Setari Cookie-uri

Maghiara versus Romana

mno ce mentalitate =)) no comment :)) my favourite word=))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:50
uaaa raga tu crezi in reincarnare ? fuai mai dat pe spate :))=))=)) mdeah , maine poimaine aflam ca esti si altceva sau trimisul lui lucifer pe pamant si vrei sa ai dominatie totala , aahahahhahahha :) gag :))=))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:52
De la: Kathara, la data 2008-11-25 13:50:19Tu ce reincarnare mai esti? Tu zii acolo, mie-mi convine!
a lu bunata batrana care isi vede nepotica asa proasta gramada!!!!!!!

Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:53
Serios?
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:54
Uite Kathara, iti mai explic odata,ca la copii de gradinita.
Nu se spune limba ungara,se spune limba maghiara.Chiar si in Ungaria.
Traducere din limba maghiara (Magyar) care inseamna maghiar sau magyarul-maghiara
Intelegi?Sau mai trebuie sa-ti explic inca odata?
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:55
aaaaaaaaaaaaaaaaahahahhhahahahhaa =))=))=))=))=)) ita cine o cazut de proasta :) param pam , lesson nomber one :P document yourself , less no2 , speak properly , less no3 get a damn life))=))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:56
De la: luna5, la data 2008-11-25 13:53:28
De la: Kathara, la data 2008-11-25 13:50:19Tu ce reincarnare mai esti? Tu zii acolo, mie-mi convine!
a lu bunata batrana care isi vede nepotica asa proasta gramada!!!!!!!

Esti tare
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:57
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 13:55:04Uite Kathara, iti mai explic odata,ca la copii de gradinita.
Traducere din limba maghiara (Magyar) care inseamna maghiar sau magyarul-maghiara

Se spune limba maghiara in limba voastra. Eu, ca roman, spun "vorbeste ungureste", nu ,,vorbeste maghiara". Ambele exprimari sunt corecte, eu o utilizez pe cea pe care vreau eu. In limba romana exista doua notiuni pentru a desemna populatia minoritara din Ardeal, ungur si maghiar, ambele la fel de corecte. Intelegi?
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:58
andreea , vb cu duii , si sa ma intrebe ce i a ca respectiv cu cea mai mare placere ii explic :D muhhahahhaa
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 13:58
dusii :) scuze , no ce ai cu erdely nosru ?
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:01
De la: Kathara, la data 2008-11-25 13:58:01
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 13:55:04Uite Kathara, iti mai explic odata,ca la copii de gradinita.

Se spune limba maghiara in limba voastra. Eu, ca roman, spun "vorbeste ungureste", nu ,,vorbeste maghiara". Ambele exprimari sunt corecte, eu o utilizez pe cea pe care vreau eu. In limba romana exista doua notiuni pentru a desemna populatia minoritara din Ardeal, ungur si maghiar, ambele la fel de corecte. Intelegi?

Care limba noastra?Ca eu sunt romanca 100% Ok,vorbesc si limba maghiara.
Si da,se zice si a vorbii ungureste,dar nu se zice limba ungara!!!!!!!
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:04
se vbeste cu peretii, une esti draguta ? ai pus boul pe labe ? mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

muhhahahahahha :P
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:09
pardon botul:))=)), intrebare esti wolfy ? muaaaa da ce activiatte ai pe forum , aoleu esti campioana :))=))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:10
Am folosit "noastra" din motive stilistice, respectiv nu voiam sa repet "romana".

Cum exista limba romana - vorbesc romaneste, tot asa poate exista limba ungara - vorbesc ungureste. Acelasi procedeu logic. Ti-am aratat ca in Wikipedia, la limba tarii este scris ungara, nu maghiara. Daca ungurii de la noi ar vorbi o alta limba, diferita ce cea vorbite in Ungaria atunci, da, s-ar accepta "magiara" ca limba denumind un idiom desprins din limba initiala. Din moment ce nu exista niste diferente mari, e una si aceeasi limba, deci ungara.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:10
E normal ca se spune limba maghiara in Ungaria, pentru ca acolo se vorbeste ungureste. Ce-i asa de greu de inteles? In limba cea ungureasca se autodenumesc ca maghiari, in limba romana noi le spunem unguri.

Ti-am dat mai sus exemplul cu italienii.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:14
De la: Kathara, la data 2008-11-25 14:10:25Am folosit "noastra" din motive stilistice, respectiv nu voiam sa repet "romana".

Cum exista limba romana - vorbesc romaneste, tot asa poate exista limba ungara - vorbesc ungureste. Acelasi procedeu logic. Ti-am aratat ca in Wikipedia, la limba tarii este scris ungara, nu maghiara. Daca ungurii de la noi ar vorbi o alta limba, diferita ce cea vorbite in Ungaria atunci, da, s-ar accepta "magiara" ca limba denumind un idiom desprins din limba initiala. Din moment ce nu exista niste diferente mari, e una si aceeasi limba, deci ungara.

De la Wikipedia, enciclopedia liberã
(Redirecþionat de la Limba ungarã)
Salt la: Navigare, cãutare

maghiarã (magyar) †
A creat prin: {{{creator}}} în {{{an}}}
Scop: {{{scop}}}
Vorbitã în: Ungaria ºi 10 alte þãri
Regiuni:Vorbitã în: {{{regiune}}}
Perioadã existenþiei: {{{perioadã}}}
Numãr de vorbitori: 14,5 milioane
Loc: 66
Sistem de scriere: latin cu diacritice
Tipologie: SOV
Clasificare: limbi uralice
fino-ugrice
ugrice
maghiarã

Statut oficial
Oficialã în: Ungaria, Slovenia, Voivodina (Serbia), Uniunea Europeanã
Reglementatã de: nici una reglamentare oficialã
Coduri de limbã
ISO 639–1 hu
ISO 639-2 hun
ISO 639-3 {{{iso3}}}
SIL HNG en
SIL {{{sil2}}}
Text în limba
Declaraþia Universalã a Drepturilor Omului - Art.1
Minden. emberi lény szabadon születik és egyenlõ méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek. Tatãl nostru
Minden. emberi lény szabadon születik és egyenlõ méltósága és joga van. Az emberek, ésszel és lelkiismerettel bírván, egymással szemben testvéri szellemben kell hogy viseltessenek.
Transliteraþie
{{{transliteraþie}}}
Limbã - Listã de limbi - Lingvisticã
Vizitaþi Wikipedia în maghiarã!

{{{hartã}}}

Aceastã paginã poate conþine caractere Unicode.

Maghiara (magyar nyelv) este o limbã fino-ugricã structural asemãnãtoare cu finlandeza ºi estoniana. Este vorbitã ca limbã maternã de 14,5[1] milioane de persoane, douã treimi din acestea locuind în Ungaria. Existã comunitãþi maghiarofone în România (Transilvania, Criºana, Banat, Maramureº), Slovacia, Ucraina, Serbia (Voivodina), Croaþia, Slovenia, Austria ºi de asemenea importante comunitãþi apãrute prin emigrare în Statele Unite.

Poftim Wikipedia!
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:17
tu katharo ungara ii capul tau buhait si plin de inteligenta artificiala!!mare proasta esti ca nu o chemi si pe veronica de wolfi sa te ajute!!!nu ar fi mai beton asa?doua destepte la un loc?????

Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:17
Pana la urma tot la vorba mea ajungi,ca nu se spune limba ungara.
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:19
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 14:17:07
De la Wikipedia, enciclopedia liberã
(Redirecþionat de la Limba ungarã)

Redirectionat de la limba ungara. Deci exista!
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:22
De la: luna5, la data 2008-11-25 14:17:22tu katharo ungara ii capul tau buhait si plin de inteligenta artificiala!!mare proasta esti ca nu o chemi si pe veronica de wolfi sa te ajute!!!nu ar fi mai beton asa?doua destepte la un loc?????

Draguta, cu tine am terminat.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:22
kathara a cu mine ai terminat-o ?
crezi ca ai ultimul cuvant ? :)) ahahahahahah :))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:30
De la: Kathara, la data 2008-11-25 14:22:48
De la: luna5, la data 2008-11-25 14:17:22tu katharo ungara ii capul tau buhait si plin de inteligenta artificiala!!mare proasta esti ca nu o chemi si pe veronica de wolfi sa te ajute!!!nu ar fi mai beton asa?doua destepte la un loc?????

Draguta, cu tine am terminat.
eu NU......

Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:30
De la: Kathara, la data 2008-11-25 10:58:35
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 10:49:13
Tu citesti ceea ce scrii sau scrii doar ca sa te afli in treaba??
Am observat ca iti place sa faci pe desteapta,dar uite pt cultura ta generala,nu exista limba ungureasca.Se spune limba maghiara.
Daca nu ai habar de ceva,nu comenta.

Ba pardon, exista limba ungureasca, cred ca ma pricep putin mai bine la romana decat te pricepi tu. Apare de la Ureche denumirea asta, mi se pare ca intre noi tu esti cea care nu are habar.

Vezi ce ai scris aici?limba ungureasca
Acum cine are habar si cine nu?hmmm?
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:31
Limba ungureasca e forma veche, dupa cum am si precizat intr-un post anterior, vezi pagina 5.

De la: Kathara, la data 2008-11-25 13:29:02
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 13:21:54wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww, sti ce inseamna in mod contextual a face prsostii ? sau a vb prostii ? mai dar esti inteligenta rauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu , fuai te og frumos , tre sa fac si plecaciune in fata ta ? cumva ? dsoara eminenta cenusie ? tu vezi ca si ema , a zis la fel ? adica sincer? nu mi mai bat capul cu tine :))=)) been there done that , si app sa sti ca omuletii verzi , chiar exista , buhuhuhuhuhuhuh

Stiu sa scriu "stii" corect. That's one. Si exista limba ungara (sau ungureasca daca preferi denumirea veche). That's two.

Stiu foarte clar ce spun si stiu indeajuns de bine limba incat sa ma pot juca cu ea, folosind forme arhaice de derivare.

Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:37
In concluzie, de acord ca ai demonstrat singura ca exista limba ungara? Sau iti citez din nou postul din Wikipedia?
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:38
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 14:31:16
De la: Kathara, la data 2008-11-25 10:58:35
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 10:49:13
Tu citesti ceea ce scrii sau scrii doar ca sa te afli in treaba??
Am observat ca iti place sa faci pe desteapta,dar uite pt cultura ta generala,nu exista limba ungureasca.Se spune limba maghiara.
Daca nu ai habar de ceva,nu comenta.

Ba pardon, exista limba ungureasca, cred ca ma pricep putin mai bine la romana decat te pricepi tu. Apare de la Ureche denumirea asta, mi se pare ca intre noi tu esti cea care nu are habar.

Vezi ce ai scris aici?limba ungureasca
Acum cine are habar si cine nu?hmmm?
:sml-happy0086 saraca de ea are lipsa acuta de pulicilina,nu mai vede si nu mai judeca bine....nu trebe sa o condamnam...ci hai sa punem mana de la mana si sa ii inchiriem un gigolo sau pote gasim pe kudika unul disponibil sa o fericeasca pe doamna desteapta!!

Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:39
Uite aici, citat din cronicari:

"Aºijderea ºi târgul Baia scrie cã l-au descãlecat niºte sasi ce au fost olari; aºijderea ºi Suceava scrie cã o au descãlecat niºte cojocari unguréºti, ce sã chiamã pre limba lor suci, iar Suceava pre limba ungureascã sã chiamã Cojocãrie. Aºa într-acesta chip sã aflã sã fie fost discãlicarea þãrii Moldovei."

http://ro.wikisource.org/wiki/Letopise%C5%A3ul_%C5%A3%C4%83r%C3%A2i_Moldovei,_de_c%C3%A2nd_s-au_desc%C4%83lecat_%C5%A3ara
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:40
wow , pai sa ramai ku limba ta , bagata undva :) e ok asa ? si cu rima :) param pam :P haidi pa
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:52
Cand dai clic pe limba ungara,te redirectioneaza la limba maghiara,pentru ca asa e corect.

In fine...tu pricepi ceea ce vrei,pt ca asa e stilul tau.Doamne fereste sa fi de acord cu cineva.
De fiecare data iti etalezi cunostintele si faci pe desteapta.
Cunosc o gramada de oameni inteligenti pe site,dar nu am vazut pe nimeni sa se bata asa cu pumnul in piept cum faci tu.
Si incearca si nu te mai lauda singura.Te lauzi cu ce?ca ai studii?Si altii au,dar nu am vazut pe nimeni sa se laude in gura mare.
In fata mea esti doar o copila.Daca ai atatea studii,ce cauti in Romania?De ce nu ai ajuns mai departe?
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:53
De la: Kathara, la data 2008-11-25 14:10:25Am folosit "noastra" din motive stilistice, respectiv nu voiam sa repet "romana".

Vai tu, limba ungara ? ??? m-ai spart
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 14:56

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
eu , Tu .. si EI 10 De la: ktnutza 26 Noiembrie 2009 20:35
Cum parere aveti de vindecarea cancerului? Care este tratamentul cancerului? 25 De la: loana16 24 Octombrie 2011 00:01
Help 11 De la: kudika_32128 26 Martie 2013 12:00
Ce sa fac ca sa nu fiu geloasa? 83 De la: kudika368982 6 Martie 2014 15:19
Echipa Kudika iti ureaza Craciun Fericit! 7 De la: OanaTrifu 1 Ianuarie 2015 11:44