Setari Cookie-uri

Maghiara versus Romana

De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 12:02:20:))=))doamne ce mai facut sa razi , daca intri la mine pe cont vei edea ca nus dragutza , ci drag :)) asa iara greseala . pam pam , param , pam :P daca u stii mai bine decat noi , jos palaria dar , asta nu inseamna ca tre sa te iei la cearta cu altii din cauza unor diferente de opinie , asa ca , shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhht in nou , param pam :))

Ai, ca sa vezi cat de mult ma intereseaza persoana ta. Nu inteleg de ce "iara" greseala din moment ce nu imi amintesc sa-mi fi demonstrat tu sau oricine altcineva pe topicul asta ca am spus ceva fals. Daca vrei sa manipulezi, macar fa-o mai bine.

Eu nu ma iau la cearta din cauza unor diferente de opinie, eu doar ma enervez atunci cand ii explic cuiva ca argumentele aduse nu sunt valabile din punct de vedere lingvistic iar respectiva persoana ma face pe mine ignoranta.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:04
si imi mentin parerea cu andreea , param pam :)):)) uiiiiiiiiiiiiiiii ce de atentie :)) aoleu fata , vaiiii=))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:07
De la: sandra26, la data 2008-11-25 02:20:48uite,eu locuiesc in Turcia dar acasa mai mult romaneste vorbim,eu cu sotul.Asa ne e mai usor...Dar printre turcii care stiu si romöaneste o dam cand in turca cand in romana...

dar si turcii cu curzii se urasc intre ei mai ceva ca romanii cu ungurii....desi curzii nu refuza sa vorbeasca turceste,e adevarat ca ei nu au drepturi in Turcia cum au ungurii la noi in Romania,mi se pare ca nu au scoli speciale...acum se bat de mama mama pentru drepturi....cate scandaluri in unele orase...nu mi-ar placea sa vad asa ceva intre romani si unguri.Dar parca nici sa ne rupa astia atara...nu ca m-ar afecta personal

Mie mi se rupe...inima sa aflu ca traiesti in acest mediu intesat de scandaluri si violenta cu toate ca presupun ca te-ai dus de buna voie si nu te tin aia sechestrata.Dar asa,sa te consolez si eu cumva,te inforemez ca tarisoara ta(a noastra,a voastra, asta ,aia,?,oricare)e deocamdata intreaga,inca n-au reusit astia(aia,de-aici,de acolo,?,)s-o "rupa".Asta se-ntampla de regula unde cetatenii nu au "scoli speciale",institutii speciale,pentru oameni cu nevoi speciale,cu deficiente(la etajele superioare,desigur).

O veste buna pentru tine:
Romania fiind o tara civilizata,exista aceste locatii "speciale".Si o veste si mai buna,in aceste locatii au acces nu numai ungurii din Romania ci si ramanii,defapt toti cei care din trea multa ura simt nevoia sa rupa una,alta.
Precizare:Uneori cetatenii in cauza nu merg de bunavoie,ei sunt institutionalizati in mod "special" pentru a fi "scoliti".

Salutari si ai grija de tine
eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:46
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 10:49:13

Tu citesti ceea ce scrii sau scrii doar ca sa te afli in treaba??
Am observat ca iti place sa faci pe desteapta,dar uite pt cultura ta generala,nu exista limba ungureasca.Se spune limba maghiara.
Daca nu ai habar de ceva,nu comenta.

iti dau dreptate... nu exista "limba ungureasca" ci:

ungureásca (dans) s. f. art.
UNGURÉSC, -EÁSCÃ, ungureºti, adj., s.f. 1. Adj. Maghiar. 2. S.f. Numele unui dans popular; melodie dupã care se executã acest dans. – Ungur + suf. -esc.

deci cand spui ungureasca te referi la dans.

limba se defineste ...

UNGURɪTE adv. 1) În felul ungurilor; cum obiºnuiesc ungurii; ca ungurii. 2) În limba ungarã. /ungur + suf. ~eºte
LIMBA UNGARA ...

UNGURɪTE adv. În felul maghiarilor, ca maghiarii; în limba maghiarã. – Ungur + suf. -eºte.
LIMBA MAGHIARA

si mai jos este explicatia limbii vorbite i ungaria de pe Wikipedia

Limba oficialã a Ungariei este maghiara (denumitã ºi ungarã), o limbã ugro-finicã

aici ai link-ul: http://ro.wikipedia.org/wiki/Ungaria#Prezent

desi am citit cateva articole de prin ziare si de pe net unde....se foloseste limba ungureasca drept termen ce defineste limba maghiara. promit ca azi trec pe la librarie si ma uit in ultima editie a dictionarului explicativ pt ca se pare ca de pe net nu e convenabil sa imi iau explicatiile....

dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:05
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 12:07:35si imi mentin parerea cu andreea , param pam :)):)) uiiiiiiiiiiiiiiii ce de atentie :)) aoleu fata , vaiiii=))

N-ai decat, atata timp cat nu spui prostii pe-aici poti sa crezi in ce vrei tu, inclusiv omuleti verzi.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:06
Mersi Ema,eu degeaba i-am explicat.In fine.....
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:14
wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, sti ce inseamna in mod contextual a face prsostii ? sau a vb prostii ? mai dar esti inteligenta rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , fuai te og frumos , tre sa fac si plecaciune in fata ta ? cumva ? dsoara eminenta cenusie ? tu vezi ca si ema , a zis la fel ? adica sincer? nu mi mai bat capul cu tine :))=)) been there done that , si app sa sti ca omuletii verzi , chiar exista , buhuhuhuhuhuhuh
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:21
pardon :)) si a manipula (wow) , nu ma cobor la nivelul tau sa te manipulez ,ok ? am alte lucruri muult mai bune de facut decat sa manipulez un user , pe care nu dau 2 bani si 3 lei ,so ? se vede ca nu ai altceva de facut decat sa stai pe site :)) sunt lucruri mult mai importante care trec pe langa tine asa ca sa ti sun un clopotel la ureke .get a life , ok ?
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:24
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:24
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 13:21:54wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, sti ce inseamna in mod contextual a face prsostii ? sau a vb prostii ? mai dar esti inteligenta rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , fuai te og frumos , tre sa fac si plecaciune in fata ta ? cumva ? dsoara eminenta cenusie ? tu vezi ca si ema , a zis la fel ? adica sincer? nu mi mai bat capul cu tine :))=)) been there done that , si app sa sti ca omuletii verzi , chiar exista , buhuhuhuhuhuhuh

Stiu sa scriu "stii" corect. That's one. Si exista limba ungara (sau ungureasca daca preferi denumirea veche). That's two.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:29
Bun. Limba oficiala:ungara,da? End of story.

http://ro.wikipedia.org/wiki/Ungaria
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:31
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 13:21:54wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, sti ce inseamna in mod contextual a face prsostii ? sau a vb prostii ? mai dar esti inteligenta rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , fuai te og frumos , tre sa fac si plecaciune in fata ta ? cumva ? dsoara eminenta cenusie ? tu vezi ca si ema , a zis la fel ? adica sincer? nu mi mai bat capul cu tine :))=)) been there done that , si app sa sti ca omuletii verzi , chiar exista , buhuhuhuhuhuhuh
nu te mai chinui cu desteapta pamantului,pe asta nu o satura nici o turma de elefanti,e foarte plina de ea,doar ea are dreptate in rest toata lumea este proasta!stiu katharo ca urmeaza sa ma corectezi si sa ma faci agramata!!!!!!iti recomand nu te obosi,mai bine ai cauta in ziar un gigolo sa iti rezolvi problemele hormonale sau baga in tine un joint sa te relaxezi..poti sa imi zici merci nu de alta dar iti dau sfaturi bune

Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:32
fal , fal , fal ,fal , cu plete in vant ? wow , ce vad eu ? uaaa, o increzuta cae sie romanika , mai bine decat noi si nu are iata ?> tulai domne , ce tie si cu lumea asta , liliiiiii e asa e rautacioasa :)) cumva ? ati vazut-o ? pe ? param pam :)) that's three:)) ee sa vedem acuma the game is on sister :)) come on let see what u got :)) bring it on :))=))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:32
De la: Dor_a, la data 2008-11-25 11:16:01Nu am citit comentariile initiale si nu cred c-o s-o fac, pentru ca mi-e teama ca n-as putea fi obiectiva.
Sunt romanca, asta e. Problemele cu vecinii maghiari vin cu teritoriul. Nu de la noi, spunem noi. Si ma gandesc ca avem dreptate. Romanii, in general, reactioneaza. Nu sunt belicosi, prin natura. Se apara bine, cand e cazul, insa. Bravo lor!
Asta nu e vreo pretentie/aiurare de-a mea, e ceea ce dovedeste o istorie de peste 3000 de ani.
Pe de alta parte, avem si alti vecini: bulgari, sarbi cu care romanii nu au avut niciodata probleme, ba din contra!
Sasii, secuii, au luptat alaturi de Mihai pentru intregirea tarii.. deci... Daca problema ar fi la romani... ceilalti n-ar sesiza-o? Cumva ma indoiesc.

Ce-mi pare rau e ca - omit motivele - doua persoane inteligente ca voi se impiedica in nuante :Limba ungureasca sau maghira. Amandoua. Si acum?

Topicul era despre o intamplare ce a avut loc in Miercurea-Ciucul zilelor noastre.Locuitorii din Miercurea-Ciuc sunt in mare parte(aproape in intregime)Secui.Deci suntem aliati, alaturati sau nu?Nu sa luptam,fireste,ci pur si simplu sa avem si noi o viata putin frustrata.

Apropo tu ce crezi secuii in ce limba vorbeau cu Mihai in timpul marilor batalii?Cine cu cine vorbea si in ce limba?Stiau secuii romaneste?Daca stiau vroiau sa vorbeasca?Daca stiau si vroiau sa vorbeasca de unde stiau cand si unde sa vorbeasca?Si daca stiau cand si unde sa vorbeasca,ei "refuzau"?Erau ei nesimtiti si obraznici de pe vremea aia?...
...nu le-a fost lor mai usor ca noua astia juniorii...

(Sper ca ai inteles ca glumeam cu intrebarea de mai sus ,si nu te apuci sa-mi raspunzi.Scuze ca mi-am permis-o da...mi-a placut )
eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:33
Pt Kathara
Mai fato,aia e valabila pt Ungaria,nu pt Romania.
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:33
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 13:33:41Pt Kathara

Adica ungurii din ungaria si aia din Romania vorbesc alta limba?
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:38
De la: luna5, la data 2008-11-25 13:32:27
nu te mai chinui cu desteapta pamantului,pe asta nu o satura nici o turma de elefanti,e foarte plina de ea,doar ea are dreptate in rest toata lumea este proasta!stiu katharo ca urmeaza sa ma corectezi si sa ma faci agramata!!!!!!iti recomand nu te obosi,mai bine ai cauta in ziar un gigolo sa iti rezolvi problemele hormonale sau baga in tine un joint sa te relaxezi..poti sa imi zici merci nu de alta dar iti dau sfaturi bune

Ca de obicei, contraargumentele tale sunt pline de miez. Daca nu esti capabela nu te amesteca.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:39
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 13:32:44fal , fal , fal ,fal , cu plete in vant ? wow , ce vad eu ? uaaa, o increzuta cae sie romanika , mai bine decat noi si nu are iata ?> tulai domne , ce tie si cu lumea asta , liliiiiii e asa e rautacioasa :)) cumva ? ati vazut-o ? pe ? param pam :)) that's three:)) ee sa vedem acuma the game is on sister :)) come on let see what u got :)) bring it on :))=))

Bun, e clar nivelul tau.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:40
mno sincr pt kathara sau tra lalalal ai ceva impotriva vecinilor nostri ? ahm ?
daca da nu generalixa cum faci u , ok ? si nu pune tagma pt ca unul e altfel au nu , app aca esti ine cred eu ca esti :) muhahahahahahhahahahahahahah :D, paea sa trezit scorpionul , si ready for battle crrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
blue07scorpion
Doamne, esti incorigibila

e nivelul ca nu vreau sa ma cobor la nivelul dsoara , :))param pam :P ok, nivelul coeficient e la infint pana la culmea protiei , aviz tie :P pp , daca vrei ceva cere sire si ti se va da intr-o teapa mare , ok ? nu categorisi u , in l si kip ca mai am un pik si ma infurii gravvv de to , si atunci vai de vai de , ok ? e dracia dracu ?
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:42
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 13:40:19mno sincr pt kathara sau tra lalalal ai ceva impotriva vecinilor nostri ? ahm ?
daca da nu generalixa cum faci u , ok ? si nu pune tagma pt ca unul e altfel au nu , app aca esti ine cred eu ca esti :) muhahahahahahhahahahahahahah :D, paea sa trezit scorpionul , si ready for battle crrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Suflete, e discutia aici strict lingvistic, respectiv daca e corect sau nu sa zici limba ungara/ungureasca. Am zis eu ceva rau de unguri sau cititi ce va convine?
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:42
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 13:42:24e nivelul ca nu vreau sa ma cobor la nivelul dsoara , :))param pam :P ok, nivelul coeficient e la infint pana la culmea protiei , aviz tie :P pp , daca vrei ceva cere sire si ti se va da intr-o teapa mare , ok ? nu categorisi u , in l si kip ca mai am un pik si ma infurii gravvv de to , si atunci vai de vai de , ok ? e dracia dracu ?

Cand inveti sa scrii toate literele si ai ceva de spus, mai vorbim. Pana atunci nu ma mai deranjez sa incerc sa inteleg ce-oi bolborosi tu pe acolo.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:43
Mai fato,aia e valabila pt Ungaria,nu pt Romania. :sml-happy000

Si romanii din Canada, de pilda, nu mai vorbesc romaneste sau limba romana? Brusc se numeste altfel limba? Lamureste-ma si pe mine! Si canadienii de acolo nu mai trebuie sa-i zica limbii Romanian, trebuie sa-i zica romana?
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:45
da va rog , te adresezi mie ? :P pai de la lingvistic se a in cam multe cred:)) :P ahm?2 cocosi se bat , si aore cine castiga , i love hungary :X:X: :P nu te lua de limba lor ca jar mananci
blue07scorpion
De la: Kathara, la data 2008-11-25 13:38:51

Adica ungurii din ungaria si aia din Romania vorbesc alta limba?

Si care e dupa parerea ta legatura intre ungurii din Ungaria si cei de nationalitate maghiara din Romania?
andreea1976
Cum care este legatura? Nu este evident? Aceeasi legatura dintre o societate mama si satelitii ei.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:47
ai dsoara lingvistista :)) cred :)) nu bolborosesc ci cred ca ai nevoie de ceva okelarii e dioptrie 7 + asa ca sa vezi bineeeeeeeeeeeeeee si mareeeeeeeeeeeeeeeeeeeee si un creier in + sa procesezi cas prea multe informati pt tine :)) si scriu cum vreau , asta nu inseamna ca nu stiu limba mea nativa , ook? sincer :)) tra lalalala ai , pardon ca ti am dat prea multa atentie .................... a se completa
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:48
De la: Kathara, la data 2008-11-25 13:39:45
De la: luna5, la data 2008-11-25 13:32:27

Ca de obicei, contraargumentele tale sunt pline de miez. Daca nu esti capabela nu te amesteca.
katharo desteapta pamantului,ma amestec cat vreau noi prosti inca nu am aflat ca esti patroana kudici?ha ha ha vaca proasta mai esti!!!!!dute trage ceva pe nas cai bai mare cu tine!!!

Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:49
Tu ce reincarnare mai esti? Tu zii acolo, mie-mi convine!
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Unde-a disparul butonul "Modifica"? :( 26 De la: anastasia_m 6 Octombrie 2010 17:37
inscriu reprezentanti oriflame=cititi va rog 1 De la: kudika198911 23 Iunie 2010 00:01
Ce am invatat azi? 335 De la: muza_ta 29 August 2013 00:14
Help! 10 De la: lilianagr 13 Iulie 2009 17:54
Pisica fffff energica 26 De la: kudika066558 24 Octombrie 2012 14:12