Setari Cookie-uri

Maghiara versus Romana

De la: xandra79, la data 2008-11-25 18:09:49da aidreptae sunt si ei oameni dar sa termine cu dedesubturile si cu masinatiile la urma urmei nu are rost sa discutam ,sincer pe mine ma dezgusta cei care nu sunt nici macar curiosi sa se uite in jurul lor si sa vada unde traiesc parca ar fi niste paraziti,si apropo istoria ardealului am citito si eu dar sa nu uitam ca au trecut ohooooooooooooo multi ani si cineva aramas in urma in rest ce sa zic....viata merge inainte e o lupta inutila si eu am mers in multe tari si daca nu am stiut limba nu am sarit cu pretenti .la urma urmei tot romani sunt si ei oricat de.............se tin.imi place gulasu dar noi ii mai spunem si tocanita de cartofi cu carnita.paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

nu e vorba de a sari cu pretentii, ci pur si simplu odata ce esti cetatean roman in romania mi se pare halucinant sa spui ceva de genul : nu vorbesc roamneste.
e chestie de vointa, nu vorbesti romaneste dar daca incepe careva sa vorbeasca urat, zambind cu gura pana la urechi sa vezi ce repede inteleg.

aaaaah in sfarsit... ca iar ma aprind. pt mine oricum tine de respect si de bun simt.
dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:22
De la: eka, la data 2008-11-25 17:58:44
CINE ii obliga????
Stramosii lor sunt AICI!
Lor le convine aici,altii sunt frustrati in ceea ce-i priveste.Daca TIE nu-ti convine,expulzeaza-i.Dar nu te panica daca nu reusesti , pana la urma te poti trata daca vrei...

sti ce mi-ar place mie????
ca in cativa ani buni in toata lumea sa fie introdusa ca limba oficiala una dintre limbile de circulatie international
cum ar fi engleza sau franceza. sa fie obligati toti sa o vorbeasca, nu stiu limba respectiva sa nu aiba voie sa iasa din tara....

m-as prapadi de ras....
atunci sa te ti ...ce autonomie ce limba vorbita cu translator.... sa vorbesti nenicule sa te inteleaga toata lumea.
dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:26
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 19:26:33
CINE ii obliga????
Stramosii lor sunt AICI!
Lor le convine aici,altii sunt frustrati in ceea ce-i priveste.Daca TIE nu-ti convine,expulzeaza-i.Dar nu te panica daca nu reusesti , pana la urma te poti trata daca vrei...

ca in cativa ani buni in toata lumea sa fie introdusa ca limba oficiala una dintre limbile de circulatie international
cum ar fi engleza sau franceza. sa fie obligati toti sa o vorbeasca, nu stiu limba respectiva sa nu aiba voie sa iasa din tara....

m-as prapadi de ras....
atunci sa te ti ...ce autonomie ce limba vorbita cu translator.... sa vorbesti nenicule sa te inteleaga toata lumea.

da stii ce m-as rade io sa fie limba maghiara ofociala in Romania ?
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:47
auzi da cu ''wolfy '' nu mai intri?? .....pareai mai intelectuala pe contul ala

Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:49
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 19:47:00da stii ce m-as rade io sa fie limba maghiara ofociala in Romania ?

br />

ti-ai dori nu-i asa???

"cand o face plopu' pere si rachita micsunele"

so... keep dreaming.

adica viseaza in continuare. dupa cum spuneam exista inca legislatie si destul patriotism in "alesii" nostri cat sa puteti continua sa visati la expresii de genul "copilul romanesc" trebuie sa invete ..... bla bla bla...

dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:49
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 19:49:53
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 19:47:00

ti-ai dori nu-i asa???

"cand o face plopu' pere si rachita micsunele"

so... keep dreaming.

adica viseaza in continuare. dupa cum spuneam exista inca legislatie si destul patriotism in "alesii" nostri cat sa puteti continua sa visati la expresii de genul "copilul romanesc" trebuie sa invete ..... bla bla bla...

[/quote]
mai vb
imi doresc , da
dar stii cum e cu zicala aia ?
" ai grija ce-ti doresti, ca se poate sa devina realitate "
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:52
Nu-i nici macar o limba indo europeana.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:53
De la: Kathara, la data 2008-11-25 19:53:07Nu-i nici macar o limba indo europeana.

si care-i problema ta ?
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:55
Nicio problema, ma amuza frustrarea unora.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 19:57
De la: Kathara, la data 2008-11-25 19:57:03Nicio problema, ma amuza frustrarea unora.

da' cine e frustrat aici ?
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:00
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 19:52:03>
mai vb
imi doresc , da

ce anume sa vorbim??? n-ai inca in minte mult prea clar razboiul din kosovo??? sau refuzul serbiei de a acorda autonomie??? sau refuzul si ironia consiliului europei referitoare la cererile de genul asta?????
uneori chiar ma intreb in ce realitate va petreceti viata?????

asa de curiozitate, legislatia romana , constitutia romaniei, sau alte chestii de genul asta le cititi??? macar din curiozitate asa????

dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:01
CINE ii obliga????
Stramosii lor sunt AICI!

m-as prapadi de ras....

Limba ungureasaca "ofociala"? Ce nseamna limba ofociala, ca sa stiu si io, sa mi dau si io cu parerea!
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:02
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 20:01:04
mai vb
imi doresc , da

ce anume sa vorbim??? n-ai inca in minte mult prea clar razboiul din kosovo??? sau refuzul serbiei de a acorda autonomie??? sau refuzul si ironia consiliului europei referitoare la cererile de genul asta?????

asa de curiozitate, legislatia romana , constitutia romaniei, sau alte chestii de genul asta le cititi??? macar din curiozitate asa????

nu draguto, nu prea am timp sa citesc, pt ca lucrez 10-12 ore pe zi.
dar voi, " marii romani" ma amuzati cum sunteti impotriva maghiarilor, cu toate ca nu sunt cu nimic mai prejos decat voi.
Ba achiar din contra.
Ce ar fi sa mai invatati sa si tolerati ?
Si nu faceti voi atata politica, ca doar nu sunteti in parlament.
Sau daca unii sunt chiar asa de talentati in politica , sa faca in realitate , si nu pe forum.
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:08
De la: Lillix, la data 2008-11-25 20:02:32
CINE ii obliga????
Stramosii lor sunt AICI!

m-as prapadi de ras....

Limba ungureasaca "ofociala"? Ce nseamna limba ofociala, ca sa stiu si io, sa mi dau si io cu parerea!

dragut o
altceva n-ai observat , decat greseala mea de ortografie, de obosita ce sunt ? altceva n-ai de comentat ?
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:10
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 20:08:45
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 20:01:04
mai vb
imi doresc , da

dar voi, " marii romani" ma amuzati cum sunteti impotriva maghiarilor, cu toate ca nu sunt cu nimic mai prejos decat voi.
Ba achiar din contra.
Sau daca unii sunt chiar asa de talentati in politica , sa faca in realitate , si nu pe forum.

Aiurea, sunteti invrajbitzi impotriva romanilor, cica pentru ca v ar fi rapit pamanturile stramosesti, asta e o frustrare bine dospita, care da pe dinafara cu diferite ocazii...off off...tolerantza asta trebuie sa fie reciproca...EVENTUAL, nu?
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:15
Daca esti obostita du te culca-te!
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:16
De la: Lillix, la data 2008-11-25 20:16:10Daca esti obostita du te culca-te!

da' ia mai evapora-te .
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:21
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 20:21:56
De la: Lillix, la data 2008-11-25 20:16:10Daca esti obostita du te culca-te!

da' ia mai evapora-te .
70% H2O doar, cu restu ce ma fac?
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:24
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 20:08:45
Ba achiar din contra.

tu vorbesti de toleranta????
ooooo doamne dar chiar ca esti hilara... nu doar amuzanta.
daca iti recitesti postarile probabil o sa intelegi despre ce vorbesti tu
auzi toleranta!!!!

dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:41
De la: Lillix, la data 2008-11-25 20:15:20

Aiurea, sunteti invrajbitzi impotriva romanilor, cica pentru ca v ar fi rapit pamanturile stramosesti, asta e o frustrare bine dospita, care da pe dinafara cu diferite ocazii...off off...tolerantza asta trebuie sa fie reciproca...EVENTUAL, nu?

pai daca nu ar fi specimene invrajbite, poate am avea si noi liniste si pace si "copilul romanesc" nu ar trebui sa invete la scoala obligatoriu limba unei minoritati...

seris ca ma prapadesc de ras.
dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:42
eu cred ca fiecare limba are frumusetea ei si rostul ei...traiesc in ardeal si sunt romanca,si sincera sa fiu niciodata nu m-am simtit frustrata de chestia asta...eu cred ca traim alaturi de maghiari in liniste si pace...mi se pare normal sa isi vorbeasca limba lor,asa cum noi vorbim romana intre noi cand plecam in strainatate...in Oxford de exemplu se discuta faptul de ornare a strazilor cu beculete de Craciun ptr a nu deranja minoritatile musulmane...si acestia sunt imigranti...sa nu uitam ca maghiarii au existat in Ardeal de mult timp si nu au statut de imigranti,cum au moldovenii...consider ca trebuie respectati,mai ales ca au contribuit la buna dezvoltare a Ardealului...asa ca mi-ar placea sa pot vb si eu maghiara...cu cat stii mai multe limbi cu atata e mai bine
tupeista
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:54
si mi-as dori o autonomie economica a judetului...nu cred ca sunt singura...mai ales cu criza asta economica...
tupeista
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:57
De la: tupeista, la data 2008-11-25 20:54:06eu cred ca fiecare limba are frumusetea ei si rostul ei...traiesc in ardeal si sunt romanca,si sincera sa fiu niciodata nu m-am simtit frustrata de chestia asta...eu cred ca traim alaturi de maghiari in liniste si pace...mi se pare normal sa isi vorbeasca limba lor,asa cum noi vorbim romana intre noi cand plecam in strainatate...in Oxford de exemplu se discuta faptul de ornare a strazilor cu beculete de Craciun ptr a nu deranja minoritatile musulmane...si acestia sunt imigranti...sa nu uitam ca maghiarii au existat in Ardeal de mult timp si nu au statut de imigranti,cum au moldovenii...consider ca trebuie respectati,mai ales ca au contribuit la buna dezvoltare a Ardealului...asa ca mi-ar placea sa pot vb si eu maghiara...cu cat stii mai multe limbi cu atata e mai bine

SUNT DE ACORD CU TINE CU CAT STI MAI MULTE CU ATAT MAI BINE INSA CAND NU LE STI CE TE FACI?????

scz de caps...

dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:57
De la: tupeista, la data 2008-11-25 20:57:32si mi-as dori o autonomie economica a judetului...nu cred ca sunt singura...mai ales cu criza asta economica...

Vrei autonomie economica a judetzului Bihor?
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 20:59
De la: tupeista, la data 2008-11-25 20:57:32si mi-as dori o autonomie economica a judetului...nu cred ca sunt singura...mai ales cu criza asta economica...

imi dai voie sa rad nu-i asa???? pacat ca nu au astia "zambareti" care se tavalesc pe jos....de ras.
dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 21:04
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 20:57:43
De la: tupeista, la data 2008-11-25 20:54:06eu cred ca fiecare limba are frumusetea ei si rostul ei...traiesc in ardeal si sunt romanca,si sincera sa fiu niciodata nu m-am simtit frustrata de chestia asta...eu cred ca traim alaturi de maghiari in liniste si pace...mi se pare normal sa isi vorbeasca limba lor,asa cum noi vorbim romana intre noi cand plecam in strainatate...in Oxford de exemplu se discuta faptul de ornare a strazilor cu beculete de Craciun ptr a nu deranja minoritatile musulmane...si acestia sunt imigranti...sa nu uitam ca maghiarii au existat in Ardeal de mult timp si nu au statut de imigranti,cum au moldovenii...consider ca trebuie respectati,mai ales ca au contribuit la buna dezvoltare a Ardealului...asa ca mi-ar placea sa pot vb si eu maghiara...cu cat stii mai multe limbi cu atata e mai bine

SUNT DE ACORD CU TINE CU CAT STI MAI MULTE CU ATAT MAI BINE INSA CAND NU LE STI CE TE FACI?????

Ehe, da se spune ca fiecare limba cunoasuta ne facesa fim un om in plus, cei ce refuza sa cunoasca altceva in afara de ungureste cum se pot numi oare...

Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 21:05
minus.
dandanaua_reloaded
Postat pe 25 Noiembrie 2008 21:09
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 20:57:43

scz de caps...

E FIX PROBLEMA TA SI NUMAI A TA!!!!!

Eu am avut impresia ca tu esti cel putin o fiinta rationala.Am avut impresia ca exista sperante...da'nu-i nimic mai facem o incercare maine.Eu inca mai sper...

eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 21:10
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 21:04:23

imi dai voie sa rad nu-i asa???? pacat ca nu au astia "zambareti" care se tavalesc pe jos....de ras.

Si eu sunt oradeanca, ar trebui sa fiu d'acord mama mia ce aberatzie...am mai auzit si eu ca Transilvania ar duce tzara in spate ca economie... bon asta i alta mancare de peste...
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 21:11
De la: dandanaua_reloaded, la data 2008-11-25 21:09:07minus.

Da, ramanem la MINUS, ca sa nu deraiem in discutzii despre nationalism.
Lillix
Postat pe 25 Noiembrie 2008 21:14

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
donez rochie mireasa 19 De la: evricuta 12 Septembrie 2013 18:47
tot eu si nimic mai mult 22 De la: kudika499581 21 Februarie 2014 09:03
heeelp!! 4 De la: Cassey_ 25 Mai 2009 08:37
Casa de copii orfani Bucuresti 2 De la: kudika_3377 1 Martie 2012 10:41
Schimbare username forum 66 De la: kudika_11826 15 Iulie 2012 17:51