Setari Cookie-uri

Sunt disperata ca nu mai stiu ce metoda sa adopt in educatia copilului meu!

kudika106963, te-ai gandit vreodata ca din dorinta ta de a o feri de pericole, o sa ii faci mai mult rau? are 8 ani acum, dar p la 14-15, fetele vor deja p la balurile de dupa-masa, apar diversi baieti in viata ei, chestii specifice varstei, care se intampla pe la scoala, unde tu nu o poti controla. iar fiica ta, in loc sa stie ca lucrurile alea sunt oarecum normale pentru varsta ei, in loc sa isi scrie biletele si sms`uri in ore cu respectivul, s-ar putea sa ii cada in pat?tocmai din nestiinta. am 21 ani, nu am copii, dar iti scriu din experienta de copil, in ideea ca am vazut multe fete, cu parinti care le tineau in "lesa". p mine ma lasau ai mei in vacante pana la 12 afara, stiau unde sunt si cu cine, pe o parte din ele, pana la 9 jumate-1o, dar era timp suficient sa si-o traga cu jumate cartierul. ideea e sa ii acorzi libertate fiicei tale si sa t bazezi pe comunicare, sa ajunga sa t considere o prietena careia ii poate povesti, nu un dusman.
mama mi-a spus mereu, ca ea e prietena mea, si ca orice i-as spune, orice as face, ea o sa ma ajute si o sa ma sustina, oricat de tare as supara-o cu ce am facut. si uite asa..ii povestesc mereu c mi s intampla.
alta chestie cu restirctiile...tot mama..ii spunea tatalui..care ar fi vrut sa n tina in casa, sa nu vedem lumea, "daca vrea sa faca ceva, o face in timpul zilei, si iti intra in casa la ora 9 ca si cel mai sfant copil"
nu o poti priva de libertate, pentru ca o sa ajunga la un moment in care o sa si-o doreasca si o sa o obtina si cu pretul de a pleca de acasa.si nu o sa simti ca ti-ai indeplinit rolul de mama in momentul in care iti fuge fata de acasa la vreo 15 ani, doar ca sa scape d tine.
am tot urmarit povestea ta, dar ma iau fiori cand ma gandesc cate restrictii ii pui copilei, si iti faci rau si tie, si ei.
si daca tu nu iti dai seama ca gresesti, cred ca nimeni nu t poate ajuta.
as putea sa iti mai dau sute de exemple despre efectul advers p care il vor avea faptele tale, dar vei vedea si acest post ca un afornt la adresa ta. si e pacat de tine, de copilul tau...
babe0623
Postat pe 23 Februarie 2010 10:23
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:27:09sunt curioasa...daca in alte tzari...copiii au crescut tot prin fatza blocurilor....dupa cum am spus....eu nu am experienta asta...de fatza blocului....si e cam tarziu sa ma apuc de asha ceva.....nu imi place modelul asta de viatza....si eu asha nu vreau sa traiesc...si nici fiica/mea!!!
femeie in alte tari pierdeai de mult tutela copilei deoarece tu o exilezi intre patru pereti si ii distrugi copilaria.tu inconstient iti pedepsesti fica la o viata searbada . in alte tari ne ajuta sistemul scolar care este de dimineata pina seara.in alte tari avem vecini,prieteni si ne ajutam intre noi ducind copiii la sport pe rind ,in parc etc.noi am trait cu ,cheia de git si am avut copilarie ,prieteni etc si dupa cum bine vezi sintem in viata bine mersi.
kudika1993
Postat pe 23 Februarie 2010 10:28
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 01:10:01la cat de obosita ma simt.....daca as avea tot ce imi trebuie....n/as iesi din casacu anii....fara sa ma deranjeze
esti obosita din cauza gindirii tale ! virsta ta biologica este de 100 de ani si nu faci nimic sa iesi din starea asta. eu am avut tot timpul doua locuri de munca si am o casa de 300 mp pe care o curat ,gatesc si eu ca toata lumea dar niciodata cind a venit vorba de copiii mei nu am obosit! totul este in capul tau iar problema reala este la tine ci nic iatit la copilul tau! la ora la care stai pe forum ar trebui sa dormi impreuna cu fica ta ,sa ii simti respiratia ,sa te bucuri de fiecare moment . dar tu alegi sa te vaicaresti pe forum obosind.decit sa pierzi noptile pe net traieste in lumea reala si nu iti condamna copilul la singuratate !astfel vei fi mai odihnita sa poti iesi cu fetita in parc,sa socializezi cu alte mamici etc.
kudika1993
Postat pe 23 Februarie 2010 10:41
si apropo...eu am terminat psihologia si lucrez in domeniu...ca tot cautai tu un psiholog...problema este la tine si la frustarile tale...de cele mai multe ori parintii isi varsa frustarile asupra copiilor si de aici se produc dezechilibre in relatia parinte copil, educatia copilului, si maturizarea lui...fiecare din noi avem anumite nemultumiri legate de parintii nostri, de lucrurile pe care le-au facut in copilaria noastra, si ne dorim ca noi sa fim parinti mai buni la randul nostru...tu ai deja 2 exemple care au dat gres...bunica si mama ta...ar fi cazul ca tu sa inveti ceva din ceea ce au facut ele...nu traiesti in jungla, ai 28 de ani...esti tanara...ai toata viata inainte sa faci tot ce vrei...gandeste-te ca esti destul de apropiata de varsta fiicei tale...nu are sens sa-ti dau mii de exemple in care copiii care au fost responsabilizati de mici de parinti fac fata cu brio vietii, si cum copiii care au fost cocolositi sunt incapabili sa se descurce...faptul ca esti sanatoasa, ca ai putere de munca, ca ai ai un copil frumos si intelegent trebuie sa te motiveze sa mergi mai departe si sa te bucuri de fiecare clipa si sa faci orice sa fi fericita...sa te inchizi intre 4 pereti nu este decat o masura de a te departa de realitatea vietii...fiica ta sa razbuna pe tine prin tot ceea ce iti face...insa trebuie sa te gandesti ca momentan face lucruri specifice varstei...cu timpul lucrurile se vor inrautati pt ca fiica ta va creste, va avea mai multe frustari, o sa o deranjezi cu mult mai multe lucruri si ea va avea si mai multe idei prin care sa-ti faca viata grea...
Este f clar faptul ca fiica ta nu este un copil suspus, fara personalitate, pe care il poti modela tu cum vrei...daca nu te vei schimba tu nu vei realiza nimic....stiu ca o sa-mi spui ca ea trebuie sa schimbe si nu tu ca parinte., insa te contrazic total...parintii trebuie sa schimbe...nu in functie de dornitele copiilor ci in functie de situatiile in care sunt pusi din aceasta ipostaza...lumea evolueaza...si noi trebuie sa tinem pasul...
ania18
Postat pe 23 Februarie 2010 10:57
Dragele mele, nu veti ajunge niciodata la un consens cu aceasta femeie si nu va invata nimic de la noi pentru ca are probleme de sanatate mintala (daca e nevoie dau si citate)

Femeia are nevoie de medicamente, in primul rand (la modul cel mai serios) si apoi de consiliere psihiatrica/psihologica.

Insa ea nu se va duce la medicul de familie sa-i dea trimitere la psihiatru ca asa-i zicem noi (ma rog, eu!). Din contra, va opune rezistenta, pentru ca noi reprezentam dusmanul! Doar familia o poate obliga la tratament sau tribunalul, daca face rau cuiva.
kitty_krieger
Postat pe 23 Februarie 2010 12:10
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 00:31:27ce vreau eu sa spun e ca nu am sa/mi las copilul din mana mai devreme de majorat....indiferent ce m/.ar costa treaba asta....si sigur ca ma costa....lipsa unei anumite sau mai multe laturi ale...ceea ce inteleg unii prin viatza personala....sper sa fie suficienta plata asta....ca sa/mi vad copila mare si trecuta de niste pericole!!

Ma faci sa rad :)))...
cand ai inceput topicul precizai ca nu iti poti controla copilul,ca te bate si iti sfasie hainele cand nu ii convine ceva.
Logica ta ma distreaza la culme;te-ai gandit macar cum vei face ca sa iti tii copilul langa tine pana la 18 ani???Pentru ca daca tu nu stii sa ti-l controlezi acum,in adolescenta nu vei avea nici o sansa!!!!Hormonii incep sa isi spuna cuvantul inca de pe la 13-14 ani;va incepe sa se maturizeze treptat si va avea nevoie de spatiu,de prieteni,de aprecierea celor din jur.Iti garantez ca va incepe sa se simta complexata cand va vedea ca ceilalti colegi au o oarecare libertate,in timp ce ea e legata mereu de tine.Vei incepe sa o sufoci treptat cu atitudinea ta de mama disperata iar ea va incerca sa gaseasca metode sa evadeze(..si crede-ma la un momendat le va gasi...).Nici sa nu visezi la faptul ca te va suna si la 15 ani sa o iei de la scoala;atunci cand nu va face o ora va pleca cu colegii intr-un local iar tu habar nu vei avea de chestiile astea;ii va fi pur si simplu frica sa vorbeasca cu tine.Va incepe sa te ignore treptat.Iar daca tu nu o controlezi acum ce te face sa crezi ca vei reusi sa o tii sub control cand va vrea sa iasa din casa??Daca chiar isi va dori sa plece undeva va gasi metode sa treaca peste tine( va iesi din casa fara sa ii pese ce parere ai tu,poentru ca de-a lungul anilor nu a invatat ce este respectul si mai ales respectul fata de parinti!!;va iesi pe geam etc...optiuni sunt,iar adolescentii au o imaginatie foarte bogata,cand vine vorba de capriciile lor:P )
Acum,pune-ti si o a doua intrebare:sa presupunem,prin reducere la absurd,ca vei reusi sa iti tii copilul de mana ta pana la 18 ani.Cum crezi ca va fi aceasta fata la maturitate??Raspunsul este:nesigura pe ea,salbatica,speriata de lume,timida,retrasa,incapabila sa poarte o discutie interesanta(asta in cazul in care va avea curajul sa se bage intr-o discutie).Ii va lipsi increderea in sine,element esential pentru reusita in viata.Nu se va putea integra intr-un colectiv si se va simti respinsa=> si mai putina incredere in ea.Fara incredere in ea nu va reusi sa faca sau sa obtina absolut nimic in viata.Va fi mereu nemultumita de ea,de propria ei existenta,de cei din jur,va fi pesimista,depresiva etc...Si cel mai rau este ca,va da vina pe tine pentru toate problemele ei si avea toate motivele din lume sa te considere vinovata!!!
jojo89
Postat pe 23 Februarie 2010 12:37
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 23:55:01si mai e o treaba....nici eu nu sunt...fata de cartier....crescuta in fatza blocului.....nu stiu ce inseamna golaneala pe tema asta....si nu vreau sa afle nici fiica/mea.....io am observat ca oamenii de calitate....nu sunt vazuti prea des pe strazi

Ca tot ai deschis subiectul...ce inseamna pentru tine un om de calitate???M-ai facut chiar curioasa...pentru ca daca tu ai senzatia ca tinadu-ti copilul inchis in casa va deveni un om de calitate si ca daca l-ai lasa afara alaturi de alti copii va deveni un om de mahala te inseli...este mai benefic pentru ea sa se joace cu alte persoane de varsta ei,afara,relaxandu-se si socializand in acelasi timp,decat sa stea 10 ore pe zi in casa la tv sau calculator....

Dpdv oameni de calitate sunt acei oameni care de-a lungul timpului si-au insusit niste deprinderi,niste valori morale,care au primit o educatie de-a lungul anilor.Oamenii de calitate se formeaza in timp,ajutati atat de parinti cat si de educatori,invatatori,profesori.Oamenii de calitate au in primul rand o buna educatie(cei 7 ani de acasa sunt absolut necesari) si in al doilea rand o cultura deosebita.Educatia este oferita de familie,este rolul tau prin urmare sa o pregatesti pentru a deveni un astfel de om.Culturalizarea unui om este un proces care cere multi ani de pregatire...Incepe inca din copilarie si continua pe tot parcursul vietii unui om.Ai putea sa o ajuti sa-si dezvolte inteligenta,logica,cultura generala incurajand-o sa urmeze niste cursuri extrascolare (muzica,limbi straine,arta,literatura,fotografie etc) in loc sa ii impui sa stea inchisa intre 4 pereti,fara sa faca nimic productiv pentru ea...Un om de calitate stie ce inseamna respoectul fata de cei din jur;va invata asta daca ii permiti sa isi faca un cerc de prieteni cu care sa se joace afara,intr-un parc,in fata blocului etc...
jojo89
Postat pe 23 Februarie 2010 13:01
io cred ca pentru copila mea de 8 ani nu e nici o restrictie...sa stea in casa cu calculator si televizor la discretie....restrictie ar fi pentru una de 14 ani...dar a mea nu are 14 ani....cand o sa ajunga la varsta aia....o sa o las in cluburi si o sa/i dau si bani pentru asta...tocmai pe ideea sa nu fiu o tirana....eu cred altceva...ca in alte tari demult pierdeau tutela copiilor lor....persoanele care ishi chinuie copiii cu pedepse.....dar vad ca pe mine nimeni nu ma apreciaza de pe forumul asta.....voi de fapt ma blamati pe mine ca e atat de bine protejata si in acelasi timp ne/pedepsita.....si incercati sa ma luati pe mine cu tampenii de genul ca....la 8 ani...sa stea in casa ar fi o pedeapsa.....la 8 ani...ca fata...sa stai in casa.....nu e nici o pedeapsa....
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:06
atunci explicati/mi si mie...oamenii de mahala...cum au devenit de mahala....daca nu ...traind in ea.....da vorbim de perspective aici....oamenii de mahala nu au acees ..acolo unde se duc oameni pe care nu i/a crescut mahalaua!!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:08
eu inteleg prin 7 ani de acasa....7 ani petrecuti in casa....nu pe langa ea
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:10
IMI PLACE CUM GANDESTI
Shhh
Postat pe 23 Februarie 2010 13:12
si cine vorbea de impuneri...asta e situatia pe care eu mi/o permit....si fata nu imi cere altceva....deocamdata ii ofer cam tot ce imi cere....ce nu/mi place mie sunt accesele ei de furie...pe care le are in unele momente...cand nu ma mai conformez eu...cam cum ar vrea ea...atunci imediat....
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:12
desi nu ki/a cerut asta....si daca mi/ar cere/o ...nu ii permit ...cerc de prieteni afara in fatza blocului....o sa ii permit cerc de prieteni....cand va veni momentul...dar nu sa stea in fatza blocului!!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:15
7 ani traiti intens,la nebunie...........si dupa aceea te intreaba cineva Cati ani ai" tu raspunzi 20(k idee)
El ce zice DAR I AI TRAIT INTENS!
afrodiciace
Postat pe 23 Februarie 2010 13:17
...eu sper ca ea sa intalneasca oameni ...care vor fi fost crescuti si educati ca ea....si sper sa nu trebuiasca sa exerseze pe pilea proprie....experiente cu lichele!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:19
Un nebun arunca o piatra in apa ...
Kathara
Postat pe 23 Februarie 2010 13:19
De la: kudika123510, la data 2010-02-23 13:17:377 ani traiti intens,la nebunie...........si dupa aceea te intreaba cineva Cati ani ai" tu raspunzi 20(k idee)
El ce zice DAR I AI TRAIT INTENS!

....da???...ala care ar zice asha...n/ar fi decat un curvar tupeist!!!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:20
De la: Kathara, la data 2010-02-23 13:19:08Un nebun arunca o piatra in apa ...

...si sar 10 dupa ea...si nu se intoarce niciunul cu ea!
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:20
nu stiam ca sunteti aici ca sa ajungeti la un consens cu mine...ci ma gandeam ...ca doar pentru ca sa va expuneti punctele de vedere....dar pentru ca eu consider ca nu le pot adopta....am tinut sa si specific acest lucru....ceea ce inseamna ca ...chiar daca sfaturile voastre pot fi bune pentru altii....s/ar putea ca mie sa nu/mi faca nici un bine......iar un comentariu de bun simt....cu asta ar fi inceput....ceva de genul.....draga mea....nu stiu daca se va potrivi situatiei tale ceea ce cred eu ca ar trebui sa faci....dar eu altceva nu stiu ce...sau nu pot gandi...si anume...si se incheia comentariul de bun simt...cu...citez...fa ce crezi ca este mai bine..
....dar eu nu am auzit o astfel de formulare....ceea ce ma face pe mine sa ma gandesc la altele
andreea_n_x
Postat pe 23 Februarie 2010 13:25
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:20:51
De la: Kathara, la data 2010-02-23 13:19:08Un nebun arunca o piatra in apa ...

...si sar 10 dupa ea...si nu se intoarce niciunul cu ea!

varianta e alta:

si 10 prosti sar ca sa o scoata
freakbabe
Postat pe 23 Februarie 2010 13:26
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:06:31restrictie ar fi pentru una de 14 ani...dar a mea nu are 14 ani....cand o sa ajunga la varsta aia....o sa o las in cluburi si o sa/i dau si bani pentru asta...tocmai pe ideea sa nu fiu o tirana....

si musai sa vii sa deschizi un topic..gen..unde am gresit??..fetita mea viitoare mamica la 14 ani!

si sa nu uit ma femeia lui dumnezeu la 8 ani prioritara este scoala ..nu televizorul si internetul!ce naiba oi fi asa de capcauna?

one_size
Postat pe 23 Februarie 2010 13:40
si in plus nici un copil nu va invata de dragul de a invata!toti la randul nostru am invatat la scoala doar impinsi de la spate si pedepsiti si in primul rand supravegheati ceea ce tu habar nu ai!
one_size
Postat pe 23 Februarie 2010 13:43
De la: kudika106963, la data 2010-02-22 23:51:51mai hai ca sunteti tari....cum adica....sa o las sa vina singura de la scoala...dar sa nu o las singura in casa.....?...e treaba voastra cum ganditi voi...dar eu gandesc ca pericolul e in strada nu in casa..!!!

Pericol exista atat pe strada cat si in casa.In casa pe langa accidentele care se pot intampla( iti pot da zeci de exemple din copilaria mea) exista pericolul de a-ti indobitoci copilul prin activitatile zilnice pe care le are(uitatul la tv,jucatul excesiv la calculaotr).Sunt de acord ca nu poate pati cine stie ce stand singura in casa...Suntem multi care am crescut asa...Ideea era ca datoria ta de mama este sa iti protejezi copilul si sa il pregatesti de viitor,prezentandu-i viata asa cum este,cu bune si rele.Nu-ti ajuti copilul daca acum il corcolesti prea mult,fiind foarte protectiva.O vei ajuta cu adevarat daca o protejezi altfel: invatand-o sa se fereasca singura de probleme,sa aiba grija singura de ea,sa se descurce singura,sa nu depinda de tine.In viata se va confrunta cu situatii in care va trebui sa actioneze promt sau cand va trebui sa ia o decizie pe loc.Trebuie sa invete sa actioneze si sa gandeasca singura,nu sa depinda de tine si de deciziile tale.Nu vei fi intotdeauna langa ea!!!

Faptul ca sta singura in casa nu este o problema,si eu am stat 5 ore pe zi singura si nu am patit nimic.Dar mie nu imi impunea nimeni sa stau in casa cat timp erau parintii mei plecati.Nu ma izolau ai mei de restul lunii.
Eu am fost data la 6 ani la scoala.parintii mei aveau program de la 8 la 16 in fiecare zi.Incepeam orele la 8 si terminam la 12.Am mers singura si m-am intors singura de la scoala,inca de la 6 ani.La ora 12 cand ajungeam acasa aveam mancarea pe masa.Imi sunam parintii si ii anuntam ca am ajuns acasa dupacare imi scriam temele si ieseam afara.Ma gaseau mereu in parc sau in fata blocului,cu alti copii,cand veneau de la serviciu.Si ai mei si-au facut griji,sa nu crezi ca au stat relaxati mereu;era dificil si pentru ei sa ma vada atat de mica,neprotejata,singura pe strada.Dar au facut tot ce au putut pt mine si m-au protejat cum au stiut ei mai bine,drept dovada nu am patit nimic grav pana acum.M-au invatat sa traversez,sa nu intru in vorba cu strainii,sa nu merg prin locuri pustii,neluminate,care imi este adresa si numerele lor de telefon,m-au invatat sa cer ajutorul unor adulti daca am o problema,m-au invatat sa fac diferennta intre bine si rau inca de la ovarsta frageda.Am crescut,ai mei m-au inscris la karate si chiar la box in clasa a 8 a( tata era mereu foarte protectiv si voia cu orice pret sa invat sa ma apar in caz de ceva.N-am fost pusa niciodata in situatia de a da macar o palma cuiva,n-am avut conflicte sau fel de fel de atacuri pe strada,nici chiar atunci cand am inceput sa ies tarziu prin oras).In liceu am inceput sa calatoresc singura,mergeam cu colegii la mare,la munte,nu am patit nimic!!m-am dezvoltat normal,am terminat liceul,am luat bacul cu nota f mare,am intrat la buget la facultate,sunt studenta in anul 3,am un loc de munca,am obtinut mereu tot ce am vrut de la viata.Si toate aceste lucruri s-au intamplat pentru ca am avut incredere in mine,am stiut mereu ce vreau si am stiut sa ma descurc singura.Cand am avut nevoie de un sfat am apelat la parinti pentru ca mereu au fost langa mine si m-au sustinut,nu-mi era frica sa vorbesc cu ei indiferent ce problema aparea.Este adevarat ca si eu am avut de respectat niste reguli,nu eram chiar de capul meu:parintii trebuiau sa stie mereu unde merg si cu cine,sa las cateva numere de telefon cand ieseam undeva(nu m -au verificat niciodata totusi),sa respect niste ore de intrare in casa etc...
jojo89
Postat pe 23 Februarie 2010 13:50
normal ar tb s'o invete pe fiica'sa cat mai multe, mai ales ca e fata!!, dar n'ai cu cine discuta. o tine in cusca nu cumva sa pateasca ceva. ai sa vezi tu "mamico" peste ani roadele muncii tale, si nu mi'as dori sa fiu in pielea ta
Shhh
Postat pe 23 Februarie 2010 13:52
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 02:03:13adevarul e ca...vad si in oamenii de pe forum...un dusman!!!!...de fapt chiar mai multi!!!

sincer cu ce citesc mai mult te consider foarte bolnava si cred in continuare ca copilul tau este in pericol sa stea cu o persoana ca tine ...in felul in care percepi tu realitatea ii mutilezi personalitatea si o rupi de normalitate.
sa nu te surprinda daca la 14 ani va fugi de acasa cu primul barbat pe care probabil il va gasi pe net ...pentru ca nu vei putea sa blochezi accesul la toate chaturile din lume .sau daca nu va fugi se va lupta cu tine poate nu se va limita doar la a-ti distruge bluzele poate iti va da in cap intr-o seara cand nu o sa-i indeplinesti vreo dorinta
exagerezi in tot ce scrii de aceea cred doar ca esti o fabulista care se distreaza pe o anumita tema
lory_kudika
Postat pe 23 Februarie 2010 14:17
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:06:31io cred ca pentru copila mea de 8 ani nu e nici o restrictie...sa stea in casa cu calculator si televizor la discretie....restrictie ar fi pentru una de 14 ani...dar a mea nu are 14 ani....cand o sa ajunga la varsta aia....o sa o las in cluburi si o sa/i dau si bani pentru asta...tocmai pe ideea sa nu fiu o tirana....eu cred altceva...ca in alte tari demult pierdeau tutela copiilor lor....persoanele care ishi chinuie copiii cu pedepse.....dar vad ca pe mine nimeni nu ma apreciaza de pe forumul asta.....voi de fapt ma blamati pe mine ca e atat de bine protejata si in acelasi timp ne/pedepsita.....si incercati sa ma luati pe mine cu tampenii de genul ca....la 8 ani...sa stea in casa ar fi o pedeapsa.....la 8 ani...ca fata...sa stai in casa.....nu e nici o pedeapsa....

in cluburi? dupa ce ai tinut-o in casa pina la 14 ani? tu stii mai nou cu ce si cum se drogheaza tinerii in toaletele cluburilor? bvo
miss_darine
Postat pe 23 Februarie 2010 14:24
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:19:00...eu sper ca ea sa intalneasca oameni ...care vor fi fost crescuti si educati ca ea....si sper sa nu trebuiasca sa exerseze pe pilea proprie....experiente cu lichele!!

sigur ii va intalni prin cluburi si toti vor fi asa cum ti-i doresti tu
miss_darine
Postat pe 23 Februarie 2010 14:26
De la: miss_darine, la data 2010-02-23 14:24:03
De la: kudika106963, la data 2010-02-23 13:06:31io cred ca pentru copila mea de 8 ani nu e nici o restrictie...sa stea in casa cu calculator si televizor la discretie....restrictie ar fi pentru una de 14 ani...dar a mea nu are 14 ani....cand o sa ajunga la varsta aia....o sa o las in cluburi si o sa/i dau si bani pentru asta...tocmai pe ideea sa nu fiu o tirana....eu cred altceva...ca in alte tari demult pierdeau tutela copiilor lor....persoanele care ishi chinuie copiii cu pedepse.....dar vad ca pe mine nimeni nu ma apreciaza de pe forumul asta.....voi de fapt ma blamati pe mine ca e atat de bine protejata si in acelasi timp ne/pedepsita.....si incercati sa ma luati pe mine cu tampenii de genul ca....la 8 ani...sa stea in casa ar fi o pedeapsa.....la 8 ani...ca fata...sa stai in casa.....nu e nici o pedeapsa....

in cluburi? dupa ce ai tinut-o in casa pina la 14 ani? tu stii mai nou cu ce si cum se drogheaza tinerii in toaletele cluburilor? bvo

o mai sperii si tu acuma. nu'i destul de traumatizata saraca
Shhh
Postat pe 23 Februarie 2010 14:27
daaa ar merge si un roman.."viata traita intr-un balon de sapun"
one_size
Postat pe 23 Februarie 2010 14:28
De la: Shhh, la data 2010-02-23 14:27:07
De la: miss_darine, la data 2010-02-23 14:24:03

o mai sperii si tu acuma. nu'i destul de traumatizata saraca

pai daca scoate dume pe gura, macar sa stie cu ce se mananca
miss_darine
Postat pe 23 Februarie 2010 14:31

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ce tari sau orase din lume va plac? 22 De la: Ellutza4u 11 Iulie 2009 18:11
fazan in limba rromanes 1 De la: mandache 4 Decembrie 2010 19:02
MINTE VS INIMA.. CE ALEGETI? 42 De la: oana81 12 Noiembrie 2013 09:58
Ce intrebare sa pun sa nu mai supar mironositeºe de pe aici? 81 De la: Don_Quijote 29 Iunie 2013 11:10
CU CE SE UDA FETELE ? 24 De la: INTELIGENTUL- 25 Iunie 2014 14:26