc mult prea mare....
onuta81
Postat pe 17 Septembrie 2008 11:17
De la: onuta81, la data 2008-09-17 11:17:26Roberta dupa cat timp s-a intors?A vrut sa realuati relatia?Esti o mare norocoasa daca spui ca s-a intamplat asa ceva....stau si ma gandesc...se mai poate intoarce chiar si dupa 1 an sau 2?Probabil e un risc mult prea mare....
a stat 3 ani in italia dar ,in ultimul an ,nu a mai venit acasa.l-am vazut ultima data in septembrie 200. si s-a intors in septembrie,anul urmator!eu am postat-fidel sau infidel in occident-acolo gasesti intreaga poveste.
ROBERTA_BRUNI
Postat pe 17 Septembrie 2008 20:12
Da, degeaba am incercat sa comunic, atat timp cat acea comunicare a fost unilaterala.Din partea lui se auzea un sec silabisit "da"...
Am fost nevoita sa renunt la relatie, chiar daca asta mi'a frant inima in doua, chiar daca dupa aproape 2 ani mi'am revenit, desi el a fost primul
ChocolateQueen
Postat pe 17 Septembrie 2008 20:29

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Nu stiu ce sa ii mai fac...!!! 14 De la: kudika023770 15 Iulie 2009 15:38
AM SI EU NEVOIE DE UN SFAT URGENT 6 De la: andreea1989 5 Ianuarie 2009 06:06
O vreau inapoi atat de mult 26 De la: kudika098645 11 Februarie 2010 11:37
mi-am batut joc singura de tineretea mea! 29 De la: ioana_cristina 4 Mai 2009 16:18
Praf... 48 De la: yumalai 25 Septembrie 2009 07:13