Mai multe
De la: one_size, la data 2010-02-23 14:28:50daaa ar merge si un roman.."viata traita intr-un balon de sapun" io zic mai bine un scenariu de thriller..."mama m-a tinut prizioniera in casa, pina la 14/18 ani"
|
||
|
miss_darine Postat pe 23 Februarie 2010 14:33 |
||
|---|---|---|
De la: miss_darine, la data 2010-02-23 14:33:32De la: one_size, la data 2010-02-23 14:28:50daaa ar merge si un roman.."viata traita intr-un balon de sapun" nuuu ca ma-sa este open minded asa ca la 14 ani o sa rupa atat cluburile cat si altceva in 2..in 4 cum poate si ea mititica!
|
||
|
one_size Postat pe 23 Februarie 2010 14:37 |
||
femeie nu esti zdravana nu-s de acord cu urmatoare afirmatzie dar tzi-o meritzi de la fiica-ta cu varf si indesat
|
||
|
|
||
|
Dontyyy Postat pe 23 Februarie 2010 14:59 |
||
|
draga mea nu este tocmai benefic pentru viitor faptul ca nu-i refuzi nimic...gandeste-te ca momentan ca ai posibilitatea sa-i satisfaci capriciile pt cei 8 ani...dar cand va veni acasa si o sa-ti ceara blugi de 4 mil, pantofi de 6 mil, si alte minunatii sa vedem ce o sa faci....uite mie nu mi-a lipsit absolut nimik in copilarie, tot ce am cerut am primit, insa mama nu m-a tinut departe de situatia economica pe care o are si nu am cerut niciodata mai mult decat ar fi putut...mama m-a crescut tot singura si nu a a vut nici macar sprijinul financiar al tatalui...asadar ceea ce te deranjeaza pe tine si anume crizele ei de isterie ..sunt doar o forma de protest a ei...practic fara sa vrei tu de fapt recompensezi copilul prin faptul ca o izolezi insa ii faci celelalte mofturi...lucrez cu copiii si crede-ma ca vb in cunostinta de cauza...daca cineva ar discuta cu fetita si ai vedea cate lucruri ii trec prin cap unui copil, si modul in care isi pune problema ai ramane stupefiata...am o singura intrebare...inainte de scoala a fost la gradinita?? iti povesteste despre prietenii ei din clasa? cum iti povesteste despre ei? foloseste apelative negative cu privire la colegi sau vb admirativ despre ei? e integrata in vreunul din grupurile din clasa? Raspunde-mi te rog la aceste intrebari fara sa-mi rastalmacesti cuvintele si ma int raspunsuri stricte si la obiect. |
||
|
ania18 Postat pe 23 Februarie 2010 15:01 |
||
| Draga "kudika'63",...nu am timp sa citesc toate comentariile dupa postarea mea dar am vazut ca ai raspuns....Cred ca iti faci prea mari probleme referitor la ce si cu cine se imprieteneste copilul tau.Si eu am o singura fata!Isi va selecta singura cercul de prieteni in functie de preocupari, afinitati.Am incercat sa nu fiu asa drastica cu ea chiar daca avea o prietena care nu-mi placea.A adus acasa, in general, colege de scoala.Nu eram prieteni cu parintii...dar ne stiam de la sedintele cu parintii.N-aveam treaba cu parintii decat de "buna ziua" si felele erau prietene...Cred ca trebuie sa-i lasi o libertate a ei.....totusi,sa ai incredere in ea,altfel o sa te perceapa gresit in tot ce faci si ei nu-i convine.Numai bine! | ||
|
stmaria Postat pe 23 Februarie 2010 15:33 |
||
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:06:31io cred ca pentru copila mea de 8 ani nu e nici o restrictie...sa stea in casa cu calculator si televizor la discretie....restrictie ar fi pentru una de 14 ani...dar a mea nu are 14 ani....cand o sa ajunga la varsta aia....o sa o las in cluburi si o sa/i dau si bani pentru asta...tocmai pe ideea sa nu fiu o tirana....eu cred altceva...ca in alte tari demult pierdeau tutela copiilor lor....persoanele care ishi chinuie copiii cu pedepse.....dar vad ca pe mine nimeni nu ma apreciaza de pe forumul asta.....voi de fapt ma blamati pe mine ca e atat de bine protejata si in acelasi timp ne/pedepsita.....si incercati sa ma luati pe mine cu tampenii de genul ca....la 8 ani...sa stea in casa ar fi o pedeapsa.....la 8 ani...ca fata...sa stai in casa.....nu e nici o pedeapsa.... bine ai spus: TU CREZI, dar NU STII!!! ai intrebat-o ce isi doreste? cu siguranta daca ai intreba-o: vrei sa mergem in parc, sau: vrei sa mergi sa te joci cu copilul X, ar sari in sus de bucurie si i-ar sclipi ochii de fericire, i s-ar lumina fata cu un zambet larg si iti va sari in gat sa-ti spuna cat de mult te iubeste! Deci, iata ca de fapt EXISTA CEL PUTIN ACEASTA RESTRICTIE (si in alte cometarii de-ale tale recunosti acest lucru... ti-am spus, te contrazici!). SI stai sa-ti mai spun ceva: ai spus NU educatiei cu pedepse (pentru ca sa nu sufere copilul), cu restrictii, sau cu recompense (pentru ca, dupa cum afirmi, nu e animal ca sa o dresezi) DAR TU NU VEZI CA DEJA ARE RESTRICTII... problema e ca aceasta restrictie se afla acolo unde nu ar fi trebuit sa existe, si este muuuuuuuuuuuuult mai dura decat a-i refuza pt 1 zi - sa zicem - o jucarie pt ca ti-a rupt bluzele. In plus, este o restrictie ineficienta!!!! EA NU E TU!!!! daca tie iti place sa stea in casa, nu inseamna ca si ea isi dorest acelasi lucru! TOCMAI, LA 8 ANI, copii are trebui sa se joace cu alti copii (e varsta jocului, e totusi inca copila), nu sa isi perverteasca mintea in fata calculatorului sau a emisiunilor de 2 bani de la televizor!!! Asta mai fac adultii... care nu mai au o viata sociala activa... DAR NU COPIII? Ti se pare anormal ca un copil sa se joace de-a vanzatoarea, de-a doctorita, de-a mama si de-a tata cu alti copii (asa cum faceam noi cand eram mici... daca tu nu ai avut parte de asa ceva, te compatimesc, sincer) |
||
|
Ella81 Postat pe 23 Februarie 2010 15:45 |
||
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:15:46desi nu ki/a cerut asta....si daca mi/ar cere/o ...nu ii permit ...cerc de prieteni afara in fatza blocului....o sa ii permit cerc de prieteni....cand va veni momentul...dar nu sa stea in fatza blocului!!! ... dupa cum am spus: NU II PERMITI (cuvintele tale), deci iata o restrictie: ea vrea tu ii interzici (asta inseamna restrictia ;) ) |
||
|
Ella81 Postat pe 23 Februarie 2010 15:46 |
||
| Ideea cluburilor e bestiala...si daca reusesti SA CITESTI din urma de la inceput chiar o sa vezi ca ti-am raspuns frumos apelative gen draga mea folosesc cu persoanele care macar din bun simt citesc ce scriu cap coada...nu printre randuri..apoi toata lumea ti-a zis sa mai scoti fata din casa nu cu rautate ci pt ca asa este....are nevoie si ea de aer...u chiar crezi k daca ii dai bani si umbla prin cluburi la 14 ani o sa mai fie domnisoara?...cine stie poate te face bunica direct...sau poate fuge de acasa....sau poate profita altii de ea...nu stiu da sincer iti compatimesc fata...ideea nu e ca esti mama proasta esti o mama prea obsedata de anumite lucruri in special de control total u vrei sa detii u puterea asupra ei...si nu e bine crede-ma...intr-o zi o sa iti aduci aminte de vorbele tuturor care ti-au dat sfaturi corecte.Cat despre accesele fetitei tale incearca sa nu ii mai faci pe plac te inteleg ca vrei sa ii dai tot ceea ce tie ti-a lipsit insa asta nu va compensa niciodata nevoia de afectiune, de iubire chiar si de educatie .A EDUCA NU PRESUPUNE A FACE TOATE MOFTURILE POSIBILE SI IMPOSIBILE!!!!!!!!!!ASTA NU MAI E EDUCATIE. | ||
|
iubytzik22 Postat pe 23 Februarie 2010 15:54 |
||
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:25:42nu stiam ca sunteti aici ca sa ajungeti la un consens cu mine...ci ma gandeam ...ca doar pentru ca sa va expuneti punctele de vedere....dar pentru ca eu consider ca nu le pot adopta....am tinut sa si specific acest lucru....ceea ce inseamna ca ...chiar daca sfaturile voastre pot fi bune pentru altii....s/ar putea ca mie sa nu/mi faca nici un bine......iar un comentariu de bun simt....cu asta ar fi inceput....ceva de genul.....draga mea....nu stiu daca se va potrivi situatiei tale ceea ce cred eu ca ar trebui sa faci....dar eu altceva nu stiu ce...sau nu pot gandi...si anume...si se incheia comentariul de bun simt...cu...citez...fa ce crezi ca este mai bine.. nu suntem aici ca sa ajungem la consens, nu consensul e scopul, poate doar un mijloc. Suntem aici ca sa VA ajutam pt ca TU AI CERUT AJUTORUL! tu vorbesti de discurs de bun simt?!?! Ia reciteste ceea ce ai scris TU?! Uite cateva exemple: "nu pot sa cred ca in afara de pedeapsa si bataie....nimeni nu mai stie nimic altceva....ce dracului...crestem animale sau copii???" (ASA AI REACTIONAT TU - LA INCEPUT - DREPT MULTUMIRE pt timpul pe care noi le-am pierdut dandu-ti sfaturile pe care noi le credem mai bune, cu cele mai bune intentii si folosind discursul de bun simt!... ca dupa aia ai primit si altceva, este din cauza felului tau de a te exprima si a urii tale fata de oameni pe care o reversi in cuvintele adresate noua ;) ) "uite cine are cap bolnav acuma???...fiica/mea nu are ce cauta dincolo de usha scolii...fara stirea mea...are telefon mobil....si deci...o controlez....iese mai devreme....ma suna...mami...vino si ia/ma de la scoala!!!...singura nu are ce cauta sa/mi vina acasa!!!" si astea sunt doar cateva exemple, nu stau sa le caut pe toate! Un discurs de bun simt nu foloseste jigniri si injurii. O persoana care le foloseste in exprimare, o face pentru ca nu gaseste argumente mai bune ;) . Nu critica si opiniile contradictorii trebuie sa lipseasca dintr-o conversatie de bun simt, CI VIOLENTA VERBALA |
||
|
Ella81 Postat pe 23 Februarie 2010 16:02 |
||
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:56:18cum sa nu mai fie parcuri sunt destule!....dar eu prefer sa nu semnez zilnic condica parcurilor! nu semnezi condica parcurilor... copilul tau cum se relaxeaza zilnic?In afara de scoala si stat in casa mai are si alta activitate? Ia intreab-o ce isi doreste mai mult...sa stea o ora intr-un parc sau sa se joace pe calculator la nesfarsit? |
||
|
jojo89 Postat pe 23 Februarie 2010 16:10 |
||
De la: jojo89, la data 2010-02-23 16:10:49De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:56:18cum sa nu mai fie parcuri sunt destule!....dar eu prefer sa nu semnez zilnic condica parcurilor! pai tu nu auzi ca sta singura 8 ore?ce sa vrea copilul ala?cum sa nu o ia razna? vine de la scoala si ma-sa pleaca la serviciu..si se mai vad noaptea! nu o scoate nimeni afara..nu o viziteaza nimeni! |
||
|
one_size Postat pe 23 Februarie 2010 16:12 |
||
|
Cat despre lasatul in cluburi la 14 ai, dupa ce nu a existat in prealabil exercitiul socializarii... ce va face fata ta va fi un dezastru total: 1. ori va sta pe margine timita, speriata si stinghera, simtindu-se inferioara, nestiind cum se tine o conversatie, cum sa danseze, cum sa abordeze, cum sa se distreze, sa se simta bine... si fara prieteni, pentru ca nu a avut TIMP sa si-i faca. Se va afla poate in preajma unor grupuri deja inchegate... din care ea se va simti exclusa, tocmai pt ca e va fi straina, si nici nu va sti cum sa se integreze si sa se adapteze. 2. sau, poate - si mai rau - se va dezlantui pentru toata perioada in care ai tinut-o inchisa si va gusta din toate tentatiile, pentru ca - in sfarsit - are posibilitatea sa o faca, si pt ca, oricum mama nu ii vaface nimic (nu a nascut-o ca sa o pedepseasca). Nu va sti sa discearna intre cei care ii pot fi cu adevart prieteni si cei care o cauta din interes (sexual sau material). Eu, as prefrea sa-mi cheltui banii dandu-i copilului meu libertate sa mearga la teatru, la cluburi (sportive, literare etc - dupa preferintele si talentele pe care le poseda), sa socializeze acolo (pt ca - in general - mai mari sanse sunt gaseasca acolo oameni de calitate decat in cluburi, iar pericolele sunt considerabil mai mici; in plus va fi bucuros ca are activitati diverse si interesante, si va invata sa socializeze si isi dezvolta abilitatile - nu se stie cand ii vor fi de folos in viata). decat sa imi cheltui banii mai tarziu pe genul de cluburi la care te referi, fara nici o pregatire sociala in prealabil. |
||
|
Ella81 Postat pe 23 Februarie 2010 16:18 |
||
De la: kudika106963, la data 2010-02-08 20:27:12 Mi se pare ca se repeta o istorie pe care initial nu eu am trait/o dar s/a revarsat si asupra mea si acum vad ca se repeta anumite aspecte! hai sa nu o mai lungim atat de mult! sfaturi peste sfaturi care mai de care /dar daca s-ar uita cineva in ograda fiecaruia sigur s-ar gasi o voce,care a spuna al tau nu e educat(vb in general) nici un copil nu trebuie fortat sa faca anumite lucruri ....la unii le plac jucariile,altora sa citeasca ..iar celor din acest "moment" adora sa stea pe pc. educatia unui copil nu vine de la restrictii ci de la cat il poti invata... 1-invata-l sa distinga ce e bine sau rau 2- cearta-l dar cu argumente nu violenta daca face ,cv gresit 3- nu subestima niciodata un copil ,e mai deschis la tot decat noi si intelege f bine 4- ajuta-l sa ceara cat mai mult de la el da-i de lucru .....fie sport,citit,chiar si ajutat in casa.....unii copii isi ajuta la diverse lucruri parintii...fie ele minore si nu il certa daca face intr-un anumit fel.... anumite mamici sau tati isi educa pruncii exact cum au fost si ei educati uitand ca unele erau acele vremuri si altele sunt acum nu am copiii dar mie de ex niciodata nu mi-a placut sa ies la joaca ,cu alti copiii preferam desenul ..cititul si chiar sa stau in bucatarie cu mama.... |
||
|
just_heaven Postat pe 23 Februarie 2010 16:20 |
||
|
Ce spui tu,just heaven,are foarte multa logica... Ideal ar fi ca mama sa isi petreaca ceva timp cu fetita,printr-un parc,alaturi de alti copii,sa se joace acolo,sa o ajute sa descopere lucruri care ii plac,care o pasioneaza(muzica,desen,pictura etc) si sa o sprijine sa isi dezvolte mai mult acea latura.Copilul ar trebui sa fie intrebat cum ii place sa isi petreaca timpul,ce vrea sa faca cand este liber;nu sa decida mama pt el,pentru ca ea considera ca e mai bine sa se joace pe calculator decat sa se joace in parc cu alti copii.Poate tie ti-a placut mai mult sa desenezi decat sa te joci cu alti copii;poate acestei fetite ii place mai mult sa alerge,sa joace volei,decat sa se uite la tv in timpul liber. |
||
|
jojo89 Postat pe 23 Februarie 2010 16:40 |
||
|
Inainte de a mai da sfaturi unei femei care se afla intr-o situatie ca aceasta, fi-ti atenti lamodul in care le dati, totusi, este osituatie serioasa nu mistocareala pe care o faceti zilnic pe forum ! Nu mai numiti un om nebun atat de usor si aveti grija de modul cum abordati o pers care se afla intr-o asemenea situatie ! Eu nteleg ca viata voastra este perfecta, copiii vostri sunt perfecti, dar mai sunt si oameni cu probleme, asa ca respectati-i ! Daca ea este incapatanata si nu intelege unele sfaturi, este problema ei, isi asuma responsabilitate, nu trebuie sa sariti de fund in sus ca nu este de acord ! este o chestie de bun simt sa va abtineti in a face comentarii penibile, dar va lipseste bunul simt, asa ca intreb, copiii vostri cum sunt ? Si nu stiu din ce surse vorbiti voi, dar va asigur ca multe informatii le dati gresite ! Parintii mei sunt profesori, care sunt prieteni cu alti profesori, sau cu educatori...parintii mei au prieteni de familie care au copii crescuti intr unmod exemplar, fara sa fie lasati hai hui sau cum lasati sa se inteleaga din unele postari. Copilul de multe ori nu are libertatea de a alege, mai ales la vasrta de 8 ani. Trebuie supravegheat de parinte si trebuie sa i se impuna anumite limite...In unele situatii, unii copii isi schimba comportamentul si in decursul anilor pot fi mai cuminti, nu inseamna k daca sunt agitati la o varsta asa vor fi m ereu ! Iar referitor la modul in care descrieti jucatul pe strazi, in parc in fiecare zi...Deschideti mai bine ochii ! Copiii nu se mai joaca pe strazi ( in general ), in parc ies primavar, vara, si asta nu in fiecare zi... Dar voi nu tineti cont de situatia in care se afla aceasta femeie ! Este singura, o creste pe fiica ei, are o munca si atat ! cate dintre voi este intr-o astfel de situatie ca sa se afl ein masura sa jigneasca si sa critice aceasta persoana ? Am 2 argumente solide care imi sustin parerea, o verisoara de clasa a 6a si sora prietenului meu de clasa a 7a..in nicuiun caz nu au fost crescute cum aberati voi pe aici, sunt si bine crescute, au si rezultate extraordinare la scoala ! De aia zic ca a educa un copil este ochestie relativa, depinde de la om la om, de mediul in care se invarte, de planurile de viitor pt copil..de multe chestii... dar pt unel epersoane cel mai placut este sa isi petreaca timpul valoros, inutil, jignind, facand pe niste consilieri ratati ! |
||
|
Summer_ Postat pe 23 Februarie 2010 16:47 |
||
De la: just_heaven, la data 2010-02-23 16:20:36De la: kudika106963, la data 2010-02-08 20:27:12 Mi se pare ca se repeta o istorie pe care initial nu eu am trait/o dar s/a revarsat si asupra mea si acum vad ca se repeta anumite aspecte! |
||
|
iubytzik22 Postat pe 23 Februarie 2010 16:49 |
||
|
ASTA ZIC SI EU!!! nu mai jigniti (vb de acele nick-uri care au facut-o)....si dati un sfat argumentand dc? eu nu am fost ca ,ceilalti copiii cum nici voi nu sunteti ca mine....gandim diferit si am fost educate altfel.....dar prieteni in copilarie nu am avut sau nu tin minte decat pe sora mea....asa am fost eu ,cu toate ca ai mei se rugau sa ies la joaca ...etc....nu m-a atras astfel de relaxari...... ideea e alta nu eu sunt subiectul .... si nu tot ce va place voua ii va placea si acelui copil logic! |
||
|
just_heaven Postat pe 23 Februarie 2010 16:57 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-23 16:47:57Inainte de a mai da sfaturi unei femei care se afla intr-o situatie ca aceasta, fi-ti atenti lamodul in care le dati, totusi, este osituatie serioasa nu mistocareala pe care o faceti zilnic pe forum ! |
||
|
iubytzik22 Postat pe 23 Februarie 2010 17:02 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-23 16:47:57Inainte de a mai da sfaturi unei femei care se afla intr-o situatie ca aceasta, fi-ti atenti lamodul in care le dati, totusi, este osituatie serioasa nu mistocareala pe care o faceti zilnic pe forum ! |
||
|
iubytzik22 Postat pe 23 Februarie 2010 17:06 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-23 16:47:57Inainte de a mai da sfaturi unei femei care se afla intr-o situatie ca aceasta, fi-ti atenti lamodul in care le dati, totusi, este osituatie serioasa nu mistocareala pe care o faceti zilnic pe forum ! maiii fata cand ai sa ai un copil atunci sa dai sfaturi despre educatia lui, pana atunci lasa'ne |
||
|
Shhh Postat pe 23 Februarie 2010 17:10 |
||
De la: Summer_, la data 2010-02-23 16:47:57Inainte de a mai da sfaturi unei femei care se afla intr-o situatie ca aceasta, fi-ti atenti lamodul in care le dati, totusi, este osituatie serioasa nu mistocareala pe care o faceti zilnic pe forum ! Iti dau perfecta dreptate, in privinta jignirilor, a discursului de bun simt si a lasatului hai hui a copilului (desi lumea pe aici se referea - in esenta - la socializare). Sunt absolut de acord cu tine aici! DAR... eu am fost pana mai anul trecut in situatia ei: total singura, cu un copil, fara parinti, fara nimeni, intr-un loc unde nu cunosteam pe nimeni... si trebuind sa calc peste tot ce imi doream eu, ce aveam si ce reusisem sa obtin pana atunci, pentru a o lua de la capat... cu un copil alaturi. Chiar si acum, logodnicul meu (si tatal copilului meu) nu se afla in tara... si se va muta aici dupa ce isi va rezlolva anumite probleme pe care le are. De cand s-a nascut baietelul meu, l-am crescut si educat singura, am avut servici si de 2 ani sunt iar la facultate... pe langa aceasta ma ocup si de problemele casei si prefer sa rup din timpul meu de somn si sa ies cu copilul meu undeva. In plus, de aproape 2 ani am grija de o adolescenta de 16 ani acum (avea 14 cand am luat-o in ingrijire) dintr-o casa de copii (provenita dintr-o familie cu probleme, ea insasi fiind un "copil-problema"). Acum este de nerecunoscut! Si - am avut timp si pt ea. Am si eu argumente solide, si experimentate de mine. daca nu as fi stiut nu m-as fi bagat sa dau sfaturi. In cazul acestei mame, nu timpul sau lipsa banilor sunt problema ci indisponibilitatea (sau neputinta) de a oferi mai mult. si modul ei negativist de a privi viata. Eu lucrez in domeniul educatiei, si inainte sa am copilul am lucrat cu persoane adulte cu dizabilitati intelectuale (care sunt mult mai greu de educat), si am si predat in licee... in plus am si un copil si pot spune ca altfel gandeam in privinta educatiei lui pana cand s-a nascut, si altfel am inceput sa gandesc de cand s-a nascut... Ai copil? parintii mei au fost si ei (ca si mama ei) extrem de severi, am fost si eu foarte batuta (nu cu palma ci cu cureaua) si pedepsita... am invatat din greselile lor, dar nu am dat in extrema. Nu vorbesc in numele tuturor, ci doar in numele meu aici: eu nu am jignit-o, si m-am oferit sa o ajut... dar ea DA, m-a jignit... am trecut peste asta, nu ma afecteaza oricum. In viata trebuie sa stim sa iertam... am iertat altora lucruri mult mai grave... Insa daca ea procedeaza asa cu toata lumea... nu e de mirare ca nu are prieteni, nu toata lumea e capabila sa ignore cuvinte care poate pe unii ii ating. Sincer, as fi renuntat de mult la topicul acesta, si mereu mi-am spus ca acesta va fi ultimul mesaj si gata. dar nu ma lasa constiinta, gandindu-ma la viitorul acelei fetite (pt ca nu este doar problema ei ci si a copilului). Sunt in sesiune, si renunt la somnul meu sperand ca poate voi reusi sa fac ceva pentru acea fetita si - implicit - pt mama ei. Si m-am oferit sa o ajut mai mult decat cu vorbe, pe masura puterilor mele... dar... Eu nu am spus ca va trebui sa o lase hai hui, asta nu as face nici eu copilului meu, dar sunt de acord cu faptul ca acest copil are nevoie de socializare. In exemplele pe care le dai, sora prietenului tau nu a fost lipsita de socializare... ai spus ca face diverse activitati extrascolare. Insa aceasta fetita in afara de colegii de clasa nu mai interactioneaza cu absolut nimeni (nici macar cu rudele). Inteleg ca-i este greu financiar... stiu ce inseamna, insa eu rup din ceea ce am eu nevoie - daca e cazul - pt a-i oferi copilului meu ceea ce are intr-adevar nevoie ca sa se dezvolte normal. si ar mai fi de spus... Copilul la 8 ani are nevoie de joaca! Pc-ul si TV-ul nu pot avea influenta pozitiva in dezvoltarea lui si nu satisfac nevoia de socializarea pe care orice fiinta o are. Aceasta mama are in primul rand nevoie de un prieten bun.. care sa o sustina moral si care sa ii insufle speranta si sa-i incurajeze atitudinea pozitiva... care sa-i fie exemplu ca nu toti oamenii sunt rai. Ea a fost respinsa mereu si in societate si in familie... de aceea traieste aceasta drama. Acum ea respinge tot si se refugiaza intr-o lume a ei, dar trage dupa ea si copilul ei ea este problema in aceasta ecuatie si nu copila ei (si nu trebuie sa-i fie rusine pt asta, toti avem cate o problema, dar atat timp cat acest lucru afecteaza pe cei din jurul nostru, daca ii iubim, trebuie sa o rezolvam). Daca isi da seama de acest lucru si are disponibilitatea de a accepta si rezolva aceasta problema, ar fi mai fericita si viata nu ii va mai parea chiar atat de grea. Iar fetita ei va beneficia din plin de acest lucru. Asta as vrea eu sa inteleaga ea. Si daca ii spun acest lucru, o fac cu cele mai bune intentii, tocmai pt ca imi pasa, si nu pentru ca ma da inteligenta afara din casa sau pentru ca nu am altceva mai bun de facut. Si daca ar intelege, as vrea sa o ajut cu mai mult decat vorbe. starile de tristete si suparare ale parintilor sunt profund resimtite de copii si se rasfrang asupra comportamentului lor (iti spun din experienta mea, cu parintii mei). |
||
|
Ella81 Postat pe 23 Februarie 2010 18:00 |
||
| Ella,la un moment dat vorbeai de o carte pe acest forum...Poti sa mi-o trimiti si mie pe mail,te rog,sau macar sa imi spui numele autorului? | ||
|
jojo89 Postat pe 23 Februarie 2010 20:21 |
||
| copiii sunt din rai?john gray, la ea te referi? | ||
|
Shhh Postat pe 23 Februarie 2010 20:56 |
||
|
asta-i pentru sfanta si judecatoarea forumului, cea care crede ca parerile ei sunt adevaruri general valabile si care nu vrea decat sa fie aprobata (da, georgia, despre tine e vorba)... ca jur ca-s neagra de furie si amintiri dureroase! Citeste topicul cap coada, inainte sa-ti iei postura de judecator! Atata timp cat am crescut cu o mama cu idei ca ale femeii asteia si stiu ce am indurat, o s-o numesc nebuna, pentru ca este. Mai multe detalii n-ai nevoie tu sa stii! Poate si primi ajutor, dar nu pot sa i-l ofer eu sau tu sau oricine altcineva de pe forum. Stiu foarte bine despre ce vorbesc, si desi ai pareri pertinente de multe ori, aici ai depasit limita! Habar n-ai despre ce vorbesti! Asa ca shush! |
||
|
kitty_krieger Postat pe 23 Februarie 2010 21:04 |
||
|
fetelor...din pacate trebuie sa intelegeti ca sfaturile si experientele nu sunt general valabile...unele din voi se regasesc fie in postura fetitei, fie in postura mamei insa circumstantele si repercursiunile sunt diferite in situatii...nu o consider nebuna pe aceasta femeie...este un caz din ce in ce mai des intalnit...o femeie care nu mai vede viata ca pe dar ci ca pe o povara...a pierdut ratiunea de a trai si s-a retras in lumea ei si doreste sa-si proteje copila de suferintele prin acre a trecut ea...si o inteleg...insa indiferent cat de greu ar fi trebuie sa inteleaga ca nu asta este solutia...viata grea are toata lumea...inclusiv cei bogati au o viata grea...problemele zilnice difera in functie pe nivelul de viata pe care il avem dar toti avem probleme...insa solutia nu e sa fugi de lume, sa iti impui niste valori in functie de carti, sa traiesti dupa niste experiente traumatizante, si totul sa fie negru...aceasta mama are probleme mult mai grave si mai adanci...si mai e o chestie foarte importanta...am impresia ca problema ta cea mai mare este ca de fapt tu toata viata ai fost supusa (mamei tale, si a altor persoane) in sensul ca nu tu ai fost cea care a avut ultimul cuvant, nu tu ai luat deciziile...universul tau cu fetita ta te-a transformat pt prima data in viata ta intr-o persoana cu autoritate (in fata fetitei) si totusi pana si ea a ripostat in fata...in interiorul tau esti plina de amaraciune ca nu poti impune, nu poti fi stapana pe o situatie... Din pacate problemele pe care le au copii la varsta de 8 ani, ma refer strict la probleme comportamentale sunt din vina parintilor..este singura perioada in care parintii daca sunt interesati pot sti totul de la copii lor pt ca sunt inca naivi si nu stiu sa minta, le afli repede problemele pt ca nu stiu sa stilizeze, afli repede ce se vorbeste in anturaj...insa toate astea se int numai daca ai o relatie apropiata cu copilul tau, esti deschis, si nu ii ingradesti teritoriul. Nu are sens sa dau exemplu meu sau al altora pt ca nu sunt relevante pt ea...faptul ca nu comunica si ca au o viata sociabila aproape inexistenta cauzeaza un mare gol intre ele...si va rog mult nu mai divagati pt ca aveti tendinta de aduce jigniri unor persoane care poate nu se exprima intr-un mod concret intr-un paragraf de 200 de cuvinte sau 50...internetul e o cale de a comunica dar nu si de a cunoaste oamenii... |
||
|
ania18 Postat pe 23 Februarie 2010 21:52 |
||
De la: Ella078178, la data 2010-02-23 18:00:01 ... esentza problemei ... si daca n-are prieteni apeleaza la ''sanatoasa'' societate ... unde se gasesc destui/le care sa inceapa sa se umfle de fericire ca capra lor e mai putin riioasa (si daca e mai riioasa nu recunosc nici picati cu ceara) decit a altora ... |
||
|
marco918 Postat pe 23 Februarie 2010 22:06 |
||
|
Inca nu ai acceptat nimic din ceea ce toti au incercat sa-ti transmita desi s-au scris 20 de pagini si spui ca trebuie sa fie si alte metode de educatie. Hai sa le enumeram: 1. Bataia - exclusa atat de noi cat si de psihologi 2. Pedeapsa - exclusa de tine si sustinuta de noi si de psihologi 3. Recompensele - sustinuta de psihologi, insa care cu siguranta va trebui stapanita foarte bine si impletita cu metoda pedepselor. Adica: recompensele sunt de mai multe tipuri: - recompense materiale (haine, jucarii, dulciuri) - recompense sentimentale ( pupici, imbratisari, dormit impreuna...) - recompense recreative ( plimbari, jocuri impreuna, gatit impreuna un dulce...) 4. Metoda stimularii raspunderii: - in casa exista nevoi mai mari sau mai mici, cele mai mici pot fi directionate catre fetita intr-un plan zilnic sau saptamanal de activitati casnice ( strans patul, spalat vase, sters praful...) Parerea mea este ca toate acestea ar trebui combinate ( mai putin BATAIA ) deoarece daca se abuzeaza de o singura metoda in general copilul va fi afectat. Pentru fiecare copil se poate face un mix din toate insa personalizat ( ingredientele si cantitatea lor este reteta unica pentru fiecare copilas) Poti de asemenea incerca sa combini doar trei cu patru. Alegerea iti apartine, INSA NU RENUNTA. COPII AU MARE NEVOIE DE AUTORITATE - IN LIPSA ACESTEIA IN FAMILIE MAI DEVREME SAU MAI TARZIU O VA CAUTA IN ALTA PARTE. |
||
|
Musett Postat pe 24 Februarie 2010 09:41 |
||
|
tot ceea ce vad unii ca pe recompense vis a vis de copil...eu vad ca pe niste obligatii din partea parintelui....adica ce vreau eu sa spun e ca...rational vorbind... oricum s/ar comporta copila mea...eu oricum sunt obligata sa ii asigur...hainute,jucarii,rechizite scolare,etc. si ideea asta o data ce i/am spus/o si ei....nu pot sa schimb acuma...din ce ofeream eu cum s/ar spune ne/conditionat ...in ceva conditionat....asta mi se pare ca nu se poate si nu ar fi nici un fel de evolutie...de abia asha mi se pare ca m/as transforma intr/o tirana.... .....in schimb mi/a venit alta idee si i/am spus/o si ei....si anume ca voi instala o camera web pe care o sa o pun sa imi inregistreze activitatea din casa...toata ziua...mai ales cat nu sunt eu acasa...ca sa vad ce face ea.....si cum nu prea are obiceiul sa pastreze curatenia prin camera ei....i/am promis ca inregistrarea aia in care face dezordine prin casa si isi face de cap....o sa o introduc pe internet ca sa o vada toata lumea....si o sa dau datele despre cum se poate viziona si lui taica/su care e in Spania...si o sa vada si el de acolo ce face ea pe aici pe acasa.... ....bineinteles ca a sarit in sus ...a zis ca daca fac asha o sa imi distruga camera web....iar eu am intrebat/o daca nu ar fi mai bine sa se cuminteasca din perspectiva asta... |
||
|
andreea_n_x Postat pe 24 Februarie 2010 10:43 |
||
|
cu parere de rau te anunt ca e o metoda foarte prosta prin care nici macar nu-mi dau seama ce incerci sa faci...adica problemele pe care le-ai invocat ca le ai cu ea nu implica si urmarirea permanenta a activitatilor ei...si in plus daca aveai aceasta curiozitate de a vedea ce face ea puteai sa faci acest exercitiu fara sa o anunti...nimeni din lumea asta nu ar fi de acord cu asa ceva...nici copii si nici adulti...o data ce esti in stadiul de urmarire, pleci din strat de la premisa ca vei gasi ceva in neregula si orice pas mai ciudat ti se va parea un lucru la nelocul lui...asadar vei cauta si vei gasi evident si mai multe probleme...nu ai incredere in ea? ai senzatia ca face ceva mai mult decat sti tu? |
||
|
ania18 Postat pe 24 Februarie 2010 11:13 |
||
|
pai cum fara sa o anunt...da ce e proasta si nu vede??...ea nu o sa vada elementul de noutate in legatura cu computerul...cand imi aduc aminte ca ...din gradinita...aveau tot felul de exercitii de gasire de asemanari si deosebiri intre imagini si universuri...acum e clasa a doua...e mai mare...si deci are ochiul format si mai mult...imediat o sa observe diferenta....ce naiba...o mint pe fatza??...cum face ea cu mine?!...asta nu se poate.... ....ba mie mi se pare o idee grozava...astazi o sa o aplic....si deja ma bucur!!!.....o sa pun totul pe cd...si o sa pastrez ani de zile ..inregistrarile altor ani de zile...ca viatza asta o traim doar o data....si ar fi bine sa avem amintiri exacte...si mai ales cu ce le reimprospata!! |
||
|
andreea_n_x Postat pe 24 Februarie 2010 11:26 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Oare nu contrazice Hawking legile fizicii? | 4 | De la: parus_piparus 27 August 2013 20:54 |
| Counter-Strike website server | 1 | De la: csbestial 20 Decembrie 2008 00:40 |
| Aveti orgasm? | 1 | De la: kudika_12958 11 August 2012 09:47 |
|
|
||
| Barbati materialisti | 23 | De la: bad_witch 25 Octombrie 2009 18:43 |
| A mai trecut un an... | 19 | De la: stiricaremerita 22 Ianuarie 2011 11:04 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.