Setari Cookie-uri

avort

De la: rilury, la data 2009-04-02 11:03:50fetele va multumesc!
pavone se pare ca am mai multi suporteri decat tine!
se pare ca religia a picat in fata stiintei si a faptelor!!
mai un lucru...nu dzeu ne pune mancare pe masa ci noi prin munca noastra si prin munca celor care fabrica/cultiva produsele pe care le mancam!!
daca dzeu face si da totul...atunci cum poti da unui copil o malformatie cu care se va chinui toata viata???ce a facut fiinta aia nenascuta??e doar un ticalos razbunator sau???
cineva imi zicea intr-un mesaj privat ca va cam dati rotunzi si va credeti mari salvatori ai lumii....CE DREPTATE ARE!!!de fapt sunteti doar 3:tu ioana si vieru!contra a multeeee!asa ca ciocu mic!!!
si ce v-ati bagat si pe topicul "avort la marie stopes"????
ati crapat de ciuda sa vedeti cum scriu femeile ca au facut avort si fara durere si fara vrajelile despre care scrieti!!!!!
penibil!!!!pagini scrise aiurea!!!

Ne dam rotunzi? Pana acum tu te-ai dat rotunda si ai dat niste informatii false sau incomplete, pentru ca nu stii suficient in domeniu si contrazici pana si genetica, oricat de multi sustinatori ai avea aici. Se pare ca argumentele tale au picat in fata stiintei. Si foarte bine ca suntem noi trei sau patru. E bine sa fie cineva care arata si celalalt aspect al problemei, pe care voi intentionat l-ati ignorat.
pavone
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:12

....bla bla bla....

topic"avort la marie stopes"

va roade cand vedeti cum fac femeile avort fara dureri sau alte consecinte

repet : avort bine facut!!!!

luati de aici : AVORT AVORT AVORT!!!!SALVATI BIETII COPII DE LA CHINURI INIMAGINABILE PE CARE LE-AR TRAI DACA S-AR NASTE CU MALFORMATII!!!!NU RELIGIA II SALVEAZA...NU NU...MEDICINA II SALVEAZA...

PAVONE...NU MAI IMI PUNE LA INDOIALA CE STIU SI CE NU STIU CA NU-TI PERMIT!!!
EU NU AM ZIC CA ESTI INCULT...TI-AM ZIS DOAR CA PREDICI AIUREA UNOR FEMEI CARE STIU IN CE SECOL TRAIESC NU CA VOI ACUM 500ANI!!!

REPET : N-AI CIOCNIT VALIZA IN GARA CU MINE!!!

IAR DACA ESTI UN FRUSTRAT NU E VINA MEA!!!INVINUISTE-TI DOMNUL

EL TE-A FACUT ASA
rilury
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:20
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:20:04

....bla bla bla....

luati de aici : AVORT AVORT AVORT!!!!SALVATI BIETII COPII DE LA CHINURI INIMAGINABILE PE CARE LE-AR TRAI DACA S-AR NASTE CU MALFORMATII!!!!NU RELIGIA II SALVEAZA...NU NU...MEDICINA II SALVEAZA...

EU NU AM ZIC CA ESTI INCULT...TI-AM ZIS DOAR CA PREDICI AIUREA UNOR FEMEI CARE STIU IN CE SECOL TRAIESC NU CA VOI ACUM 500ANI!!!

EL TE-A FACUT ASA

Cred ca pur si simplu esti invidioasa pe fertilitatea unora si ai vrea sa le vezi sterilizate pe toate. Asta e tot ce mai pot sa iti spun.
pavone
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:23
De la: pavone, la data 2009-04-02 11:23:27
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:20:04

....bla bla bla....

EL TE-A FACUT ASA

Cred ca pur si simplu esti invidioasa pe fertilitatea unora si ai vrea sa le vezi sterilizate pe toate. Asta e tot ce mai pot sa iti spun. Ti-am spus suficient, acum te las sa te mai gandesti. Numai bine!
pavone
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:28

buna poanta asta!!!

tareeeeeee!!

ti-a luat mult????
rilury
Postat pe 2 Aprilie 2009 11:28
51160
Postat pe 2 Aprilie 2009 17:06
rilury parerea mea este sa il lasi in pace nu face altceva decat sa te provoace,eu cred ca ti-ar fi mai bine fara nervi,daca ii dai apa la moara el o sa continue,parerea mea e sa il lasi cu mesajele si sfaturile lui pentru ca nu ai pe cine convinge ca suntem in secolul 21,pupici
kudika056552
Postat pe 2 Aprilie 2009 18:27
De la: valy28, la data 2009-04-02 18:27:24rilury parerea mea este sa il lasi in pace nu face altceva decat sa te provoace,eu cred ca ti-ar fi mai bine fara nervi,daca ii dai apa la moara el o sa continue,parerea mea e sa il lasi cu mesajele si sfaturile lui pentru ca nu ai pe cine convinge ca suntem in secolul 21,pupici

vai...si dak suntem in secolul 21...asta un argument redutabil pentru faptul k avortul nu e crima?
kudika036116
Postat pe 2 Aprilie 2009 23:23
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:03:50fetele va multumesc!
pavone se pare ca am mai multi suporteri decat tine!
se pare ca religia a picat in fata stiintei si a faptelor!!
mai un lucru...nu dzeu ne pune mancare pe masa ci noi prin munca noastra si prin munca celor care fabrica/cultiva produsele pe care le mancam!!
daca dzeu face si da totul...atunci cum poti da unui copil o malformatie cu care se va chinui toata viata???ce a facut fiinta aia nenascuta??e doar un ticalos razbunator sau???
cineva imi zicea intr-un mesaj privat ca va cam dati rotunzi si va credeti mari salvatori ai lumii....CE DREPTATE ARE!!!de fapt sunteti doar 3:tu ioana si vieru!contra a multeeee!asa ca ciocu mic!!!
si ce v-ati bagat si pe topicul "avort la marie stopes"????
ati crapat de ciuda sa vedeti cum scriu femeile ca au facut avort si fara durere si fara vrajelile despre care scrieti!!!!!
penibil!!!!pagini scrise aiurea!!!

interesant..tu ai citit ce spuneau fetele de acolo?....k regreta din tot sufletul lor k au facut asa ceva?
si...nu mai vorbi aiurea de lipsa durerii....am o prietena kr a pierdut o sarcina...si a ajuns la chiuretaj....mi-a povestit k sunt niste dureri ingrozitoare...k...de fapt...totul dureaza 10 minute...dar k ei i s-au parut doua ore...a sangerat apoi 3 saptamani in continuu...si...nu-mi vorbi mie de medici cu *experienta*...ea a fost la spitalul universitar....si...incompetentii de acolo nu numai k nu au reusit sa-i salveze copilul...dar...nici makr un chiuretaj al unui copil mort nu au reusit sa fak cum trebuie!!!...cum e posibil sa sangereze timp de trei saptamani ?
nici nu stie acum dak mai poate avea sau nu copii....
kudika036116
Postat pe 2 Aprilie 2009 23:30
aaa si...ink ceva...prietena mea s-a zbatut in niste chinuri groaznice timp de cateva zile dupa ce a facut chiretajul...urla in continuu....si nu stia ce sa mai fak....
si...mult timp apoi mai simtea dureri la cel mai mic efort...
si s-a ales si cu un chist de kr a scapat foarte greu...
asa k...dupa ce am vazut la ea....m-am ingrozit...mi-am spus k niciodata nu voi putea fii de acord cu aceasta practik oribila de exterminare a populatiei...
a trecut un an de atunci....si...ink mai plange dupa copil...incerc sa o linistesc cum pot...insa...nu i-l pot aduce inapoi....
s-a schimbat mult de cand a pierdut copilul...si nu va mai fii niciodata persoana kr era inainte....
asa k....evitati sa faceti un avort...habar nu aveti ce presupune aceasta barbarie...atat pentru mama cat pentru copil!!!
kudika036116
Postat pe 2 Aprilie 2009 23:36
Marturii ale unor femei de pe acest forum. Luati aminte!

http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/3111/nu-mai-raman-insarcinata.html
pavone
Postat pe 2 Aprilie 2009 23:42
Pentru lilury:

1. Nu vezi ce enormit��i spui??? C�nd a picat religia din cauza �tiin�ei??? MAI BINE ZIS A PICAT TOT CE AI SPUS TU, PENTRU C� FACI CONFUZIE �NTRE CROMOZOMI �I CODUL GENETIC ! RELIGIA NU PIC� �N FA�A �TIIN�EI, DIMPOTRIV�, CU C�T �TIIN�A AVANSEAZ� MAI MULT, CU AT�T AJUNGE LA ACELEA�I ADEV�RURI PE CARE LE SUS�INE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUS�INUT �NTOTDEAUNA C� OMUL ESTE FIIN�� UMAN� DIN CLIPA CONCEP�IEI, IAR AST�ZI �TIIN�A PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELA�I ADEV�R. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONAL�: TRUP �I SUFLET �I TREBUIE V�ZUT �N �NTREGUL S�U, PENTRU C� NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGIC�.

2. Mai spui c� nu Dumnezeu ne pune mancare pe mas� ci noi prin munca noastra �i prin munca celor care fabric�/cultiv� produsele pe care le m�nc�m. Alt� enormitate ! Dar DUMNEZEU ESTE CREATORUL UNIVERSULUI, AL VIE�II �I A TOT CE EXIST� ! MAI MULT, EL MEN�INE �N EXISTEN�� UNIVERSUL �I TOT EL NE D� PUTERE DE MUNC�. DAC� EL NU AR MEN�INE �N EXISTEN�� UNIVERSUL, ACESTA AR C�DEA �N NEANTUL DIN CARE A FOST CREAT.

3. CHIAR NU-�I DAI SEAMA C� PRIN AVORT ESTE M�CEL�RIT UN OM ? SUNT AT�TEA ASOCIA�II PENTRU VIA��, ONG-URI �I FUNDA�II CARE LE POT AJUTA PE FEMEI ! PE L�NG� FAPTUL C� E CRIM�, AVORTUL ARE MULTE CONSECIN�E GRAVE FIZICE �I EMO�IONALE �I PENTRU FEMEIA CARE RECURGE LA ASTA ! VOI EXPUNE ACELE CONSECIN�E ALE AVORTULUI ASUPRA FEMEII �NTR-O POSTARE SEPARAT� �I POT FI CITITE �I PE BLOGURILE MELE. ACUM DAU UN LINK CU M�RTURII ALE UNOR FEMEI CARE AU F�CUT AVORT �I M�RTURII ALE ALTOR FEMEI CARE NU AU F�CUT AVORT. ACESTE M�RTURII POT FI CITITE ACCES�ND LINKUL URM�TOR :

http://www.avort.ro/marturii.php

ACEST SITE CON�INE �I POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREG�TIRE (MAICA SOFRONIA �I MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE �I LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE �I CONSILIERE "SFIN�II ARHANGHELI MIHAIL �I GAVRIIL ", PRECUM �I ARTICOLE, DOCUMENTARE �I SFATURI :

http://www.avort.ro/consiliere.php

4. Necazurile, bolile, suferin�a nu sunt date de Dumnezeu �i nu sunt voite de el. Necazurile, bolile �i suferin�a sunt doar permise de Dumnezeu �i au intrat in lume datorit� p�catului str�mo�esc al omului. Ele sunt permise �i ca �ncercari pentru noi �i / sau pentru cei apropia�i. DAR NIMIC NU JUSTIFIC� AVORTUL. �I COPILUL CU HANDICAP DIN P�NTEC ARE DREPTUL LA VIA��, LA FEL CUM ARE DREPTUL LA VIA�� �I UN COPIL DEJA N�SCUT CARE ARE HANDICAP. VIA�A NU TREBUIE V�ZUT� DOAR SUB ASPECTUL EI P�M�NTESC, CI �N PRIMUL R�ND �N PERSPECTIVA EI VE�NIC�. �N PLUS, OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU �N TRANSMITEREA VIE�II, IAR NU PROPRIETARI AI VIE�II ! NICI UN COPIL NU SE CONCEPE DIN �NT�MPLARE, CI ESTE DARUL LUI DUMNEZEU, IAR DREPTUL LA VIA�� ESTE SACRU �I INVIOLABIL ! To�i suntem �ncerca�i pe pam�nt. Dar Dumnezeu ne spune �n Biblie c� el nu permite ca cineva s� fie �ncercat peste puterea sa, chiar dac�, atunci c�nd pierdem sau suferim �n via��, nou� ni se pare c� necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e �ncercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficien�e mai mult sau mai pu�in grave. Un om e �ncercat mai mult, altul mai pu�in, pentru c� unul e capabil s� suporte �ncerc�ri mai mari, altul e capabil s� suporte �ncerc�ri mai mici, dar nimeni nu este �ncercat peste puterea sa.
Pe de alt� parte, suferin�a are �i rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii fa�� de al�ii. �n acest sens, papa Ioan Paul al II � lea scria despre suferin�� : � Suferin�a e prezent� �n lume pentru a face s� se desc�tuseze iubirea, pentru a face s� se nasc� fapte de iubire fa�� de aproapele. �
Necazurile �i r�ul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numit� teodicee.

�n leg�tur� cu �ncerc�rile, cu suferin�a este �i exemplul lui Iov din Biblie. El era un om drept �i un diavol �i spune lui Dumnezeu c� �i este u�or s� fie drept c�nd �i merge bine �i �i cere voie lui Dumnezeu s�-l pun� la �ncercare cu necazuri. Primul necaz : pierde toat� averea. Nu c�rte�te �mpotriva lui Dumnezeu, ci spune : � Domnul a dat, Domnul a luat. Binecuv�ntat s� fie numele Domnului ! � Diavolul cere voie pentru a doua �ncercare : �i mor to�i copiii. Dar Iov nu c�rte�te nici de data aceasta, ci spune la fel ca prima dat�. Atunci diavolul cere voie pentru a treia �ncercare : �i d� o boal� grea, �nc�t Iov ajunsese s� stea pe o gr�mad� de gunoi, plin de bube. So�ia lui Iov �i spuse : � Mai r�m�i �i acum �n credincio�ia ta ? Blestem�-l pe Dumnezeu �i mori ! �. Dar Iov �i r�spunse : � Vorbe�ti �i tu ca o femeie f�r� minte. Dac� am primit cele bune din m�na lui Dumnezeu, pentru ce s� nu primim �i cele rele ? � �i nici de data aceasta nu a c�rtit �mpotriva lui Dumnezeu. Pentru c� nu a c�rtit �n ciuda at�tor �ncerc�ri, Dumnezeu l-a r�spl�tit, d�ndu-i din nou s�n�tate, mul�i copii �i prosperitate, toate �ntr-o m�sur� mult mai mare dec�t �nainte.

5. Se spune c� insulta este declara�ia �nfr�ngerii. La fel �i post�rile tale sunt ca o declara�ie a �nfr�ngerii, pentru c� nu mai ai argumente. Dac� �ntr-adev�r e�ti student� la medicin�, mai ai multe de �nv��at. Mai bine ai recunoa�te c� nu ai dreptate �i ai trece de partea ap�r�rii vie�ii, a�a cum au f�cut at��ia medici care au renun�at la avort �i au devenit ap�r�tori ai vie�ii. C�teva exemple:

�n documentarul intitulat �Strig�tul mut� se prezint� un avort filmat prin intermediul ecografului. �n acest documentar se observ� cum copilul nu vrea s� moar�, se agit�, se fere�te de instrumentele pentru avort. Frecven�a b�t�ilor inimii sale cre�te foarte mult. C�nd constat� c� nu mai are unde s� se fereasc�, deschide gura larg, ca �ntr-un strig�t mut. Apoi este t�iat �n buc��i �i extras din uter bucat� cu bucat�. Spre sf�r�itul documentarului se pot vedea femei care pl�ng amar deoarece regret� c� au ucis copilul �i pe deasupra au r�mas �i cu diferite sechele fizice �i emo�ionale �n urma avortului. Documentarul a fost realizat de doctorul ginecolog american Bernard Nathanson. Acest doctor fusese directorul celei mai mari clinici de avorturi din S.U.A. �i unul din fondatorii organiza�iei pentru legalizarea avortului, numit� N.A.R.A. Dup� ce �i-a f�cut un proces de con�tiin��, doctorul Nathanson �i-a f�cut �mea culpa�, a �ncetat s� mai fac� avorturi �i a realizat acest documentar pentru con�tientizarea oamenilor �n privin�a avortului. Un t�n�r medic, care a contribuit la realizarea film�rii avortului la ecograf, a fost at�t de mi�cat de ceea ce a v�zut pe ecran �n timpul avortului, �nc�t a ie�it pentru c�teva clipe din sal�, s-a re�ntors apoi pentru a termina filmarea, dar niciodat� nu a mai f�cut vreun avort. La aceast� filmare a asistat �i o feminist� care la �nceput era de acord cu avortul (de�i feministele au mai multe motive s� fie �mpotriva avortului, cum am ar�tat �n materialul Dreptul la via�� de pe blogurile mele, �n paragraful 8) dar a fost at�t de mi�cat� de ceea ce a v�zut, �nc�t niciodat� nu a mai fost de acord cu avortul.
Multe femei care vizioneaz� acest documentar spun c� nu vor face avort niciodat�, iar cele care au f�cut avort �i vizioneaz� documentarul spun c� nu vor mai face nici un avort.
La fel ca �i ginecologul Bernard Nathanson, ginecologul s�rb Stoian Ada�evici, ginecologul rom�n Mircea V. Homescu �i mul�i al�ii din diferite p�r�i ale lumii au renun�at s� mai fac� vreun avort �i au devenit ap�r�tori ai vie�ii. Exist� exemple care arat� c� medicii obstetricieni au avut de suferit de pe urma avorturilor pe care le-au efectuat. La nivel mondial, a fost constituit� Societatea Centurionilor, organiza�ie interna�ional� ce include medici care au practicat avortul. Foarte mul�i dintre ace�tia, dup� perioada de recuperare au �nceput s� militeze pentru ap�rarea vie�ii.

�i ce dac� suntem contra a multe ? Adev�rul nu se decide prin vot sau prin consens. Isus Cristos a spus s� mergem cu cei pu�ini, pe calea cea str�mt�, nu cu cei mul�i, pe calea cea larg�.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 Aprilie 2009 02:17
oare ce credeai "pavone" ca vei gasi in profilul meu te-ai linistit acum cind ca l-ai vazut? presupun ca da:))))este ff adevarat ca in pintecul femeii este un alt corp,atita timp cit depinde intr-u totul de corpul femii,ea are drept si asupra lui,asta pt ca e doar o forma de viata si atit;si daca propovaduiesti celor care vor sa se informeze despre aberatiile tale de ce nu infiintezi un alt topic
justforme
Postat pe 3 Aprilie 2009 03:22
Pentru hunny_honney

DREPTUL LA VIA�� ESTE SACRU �I INVIOLABIL ! NICI UN COPIL (DECI NICI COPILUL NEA�TEPTAT) NU SE CONCEPE DIN �NT�MPLARE, CI DIN VOIN�A LUI DUMNEZEU. TREBUIE S� PRIMIM �I COPIII NEA�TEPTA�I, PENTRU C�, DAC� S-AU CONCEPUT, DUMNEZEU �I VREA PE LUME. OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU �N TRANSMITEREA VIE�II, NU PROPRIETARI AI VIE�II. NU AVEM DREPTUL S� NE ATINGEM DE VIA�A FIIN�EI UMANE !
IAR COPILUL NU ESTE O PARTE DIN CORPUL MAMEI, CI ESTE ALT� PERSOAN�. FAPTUL C� �N PRIMELE 9 LUNI SE AFL� �N P�NTEC NU �I D� NICIDECUM MAMEI DREPTUL S�-L UCID�. DIMPOTRIV�, DUMNEZEU A G�NDIT UTERUL CA O CAS� OCROTITOARE PENTRU COPIL. MAMA �I COPILUL SUNT DOU� PERSOANE DIFERITE, CHIAR DIN CLIPA FECUNDA�IEI: �N ACEST SENS AVEM ARGUMENTELE OFERITE DE GENETICIENI, CARE ARAT� C� MAMA �I COPILUL POSED� CODURI GENETICE UMANE DIFERITE, ARGUMENTELE OFERITE DE MEDICII EMBRIOLOGI, CARE ARAT� C� CEI DOI AU FLUXURI DE S�NGE DIFERITE �I ARGUMENTELE OFERITE DE TEOLOGI, CARE ARAT� C� CEI DOI AU SPIRITE DIFERITE.
DECI, COPILUL NU ESTE � O FORM� DE VIA�� �, CUM GRE�IT AI SCRIS. ESTE DEMONSTRAT F�R� DUBIU, AT�T DE �TIIN�� C�T �I DE RELIGIE, C� OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL FECUNDA�IEI, AT�T TRUPE�TE, C�T �I SUFLETE�TE. TRUPE�TE, CHIAR DIN MOMENTUL FECUNDA�IEI, ARE UN COD GENETIC UMAN �I PROPRIU, DIFERIT DE CODUL GENETIC AL MAMEI �I DE CODUL GENETIC AL TAT�LUI, DECI CHIAR DIN MOMENTUL FECUNDA�IEI ESTE FIIN�� UMAN� UNIC�. �N ACEL COD GENETIC SUNT PROGRAMATE TOATE TR�S�TURILE SALE TRUPE�TI : CULOAREA OCHILOR, CULOAREA P�RULUI, �N�L�IMEA LA CARE VA AJUNGE, NUAN�A TENULUI, FORMA FE�EI, FORMA NASULUI, ETC. DEZVOLTAREA ULTERIOAR� A CORPULUI S�U NU ESTE DEC�T O DERULARE A ACESTUI PROGRAM CARE EXIST� DEJA DE LA �NCEPUT, DIN MOMENTUL CONCEP�IEI, IAR SUFLETE�TE, DUMNEZEU CREEAZ� SUFLETUL COPILULUI TOT �N ACEL MOMENT AL CONCEP�IEI. DECI AVORTUL, �N ORICE STADIU S-AR FACE, ESTE CRIM�, P�CAT MARE �I O MARE NEDREPTATE.

�ntrebarea �c�nd �ncepe via�a uman�?� apar�ine �tiin�ei trecutului. Ast�zi avem r�spunsul la aceast� �ntrebare din partea celei mai avansate �tiin�e biologice (genetica). Unul dintre cei mai de seam� reprezentan�i ai acestei �tiin�e, geneticianul francez J�r�me Lejeune , ne r�spunde prin afirma�ia pe care a f�cut-o: �Omul este om din momentul concep�iei. Fiin�a omeneasc� este de atunci des�v�r�it� �i unic�.� Afirma�ia sa este confirmat� de cercet�ri f�cute �n Anglia, Fran�a �i S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea �tiin�ific� interna�ional�. Deci, �n zilele noastre, s-a dovedit �n mod clar c� un copil este fiin�� uman� din momentul concep�iei, adic� din momentul fecunda�iei.
J�r�me Jean Louis Marie Lejeune (1926-1994) a fost un pediadru �i genetician francez, cunoscut mai ales pentru descoperirea leg�turii �ntre diverse boli �i defectele de cromozomi.
Iat� �nc� o declara�ie a sa:
"�tiin�a nu are dubii c� via�a omului �ncepe �n momentul fecund�rii. Via�a fiec�ruia dintre noi are un �nceput unic. Acesta este momentul �n care toat� informa�ia genetic� necesar� �i suficient� pentru a alc�tui un individ special pe care �l vom numi mai t�rziu Petru sau Maria, �n dependen�� de construc�ia genetic�, atunci c�nd va fi adunat� informa�ia suficient� �i necesar�. Acest lucru are loc anume �n acel moment c�nd capul spermatozoidului p�trunde �n celula feminin�, �n ovul. �n asemenea momente, informa�ia, transmis� de c�tre tat�, se �nt�lne�te �n celula feminin� cu informa�ia transmis� de mam�. Cunoa�tem c� acest lucru este cunoscut tuturor biologilor, anume c�, dup� fecundare, nici o alt� informa�ie nu mai poate fi dob�ndit�. �n orice etap� a dezvolt�rii sale, embrionul �i p�streaz� individualitatea �i umanitatea sa �i el apar�ine speciei homo sapiens. �n momentul fecund�rii, avem de a face cu un om, c�ci informa�ia care se con�ine �n cromozomi este informa�ia transmis� de un om." Pentru a vedea declara�iile geneticianului J�r�me Jean Louis Marie Lejeune intra�i pe site-ul urm�tor :
http://www.avort.ro/marturie-Jerome-Lejeune.php
G�si�i, de asemenea �i m�rturii ale femeilor, documentare �i sfaturi.

�n momentul �n care gametul masculin (spermatozoidul) p�trunde �n gametul feminin (ovulul), se formeaz� zigotul, care poart� �n el noul cod genetic, un nou program conform c�ruia se va dezvolta, �nscris �n cei 46 de cromozomi (cantitatea normal� de ADN) . Dezvoltarea ulterioar� a corpului s�u nu este dec�t o derulare a acestui program care exist� deja de la �nceput, din momentul fecunda�iei.

Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): �o fiin�� uman� microscopic� �n stadiul cel mai precoce de dezvoltare.� Zigotul, noua fiin�� uman� minuscul�, va trece �n continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, f�t. �ns� nu exist� vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revolu�ionar� de la un stadiu de dezvoltare la altul.

�n 1967 s-a �inut la Whashington prestigioasa Conferin�� Interna�ional� asupra Avortului, la care a participat o comisie format� din cei mai renumi�i biochimi�ti, obstetricieni, ginecologi �i geneticieni din lume. Concluzia acestei comisii a fost c� omul este om �n orice moment din dezvoltarea sa, �ncep�nd de la concep�ie: �Membrii acestei comisii nu au putut descoperi un moment situat �ntre �nt�lnirea spermatozoidului cu ovulul �i na�terea copilului, �n care s� se poat� afirma c� ceea ce s-a conceput nu ar avea via�� uman�. Schimb�rile care intervin �n momentul nida�iei , �n momentul c�nd embrionul are �ase s�pt�m�ni, �n momentul c�nd f�tul are �ase luni �i c�nd noul-n�scut are o s�pt�m�n� sau c�nd ajunge la v�rsta adult�, nu sunt dec�t diferite faze ale unui singur proces de dezvoltare �i maturizare al unei fiin�e umane�. A�adar, fiin�a conceput� �n p�ntecele matern e o fiin�� uman� complet nou�, diferit�, unic�, av�nd drepturi egale cu ale fiec�ruia dintre noi. Na�terea �nseamn� p�r�sirea uterului matern, t�ierea cordonului ombilical, existen�a noului-n�scut �n afara organismului mamei �i separat de el. Dar nu exist� vreun un salt calitativ �ntre copilul din uter �i copilul de dup� na�tere. Singura schimbare - dar care nu este un salt calitativ - se refer� la metoda de alimentare cu hran� �i oxigen: �nainte de na�tere, hrana �i oxigenul erau preluate de la mam� prin cordonul ombilical; dup� na�tere, oxigenul este luat din atmosfer� prin pl�m�ni �i hrana prin stomac, dac� noul-n�scut este destul de matur pentru a fi hr�nit �n acest fel. Dac� este prematur, hrana continu� s�-i fie administrat� prin sisteme artificiale, �ntr-o form� asem�n�toare cu cea pe care i-o acorda cordonul ombilical. Dup� cum am v�zut, ovulul fecundat este aceea�i persoan� uman� ca �i un copil dup� na�tere sau ca �i un om matur. Omul adult de ast�zi este acela�i cu cel din momentul concep�iei �i are acela�i cod genetic ca �i �n acel moment. De la concep�ie p�n� la moarte, codul genetic r�m�ne acela�i (nu este supus varia�iilor). Fiin�a uman� r�m�ne fiin�� uman�, indiferent de dimensiunile pe care le are �i indiferent de mediul �n care tr�ie�te. Omul nu are nevoie de timp ca s� devin� om, ci are nevoie de timp ca s� se dezvolte ceea ce este deja din momentul concep�iei.

Concep�ia nedorit� a unui copil nu d� dreptul cuiva s� recurg� la avort (�i nici un alt motiv nu d� dreptul cuiva s� recurg� la avort, dup� cum pute�i citi �i vedea pe bloguri). Nici un om nu vine la existen�� din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu �i El �i va ajuta pe p�rin�i s� le asigure copiilor cele necesare vie�ii prin posibilit��ile pe care le scoate �n cale. �n plus, ajut� �i statul �i multe asocia�ii, ONG-uri �i funda�ii (unele adrese �i telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate). Deci p�rin�ii nu trebuie s� se team� dac� s-a conceput un copil nedorit (sau mai mul�i copii nedori�i). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la �nceput, poate deveni acceptat, apoi dorit �i iubit, iar un copil dorit la �nceput, poate deveni nedorit datorit� comportamentului s�u negativ de mai t�rziu. Dac� cineva crede c� nu are iubire pentru un nou copil, va putea dob�ndi aceast� iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului c� un num�r foarte mare de sarcini nu sunt programate �i deci, �n primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama dep�e�te �ocul ini�ial, accept� copilul care cre�te �n ea �i apoi a�teapt� cu ner�bdare na�terea lui. Cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie, mama aproape �ntotdeauna trece de la �mpotrivire la acceptare �i de la acceptare la iubire.

� O lume �n care to�i copiii s� fie dori�i ar fi ideal�, dup� cum ideal� ar fi o lume �n care toate so�iile s� fie dorite de so�i, to�i so�ii de so�ii, to�i p�rin�ii b�tr�ni s� fie dori�i de copiii lor, toate popoarele : negri, �igani, evrei, s� fie dorite de celelalte popoare, �n care nici un om, nic�ieri �i niciodat� s� nu fie nedorit de ceilal�i. Dar o asemenea lume nu exist� (pe p�m�nt), iar dac� �ncerc�m s� o realiz�m prin eliminarea tuturor nedori�ilor, ne trezim �n Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie s� mai existe era cel arian, fiindc� era singurul dorit. Nu exist� nici un criteriu pentru a se putea spune c� un copil dorit va fi fericit �i iubit, sau c� un copil nedorit va fi nefericit �i neiubit. Sunt copii nedor�i �i totu�i adu�i pe lume, care sunt apoi foarte iubi�i �i, invers, copii dori�i, care sunt apoi foarte neferici�i. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului c� un num�r foarte mare de sarcini nu sunt programate �i deci, �n primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama dep�e�te �ocul ini�ial, accept� copilul care cre�te �n ea �i apoi a�teapt� cu ner�bdare na�terea lui.� (Asocia�ia Medicilor Catolici, � Avortul � �ntreb�ri �i r�spunsuri �, Ed. Presa Bun�, Ia�i, 1993, p. 30)

Po�i s� intri pe blogurile mele :

http://www.augustincezar.blogspot.com/
Blogul con�ine: Argumente �tiin�ifice �i religioase c� omul este fiin�� uman� din clipa fecunda�iei. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative la avort. M�rturii ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici ginecologi care au renun�at s� fac� avorturi. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�n�toare.

Po�i intra �i pe blogul urm�tor:
http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Acest blog con�ine: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio), c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator), articole, etc.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 Aprilie 2009 06:33
CONSECIN�E FIZICE �I EMO�IONALE ALE AVORTULUI.
LINKURILE, ADRESELE �I TELEFOANELE UNOR ASOCIA�II CARE OFER� AJUTOR MATERIAL, CONSILIERE �I SOLU�II ALTERNATIVE LA AVORT

Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului

Pe l�ng� faptul c� este uciderea unui copil f�r� ap�rare, avortul are �i numeroase consecin�e asupra s�n�t��ii �i uneori asupra vie�ii femeii, chiar dac� este f�cut de medic, cu aparatur� medical�, oric�t ar fi aceasta de steril�. Dup� un avort, cele mai multe femei se confrunt� cu una sau mai multe dintre urm�toarele consecin�e (unele dintre aceste consecin�e sunt imediate, iar altele pot ap�rea �i dup� c��iva ani):

a) Consecin�e fizice
- Hemoragii - complica�ii hemoragice - de multe ori at�t de greu de st�p�nit, �nc�t necesit� extirparea chirurgical� a uterului �i permanentizarea unei infirmit��i serioase pentru femeie;
- Infec�ii ale aparatului genital feminin, cu reducerea p�n� la dispari�ie a capacit��ii de procreare;
- Infec�ii pelviene acute �i cronice;
- Perfora�ii uterine �nso�ite uneori �i de lezarea organelor din vecin�tate: vezic�, rect, intestin sub�ire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecin�ele sunt catastrofale, chiar dac� nu sunt constatate de la �nceput. Perfora�iile mici, neobservate, evolueaz� lent �i pot produce infec�ii grave, cangren� uterin�;
- Sterilitate;
- Complica�ii particulare legate de diverse manevre;
- Accidente neurologice datorate diverselor embolii ;
- Tetanus post-avort (�nc� prezent, �n ciuda profilaxiei);
- Dureri abdominale acute �i prelungite (mai ales dup� dispari�ia anesteziei), ame�eli,
dureri de cap;
- R�ni cervicale (t�ierea sau ruperea colului uterin de c�tre instrumentele folosite pentru avort);
- R�ni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine;
- Inflamarea trompelor uterine;
- Infec�ii datorate r�m�nerii �n uter a unor resturi ale f�tului sau ale placentei;
- Sinechii uterine ;
- Conflicte serologice Rh ;
- Infectarea cu virus hepatic datorit� transfuziei din cauza hemoragiei dup� avort;
- Cancer la s�n. O leg�tur� �ntre cancerul de s�n �i avort a fost precizat� de medici �nc� din anul 1957. Pornindu-se de la faptul c� hormonii produ�i �n timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia c� avortul induce o schimbare hormonal� brusc�. Efectul acestei violen�e afectez� celulele s�nului, schimbare care, p�n� la urm�, provoac� apari�ia cancerului. Un studiu publicat �n 1994 �n �Jurnalul Institutului Na�ional de Cercetare a Cancerului� constata: �Riscul cancerului de s�n pentru femeile care au f�cut un avort este cu 50% mai mare dec�t �n cazul altor femei�.
- Cre�terea inciden�ei hipertensiunii. Un studiu efectuat �n California (S.U.A.) a ar�tat c� ��n compara�ie cu femeile care au n�scut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro � vascular. Aceasta este o dovad� c� avortul provocat cre�te inciden�a de hipertensiune la femei.� (�A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women�, �n �Clinical Medicine & Health Research�, 25 aprilie 2001).
- Cre�terea frecven�ei avorturilor spontane;
- Cre�terea frecven�ei sarcinilor extrauterine ;
- Na�teri premature, na�teri de copii mor�i;
- Deregl�ri menstruale;
- Atac de cord �i convulsii datorit� reac�iei alergice fa�� de anestezie;
- Embolismul lichidului amniotic : este o boal� catastrofal� �i �nseamn� o infectare a s�ngelui femeii cu lichid amniotic din con�inutul placentei sau cu fragmente din �esuturile f�tului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale.
- Febr� ridicat�, blocaj renal , convulsii, �oc septic , com�;
- Moarte. Nimeni nu va �ti exact num�rul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul t�cerii este �reputa�ia�, at�t a medicului, c�t �i a familiei �n care are loc decesul. �n general, drept cauz� a decesului nu se trece cea real�, adic� avortul, ci complica�iile care rezult� din avort, de exemplu hemoragie, hepatit�, etc. Se consider� c� num�rul real al deceselor provenite din avort este cel pu�in de zece ori mai mare dec�t cel indicat oficial de statistici. �n publica�ia �The Scotsman�, la 9 martie 1970, s-au scris urm�toarele cuvinte: �Putem s� consider�m c� avortul legal este cauza principal� a mor�ii femeilor tinere� (�i nu numai a celor tinere � n. n.)
Exist� o coresponden�� aproape matematic� �ntre rata avorturilor �i rata mortalit��ii materne. Rom�nia a fost mai mul�i ani pe primul loc �n Europa la rata avorturilor (�i �n primii ani de dup� 1989 chiar pe primul loc �n lume) �i a ajuns pe locul doi �n Europa la rata mortalit��ii materne. Se poate muri �i de la primul avort, chiar dac� e f�cut de medic cu aparate oric�t de sterile.
De asemenea, vaccinurile avortive �i pilula avortiv� RU486, prezint� consecin�e fizice foarte grave. Dou� exemple:
- Injec�ia intrauterin� a diverselor lichide �n scop avortiv (�nc� extrem de frecvent�) are risc foarte mare de apari�ie a a�a-numitului avort toxico-septic cu evolu�ie rapid� �i violent� �i cu sf�r�it �n general mortal;
- Ingestia diverselor substan�e avortive afecteaz� �n special ficatul �i rinichii, iar doza avortiv� este foarte apropiat� de cea mortal�.
�n ceea ce prive�te sterilitatea femeilor �n urma avortului, un material ap�rut �n 20 noiembrie 1997 �n �Evenimentul Zilei� �ncepea cu titlul �Alarm� de gradul zero�, ar�t�nd c� fertilitatea rom�ncelor cunoa�te o sc�dere evident�. Avortul determin� consecin�e grave, iar statisticile eviden�iaz� c� �morbiditatea cauzat� de complica�iile avortului a devenit semnificativ� (Dr. Barto� Daniela, �S�n�tatea femeii �i a copilului �i protec�ia familiei �n viziunea Ministerului S�n�t��ii �i Familiei din Rom�nia� �n Congresul Interna�ional �Familia �i via�a la �nceputul unui nou mileniu cre�tin�, Bucure�ti, 2002).

b) Consecin�e emo�ionale (sindromul post � avort care poate ap�rea imediat sau la c��iva ani dup� avort �i care const� �n emo�ii negative)
- Sentimente de vinov��ie, m�nie, team�;
- Triste�e, m�hnire, depresie;
- Pl�ns frecvent;
- Tulbur�ri ale somnului (insomnii, co�maruri) ;
- Teama de sarcini viitoare;
- Pierderea respectului de sine;
- Dificult��i de rela�ionare cu ceilal�i;
- Comportament agresiv fa�� de sine �ns�i, fa�� de tat�l copilului �i fa�� de cei implica�i �n avort;
- Incapacitatea / diminuarea implic�rii �n activitatea sexual�;
- Abuz de alcool, consum de droguri;
-G�ndul de suicid. Preciz�m aici c� cine se sinucide ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului, pentru c� moare cu acest p�cat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, �n viclenia lui, dup� ce �i introduce femeii g�ndul avortului, dac� ea face avort �ncearc� s� o �mping� la descurajare �i sinucidere, pentru a ajunge �n suferin�a ve�nic� a iadului.
Pentru femeile care au f�cut deja avort �i se confrunt� cu a doua serie de consecin�e prezentate (emo�ionale) exist� �i consilierea post-avort (dup� avort) care se poate face la asocia�iile pentru via�� �i despre care am amintit �i mai sus.

Despre consecin�ele emo�ionale, dou� femei m�rturisesc urm�toarele : (Din revista pentru elevi �Schreibenkleister�, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania):
�To�i cei care m-au sf�tuit s� fac avortul �n urm� cu doi ani � doctorul, consilierul, p�rin�ii, prietenii, prietenele �i so�ul meu � m-au asigurat c� a�a e cel mai bine pentru mine �i pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperat�! Nu mai pot s� dorm noaptea, nu mai pot s� r�d. Nimeni nu m� �n�elege! V� rog, spune�i tuturor oamenilor c�t de groaznic este un avort! Dureri cumplite �mi chinuie trupul �i sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?� (Jutta)

�Mi-am avortat copilul. Ast�zi nu a� mai lua o asemenea hot�r�re, indiferent ce ar spune cei din jur. Tr�iesc cu o fric� �n mine de care nu mai pot sc�pa. Am co�maruri �n care �mi apare o feti�� care fuge spre mine cu bra�ele �ntinse �i �ntreab� mereu: �De ce m�mico? De ce?� Apoi m� trezesc ud� de transpira�ie. Acest vis �i privirea feti�ei m� urm�resc continuu de c�nd am avut acea interven�ie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor �i tinerelor fete care se afl� �n aceea�i situa�ie. G�ndi�i-v� foarte bine ce face�i, pentru c� v� vor chinui visele �i v� vor urm�ri privirile copiilor avorta�i. Ve�i sim�i o singur�tate cople�itoare, durere �i jale, c�nd ve�i vedea o mam� cu copilul ei. Voi ve�i suporta consecin�ele acestei interven�ii, nu partenerul vostru. El nu v� poate lua teama, regretul sau �nsingurarea. De aceea g�ndi�i-v� bine �nainte de a alege avortul �i nu permite�i nim�nui s� v� constr�ng�, pentru c� via�a voastr� va fi distrus�. Exist� numeroase organiza�ii care v� pot ajuta. Nu face�i aceea�i gre�eal� ca �i mine!� (Judith)

Avortul nu �nl�tur� nelini�tea, angoasa femeii �n dificultate, ci i-o spore�te �i i-o prelunge�te. Sunt dou� forme de angoas�: una pe termen scurt care dureaz� p�n� la avort, alta pe termen lung, care �ncepe la avort sau dup� avort. Toate greut��ile �i durerile maternit��ii se uit�, dar angoasa provocat� de avort dureaz� la multe femei chiar �i toat� via�a. Dac� �i tat�l a fost de acord cu avortul, pot ap�rea �i la el consecin�e emo�ionale, precum �i la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au �ndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afecta�i de consecin�e emo�ionale. De aceea consilierea post-avort se adreseaz� �ntr-o anumit� m�sur� �i b�rba�ilor. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicin� legal� la Facultatea de Medicin� �i directorul Institutului Medico-Legal din Bucure�ti, �n �Tratat complet de medicin� legal� arat� la r�ndul s�u urm�rile dezastruoase ale avortului.

LINKURILE, ADRESELE �I TELEFOANELE UNOR ASOCIA�II CARE OFER� AJUTOR MATERIAL, CONSILIERE �I SOLU�II ALTERNATIVE LA AVORT

Exist� solu�ii alternative la avort, propuse de asocia�ii pentru ap�rarea vie�ii, �n decursul consilierii pre-avort (�nainte de avort).

a)Asocia�ia de caritate �Primul Pas�, Ia�i, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901;
e-mail: [email protected]

adresa web: http://www.primulpas.ro.org/

Serviciile asocia�iei sunt oferite de c�tre speciali�ti �n domeniu: asisten�i sociali, medici, psihologi. Asocia�ia �Primul Pas� ofer� gratuit urm�toarele servicii:
- Teste de sarcin�;
- Trimiteri pentru consulta�ii ginecologice �i ecografii gratuite;
- Consiliere pre-avort �i post avort, direct sau prin e-mail;
- Informare cu privire la implica�iile �i alternativele unui avort;
- Oferire de ajutor material de urgen��, at�t �nainte, c�t �i dup� na�tere;
- G�zduire;
- Grup de suport pentru m�mici;
- Informare despre alte servicii de �ngrijire.

b) Funda�ia Solidaritate �i Speran�� � Centrul InfoAdolescent, Ia�i, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: [email protected]

Serviciile sunt acelea�i ca �i la Asocia�ia Primul Pas �i sunt tot gratuite.

Iat� unele dintre solu�iile alternative la avort oferite de asocia�iile pentru via�� :
- Ajutor material at�t �nainte, c�t �i dup� na�tere;
- Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele �i adolescentele �ns�rcinate. Ele pot ram�ne �n aceste centre maternale cu masa �i cazarea gratuite, p�n� la un anumit timp dup� na�tere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-�i putea cre�te mai u�or copilul;
- Asisten�� maternal� a copilului (�ncredin�area lui pentru un timp unei familii care vrea s� ia un copil �n �ngrijire). Aceasta �nseamn� c� mama real� are dreptul legal s�-�i ia copilul �napoi oric�nd dore�te acest lucru (c�nd se simte �n stare s�-l creasc�);
- �ncredin�area copilului spre adop�ie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor s� �i adopte. Dec�t s�-l ucid� prin avort, este clar c� e preferabil ca mama s�-l nasc� pe copil �i s�-l a�eze �n bra�ele unor p�rin�i adoptivi, care �l vor �ngriji cu dragoste. Adop�iile, dup� cum se �tie, se fac pe cale legal�. Mama poate s�-�i viziteze copilul oric�nd, dac� dore�te. �n fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceat� alegere. Iat� ce spunea o femeie: �Datorit� faptului c� nu am putut s�-i ofer minimul necesar, cea mai bun� decizie pe care am luat-o vreodat� a fost s�-i g�sesc fiicei mele o familie adoptiv� care s� o iubeasc� �i s� o creasc�. �n prezent �i iube�te familia adoptiv� �i m� iube�te �i pe mine. F�r� s� renun� la ea, i-am oferit mult mai mult.�
- �i alte solu�ii.

Pentru consiliere spiritual�, un preot din Ia�i v� poate r�spunde la urm�toarea adres� de e-mail:
[email protected]

Alte asocia�ii pentru via�� �n alte ora�e :

c) Alt preot, p�rintele T�nase Nicolae, a �nfiin�at Asocia�ia Pro Vita Pentru N�scu�i �i Nen�scu�i �i a construit mai multe a�ez�minte unde prime�te copii spre cre�tere, �n satele Valea Plopului �i Valea Screzii, comuna Pose�ti, jude�ul Prahova.
Adresa : Preot T�nase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, V�lenii de Munte, jude�ul Prahova, Rom�nia
sau :
Parohia Valea Plopului, Comuna Pose�ti, Jude�ul Prahova, cod cod. 107440, Rom�nia
Telefoane :
0244 / 280.600
0244 / 421.208
0746 / 014.605
Fax : 0244 280.695
e-mail:
[email protected]

[email protected]

Site-ul Asocia�iei:
http://provitann.org/?page_id=20

Toate serviciile Asocia�iei sunt gratuite. P�rintele T�nase prime�te, de asemenea, �i copii ai str�zii. �n cre�terea copiilor este ajutat �i de oamenii din sat. Multe femei care au renun�at la avort �i au n�scut copiii, i-au �ncredin�at p�rintelui T�nase Nicolae pentru un timp sau definitiv.

Iat� un link cu prezentarea Asocia�iei �i fotografii de acolo :
http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crestine-22-21847.html

d) Asocia�ia Pro Vita Pentru N�scu�i �i Nen�scu�i are filial� �i �n Bucure�ti, precum �i �n alte ora�e din �ar�.
Site-ul Asocia�iei Pro Vita pentru n�scu�i �i nen�scu�i � Filiala Bucure�ti (de aici pute�i primi �i CD-uri gratuite cu filme �i alte materiale pentru via��)

http://www.provitabucuresti.ro/

tel.: 0728.673.673

fax: 031/815.27.80

e-mail:
[email protected]

e) SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php
CON�INE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREG�TIRE (MAICA SOFRONIA �I MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE �I LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE �I CONSILIERE "SFIN�II ARHANGHELI MIHAIL �I GAVRIIL ", PRECUM �I ARTICOLE, DOCUMENTARE, M�RTURII �I SFATURI : http://www.avort.ro/

f) SITE CARE CON�INE M�RTURII PUBLICE ALE FEMEILOR
http://www.avort.ro/marturii.php

g) SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT
http://www.adevaruldespreavort.ro/

h) SITE-UL http://www.vreausaaflu.ro/
CON�INE �NREGISTR�RI VIDEO �I DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIA��
http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11

i) Site-ul Asocia�iei Darul Vie�ii
http://www.darulvietii.cnet.ro/

j) Alte �nregistr�ri video �i audio foarte interesante pentru via��. Cele mai multe dintre ele sunt �n limba rom�n�:
http://www.provita.org.ro/

k) Site-ul Asocia�iei Pro Vita Media
http://www.provita.ro/

l) Site-ul Asocia�iei Pro Vita Craiova
http://www.provitacraiova.ro/

m) Site-ul Asocia�iei Pro Vita Gala�i
http://www.provitagalati.ro/

n) Site-ul avort.info cu multe informa�ii pentru via�� :
http://www.avort.info/

o) Site-ul Asocia�iei FAMILIA �I VIA�A, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/

p) Acces�nd linkul urm�tor, g�si�i o colec�ie foarte interesant� de �nregistr�ri video �i documentare pentru via��:
http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm

r) Acces�nd urm�torul link, pute�i citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioetic�:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi

s) Pute�i citi direct pe internet cartea intititulat� �Manual de bioetic�, �n care se vorbe�te foarte pe larg despre avort, dac� accesa�i urm�torul link:
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual

�) Site-ul Asocia�iei Ortodoxe Fr��ia Franco-Rom�n� despre Pro-Vita http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html

t) Un site foarte interesant al Mi�c�rii Pentru Via��, poate fi accesat pe linkul urm�tor:
http://pentru-viata.org/

�) Un alt site pentru via�� :
http://www.avort.net/

u) Informa�ii foarte interesante pentru via��, difuzate de Altermedia http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/

v) Un site deosebit de interesant care con�ine multe c�r�i (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre c�s�torie, ap�rarea vie�ii, familie, adolescen��, s�n�tate, recenzii de filme, jocuri, precum �i leg�turi cu alte site-uri
http://www.profamilia.ro/

x) Exist� organiza�ii pentru ap�rarea vie�ii umane �i la nivel interna�ional, cum ar fi organiza�ia Human Life International, cu site-ul urm�tor:
http://www.hli.org/

y)Un site despre Sf�nta Gianna Beretta Molla, o martir� a ap�r�rii vie�ii umane http://www.hli.org/gianna_molla/

z)Despre Mar�ul vie�ii, manifestare public� �mpotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la-marsul-vietii-la-iasi/

Pe un afi� erau fotografia�i copii t�ia�i �n buc��i �n urma avortului, iar l�ng� ei era reprezentat un copil �n uterul unei femei care se preg�tea pentru avort. L�ng� acel copil din uter scria simbolic, ca �i cum ar spune el: �V� rog, v� implor, nu-mi face�i aceasta! Sunt alte solu�ii!�

Chiar dac� femeia a avut rela�ii sexuale �nainte de c�s�toria cre�tin� (rela�ii sexuale pre � maritale) sau, mai r�u, �n afara c�s�toriei cre�tine (rela�ii sexuale extra � maritale), nu trebuie s�-�i ucid� copilul, ci trebuie s�-l nasc� �i, dac� nu-l poate cre�te, s� aleag� una sau mai multe dintre solu�iile alternative descrise mai sus. Dac� �l poate cre�te ea �ns�i, nu trebuie s� se team� c� se va c�s�tori greu din cauz� c� are copil, c�ci sunt at��ia b�rba�i care iau �n c�s�torie femei cu copii, fie c� au �i ei copii, fie c� nu au. Sau poate c� se va c�s�tori cu tat�l copilului. O alt� op�iune este s�-l dea spre adop�ie. Dac� va apela la asocia�iile de mai sus sau la alte asocia�ii pentru via�� �n alte ora�e, va primi ajutor material �i, dac� va dori, va putea locui la un centru maternal p�n� la un timp dup� na�tere �i apoi va putea l�sa copilul la o familie care acord� asisten�� maternal� pentru un timp �i �l poate lua �napoi c�nd dore�te. Dac� mama este elev� sau student� poate s� mearg� la �coal� �i c�t timp este �ns�rcinat� �i dup� ce na�te. Dup� cum am v�zut, cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie, mama aproape �ntotdeauna trece de la �mpotrivire la acceptare �i de la acceptare la iubire. Acest lucru este valabil �i pentru p�rin�ii tinerei mame nec�s�torite: chiar dac�, poate, la �nceput unii dintre ei se �mpotrivesc na�terii copilului, cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie se obi�nuiesc cu g�ndul c� fiica lor va na�te copilul. �i, oricum, fata nu trebuie s� asculte de p�rin�i dac� ace�tia ar �ndemna-o la avort sau la oricare alt lucru r�u.

Pute�i intra pe blogurile urm�toare :

Blogul con�ine: Argumente �tiin�ifice �i religioase c� omul este fiin�� uman� din clipa fecunda�iei. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative la avort. M�rturii ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici ginecologi care au renun�at s� fac� avorturi. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe alte site-uri asem�n�toare.

Pute�i intra �i pe blogul urm�tor:
Acest blog con�ine: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio), c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator), articole, etc.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 3 Aprilie 2009 06:58

comentariile astea luuuuungi

vieru,pavone,ioana20....cel mai simplu:

TALK TO THE HAND

O ZI BUNA!

rilury
Postat pe 3 Aprilie 2009 15:39
De la: rilury, la data 2009-04-03 15:39:29

comentariile astea luuuuungi

vieru,pavone,ioana20....cel mai simplu:

TALK TO THE HAND

O ZI BUNA!

Si tie!
pavone
Postat pe 3 Aprilie 2009 15:44
Pentru PAVONE.
Domnul meu pentru unul care se ascunde in spatele unui monitor ai cam mult tupeu sa stii. De ce nu scrii la pagina ta personala cine esti unde stai sa ne arati si noua o poza cu minunatii tai copii. Si inca ceva...nu face pe desteptul cu mine sau crezi cumva ca sunt vreo PROASTA care n-a facut latina in scoala. Nu judeca ca nu esti Dumnezeu, nu arunca primul cu piatra ca nu esti imaculat, nu mai da atata Copy Paste ca esti plictisitor. Scrie ceva cu manuta ta. La alt topic...de exemplu....cum sa fii un tata bun, implicarea bisericii in viata familiei(0),iertarea gresitilor tai sau mai stiu eu....viata de dupa moarte.
iupi24
Postat pe 3 Aprilie 2009 19:19
De la: iupi24, la data 2009-04-03 19:19:00Pentru PAVONE.
Domnul meu pentru unul care se ascunde in spatele unui monitor ai cam mult tupeu sa stii. De ce nu scrii la pagina ta personala cine esti unde stai sa ne arati si noua o poza cu minunatii tai copii. Si inca ceva...nu face pe desteptul cu mine sau crezi cumva ca sunt vreo PROASTA care n-a facut latina in scoala. Nu judeca ca nu esti Dumnezeu, nu arunca primul cu piatra ca nu esti imaculat, nu mai da atata Copy Paste ca esti plictisitor. Scrie ceva cu manuta ta. La alt topic...de exemplu....cum sa fii un tata bun, implicarea bisericii in viata familiei(0),iertarea gresitilor tai sau mai stiu eu....viata de dupa moarte.

Nu mi-am imaginat ca esti proasta, stiu ca ai inteles ce ti-am scris. Este un raspuns la ironiile tale, cu care ai inceput fara sa iti fi spus nimic, fara nici un motiv. Si copiii chiar sunt minunati, mai ales cand sunt ai tai.
pavone
Postat pe 3 Aprilie 2009 20:27
Nu stiu daca cunosti acest caz. Un baiat care nu are nici maini, nici picioare si din cauza aceasta multi l-ar fi condamnat la moarte, daca ar fi stiut lucru acesta cat timp era inca in pantecul mamei. Si uite ca totusi el vrea sa traiasca, este fericit sa traiasca si are dreptul sa traiasca. Nimeni nu i-l poate lua.

Aici este un link unde poti vedea privirea si chinul acelor copilasi avortati, care nu vor putea zice niciodata mama. O fotografie face cat 1000 de cuvinte.

http://www.100abortionpictures.com/Aborted_Baby_Pictures_Abortion_Photos/Index.cfm?FirstPhoto=26

Imi pare rau ca nu reusesti sa iti implinesti visul de a avea un copil. Daca iti doresti asta atat de mult, poate ai putea salva o viata, infiind un copilas sanatos pe care mama lui nu il poate creste si are intentia sa il avorteze. Intra pe topicul "Avort la Marie Stopes", ca este o fata care a postat acum 2 zile un mesaj si dorea sa faca un avort.

Multumesc. incerc sa gasesc acea fata.
kukla
Postat pe 3 Aprilie 2009 21:52
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-03 06:33:40Pentru hunny_honney

DREPTUL LA VIA�� ESTE SACRU �I INVIOLABIL ! NICI UN COPIL (DECI NICI COPILUL NEA�TEPTAT) NU SE CONCEPE DIN �NT�MPLARE, CI DIN VOIN�A LUI DUMNEZEU. TREBUIE S� PRIMIM �I COPIII NEA�TEPTA�I, PENTRU C�, DAC� S-AU CONCEPUT, DUMNEZEU �I VREA PE LUME. OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU �N TRANSMITEREA VIE�II, NU PROPRIETARI AI VIE�II. NU AVEM DREPTUL S� NE ATINGEM DE VIA�A FIIN�EI UMANE !
IAR COPILUL NU ESTE O PARTE DIN CORPUL MAMEI, CI ESTE ALT� PERSOAN�. FAPTUL C� �N PRIMELE 9 LUNI SE AFL� �N P�NTEC NU �I D� NICIDECUM MAMEI DREPTUL S�-L UCID�. DIMPOTRIV�, DUMNEZEU A G�NDIT UTERUL CA O CAS� OCROTITOARE PENTRU COPIL. MAMA �I COPILUL SUNT DOU� PERSOANE DIFERITE, CHIAR DIN CLIPA FECUNDA�IEI: �N ACEST SENS AVEM ARGUMENTELE OFERITE DE GENETICIENI, CARE ARAT� C� MAMA �I COPILUL POSED� CODURI GENETICE UMANE DIFERITE, ARGUMENTELE OFERITE DE MEDICII EMBRIOLOGI, CARE ARAT� C� CEI DOI AU FLUXURI DE S�NGE DIFERITE �I ARGUMENTELE OFERITE DE TEOLOGI, CARE ARAT� C� CEI DOI AU SPIRITE DIFERITE.
DECI, COPILUL NU ESTE � O FORM� DE VIA�� �, CUM GRE�IT AI SCRIS. ESTE DEMONSTRAT F�R� DUBIU, AT�T DE �TIIN�� C�T �I DE RELIGIE, C� OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL FECUNDA�IEI, AT�T TRUPE�TE, C�T �I SUFLETE�TE. TRUPE�TE, CHIAR DIN MOMENTUL FECUNDA�IEI, ARE UN COD GENETIC UMAN �I PROPRIU, DIFERIT DE CODUL GENETIC AL MAMEI �I DE CODUL GENETIC AL TAT�LUI, DECI CHIAR DIN MOMENTUL FECUNDA�IEI ESTE FIIN�� UMAN� UNIC�. �N ACEL COD GENETIC SUNT PROGRAMATE TOATE TR�S�TURILE SALE TRUPE�TI : CULOAREA OCHILOR, CULOAREA P�RULUI, �N�L�IMEA LA CARE VA AJUNGE, NUAN�A TENULUI, FORMA FE�EI, FORMA NASULUI, ETC. DEZVOLTAREA ULTERIOAR� A CORPULUI S�U NU ESTE DEC�T O DERULARE A ACESTUI PROGRAM CARE EXIST� DEJA DE LA �NCEPUT, DIN MOMENTUL CONCEP�IEI, IAR SUFLETE�TE, DUMNEZEU CREEAZ� SUFLETUL COPILULUI TOT �N ACEL MOMENT AL CONCEP�IEI. DECI AVORTUL, �N ORICE STADIU S-AR FACE, ESTE CRIM�, P�CAT MARE �I O MARE NEDREPTATE.

�ntrebarea �c�nd �ncepe via�a uman�?� apar�ine �tiin�ei trecutului. Ast�zi avem r�spunsul la aceast� �ntrebare din partea celei mai avansate �tiin�e biologice (genetica). Unul dintre cei mai de seam� reprezentan�i ai acestei �tiin�e, geneticianul francez J�r�me Lejeune , ne r�spunde prin afirma�ia pe care a f�cut-o: �Omul este om din momentul concep�iei. Fiin�a omeneasc� este de atunci des�v�r�it� �i unic�.� Afirma�ia sa este confirmat� de cercet�ri f�cute �n Anglia, Fran�a �i S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea �tiin�ific� interna�ional�. Deci, �n zilele noastre, s-a dovedit �n mod clar c� un copil este fiin�� uman� din momentul concep�iei, adic� din momentul fecunda�iei.
J�r�me Jean Louis Marie Lejeune (1926-1994) a fost un pediadru �i genetician francez, cunoscut mai ales pentru descoperirea leg�turii �ntre diverse boli �i defectele de cromozomi.
Iat� �nc� o declara�ie a sa:
"�tiin�a nu are dubii c� via�a omului �ncepe �n momentul fecund�rii. Via�a fiec�ruia dintre noi are un �nceput unic. Acesta este momentul �n care toat� informa�ia genetic� necesar� �i suficient� pentru a alc�tui un individ special pe care �l vom numi mai t�rziu Petru sau Maria, �n dependen�� de construc�ia genetic�, atunci c�nd va fi adunat� informa�ia suficient� �i necesar�. Acest lucru are loc anume �n acel moment c�nd capul spermatozoidului p�trunde �n celula feminin�, �n ovul. �n asemenea momente, informa�ia, transmis� de c�tre tat�, se �nt�lne�te �n celula feminin� cu informa�ia transmis� de mam�. Cunoa�tem c� acest lucru este cunoscut tuturor biologilor, anume c�, dup� fecundare, nici o alt� informa�ie nu mai poate fi dob�ndit�. �n orice etap� a dezvolt�rii sale, embrionul �i p�streaz� individualitatea �i umanitatea sa �i el apar�ine speciei homo sapiens. �n momentul fecund�rii, avem de a face cu un om, c�ci informa�ia care se con�ine �n cromozomi este informa�ia transmis� de un om." Pentru a vedea declara�iile geneticianului J�r�me Jean Louis Marie Lejeune intra�i pe site-ul urm�tor :
http://www.avort.ro/marturie-Jerome-Lejeune.php
G�si�i, de asemenea �i m�rturii ale femeilor, documentare �i sfaturi.

�n momentul �n care gametul masculin (spermatozoidul) p�trunde �n gametul feminin (ovulul), se formeaz� zigotul, care poart� �n el noul cod genetic, un nou program conform c�ruia se va dezvolta, �nscris �n cei 46 de cromozomi (cantitatea normal� de ADN) . Dezvoltarea ulterioar� a corpului s�u nu este dec�t o derulare a acestui program care exist� deja de la �nceput, din momentul fecunda�iei.

Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): �o fiin�� uman� microscopic� �n stadiul cel mai precoce de dezvoltare.� Zigotul, noua fiin�� uman� minuscul�, va trece �n continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, f�t. �ns� nu exist� vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revolu�ionar� de la un stadiu de dezvoltare la altul.

�n 1967 s-a �inut la Whashington prestigioasa Conferin�� Interna�ional� asupra Avortului, la care a participat o comisie format� din cei mai renumi�i biochimi�ti, obstetricieni, ginecologi �i geneticieni din lume. Concluzia acestei comisii a fost c� omul este om �n orice moment din dezvoltarea sa, �ncep�nd de la concep�ie: �Membrii acestei comisii nu au putut descoperi un moment situat �ntre �nt�lnirea spermatozoidului cu ovulul �i na�terea copilului, �n care s� se poat� afirma c� ceea ce s-a conceput nu ar avea via�� uman�. Schimb�rile care intervin �n momentul nida�iei , �n momentul c�nd embrionul are �ase s�pt�m�ni, �n momentul c�nd f�tul are �ase luni �i c�nd noul-n�scut are o s�pt�m�n� sau c�nd ajunge la v�rsta adult�, nu sunt dec�t diferite faze ale unui singur proces de dezvoltare �i maturizare al unei fiin�e umane�. A�adar, fiin�a conceput� �n p�ntecele matern e o fiin�� uman� complet nou�, diferit�, unic�, av�nd drepturi egale cu ale fiec�ruia dintre noi. Na�terea �nseamn� p�r�sirea uterului matern, t�ierea cordonului ombilical, existen�a noului-n�scut �n afara organismului mamei �i separat de el. Dar nu exist� vreun un salt calitativ �ntre copilul din uter �i copilul de dup� na�tere. Singura schimbare - dar care nu este un salt calitativ - se refer� la metoda de alimentare cu hran� �i oxigen: �nainte de na�tere, hrana �i oxigenul erau preluate de la mam� prin cordonul ombilical; dup� na�tere, oxigenul este luat din atmosfer� prin pl�m�ni �i hrana prin stomac, dac� noul-n�scut este destul de matur pentru a fi hr�nit �n acest fel. Dac� este prematur, hrana continu� s�-i fie administrat� prin sisteme artificiale, �ntr-o form� asem�n�toare cu cea pe care i-o acorda cordonul ombilical. Dup� cum am v�zut, ovulul fecundat este aceea�i persoan� uman� ca �i un copil dup� na�tere sau ca �i un om matur. Omul adult de ast�zi este acela�i cu cel din momentul concep�iei �i are acela�i cod genetic ca �i �n acel moment. De la concep�ie p�n� la moarte, codul genetic r�m�ne acela�i (nu este supus varia�iilor). Fiin�a uman� r�m�ne fiin�� uman�, indiferent de dimensiunile pe care le are �i indiferent de mediul �n care tr�ie�te. Omul nu are nevoie de timp ca s� devin� om, ci are nevoie de timp ca s� se dezvolte ceea ce este deja din momentul concep�iei.

Concep�ia nedorit� a unui copil nu d� dreptul cuiva s� recurg� la avort (�i nici un alt motiv nu d� dreptul cuiva s� recurg� la avort, dup� cum pute�i citi �i vedea pe bloguri). Nici un om nu vine la existen�� din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu �i El �i va ajuta pe p�rin�i s� le asigure copiilor cele necesare vie�ii prin posibilit��ile pe care le scoate �n cale. �n plus, ajut� �i statul �i multe asocia�ii, ONG-uri �i funda�ii (unele adrese �i telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate). Deci p�rin�ii nu trebuie s� se team� dac� s-a conceput un copil nedorit (sau mai mul�i copii nedori�i). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la �nceput, poate deveni acceptat, apoi dorit �i iubit, iar un copil dorit la �nceput, poate deveni nedorit datorit� comportamentului s�u negativ de mai t�rziu. Dac� cineva crede c� nu are iubire pentru un nou copil, va putea dob�ndi aceast� iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului c� un num�r foarte mare de sarcini nu sunt programate �i deci, �n primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama dep�e�te �ocul ini�ial, accept� copilul care cre�te �n ea �i apoi a�teapt� cu ner�bdare na�terea lui. Cel mult dup� c�teva luni de la concep�ie, mama aproape �ntotdeauna trece de la �mpotrivire la acceptare �i de la acceptare la iubire.

� O lume �n care to�i copiii s� fie dori�i ar fi ideal�, dup� cum ideal� ar fi o lume �n care toate so�iile s� fie dorite de so�i, to�i so�ii de so�ii, to�i p�rin�ii b�tr�ni s� fie dori�i de copiii lor, toate popoarele : negri, �igani, evrei, s� fie dorite de celelalte popoare, �n care nici un om, nic�ieri �i niciodat� s� nu fie nedorit de ceilal�i. Dar o asemenea lume nu exist� (pe p�m�nt), iar dac� �ncerc�m s� o realiz�m prin eliminarea tuturor nedori�ilor, ne trezim �n Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie s� mai existe era cel arian, fiindc� era singurul dorit. Nu exist� nici un criteriu pentru a se putea spune c� un copil dorit va fi fericit �i iubit, sau c� un copil nedorit va fi nefericit �i neiubit. Sunt copii nedor�i �i totu�i adu�i pe lume, care sunt apoi foarte iubi�i �i, invers, copii dori�i, care sunt apoi foarte neferici�i. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului c� un num�r foarte mare de sarcini nu sunt programate �i deci, �n primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama dep�e�te �ocul ini�ial, accept� copilul care cre�te �n ea �i apoi a�teapt� cu ner�bdare na�terea lui.� (Asocia�ia Medicilor Catolici, � Avortul � �ntreb�ri �i r�spunsuri �, Ed. Presa Bun�, Ia�i, 1993, p. 30)

Po�i s� intri pe blogurile mele :

Po�i intra �i pe blogul urm�tor:

hahahahahaha!!!puteai macar sa nu dai copy paste si pe "pentru hunny_honey",asa deci, n-am citit nici o enormitate sau aberatie in postarile lui "rilury"si le-am citit pe toate in schimb n-as putea spune acelasi lucru si despre ale tale,ea n-a facut nici o confuzie draga,confuzia o faci tu nu ea,asa deci draga dle eteteee,ca asta e, legatura dintre cromozomi si ADN:
Pentru fenomenele ereditare de o deosebita importanta sunt cromozomii.
Cromozomii sunt structuri constituite din ADN, ARN si proteine histonice specifice. Numarul cromozomilor constituie una din principalele caracteristici ale cariotipului.
Cromozomii sexului-heterozomi- sunt notati simbolic XX la femei si XY la sexul masculin.

Materialul genetic localizat la nivelul cromozomiloe se numeste cromatina si este format dintr-un complex nucleoproteic in care intre ADN si proteine bazice � histone cu pH=8 si mai mare (proteine care contin peste 22% aminoacizi bazici.......
rginina, lizina etc.).
Acum vezi, ca nu ea abereaza ci tu o faci draga!!!cu totii gindim mai devreme sau mai tirziu ca Dzeu este cel cea creat lumea si ne priveste de acolo de sus,dar pina la a sustine ca mincarea si tot restul necesarului pentru traiul de zi cu zi ni-l da Dzeu mi se pare cam prea mult ,deci,toti, absolut toti il invocam pe EL pentru diverse motive dar n-am vazut si nici n-am auzit de o persoana sa stea asa cumintzica sa se uite la cer si sa se roage sa-i dea Dzeu de mincare si... hopa!!!!uite ca-i apare in fata o masa imbelsugata tu chiar ne crezi proaste,asta poti sa i-o spui unui bebica de 2-3 ani,poate ai sanse si te crede el,daca ar fi adevarat de ce dracu as mai munci cite 14 ore pe zi,as putea sa stau lejer acasa ca as avea de toate,lumineaza-ma si pe mine cum se face asta ,ca as munci si eu din 3 in 5 zile nu asa pe fie ce zi
justforme
Postat pe 3 Aprilie 2009 22:17
De la: kukla, la data 2009-04-03 21:52:30Nu stiu daca cunosti acest caz. Un baiat care nu are nici maini, nici picioare si din cauza aceasta multi l-ar fi condamnat la moarte, daca ar fi stiut lucru acesta cat timp era inca in pantecul mamei. Si uite ca totusi el vrea sa traiasca, este fericit sa traiasca si are dreptul sa traiasca. Nimeni nu i-l poate lua.

Aici este un link unde poti vedea privirea si chinul acelor copilasi avortati, care nu vor putea zice niciodata mama. O fotografie face cat 1000 de cuvinte.

http://www.100abortionpictures.com/Aborted_Baby_Pictures_Abortion_Photos/Index.cfm?FirstPhoto=26

Imi pare rau ca nu reusesti sa iti implinesti visul de a avea un copil. Daca iti doresti asta atat de mult, poate ai putea salva o viata, infiind un copilas sanatos pe care mama lui nu il poate creste si are intentia sa il avorteze. Intra pe topicul "Avort la Marie Stopes", ca este o fata care a postat acum 2 zile un mesaj si dorea sa faca un avort.

Kukla, sper din tot sufletul ca fata aceea inca nu a facut avort si ca iti va raspunde la apel. Ai o inima mare!
pavone
Postat pe 3 Aprilie 2009 22:45
pavone...imagineaza-ti urmatoarea situatie:
esti cu sotia(insarcinata) cu masina si aveti un accident...ajunsi la UPU ti se spune ca ai de ales intre viata sotiei sau viata copilului...ce alegi?
rilury
Postat pe 4 Aprilie 2009 16:21
De la: rilury, la data 2009-04-04 16:21:14pavone...imagineaza-ti urmatoarea situatie:
esti cu sotia(insarcinata) cu masina si aveti un accident...ajunsi la UPU ti se spune ca ai de ales intre viata sotiei sau viata copilului...ce alegi?

valabil si pt dl vieru!

astept raspunsurile voastre!
rilury
Postat pe 4 Aprilie 2009 17:35
o mica rugaminte...limitati-va raspunsul la cel mult cateva randuri nu-mi scrieti pagini intregi.

deci...niciun raspuns pana acum?
rilury
Postat pe 4 Aprilie 2009 17:51
De la: rilury, la data 2009-04-04 16:21:14pavone...imagineaza-ti urmatoarea situatie:

In cazul ipotetic de care vorbesti tu, mi-ar fi greu sa cred un astfel de raspuns venit din partea medicului. Daca in cazul unui accident, se pune problema de a alege intre viata mamei si viata copilului, ar fi doua posibilitati:

1. Daca alegand viata copilul inseamna moartea mamei, atunci copilul este suficient de dezvoltat sa poata supravietui in afara uterului, prin ingrijiri medicale. Este evident ca nu va putea supravietui in uterul unei mame moarte, el fiind total dependent de ea. Deci daca aleg viata copilului, inseamna ca el poate fi nascut prematur si apoi tinut in viata in incubator. Atunci ce ar impiedica medicii sa salveze viata sotiei? Viata ei nu depinde de copilul pe care il poarta in pantec, ci numai de cat de grav a fost ranita si de implicatia si profesionalismul medicilor. Este posibil ca mama sa fi fost grav ranita (de exemplu, o rana la cap) si sa nu reuseasca sa supravietuiasca accidentului dar, cu toate acestea, copilul sa nu fi fost afectat, el aflandu-se in uter si fiind astfel mai protejat. Deci in situatia aceasta, nu copilul a cauzat moartea mamei, ci gravitatea accidentului.

2. Daca as alege viata sotiei, inseamna ca si copilul are sanse sa supravietuiasca, prin salvarea vietii mamei, asta daca copilul este prea mic ca sa supravietuiasca in afara uterului. In acest caz, automat pentru a salva viata copilului, trebuie salvata in primul rand viata mamei, pentru ca el depinde in totalitate de ea. Deci iar nu se pune problema de a alege.

Cu alte cuvinte nu cred in aceasta conditionare: daca salvam copilul, moare mama si daca salvam mama, moare copilul. Un medic este dator sa faca tot posibilul pentru a salva ambele vieti, iar daca totusi nu reuseste, nu aceasta conditionare a fost cauza.
pavone
Postat pe 4 Aprilie 2009 19:35
Tot pentru tine, Rilury, apropo de situatiile acestea, in care viata mamei este in pericol. Postez acum un articol, pentru ca am vrut sa iti raspund strict la intrebare si sa nu ma lungesc prea mult in mesajul anterior. Sper sa ai rabdare totusi sa citesti acest articol in intregime.

"Search: Abortion for the life of the mother
First of all, they're exceedingly rare. As far back as 1960, Planned Parenthood Medical Director Mary Calderone wrote "[M]edically speaking, that is, from the point of view of diseases of the various systems, cardiac, genitourinary, and so on, it is hardly ever necessary today to consider the life of a mother as threatened by a pregnancy." Dr. Alan Guttmacher, another former leader of Planned Parenthood, said in 1967, "Today it is possible for almost any patient to be brought through pregnancy alive, unless she suffers from a fatal illness such as cancer or leukemia, and if so, abortion would be unlikely to prolong, much less save life."

I searched for conditions in which the prescribed treatment is abortion, and I've not been able to find any.

This Spanish study of women with lupus during pregnancy found no maternal deaths, and of the 8 patients who had "therapeutic" abortions, six of them requested the abortions themselves, and two had abortions performed because their treatment medications were presumed to have harmed the fetuses. None of them was aborted as a live-preserving measure for the mother.

The research these doctors in the UK did is worth noting. I'll bold the particularly important parts:

Between 1967 and 1990, only 151 abortions have been carried out to save the mother's life, a figure amounting to 0.004% of all abortions.

In 1992, a group of Ireland's top gynaecologists wrote: "We affirm that there are no medical circumstances justifying direct abortion, that is, no circumstances in which the life of a mother may only be saved by directly terminating the life of her unborn child."

When Dublin's National Maternity Hospital (where 10% of all births in Ireland occurred) investigated the 21 deaths of pregnant women there between 1970-1979, they found that not a single one of those deaths could have been avoided by abortion.

Ireland, a country where the unborn child is constitutionally protected, has the lowest maternal death rate in the world. The UK, where abortion is available practically on demand, has over five times Ireland's maternal death rate.

Developments in medicine mean that the 'abortion to save the mother's life' argument is becoming harder and harder to justify. It is now possible for women with heart defects to carry a baby to term with expert help and life-threatening conditions such as cancer can often be treated without harming the unborn child. Women facing difficult pregnancies have a right to the best available medical support.

Direct abortion is the deliberate killing of an unborn child. Treatment to save the life of the mother that results in the death of the child as an expected but not intended side effect is not a direct abortion, e.g. in the case of an ectopic pregnancy. In this situation, the baby begins to develop in the woman's fallopian tube and has to be removed or the tube will rupture and cause the death of the woman. This involves the unavoidable death of the unborn baby but the aim of the operation is to save the mother not to kill the baby.

Let me reiterate the most important points:

# Between 1967 and 1990, only 0.004% of abortions performed in the UK were done with the intent of preserving the mother's life. (I've been unable to find comparable statistics in the U.S., where the only data is on self-reported maternal health concerns among aborting women.)

# Not a single one of the deaths in Dublin National Maternity Hospital between 1970 and 1979 could have been avoided by abortion. (I've been unable to find a comparable study in the U.S.)

# Ireland, where abortion is illegal, has the lowest maternal death rate in the world. The UK, where abortion is available practically on demand, has over five times Ireland's maternal death rate. (This can be attributed to the increased risk of complications in subsequent pregnancies caused by abortions.)

In fact, the successful treatment of high-risk pregnancy is measured in terms of length of gestation and fetal survival; maternal survival is expected. You start seeing maternal mortality when you look at studies of women who suffer catastrophic injuries during pregnancy. The medical literature on these cases mentions "abortion" (miscarriage) as an undesired effect of these injuries, not as a treatment.

Pro-life physicians note that doctors often recommend abortions for ailing patients because they fear that treatment for the mother might harm the fetus. Aborting the baby to prevent his possible injury or death makes sense from a legal standpoint, for the doctor to avoid a lawsuit, but these abortions are to protect the doctor's malpractice rates, or to avoid the possible birth of a child with a disability, not to preserve the mother's life.

An example is breast cancer. Doctors would give the women a choice between having the baby killed, and delaying chemo until after birth, risking their own lives. But it turns out that there are treatment regimens that can be administered during pregnancy.

Even if the woman had uterine cancer, requiring a hysterectomy, doctors would deliver the baby live first if he or she was viable. If the baby was not yet viable, the hysterectomy would indeed kill him or her, but would not be the same as performing an abortion -- which is a procedure performed with the primary intent of killing the fetus.

Yes, there are sometimes situations in which a mother develops health problems that require the pregnancy to be terminated. My friend had to have three pregnancies terminated in the third trimester due to life-threatening problems. These terminated pregnancies are named Daniel, Becky, and Mary; they were delivered by emergency c-section.

Do these rare, tragic cases mean that we need a "life of the mother" exception in abortion bans? I think not. Let the doctor take whatever measures he thinks necessary to preserve the mother's life, and allow such cases to simply go unprosecuted, as they were before legalization, and just as doctors are not prosecuted in those rare cases where they kill one conjoined twin to allow the other to survive.

See also �What if the Mother�s Life is in Danger?�

And let's stop letting the abortion lobby use what's likely 0.004% of abortions as an excuse for the other 99.996%."
pavone
Postat pe 4 Aprilie 2009 19:39
Iar daca totusi ar fi un caz din acelea 0.004%, as opta pentru salvarea vietii mamei, asta daca si ea ar fi de acord. Sunt multe femei pentru care viata copilului este mai presus de viata proprie. Dar daca o femeie in acest caz opteaza pentru avort, nu poate fi condamnata. Nu este un avort voit.
pavone
Postat pe 4 Aprilie 2009 20:31

Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:45
Citeaza Raspunde

De la: kukla, la data 2009-04-03 21:52:30

Nu stiu daca cunosti acest caz. Un baiat care nu are nici maini, nici picioare si din cauza aceasta multi l-ar fi condamnat la moarte, daca ar fi stiut lucru acesta cat timp era inca in pantecul mamei. Si uite ca totusi el vrea sa traiasca, este fericit sa traiasca si are dreptul sa traiasca. Nimeni nu i-l poate lua.

Kukla, sper din tot sufletul ca fata aceea inca nu a facut avort si ca iti va raspunde la apel. Ai o inima mare!

Am gasit acea fata dar inca nu mi-a raspuns. VA ROG DIN SUFLET DACA PRIMITI VREUN MESAJ DE LA EA LASATI-MI SI MIE UN MESAJ, POATE INCA NU ESTE PREA TARZIU...... VA MULTUMESC DIN SUFLET.
kukla
Postat pe 4 Aprilie 2009 22:20
De la: rilury, la data 2009-03-26 18:01:25
De la: pavone, la data 2009-03-26 17:27:48
De la: DianaCP, la data 2009-03-26 15:56:51Ioana19..(banuiesc ca ai 19 ani).Zi Doamne fereste si taci din gura! La solutia "avort" nu ajungi numai din "nesimtire"..ca nu ti-ai luat metode de precautie. De altfel in ziua de azi e cam greu sa ramai insarcinata fara sa vrei.. Dar daca dupa ani de tratament pentru a ramane insarcinata, ti se spune ca acel copil in mod sigur va avea probleme grave de sanatate??? Ce hotarare ai lua?? Oare nu e mai degraba o crima sa aduci pe lume un "handicapat"?? Daca tu, sa presupunem, ai suferi de o boala grava..care ti-ar afecta atat fizicul, cat si psihicul, iar mama ta ar fi avut posibilitatea sa te intrebe, ce varianta alegi...ce i-ai raspunde? Ca vrei sa traiesti o viata ca un infern?
Nu..nu am nici o legatura cu un astfel de caz nefericit...dar ma gandeam la cat de sigura esti tu ca nu ti se poate intampla nimic de acest gen..
Numai bine iti doresc!

Cata lipsa de respect fata de viata. Daca toti am gandi asa si am vrea o lume fara imperfectiuni, fara handicapati, ar trebui sa ucidem tot ce nu se incadreaza intr-un anumit standard. Am mai facut cineva asta de-a lungul istoriei. Asa ca mai bine taci tu din gura, sa nu te trezesti maine ca esti si tu ca oamenii aceia de care iti este atat de sila incat ii vrei morti. Tine cont ca un handicap sau o boala poate veni oricand, nu numai cand esti inca in burta mamei.

nimeni nu vrea sa omoare deja oamenii nascuti...dar daca se poate preveni suferinta si chinul celor care se vor naste cu handicap...mai bine prevenit decat chinuit toata viata

... ma tot gindesc cit de usor este aberezi FARA SA GINDESTI ... doamna draga -v-as recomanda sa dati un telefon la DANSEZ PENTRU TINE si sa ii spuneti asta baiatului care este in carucioar ... si veti primi, in cel mai bun caz, o flegma in fata ... si probabil de la toata familia ...
... in alta ordine de ideii ... marea majoritate a handicapatilor apar datorita greselilor din VIATA SEXUALA a mamei si a DOCTORILOR ... persoanele grav bolnave nu au chef de sex desantat ...
... in general femeile puternice intotdeauna isi nasc si cresc copii ... cu sau fara ajutorul tatalui (dar cu banii lui) ... restul se schilodesc intentionat, numai si numai pentru confortul lor PERSONAL si IMEDIAT ... faptul ca sint considerate obiecte sexuale, ca se schilodesc, ca isi distrug sentimentele se pare ca nu le intereseaza ... e si asta o boala ... se cheama IGNORANTA, INAPOIERE, PRIMITIVISM ...
Iskander_
Postat pe 5 Aprilie 2009 03:13

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
APARAT DE DIAGNOSTIC PRIN BIOREZONANTA 3 De la: healthy014326 24 Martie 2010 15:10
astrologie 3 De la: eleain 8 Septembrie 2009 14:49
Analize medicale de calitate 2 De la: office_salinasusesi_ro 13 Aprilie 2010 09:47
SITE exclusiv cu informatii Cabinete si Clinici medicale si nu numai... 1 De la: ioanabobocea 24 Mai 2010 11:39
Un sfat!! Va rogg! 2 De la: kudika_966575 29 Mai 2014 15:47