Setari Cookie-uri

Maghiara versus Romana

Eka draga poti sa vorbesti in familie si chiar in public ce limba vrei dar in momentul in care un roman te intreaba politicos ceva cred ca tine cel putin de bun simt daca nu de omenie(ca tot zici ca sunt in primul rand om )sa-i raspunzi in limba lui,la el in tara.Daca eu m-as muta in alta tara bineinteles ca mi-as invata copii limba materna dar i-as invata si limba tarii adoptive,pentru ca asa se cuvine.Ma pun inlocul tau si te inteleg.Dar acum pune-te si tu in locul meu.Esti unguroaica in Ungaria.Te duci cu sotul tau in excursie intr-o zona in care se afla o comunitate mare de romani.Te duci sa cumperi ceva de la magazin si ti se vb in romana.Te opresti sa ceri indicatii si iar ti se vb in romana,iar tu vb engleza ,franceza,spaniola dar limba romana chiar nu e pe lista ta.Cum te simti?!!Putin frustrata nu?
diana1981
Postat pe 24 Noiembrie 2008 18:20
De la: eka, la data 2008-11-24 17:27:16br />

Multumesc din suflet,asta am si vrut: sa fie FALSE!prin asta demonstrand ca putem deriva un cuvant sa-i adaugam prefixe,sufixe si ce vrem noi.Ele o sa devina interesante,poate,atat!

Eu intr-adevar asta am vrut sa demonstrez,te-ai prins!

Nu exista limba "ungureasca" si nu toti ar trebui sa o numeasca maghiara numai cei ce doresc sa foloseaca denumirea corecta.

nu vreau sa fiu rea ...dar pruteanu a "dat coltu' " si la restul ministrilor si mai -marilor de prin elite li se cam falfaie sa mai schimbe cate ceva in limba romana. cum pana acum am vorbit corect ...nu stiu de ce te superi????
adica eu nu am inteles de ce anume ti-a sarit mustarul...
dandanaua_reloaded
Postat pe 24 Noiembrie 2008 18:47
De la: sandra26, la data 2008-11-24 17:35:24
De la: Kathara, la data 2008-11-24 17:31:46Paralelele sunt FALSE! Adica maghiara si limbile vorbite in Canada/Elvetia nu au nimic in comun! Situatia este cu totul alta!

Derivarea este un proces normal in limba romana, din moment ce tara se numeste UNGARIA e normal ca asa numim si limba. Serios, nu inteleg ce e ata de complicat
Am mai intalnit eu pe una care zicea ca in Elvetia se vorbeste limba elvetiana.....
eka
Postat pe 24 Noiembrie 2008 22:06
Mai Eka, tu nu intelegi ce iti explic eu sau te prefaci?
Kathara
Postat pe 24 Noiembrie 2008 22:16
Miine,ai rabdare bine,acum ma duc sa ma culc?
eka
Postat pe 24 Noiembrie 2008 23:27
De la: eka, la data 2008-11-24 23:27:58Miine,ai rabdare bine,acum ma duc sa ma culc?

Inainte de asta, spune-mi cum se zice romaneste in maghiara/ungureste?
Kathara
Postat pe 24 Noiembrie 2008 23:28
las ca-ti zic eu...Nu vezi?Cica ea te intreaba ca se duce sa se culce...Din ceea ce stiu...«romanul» se scrie
nufar_alb
Postat pe 24 Noiembrie 2008 23:37
Am folosit un dictionar online, deci nu stiu cat de bun. In ungureste la italian se zice "olasz". Ei cum ar fi daca ar avea italienii pretentia ca sa nu le mai ziceti asa in limba voastra, sa le ziceti italiano cum se autodenumesc ei? Aceeasi situatie si aici.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 00:13
De la: eka, la data 2008-11-24 22:06:51
De la: sandra26, la data 2008-11-24 17:35:24
De la: Kathara, la data 2008-11-24 17:31:46Paralelele sunt FALSE! Adica maghiara si limbile vorbite in Canada/Elvetia nu au nimic in comun! Situatia este cu totul alta!

Derivarea este un proces normal in limba romana, din moment ce tara se numeste UNGARIA e normal ca asa numim si limba. Serios, nu inteleg ce e ata de complicat
Am mai intalnit eu pe una care zicea ca in Elvetia se vorbeste limba elvetiana.....
Da,Elvetia e cu totul altceva.Se vorbesc 4 limbi:germana,franceza,italiana si romanºa.Nici nu ai putea sa denumesti o singura limba duba numele tarii,nu au propria limba 'elvetiana'.Am fost in partea franceza a Elvetiei la Neuchatel si am observat ca si acolo exista refuzul vorbirii unei alte limbi.Cei care vorbesc germana uneori refuza sa vorbeasca si in franceza,desi o cunosc.Altii cunosc numai o limba.Altii le vorbesc pe toate(sau macar germana franceza si italiana,romanºa mai putin vorbita).Am cunoscut si copii care aveau capacitatea dea a invata toate cele 4 limbi.deci,un mozaic.totusi limba cea mai vorbita este germana,dar nu pura,ci o germana'elvetiana'.
kassandry
Postat pe 25 Noiembrie 2008 01:17
mama ce ma enerveaza ca am scris atata si nu mi s-a postat.O iau de la capat,desi mi-am cam pierdut ideile.
Nu cred ca trbuie luata ca o jignire faptul ca spunem ungureste si nu maghiara.İn fapt,e acelasi lucru.Chiar Marco Bela zice de ungureste:Copiii maghiari trebuie sa invete romaneste si asta este bine. Dar si copiii romani trebuie sa invete ungureste in zonele unde traiesc maghiari....
Ungurii sunt la origine triburi de limbi fino-ugrice de aici si denumirea tarii(pare-mi-se ca s-a numit in istorie si Magna Hungaria).Turcii spun Ungariei Macaristan(se citeste magiaristan,si limbii tot derivat de la numele tarii) si nu cunosc termenul de ungur.Desi la origine este vorba de limba ungurilor care a suferit inflente turcesti in principal luand nastere maghiara.
Nu pot sa inteleg de ce se simt jignitii ungurii ca le spui ca vorbesc ungureste.E ca si treaba cu tiganii care se supara ca le zici ca atare si nu rrom (ca alta denumire n-au gasit.....si turcii confunda ROMEN(roman) cu ROMAN pe limba lor(tigan inseamna) -abia aici iata motiv de suparare pentru noi romanii....
Mi se pare normal ca maghiarii sa vorbeasca limba lor acas sau in scvolile lor speciale,dar este obligatoriu sa invete si romana,de vreme ce aceasta este limba oficiala in Romania si nu alta.La fel romanii care traiesc printre unguri trebuie sa invete limba lor din respect(ceea ce nu cred ca ar exista in numar mare romani care nu le vorbesc limba fata de unguri care sunt multi si refuza cu dezgust sa scoata un guvant romanesc-asta e chiar nesimtire,bataie de joc....)
kassandry
Postat pe 25 Noiembrie 2008 02:06
mai dar ce discutie interesanta,aici am eu de comentat cevaaa.am vazut cand s-a deschis topicul dar l-am pierdut si acum am vazut discutia.
pai sa vedeti voi exemplu tare:am fost la un revelion si am fost singura romanca din grup.nimeni nu vbea cu mine ramaneste doar daca intrebam eu ceva si asa a fost toata noaptea.perechea mea mai vbea cu mine dar prefera ungurii lui indiferent daca eu m-am simtit penibil si a fost cel mai naspa revelion din viata mea.fetele vbeau despre intamplarile lor,despre orice dar cu mine nu vbeau si eram la munte la cabana mea.ce ziceti?
eu zic ca nesimtire totala pt ca stiau romaneste dar nu m-au bagat in seama pur si simplu si nici eu nu am mai cersit vreo vorba de la ele.dar daca am fost in vizita la ei si le-am dus o cafea sau ceva,o atentie,au putut vbi romaneste,nu?
nu discut de ce perechea mea nu a vbit cu mine sau de ce nu le-a spus sa vbeasca romaneste sa inteleg si eu,aici e alta chestie.
dar am fost in ungaria cu un grup de tineri,unguri din romania si au stiut sa ma faca sa ma simt bine cu ei chiar daca mai vbeau ungureste intre ei.si a fost tare fain.dar s-a gasit si acolo un individ sa spuna "suntem in ungaria,sa vbeasca ungureste".pai atunci,frate,sunteti unguri in romania,vbiti romaneste,ca stiti dar nu vreti de rai ce sunteti!
fiecare isi apara limba dar ei sustin ca le-am furat tara si cunosc unul care mereu afirma acest lucru.
eu zic ca in tara in care locuiesti vbesti limba tarii iar in familie vbesti limba ta,fie ea care o fi.
Marina_20
Postat pe 25 Noiembrie 2008 02:14
uite,eu locuiesc in Turcia dar acasa mai mult romaneste vorbim,eu cu sotul.Asa ne e mai usor...Dar printre turcii care stiu si romöaneste o dam cand in turca cand in romana...

dar si turcii cu curzii se urasc intre ei mai ceva ca romanii cu ungurii....desi curzii nu refuza sa vorbeasca turceste,e adevarat ca ei nu au drepturi in Turcia cum au ungurii la noi in Romania,mi se pare ca nu au scoli speciale...acum se bat de mama mama pentru drepturi....cate scandaluri in unele orase...nu mi-ar placea sa vad asa ceva intre romani si unguri.Dar parca nici sa ne rupa astia atara...nu ca m-ar afecta personal
kassandry
Postat pe 25 Noiembrie 2008 02:20
De la: Kathara, la data 2008-11-25 00:13:49Am folosit un dictionar online, deci nu stiu cat de bun. In ungureste la italian se zice "olasz". Ei cum ar fi daca ar avea italienii pretentia ca sa nu le mai ziceti asa in limba voastra, sa le ziceti italiano cum se autodenumesc ei? Aceeasi limba maghiara nu este de origine latina, deci nu are cum sa le spuna italiano.
anonim12345
Postat pe 25 Noiembrie 2008 08:46
De la: Kathara, la data 2008-11-24 22:16:47Mai Eka, tu nu intelegi ce iti explic eu sau te prefaci?

Eu incerc...

Dar cu durere in suflet,constat ca cea mai trista banuiala a mea s-a adeverit:noi doua,tu si cu mine suntem...paralele.Cand adevarat,cand fals ,da noi vorbim in paralel.
eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:11
De la: zeita_zeita, la data 2008-11-25 08:46:38
De la: Kathara, la data 2008-11-25 00:13:49Am folosit un dictionar online, deci nu stiu cat de bun. In ungureste la italian se zice "olasz". Ei cum ar fi daca ar avea italienii pretentia ca sa nu le mai ziceti asa in limba voastra, sa le ziceti italiano cum se autodenumesc ei? Aceeasi limba maghiara nu este de origine latina, deci nu are cum sa le spuna italiano.

Poti tu,te rog sa-i "derivezi"autoarei aceasta noua alta adevarata "paralela"

eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:18
De la: diana1981, la data 2008-11-24 18:20:45Eka draga poti sa vorbesti in familie si chiar in public ce limba vrei dar in momentul in care un roman te intreaba politicos ceva cred ca tine cel putin de bun simt daca nu de omenie(ca tot zici ca sunt in primul rand om )sa-i raspunzi in limba lui,la el in tara.Daca eu m-as muta in alta tara bineinteles ca mi-as invata copii limba materna dar i-as invata si limba tarii adoptive,pentru ca asa se cuvine.Ma pun inlocul tau si te inteleg.Dar acum pune-te si tu in locul meu.Esti unguroaica in Ungaria.Te duci cu sotul tau in excursie intr-o zona in care se afla o comunitate mare de romani.Te duci sa cumperi ceva de la magazin si ti se vb in romana.Te opresti sa ceri indicatii si iar ti se vb in romana,iar tu vb engleza ,franceza,spaniola dar limba romana chiar nu e pe lista ta.Cum te simti?!!Putin frustrata nu?

Chiar si asa tot nu pot sa inteleg de unde ideile cu sa raspunzi imn limba lui la el in tara..... nu prea cred ca este in regula aceasta pretentie... pana una alta consider ca daca eu ma duc in Ungaria intr-o comunitate de romani si aia nu vb cu mine maghiara e dreptul lor sa o faca e riscul meu ca nu stiu romaneste... dar nu pot sa pretind cuiva sa vb o limba numai pt ca sunt ungur in tara mea... si romanii din ungaria sunt romani in tara lor asa cum si eu sunt unguroaica in tara mea Romania.... de ce nu vreti sa priviti lucrurile si din perspectiva celui care nu e vinovat ca s-a nascut intr-o anumita etnie?.... asa-i ca e greu... da pana la urma suntem oameni cu totii si vorbim fiecare ce limba vrem si cate limbi cunoastem... daca avem cu cine
eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:36
De la: sandra26, la data 2008-11-25 02:06:55mama ce ma enerveaza ca am scris atata si nu mi s-a postat.O iau de la capat,desi mi-am cam pierdut ideile.
Nu cred ca trbuie luata ca o jignire faptul ca spunem ungureste si nu maghiara.İn fapt,e acelasi lucru.Chiar Marco Bela zice de ungureste:Copiii maghiari trebuie sa invete romaneste si asta este bine. Dar si copiii romani trebuie sa invete ungureste in zonele unde traiesc maghiari....
Ungurii sunt la origine triburi de limbi fino-ugrice de aici si denumirea tarii(pare-mi-se ca s-a numit in istorie si Magna Hungaria).Turcii spun Ungariei Macaristan(se citeste magiaristan,si limbii tot derivat de la numele tarii) si nu cunosc termenul de ungur.Desi la origine este vorba de limba ungurilor care a suferit inflente turcesti in principal luand nastere maghiara.
Nu pot sa inteleg de ce se simt jignitii ungurii ca le spui ca vorbesc ungureste.E ca si treaba cu tiganii care se supara ca le zici ca atare si nu rrom (ca alta denumire n-au gasit.....si turcii confunda ROMEN(roman) cu ROMAN pe limba lor(tigan inseamna) -abia aici iata motiv de suparare pentru noi romanii....
Mi se pare normal ca maghiarii sa vorbeasca limba lor acas sau in scvolile lor speciale,dar este obligatoriu sa invete si romana,de vreme ce aceasta este limba oficiala in Romania si nu alta.La fel romanii care traiesc printre unguri trebuie sa invete limba lor din respect(ceea ce nu cred ca ar exista in numar mare romani care nu le vorbesc limba fata de unguri care sunt multi si refuza cu dezgust sa scoata un guvant romanesc-asta e chiar nesimtire,bataie de joc....)

Draga mea,
ca sa stii si tu despre ce discutam, este vorba despre faptul ca nu se spune limba ungara cum zicea cineva p'aicea ci limba maghiara...atata tot
a spune: "vorbesc ungureste" e corect

te-ai luminat?
eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:45
De la: ninuta20, la data 2008-11-25 02:14:13mai dar ce discutie interesanta,aici am eu de comentat cevaaa.am vazut cand s-a deschis topicul dar l-am pierdut si acum am vazut discutia.
pai sa vedeti voi exemplu tare:am fost la un revelion si am fost singura romanca din grup.nimeni nu vbea cu mine ramaneste doar daca intrebam eu ceva si asa a fost toata noaptea.perechea mea mai vbea cu mine dar prefera ungurii lui indiferent daca eu m-am simtit penibil si a fost cel mai naspa revelion din viata mea.fetele vbeau despre intamplarile lor,despre orice dar cu mine nu vbeau si eram la munte la cabana mea.ce ziceti?
eu zic ca nesimtire totala pt ca stiau romaneste dar nu m-au bagat in seama pur si simplu si nici eu nu am mai cersit vreo vorba de la ele.dar daca am fost in vizita la ei si le-am dus o cafea sau ceva,o atentie,au putut vbi romaneste,nu?
nu discut de ce perechea mea nu a vbit cu mine sau de ce nu le-a spus sa vbeasca romaneste sa inteleg si eu,aici e alta chestie.
dar am fost in ungaria cu un grup de tineri,unguri din romania si au stiut sa ma faca sa ma simt bine cu ei chiar daca mai vbeau ungureste intre ei.si a fost tare fain.dar s-a gasit si acolo un individ sa spuna "suntem in ungaria,sa vbeasca ungureste".pai atunci,frate,sunteti unguri in romania,vbiti romaneste,ca stiti dar nu vreti de rai ce sunteti!
fiecare isi apara limba dar ei sustin ca le-am furat tara si cunosc unul care mereu afirma acest lucru.
eu zic ca in tara in care locuiesti vbesti limba tarii iar in familie vbesti limba ta,fie ea care o fi.

In parte sunt de acord cu tine
ala pe care il stii ca i s-o furat tara e un cretin chiar daca e ungur
eka
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:47
De la: Kathara, la data 2008-11-24 16:48:20
De la: eka, la data 2008-11-24 16:42:40
De la: Kathara, la data 2008-11-24 16:33:33Erata: Lingvistic.

Se spune limba afgana, nu vad unde-i marea dificultate.

lingvistic afgana-corect

etimologic de ce n-ar fi corect afganistaneza,sau de ce n-ar putea deveni?

Alta:Canada-limba canadiana?

Tu nu faci diferenta dintre etimologie si proceeele de derivare. In limba romana, derivarea se face plecand de la un cuvant de baza caruia i se adauga sufixele. Pentru a forma un adjectiv exista o clasa anumita de sufixe din care se selecteaza cel care "merge" cel mai bine cu respectivul cuvant de baza. Alte adjective de genul celor pe care le discutam sut imprumutate direct dintr-alte limbi.

In fine, nu despre asta e problema - si tin sa iti trag atentia ca tu faci niste paralele absolut false.

De fapt ce incerci tu sa demonstrezi? Ca nu exista limba ungureasca si ca toti ar trebuis a zicem maghiara?

Tu citesti ceea ce scrii sau scrii doar ca sa te afli in treaba??
Am observat ca iti place sa faci pe desteapta,dar uite pt cultura ta generala,nu exista limba ungureasca.Se spune limba maghiara.
Daca nu ai habar de ceva,nu comenta.
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:49
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 10:49:13
Tu citesti ceea ce scrii sau scrii doar ca sa te afli in treaba??
Am observat ca iti place sa faci pe desteapta,dar uite pt cultura ta generala,nu exista limba ungureasca.Se spune limba maghiara.
Daca nu ai habar de ceva,nu comenta.

Ba pardon, exista limba ungureasca, cred ca ma pricep putin mai bine la romana decat te pricepi tu. Apare de la Ureche denumirea asta, mi se pare ca intre noi tu esti cea care nu are habar.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 10:58
Nu am citit comentariile initiale si nu cred c-o s-o fac, pentru ca mi-e teama ca n-as putea fi obiectiva.
Sunt romanca, asta e. Problemele cu vecinii maghiari vin cu teritoriul. Nu de la noi, spunem noi. Si ma gandesc ca avem dreptate. Romanii, in general, reactioneaza. Nu sunt belicosi, prin natura. Se apara bine, cand e cazul, insa. Bravo lor!
Asta nu e vreo pretentie/aiurare de-a mea, e ceea ce dovedeste o istorie de peste 3000 de ani.
Pe de alta parte, avem si alti vecini: bulgari, sarbi cu care romanii nu au avut niciodata probleme, ba din contra!
Sasii, secuii, au luptat alaturi de Mihai pentru intregirea tarii.. deci... Daca problema ar fi la romani... ceilalti n-ar sesiza-o? Cumva ma indoiesc.

Ce-mi pare rau e ca - omit motivele - doua persoane inteligente ca voi se impiedica in nuante :Limba ungureasca sau maghira. Amandoua. Si acum?
Dor_a
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:16
Kathara!
Habar nu ai la ce ma pricep eu sau nu!Asta sa-ti intre bine in cap.
Si oricum,imi pierd vremea cu tine.Mai documenteaza-te ca tot nu ai habar despre ce vorbesti
Stiu ca iti place sa faci pe desteapta,dar sincer nu ma impresionezi
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:22
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 11:22:24Kathara!
Habar nu ai la ce ma pricep eu sau nu!Asta sa-ti intre bine in cap.
Si oricum,imi pierd vremea cu tine.Mai documenteaza-te ca tot nu ai habar despre ce vorbesti
Stiu ca iti place sa faci pe desteapta,dar sincer nu ma impresionezi

Pai la limba romaneasca e clar ca nu te pricepi. In rest nu ma intereseaza la ce-oi fi buna ca nu despre asta e discutia.

Nu ma intereseaza sa te impresionez, pe mine una o persoana care nu face deosebirea intre etimologie si mijloacele interne de imbogatire a vocabularului ma impresioneaza - numai ca intr-un sens negativ.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:30
Khatara :nush ce studii ai u , dar , onceptia ta asupra vecinilor nostri e total gresita , cu atat mai mult cat , atunci cand vrei sa demonstrezi ceva ,nu trebuie sa intri pe net si sa iei un dictionar online , scris de nu stiu cine , mai bine sa stii cu certitudine ca nu gresesti ,. Termenul de ungureasca e un diminutiv regional daca vrei sa stii , si cuvantul normla si logic este limba maghiara nu ungureasca , asa cum se spune american , asa se poate spune si ungur , una e atunci cand vbesti de maericani , si alta e cand vb de denumirea oficiala a poporului , asa ca , shut up and research (sunt de acord cu andreea1976
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:40
wow , etimologie , ce cuvant greu , si nu mai categoisi oamenii doar pt simplul fapt a ca atunci cand scriu repede gresesc , ca u esti mai concisa bv tie , dar nu te lua de andreea a nu stie romana , pot si vbitor nativ de o limba si poti gresi in acord si numar sau caz si gen asa ca , nu te mai umfla atata in pene draga , ca poate iti trebuie un ac sa te desumfli , fassssssssssssssssssssssssssssssssss
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:45
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 11:40:25Khatara :nush ce studii ai u , dar , onceptia ta asupra vecinilor nostri e total gresita , cu atat mai mult cat , atunci cand vrei sa demonstrezi ceva ,nu trebuie sa intri pe net si sa iei un dictionar online , scris de nu stiu cine , mai bine sa stii cu certitudine ca nu gresesti ,. Termenul de ungureasca e un diminutiv regional daca vrei sa stii , si cuvantul normla si logic este limba maghiara nu ungureasca , asa cum se spune american , asa se poate spune si ungur , una e atunci cand vbesti de maericani , si alta e cand vb de denumirea oficiala a poporului , asa ca , shut up and research (sunt de acord cu andreea1976

Draguta, eu stiu ca si limba maghiara este o denimire corecta, ceea ce nu inseamna ca limba ungureasca e incorcta by default. Fii linistita, informatiile lingvistice nu mi le iau de pe net.

Termenul "ungureasca" e un diminutiv regional in Moldova? Ca eu am zis clar ca apare in Letopisete, la Ureche de pilda. Denumirea oficiala a tarii este UNGARIA iar a poporului "ungur" in limba romana.

~~~

Cat despre studiile mele, ghinion, sunt lingvist.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:55
De la: blue07scorpion, la data 2008-11-25 11:45:44wow , etimologie , ce cuvant greu , si nu mai categoisi oamenii doar pt simplul fapt a ca atunci cand scriu repede gresesc , ca u esti mai concisa bv tie , dar nu te lua de andreea a nu stie romana , pot si vbitor nativ de o limba si poti gresi in acord si numar sau caz si gen asa ca , nu te mai umfla atata in pene draga , ca poate iti trebuie un ac sa te desumfli , fassssssssssssssssssssssssssssssssss

Nu era vorba de greseala de scriere, era vorba pur si simplu ca nu stia despre ce e vorba, ceea ce n-a oprit-o de la a ma contrazice.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:56
Ba stiu exact despre ce e vorba si imi mentin parerile
andreea1976
Postat pe 25 Noiembrie 2008 11:58
De la: andreea1976, la data 2008-11-25 11:58:36Ba stiu exact despre ce e vorba si imi mentin parerile

N-au decat, nu e treaba mea sa te invat ce trebuia sa stii din scoala generala.
Kathara
Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:01
:))=))doamne ce mai facut sa razi , daca intri la mine pe cont vei edea ca nus dragutza , ci drag :)) asa iara greseala . pam pam , param , pam :P daca u stii mai bine decat noi , jos palaria dar , asta nu inseamna ca tre sa te iei la cearta cu altii din cauza unor diferente de opinie , asa ca , shhhhhhhhhhhhhhhhhhhhht in nou , param pam :))
blue07scorpion
Postat pe 25 Noiembrie 2008 12:02

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Inselata,eu sau ea? 7 De la: kudika014864 25 Aprilie 2009 16:23
INVITATIE 2 De la: tina87 27 Martie 2008 13:45
Suicidul in randul adolescentilor si al copiilor 15 De la: kudika473660 28 Aprilie 2013 11:16
eu sagetator.el pesti 39 De la: antonela_p07 27 Ianuarie 2016 19:39
donez pisicute si un catel 13 De la: Indio 20 Februarie 2010 18:50