Mai multe
De la: woman33, la data 2010-02-14 18:10:12" ..nu vad generatiile imediat urmatoare foarte incintate cu gramezile de pensionari care au crescut ciini in loc de copii si care asteapta sa le fie platite pensiile de niste tineri nedospiti la minte .." ... woman 33 ... zici ca esti contabila ??? ... ... stii cit platesti tu lunar pentru pensie ? ... iti spun eu - 2% ... timp de 40 de ani ... grosso modo, rezulta ca va trebui sa primesti 80% din ceea ce ai platit timp de un an ... sau 40% din ce ai platit timp de 2 ani ... sau 20% din ce ai platit timp de 4 ani ... sau 2% timp de 40 de ani ... daca am adauga inflatia ar insemna ca mai trebuie sa aduci bani de acasa daca vrei sa primesti ceva simbolic ... ... deci indiferent cum s-ar calcula pensia, nu o vei putea primi daca nu exista o continuitate in depunerile ... altora ... daca nu ... apelezi la un rinichi, plamin ... sau o ... fereastra ... ... |
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 18:57 |
||
|---|---|---|
De la: kudika116957, la data 2010-02-14 14:40:43pom fara rod...esti extraordinar de profunda, si mai ales, atat de originala.vai de capul tau! ... zi mersi ca parintii au fost totusi atit de ''extraordinari'' si ''originali'' ... cam tirziu sa repare ... greseala ...
|
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 19:03 |
||
De la: darksukkubus69, la data 2010-02-14 18:06:06De PLACERE... de aia traiesti pe pamant! ... corect ... dar de ce crezi ca copiilor tai nu le-ar place ? ... ... sau iti inchioui ca este placuta doar pentru tine ? ...
|
||
|
|
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 19:06 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-14 18:57:59De la: woman33, la data 2010-02-14 18:10:12" ..nu vad generatiile imediat urmatoare foarte incintate cu gramezile de pensionari care au crescut ciini in loc de copii si care asteapta sa le fie platite pensiile de niste tineri nedospiti la minte .." de aia ziceam si eu ca noi, astia de 40 de ani, s-ar putea sa nu beneficiem de pensie... cine naiba ne-o mai da? |
||
|
Lucia38 Postat pe 14 Februarie 2010 19:06 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-14 18:32:36De la: marco918, la data 2010-02-14 12:23:28De la: Summer_, la data 2010-02-14 09:34:04 ... ... ti-a spus maica-ta totul ??? ... ... zi mersi cu decretul lui ceausescu ... ... rau este sa fii sarac cu duhul ... |
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 19:15 |
||
|
... nimic nu este mai grotesc decit mentalitatea pe care o aveti voi ... nici nu va mai sfiiti sa spuneti ca ... NU VRETI ... proprii vostri copii ... si ca ati face orice pentru asta ... indiferent daca asta insemna indopatul cu anticonceptionale si regulat ciute un avort ... indiferent daca va afecteaza direct sanantatea fizica si mintala ... ... o sa fie foarte greu sa rezistati reprosurilor propriilor vostri copii peste ani de zile ... cind va trebui sa le explicati de ce sint singuri, nascuti cu defecte, indoctrinati, de ce au parinti ofiliti si uscati sau de ce ei si nu altii ... ... pina la urma topicul era ... DE CE unii nu isi doresc copii ... iar pina acum cele mai ''inteligente'' raspunsuri au fost - pentru ca nu vreau !!! ... ... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... |
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 19:26 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... nimic nu este mai grotesc decit mentalitatea pe care o aveti voi ... nici nu va mai sfiiti sa spuneti ca ... NU VRETI ... proprii vostri copii ... si ca ati face orice pentru asta ... indiferent daca asta insemna indopatul cu anticonceptionale si regulat ciute un avort ... indiferent daca va afecteaza direct sanantatea fizica si mintala ... nu as renunta la copil nici daca nu as avea o situatie materiala buna, insa acum in momentul asta nu-mi doresc un copil si nici nu ma indop cu anticonceptionale, cand o sa am un copil o sa il am si cu siguranta atunci o sa fiu pregatita sa fiu mama |
||
|
yumy Postat pe 14 Februarie 2010 19:31 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... Cat de amuzant ! De ce drecu vorbesti la plural, a spus una pe acest topic ca nu vrea copii si ai sarit ca ars ca nu vrea nimeni copii ! Crezi ca o fata de 20 de ani vrea copii? Pai a ia e proasta de-a dreptul, ca o relatie rar este serioasa la aceasta varsta, iar acea proasta rica sa ramana doar cu copilul, cu o slujba de nimic,cu multe regrete...si cam atat ! Si nu ma lua acum cu ajutorul parintilor, ca cresc ei copilul, de ce as face un copil pe care mi l-ar creste parintii ? De ce as mai vrea sa il am ? Sa stau comoda in timp ce parintii se trezesc sa ii dea sa manace, sa il schimbe etc ? Am si eu destule colege idioate care au copil in facultate, si este un chin, ele singure isi blesteama zilele, dar deh, tu care probabil ca ai fost toata viata zugrav sau mai stiu eu ce, si nevastat-ta ofi vreo casnica, este usor sa vorbesti. Esti activ pe acest topic, insa vad ca nu intelegi nimic din ceea ce se scrie, ceea ce denota ca nu ai vreo mare pregatire sau o inteligenta sclipitoare ( ceea ce nu e de mirat ) |
||
|
Summer_ Postat pe 14 Februarie 2010 21:08 |
||
De la: yumalai, la data 2010-02-14 19:31:39De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... nimic nu este mai grotesc decit mentalitatea pe care o aveti voi ... nici nu va mai sfiiti sa spuneti ca ... NU VRETI ... proprii vostri copii ... si ca ati face orice pentru asta ... indiferent daca asta insemna indopatul cu anticonceptionale si regulat ciute un avort ... indiferent daca va afecteaza direct sanantatea fizica si mintala ... ... DE CE ? ...nu ti-ai dori un copil ? ... |
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 23:08 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-14 21:08:41De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... ... de ce crezi ca un copil te-ar face proasta ? ... crezi ca daca SCAPI de copil, sau il eviti devii mai desteapta ? ... ... insinuezi ca ai ramine (obligatoriu) singura cu copilul ? ... pai si atunci ce fel de ''prieteni'' ai tu ? ... un mucos speriat ca tine ? ... ... iti inchipui ca nu poti ramine singura cu un copil si mai tirziu ? ... ... ba se poate ... si care e diferenta dintre o '''proasta'' de 20 de ani si o ''proasta'' de 40 de ani ? ... diferenta ar fi ca parintii pe care nu vrei sa ii deranjezi acum (s-au poate ti-au pus ei in vedere sa nu ii deranjezi) s-ar putea sa nu te poata ajuta mai tirziu chiar daca vor ... din motive obiective - batrinete, boli ... nu crezi ca in viata trebuie sa fim alaturi unii de altii (bunici-parinti-copii) ca un mod normal de viata ? ... daca nu vrei sa innebunesti cautind o bona care sa nu iti arunce copilul in cap de cite ori se enerveaza ... ... in alta ordine de idei ... prima iubire e cea mai frumoasa ... indiferent ce spun unii si altii ... sint sentimente frumoase, sincere, nealterate ... daca tu, sau altii, nu reusiti sa le fructificati cred ca nu este intotdeauna vina voastra ... este a parintilor vostri in primul rind ... renuntati la ce este mai frumos doar de frica lor sau la indemnurile lor ... pentru a le indeplini niste vise cam paranoice ... cunosc parinti care nu isi ajuta copii deloc cu sfaturi corecte in aceasta privinta si care sint chiar bucurosi cind acestia isi distrug din copilarie prima iubire, sentimentele, INCREDEREA ... pentru acesti parinti, infingerea pe care o suporta copii lor este o ''exprerienta'' de viata ... in prostia lor isi indeamna copii sa piarda cit mai mult pentru a se inrai cit mai mult ... si cred ca si tu faci parte din astfel de experimente, ca esti mult prea ACRA si USCATA ... ... eu nu cred ca colegele tale isi blesteama zilele pentru ca au copii !!! ... e ca si cum ai spune ca ISI BLESTEAMA COPII ... poate sint putin invidioase pe viata iresponsabila si cinica (cinismul si iresponsabilitatea sint atuuri in romania) pe care o duci tu si sint jenate de apropourile pe care le fac cele ca tine ... apropouri de CURVISTINE ieftine ... in fond cind ele vor avea copii mari tu va trebui sa iti ''produci'' cu copil ca sa se asorteze cu chilotii si cu papagalul care o sa te ia de nevasta ... daca o sa ai norocul asta ... ... stii ce ma distreaza ... un ''zugrav'' ca mine isi doreste copii pe care o ''intelectuala'' ca tine nici nu ii concepe ... ... cele ca tine nu sint capabile fizic, psihic, si moral sa cresteti copii ... sinteti defecte deja ... ma si mir cu de mai functionati in viata de zi cu zi ... si daca ati avea banii Monicai Columbeanu nu ati fi in stare sa reactionati OMENESTE in aceasta privinta ... ... in fond nu e vorba e o ''moda'' ci de a reactiona POZITIV si OPTIMIST ... si va inchipuiti ca asta nu se observa ...
|
||
|
marco918 Postat pe 14 Februarie 2010 23:43 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-14 21:08:41De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... ... stii ceva ... de unde stii ce ti se va intimpla miine ? ... vad ca toti sint prosti sau proaste pentru tine si le ''vezi'' viata ca Nostradamus ! ... ce ar mai ramine din toate planurile si ''dorintele'' tale daca ai avea un ghinion, daca tie ti s-ar intimpla o ''greseala'' (te-ai intilni cu un parlamentar/smecher beat cu masina, sau o neatentie, sau ...) ? ... ... |
||
|
marco918 Postat pe 15 Februarie 2010 00:49 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-14 21:08:41De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... I. Daca tot se vorbeste de educatie, trebuie sa stii ca a jigni pe celalalt nu este deloc sinonim cu a fi educat ;) .. hai, sa spunem ca ai avea scuza faptul ca si celalat te jigneste... DAR TU jignesti aici persoane care nu te-au atins pe tine in nici un fel... sau te simti jignita ca acele colege ale tale au copii? de ce le faci idioate? de ce le raportezi la valorile tale, care cu siguranta nu sunt valori general acceptate... ci relative la fiecare persoana. Un discurs de bun simt, este acel discurs bine argumentat si logic, nu doar teroitic si nu numai din experientele altora... valoarea este mai mare cand vine din propie experinte (stii tu, ca la facultate... oricarei lucrari teoretice ii creste valoarea daca contine o aplicatie ;) ) In general o persoana devine agresiva verbal (uneori nu numai) atunci cand nu are argumente sau raspunsuri concrete (mai inteligente decat agresivitatea in sine) II. Ma indoiesc ca acele mame de care vorbesti isi blesteama zilele... poate ca uneori - in timpuri de melancolie - se candesc cat de bine are fi daca ar avea mai mult timp sau daca s-ar putea detasa un pic de responsabilitatile de zi cu zi... dar sunt sigura ca niciodata nu isi vor dori sa nu fi avut acel copil, TOCMAI pentru ca il iubesc! E ca si cum ti-ai iubi prietenul, si el te-ar iubi pe tine ... iar pur si simplu pentru ca se intampla din cand in cand sa aveti mici neintelegeri - tu sa iti doresti sa nu-l fi cunoscut nicicand! Si daca vreo data chiar ai auzit cumva pe una din acele colege plangandu-se - fi sigura ca a facut-o sub presiunea unor griji, din impuls... dar ca in momentul in care isi ia copilul in brate uita de tot. NU exista implinire mai mare decat aceea de a vedea copilul umbland, zambind, EXISTAND datorita tie - ti-a spune asta o colega de facultate a altor persoane care a avut copil, studenta fiind ;) Nu veni cu argumente din viata unor persoane, o viata pe care nu ai trait-o si nu ai cum sa o cunosti... ai sa o intelegi deplin NUMAI atunci cand vei trai aceeasi situatie: de a fi mama. probabil ai sa spui... "pai vezi, ele au griji" ... TOATA LUMEA ARE! poti cadea in melancolii/tristeti/depresii cu si fara copii, chiar si atunci cand viata iti merge bine. Cred ca fiecare are probleme la care simte ca nu le poate fata, chiar daca poate pentru unii acele probleme li se par minore. Si de asemenea mai cred ca pe cat de mare ne este grija, pe atat de mare ne este si puterea... si ca fiecare problema cu care ne confrunta ne face mai puternici. Probleme care tie ti se par extraordinare, pot parea unei mame floare la ureche TOCMAI pentru ca ea are o experienta mai bogata de viata decat tine (bogatia unei experiente nu consta in varsta, ci in obstacolele traite ;) si depasite ) III - a fi ajutat/a de parinti nu este egal cu a lasa copilul sa fie crescut de ei. Chiar si daca ai avea situatia ideala pentru a creste un copil, tot vei apela la parinti (daca acestia sunt capabili), pentru ca e preferabil sa-ti lasi puiul pe mana lor decat pe mana unei bone.. sau mai stiu eu ce alt strain. Gradinita uneori nu e suficienta (ex: copilul se imbolnaveste, tu trebuie sa mergi la servici, gradi nu-l primeste... tu ce faci? / orele in care gradinita functioneaza nu sunt suficiente pentru a acoperi programul tau de lucru / in vacante... etc). In plus, majoritatea bunicilor iubesc sa fie in preajma nepotelului. Si - daca esti mama atat de tanara (20 cum ai spus), a fi ajutat de parinti nu inseamna a lasa copilul la ei si tu sa stai cu mainile in san ;) ... normal ca mergi, muncesti, te implici in educatie... te trezesti noaptea cand doarme... rolul principal il joci TU, ei sunt acolo doar sa te ajute acolo unde TU eventual nu mai faci fata... si asta nu e permanent, doar pana cand te vei ajunge la stadiul de a fac asta de un singura (e datoria ta ca mama si copil sa muncesti sa-ti imbunatatesti conditia). IV. am cunoscut zugravi si casnice cu o cultura generala si intelepciune de viata mai mare decat a unora cu diplome, care sunt axati doar pe un singur domeniu si atat ;) CONCLUZII: Nu judeca pe altul inainte sa te judeci pe tine (si asta nu e valabil doar pentru tine). Si nu pretinde de la celalalt ceea ce tu nu esti capabil/a sa faci. Ai grija sa aduci argumente solide afirmatiilor pe care le faci, care sa nu poata fi demontate... nu pretinde ca sti ceea ce tu nu ai trait NU jigni gratuit, si chiar daca cineva de jigneste nu trebuie sa te cobori la nivelul ei/lui... mai civilizat e sa ignori sau sa-i raspunzi inteligent ;) Iar concluziile nu sunt doar pentru tine ci si pentru alte persoane de pe acest forum. Ceea ce faci vorbeste mai mult despre tine decat ceea cea vrei sa spui. Cine are urechi de auzit sa auda, cine are capacitatea si disponibilitatea sa inteleaga cu atat mai bine, poate pana la urma vom reusi sa purtam si discutii civilizate (cu cat devenim mai civilizati cu atat putem considera ca am evoluat ca umanitate). De cate ori intru pe acest forum, si citesc unele mesaje, sunt dezamagita si imi zic: "doar atat?! mai mult de atat nu pot acesti oameni?" Nu zic sa fie toata lumea de aceeasi parere.... fiecare are dreptul la alegere, iar cu fiecare alegere vin consecinte pe care va trebui sa le suporte - asta nu e treaba mea! oik, dati sfaturi, dezbateti, dar faceti-o cu respect fata de opinia celuilalt, inteligent, argumentat si civilizat... numai asa un discurs poate fi si constructiv. altfel va bateti gura (si pierdeti timpul si energia) degeaba. mai bine stati in banca voastra si discutati acolo unde subiectul nu solicita atat de mult, sau... macar limitati-va la a va exprima opinia scurt si gata... fara atacuri la persoana. Nu inteleg ce folos trageti din a va lovi verbal? Nu va cunosc, nu am nimic personal cu nimeni dar totusi... cand vad atata superficialitate... |
||
|
Ella81 Postat pe 15 Februarie 2010 01:09 |
||
|
V. in toate aceste discutii copilul e considerat ca un obiect, fara trairi, fara viata, fara drepturi! In plus, intr-adevar a creste un copil cere multa responsabilitate si mult efort si renuntare, nu e usor DAR cand se vorbeste de copil, acesta e tratat uneori ca un monstru care doar te seaca de viata si nu ofera nimic in schimb! priviti realitatea asa cum este si nu va axati doar pe o parte a ei pentru a judeca corect si in cunostinta de cauza lucrurile! VI. nu varsta indica capacitatea unei persoane de a fi parinte ci gradul de responsabilitate si intelepciune (care uneori nu coincide cu varsta ;) ). faptul ca o persoana de 20 de ani ar fi "proasta" sa aiba copii, este o afirmatie generalista, care nu are la baza nici o analiza minimalista si nu ia in considerare diversitatea persoanelor. .... in final: Libertatea ta inceteaza acolo unde incepe libertatea celuilalt! |
||
|
Ella81 Postat pe 15 Februarie 2010 01:53 |
||
De la: marco918, la data 2010-02-15 00:49:05De la: Summer_, la data 2010-02-14 21:08:41De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... Mai omule, nu eu fac referiri despre toti cei care posteaza aici, ci tu faci, nu fac eu pe Nostradamus, tu faci ! Eu nu voi face un copil acum, pt ca nu vreau, am alte prioritati, am facultate, am sesiune, dupa sesiune distractie, prieteni, nu stau acum sa am grija de un copil, pt ca nu vreau !!! In cazul in care as ramane insarcinata acum, mi-as asuma responsabilitatea greselii de a ramane gravida, si atat eu cat si prietenul meu si parintii nostri ne-am ocupa de copil, insa prefer sa nu mi se inample asta acum ! Ce e atat de greu de inteles, sau iti functioneaza sinapsele mai lent ? Scenariul ala cu smecherul beat poate ca i se va intampla fiicei tale, eu am o relatie serioasa de aproape 4 ani si nu ma aventurez in astfel de situatii ! Asa ca vezi-ti de grijile tale, lasa-i pe altii ! |
||
|
Summer_ Postat pe 15 Februarie 2010 02:04 |
||
|
Ella, de la inceput am adoptat o atitduine pasnica si sunt genul de om echilibrat, care nu refuza opiniile altora si nu le judeca. Nu sunt extremista si nu voi accepta niciodata extremistii ! Nu am zis ca nu as face un copil, sau ca urasc copii, ci doar ca scopul oamenilor nu este de a se inmultii, mai ales de la varste fragede, asa cum este a mea, si asa cum a insinuat Marco ca trebuie sa facem copii si sa ne casatorim de la ,,gradinita'' pt ca apoi nu ne mai ia nimeni pt ca nu suntem fertile ! Ha, ha ! Pt ca l-am facut pe Marco prost nu inseamna ca sunt needucata, ce este atat de gresit in a fi sincer ? Si ameritat o pt multele jigniri adresate atator persoane care poate ca nu au meritat ! Nu este dreptul nimanui de a se baga in viata altuia si de a-i judeca alegerile ! trebuie sa respectam fiecare persoane cu propriile decizii, cel putin asta inseamna pt mine a fu cu bun simt...Ce as obtine daca as face propaganda femeilor sa conceapa un copil pe care nu il vor ? Asa cum tu, Ella, probabil ca ai un copil, asa si ele aleg alt stil de viata, poate ca nu se simtpregatita fizic, psihic, poate ca relatia lor nu este una stabila si nu vor sa faca un copil care poate ca ar avea de suferit datorita unor neintelegeri in cuplu ! De ce sa fiu eu judecata pt ca deocamdata vreau sa termin o facultate asa cum trebuie, eu am 8 examene pe sesiune, crezi ca mai am timp si de un copil ? De aia nu vreau sa il fac acum...Este usor sa concepi un copil, insa mai trebuie sa ai grija de el, sa ai ce sa ii oferi, sa ii acorzi atentie ! Eu nu as putea sa fac acum acest lucru, cu toate ca imi sunt dragi copii, atat mie cat si prietenului meu, care este un tip minunat sisuper responsabil pt varsta lui...sunt convinsa ca as beneficia de tot ajutorul si suportul din partea lui, insa nu este momentul acum pt noi...Si uite de aia imi zice mie Marco ca nu sunt in stare sa am un copil ! De mica am avut grija de copii...Tin minte ca pe la vreo 11-12 ani, aveam grija de finii mei cei mici, pt ca mama lor era o tipa comoda, care dormea pana la orea 12 si ei se descurcau singuri, uneori nici nu mancau... Si daca am jignit, a fost pt ca nu suport gandirea unora, stupizenia de care dau dovada...Am citit cum stimabilul si prea inteligentul Marco a zis ca nu ar accepta o femeie care nu poate face copii ! Cum poti sa zici asa ceva ? Daca ai o sotie, pe care o iubesti, afli intre timp ca nu poate ramane insarcinata, o parasesti asa pur si simplu ? Si apropos, chiar recent un cuplu, prieteni de-ai mei, au trecut prin asa ceva...El a parasit-o pe ea pt ca nu putea face copii...si nu pt ca luase anticonceptionale, asa cum abereaza marco de zor... Mai mult ca sigur voi ocoli acest topic, pt ca nu imi place sa devin irascibila cand vad anumite pareri.... Nu pot decat sa le urez unora mai multa minte, ca au nevoie ! |
||
|
Summer_ Postat pe 15 Februarie 2010 02:17 |
||
De la: Ella078178, la data 2010-02-15 01:53:31V. in toate aceste discutii copilul e considerat ca un obiect, fara trairi, fara viata, fara drepturi! In plus, intr-adevar a creste un copil cere multa responsabilitate si mult efort si renuntare, nu e usor DAR cand se vorbeste de copil, acesta e tratat uneori ca un monstru care doar te seaca de viata si nu ofera nimic in schimb! priviti realitatea asa cum este si nu va axati doar pe o parte a ei pentru a judeca corect si in cunostinta de cauza lucrurile! Proaste se numesc singure :) nu le-am numit eu ! Pt ca au ajuns anul 5 de facultate, in care trebuie sa stea mult timp in cabinet, au clienti, sunt obosite, vin acasa sa aiba grija de copil, sa faca de mancare, curat etc... este greu si nu stiu daca intelegi...acum depinde de ocupatia fiecaruia...Iar parintii uneori nu pot ajuta, de ex daca ei sunt din alt oras, tu stai in Buc intr-o garsoniera cu un sot/prieten copil...este greu ! Eu am vazut cu ochii mei ! Si..eu nu am zis niciodata ca un copil este un obiect, monstru, m-am folosit tot timpul de ceea ce am vazut in jurul meu, la apropiati...nu vorbesc din auzite si din povesti...si nici nu am nevoie sa imi dea cineva dreptate pt acest forum, care in general, este plin de oameni fara ocupatie care habar nu au pe ce lume triaesc, si tocmai din acest motiv mi-am mai sters contul, si cred ca o voi mai face o data,pt ca efectiv nu este nimic bun de invatat de aici, sunt doar oameni, unii, plini de frustrari si tot felul de probleme... |
||
|
Summer_ Postat pe 15 Februarie 2010 02:23 |
||
| Am dat de acest sb din greseala, stand acasa racita rau - a cata oara iarna asta?? Si imi pare rau ca sunt printre noi atatia extremisti...asa s-a nascut fascismul, etc.. Eu nu stiu inca daca-mi mai doresc copil, sau daca pot sa-l fac - data fiind starea mea de permanenta raceala, si dupa o sarcina pierduta cu sechele psihice si fizice. E adevarat, experienta mea personala din copilarie e un alt impediment - cand mi-am jurat sa nu fac copii decat sa nu pot sa-i ajut. Acum sunt dezamagita de sistemul medical (desi ma ingrijesc, merg doar la clinici particulare), viata asta de caine din RO, pentru ce sa fac un copil? Sa se chinuie si el, ca nu mi-e mie indeajuns? Si cu un sot pe jumatate copil, ce m-ar mai incuraja sa ma chinui din nou? Nu e suficient sa faci copil, conteaza si ce om esti, cat daruiesti zilnic celor din jur. Iar cei ce arunca injurii, nu cred ca merita "ab initio" darul de a avea copil, caci nu are ce sa-l invete.... PACAT! | ||
|
Marineta Postat pe 15 Februarie 2010 11:25 |
||
Vai, Marineta, cum spui asa ceva, acu' ai intrat si tu pe lista neagra a inchizitorului Marco si a ciracilor lui!
|
||
|
darksukkubus69 Postat pe 15 Februarie 2010 12:20 |
||
De la: Ella078178, la data 2010-02-15 01:53:31V. in toate aceste discutii copilul e considerat ca un obiect, fara trairi, fara viata, fara drepturi! In plus, intr-adevar a creste un copil cere multa responsabilitate si mult efort si renuntare, nu e usor DAR cand se vorbeste de copil, acesta e tratat uneori ca un monstru care doar te seaca de viata si nu ofera nimic in schimb! priviti realitatea asa cum este si nu va axati doar pe o parte a ei pentru a judeca corect si in cunostinta de cauza lucrurile!
|
||
|
Postat pe 15 Februarie 2010 15:28 |
||
De la: scorpio67, la data 2010-02-15 15:28:16De la: Ella078178, la data 2010-02-15 01:53:31V. in toate aceste discutii copilul e considerat ca un obiect, fara trairi, fara viata, fara drepturi! In plus, intr-adevar a creste un copil cere multa responsabilitate si mult efort si renuntare, nu e usor DAR cand se vorbeste de copil, acesta e tratat uneori ca un monstru care doar te seaca de viata si nu ofera nimic in schimb! priviti realitatea asa cum este si nu va axati doar pe o parte a ei pentru a judeca corect si in cunostinta de cauza lucrurile! scorpio cum dau eu de tn pe aici :D
|
||
|
yumy Postat pe 15 Februarie 2010 15:31 |
||
De la: Ella078178, la data 2010-02-15 01:09:55De la: Summer_, la data 2010-02-14 21:08:41De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... Extraordinar de relevant si bine argumentat raspunsul tau, se pare ca mi-ai exprimat din multe puncte de vedere multe lucruri pe care le gandesc la fel ca tine.
|
||
|
Postat pe 15 Februarie 2010 15:31 |
||
...va inghite marco!!! [img]http://www.pic4ever.com/images/shrk.gif[/img]
|
||
|
freakbabe Postat pe 15 Februarie 2010 15:33 |
||
De la: yumalai, la data 2010-02-15 15:31:05De la: scorpio67, la data 2010-02-15 15:28:16De la: Ella078178, la data 2010-02-15 01:53:31V. in toate aceste discutii copilul e considerat ca un obiect, fara trairi, fara viata, fara drepturi! In plus, intr-adevar a creste un copil cere multa responsabilitate si mult efort si renuntare, nu e usor DAR cand se vorbeste de copil, acesta e tratat uneori ca un monstru care doar te seaca de viata si nu ofera nimic in schimb! priviti realitatea asa cum este si nu va axati doar pe o parte a ei pentru a judeca corect si in cunostinta de cauza lucrurile! pup si tie dragalasa, ca de obicei tzopai de la un subiect la altul.
|
||
|
Postat pe 15 Februarie 2010 15:33 |
||
De la: freakbabe, la data 2010-02-15 15:33:00...va inghite marco!!! [img]http://www.pic4ever.com/images/shrk.gif[/img]
|
||
|
Postat pe 15 Februarie 2010 15:35 |
||
De la: freakbabe, la data 2010-02-15 15:33:00...va inghite marco!!! [img]http://www.pic4ever.com/images/shrk.gif[/img] freack hai ca ai fost tare nu mai pot de ras
|
||
|
yumy Postat pe 15 Februarie 2010 15:37 |
||
De la: freakbabe, la data 2010-02-15 15:33:00...va inghite marco!!! [img]http://www.pic4ever.com/images/shrk.gif[/img]
|
||
|
one_size Postat pe 15 Februarie 2010 15:38 |
||
De la: scorpio67, la data 2010-02-15 15:33:10pup si tie dragalasa, ca de obicei tzopai de la un subiect la altul. si eu la fel :D tzopai de colo colo
|
||
|
yumy Postat pe 15 Februarie 2010 15:38 |
||
De la: freakbabe, la data 2010-02-15 15:33:00...va inghite marco!!! [img]http://www.pic4ever.com/images/shrk.gif[/img] marco
|
||
|
_curly Postat pe 15 Februarie 2010 15:39 |
||
[img]http://www.pic4ever.com/images/29dz8zk.gif[/img]...offf offf stiu ca-s tare
|
||
|
freakbabe Postat pe 15 Februarie 2010 15:45 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-15 02:04:02De la: marco918, la data 2010-02-15 00:49:05De la: Summer_, la data 2010-02-14 21:08:41De la: marco918, la data 2010-02-14 19:26:04... sa spunem ca aveti norocul sa gasiti un barbat serios, pe care il iubiti si va iubeste, care are o situatie materiala buna, are parinti de calitate ... si ramineti gravida ... ce faceti ? ... renuntati la copil, la acest barbat, la casatorie ? ... doar pentru ca - NU VRETI ? ... ... papusha, cred ca este fraza care ii caracterizeaza pe urmasii celei mai proaste categorii de tarani ajunsi la oras ... asa cum se zice, nu degeaba - ASCHIA NU SARE DEPARTE DE TRUNCHI ... ... ASA CUM SI TU AI FOST O GRESEALA PENTRU PARINTII TAI, ASA VOR FI SI COPII TAI PENTRU TINE ... ... asa cum intr-o periaoda se bateau anumite categorii tarani (au fost si categorii de o mare calitate) sa ajunga la oras ca sa parvina si sa poata da cu tifla con-taranilor ramasi in sate asa si tu continuii ''gloriasa'' ta persiflare a oricarei persoane care nu traieste dupa perceptele tale imbecile (tu nu mai ai con-tarani din pacate) ... pe acei tarani disperati sa se ''orasenizeze'' i-as putea intelege, nu isi doreau copii pentru ca erau prea excitati de posibilitatea de a lucra cu alti tarani in fabrici si uzine (sau prin diverse birouri), posibilitatea de a birfi, lenevi, turna era prea mare pentru a o refuza de dragul unor copii ... iar copii lor (cei scapati din diverse ''greseli'') le preiau, cu brio, frustrarile si lipsa de valori si traditii ... nu e de mirare ca exista pitzipoance/mucosi disperate/i sa se ''distreze'' si sa ''copilareasca'' ... este exact ceea ce parintii lor cred ca au pierdut datorita lor (adica copiilor) ... ... intr-un fel esti ceea ce parintii au vrut sa fii ... si au reusit ... degeaba insinuezi ca parintii tai s-ar implica sa te ajute in cresterea copiilor cind cu citeva comentarii mai sus ai spus clar ca - parintii nu trebuie sa creasca nepotii ... asa cum gindesti e foarte probabil ca parintii tai sa NU MAI POATA sa te ajute in cresterea copiilor ... unde nu e cap vai de picioare ... |
||
|
marco918 Postat pe 15 Februarie 2010 23:12 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| sentimente??... | 35 | De la: eka 27 Mai 2009 00:26 |
| A doua sansa..... | 48 | De la: JUST_ROBERTA 17 Iulie 2009 23:33 |
| Fericirea se ascunde in mom nepremeditate! | 3 | De la: joana_rise 21 August 2008 03:27 |
|
|
||
| Buna seara | 45 | De la: Fulg-de-nea 9 Octombrie 2013 18:45 |
| Eu nu-mi dau cu rimel | 13 | De la: hystria1 17 Octombrie 2010 15:02 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la [email protected]
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email [email protected]
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.