Mai multe
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:03:50fetele va multumesc! Ne dam rotunzi? Pana acum tu te-ai dat rotunda si ai dat niste informatii false sau incomplete, pentru ca nu stii suficient in domeniu si contrazici pana si genetica, oricat de multi sustinatori ai avea aici. Se pare ca argumentele tale au picat in fata stiintei. Si foarte bine ca suntem noi trei sau patru. E bine sa fie cineva care arata si celalalt aspect al problemei, pe care voi intentionat l-ati ignorat. |
||
|
pavone Postat pe 2 Aprilie 2009 11:12 |
||
|---|---|---|
|
....bla bla bla.... topic"avort la marie stopes" va roade cand vedeti cum fac femeile avort fara dureri sau alte consecinte repet : avort bine facut!!!! luati de aici : AVORT AVORT AVORT!!!!SALVATI BIETII COPII DE LA CHINURI INIMAGINABILE PE CARE LE-AR TRAI DACA S-AR NASTE CU MALFORMATII!!!!NU RELIGIA II SALVEAZA...NU NU...MEDICINA II SALVEAZA... PAVONE...NU MAI IMI PUNE LA INDOIALA CE STIU SI CE NU STIU CA NU-TI PERMIT!!! EU NU AM ZIC CA ESTI INCULT...TI-AM ZIS DOAR CA PREDICI AIUREA UNOR FEMEI CARE STIU IN CE SECOL TRAIESC NU CA VOI ACUM 500ANI!!! REPET : N-AI CIOCNIT VALIZA IN GARA CU MINE!!! IAR DACA ESTI UN FRUSTRAT NU E VINA MEA!!!INVINUISTE-TI DOMNUL EL TE-A FACUT ASA |
||
|
rilury Postat pe 2 Aprilie 2009 11:20 |
||
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:20:04 Cred ca pur si simplu esti invidioasa pe fertilitatea unora si ai vrea sa le vezi sterilizate pe toate. Asta e tot ce mai pot sa iti spun. |
||
|
|
||
|
pavone Postat pe 2 Aprilie 2009 11:23 |
||
De la: pavone, la data 2009-04-02 11:23:27De la: rilury, la data 2009-04-02 11:20:04 |
||
|
pavone Postat pe 2 Aprilie 2009 11:28 |
||
buna poanta asta!!! tareeeeeee!! ti-a luat mult???? |
||
|
rilury Postat pe 2 Aprilie 2009 11:28 |
||
|
||
|
51160 Postat pe 2 Aprilie 2009 17:06 |
||
rilury parerea mea este sa il lasi in pace nu face altceva decat sa te provoace,eu cred ca ti-ar fi mai bine fara nervi,daca ii dai apa la moara el o sa continue,parerea mea e sa il lasi cu mesajele si sfaturile lui pentru ca nu ai pe cine convinge ca suntem in secolul 21,pupici
|
||
|
kudika056552 Postat pe 2 Aprilie 2009 18:27 |
||
De la: valy28, la data 2009-04-02 18:27:24rilury parerea mea este sa il lasi in pace nu face altceva decat sa te provoace,eu cred ca ti-ar fi mai bine fara nervi,daca ii dai apa la moara el o sa continue,parerea mea e sa il lasi cu mesajele si sfaturile lui pentru ca nu ai pe cine convinge ca suntem in secolul 21,pupici vai...si dak suntem in secolul 21...asta un argument redutabil pentru faptul k avortul nu e crima?
|
||
|
kudika036116 Postat pe 2 Aprilie 2009 23:23 |
||
De la: rilury, la data 2009-04-02 11:03:50fetele va multumesc! interesant..tu ai citit ce spuneau fetele de acolo?....k regreta din tot sufletul lor k au facut asa ceva? si...nu mai vorbi aiurea de lipsa durerii....am o prietena kr a pierdut o sarcina...si a ajuns la chiuretaj....mi-a povestit k sunt niste dureri ingrozitoare...k...de fapt...totul dureaza 10 minute...dar k ei i s-au parut doua ore...a sangerat apoi 3 saptamani in continuu...si...nu-mi vorbi mie de medici cu *experienta*...ea a fost la spitalul universitar....si...incompetentii de acolo nu numai k nu au reusit sa-i salveze copilul...dar...nici makr un chiuretaj al unui copil mort nu au reusit sa fak cum trebuie!!!...cum e posibil sa sangereze timp de trei saptamani ? nici nu stie acum dak mai poate avea sau nu copii.... |
||
|
kudika036116 Postat pe 2 Aprilie 2009 23:30 |
||
|
aaa si...ink ceva...prietena mea s-a zbatut in niste chinuri groaznice timp de cateva zile dupa ce a facut chiretajul...urla in continuu....si nu stia ce sa mai fak.... si...mult timp apoi mai simtea dureri la cel mai mic efort... si s-a ales si cu un chist de kr a scapat foarte greu... asa k...dupa ce am vazut la ea....m-am ingrozit...mi-am spus k niciodata nu voi putea fii de acord cu aceasta practik oribila de exterminare a populatiei... a trecut un an de atunci....si...ink mai plange dupa copil...incerc sa o linistesc cum pot...insa...nu i-l pot aduce inapoi.... s-a schimbat mult de cand a pierdut copilul...si nu va mai fii niciodata persoana kr era inainte.... asa k....evitati sa faceti un avort...habar nu aveti ce presupune aceasta barbarie...atat pentru mama cat pentru copil!!! |
||
|
kudika036116 Postat pe 2 Aprilie 2009 23:36 |
||
|
Marturii ale unor femei de pe acest forum. Luati aminte! http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/3111/nu-mai-raman-insarcinata.html |
||
|
pavone Postat pe 2 Aprilie 2009 23:42 |
||
|
Pentru lilury: 1. Nu vezi ce enormitãþi spui??? Când a picat religia din cauza ºtiinþei??? MAI BINE ZIS A PICAT TOT CE AI SPUS TU, PENTRU CÃ FACI CONFUZIE ÎNTRE CROMOZOMI ªI CODUL GENETIC ! RELIGIA NU PICÃ ÎN FAÞA ªTIINÞEI, DIMPOTRIVÃ, CU CÂT ªTIINÞA AVANSEAZÃ MAI MULT, CU ATÂT AJUNGE LA ACELEAªI ADEVÃRURI PE CARE LE SUSÞINE RELIGIA. DE EXEMPLU, RELIGIA A SUSÞINUT ÎNTOTDEAUNA CÃ OMUL ESTE FIINÞÃ UMANÃ DIN CLIPA CONCEPÞIEI, IAR ASTÃZI ªTIINÞA PRIN RECENTELE DESCOPERIRI ALE GENETICII, A AJUNS LA ACELAªI ADEVÃR. OMUL ESTE O UNITATE BIDIMENSIONALÃ: TRUP ªI SUFLET ªI TREBUIE VÃZUT ÎN ÎNTREGUL SÃU, PENTRU CÃ NU SUNTEM DOAR MATERIE, DOAR PARTE BIOLOGICÃ. 2. Mai spui cã nu Dumnezeu ne pune mancare pe masã ci noi prin munca noastra ºi prin munca celor care fabricã/cultivã produsele pe care le mâncãm. Altã enormitate ! Dar DUMNEZEU ESTE CREATORUL UNIVERSULUI, AL VIEÞII ªI A TOT CE EXISTÃ ! MAI MULT, EL MENÞINE ÎN EXISTENÞÃ UNIVERSUL ªI TOT EL NE DÃ PUTERE DE MUNCÃ. DACÃ EL NU AR MENÞINE ÎN EXISTENÞÃ UNIVERSUL, ACESTA AR CÃDEA ÎN NEANTUL DIN CARE A FOST CREAT. 3. CHIAR NU-ÞI DAI SEAMA CÃ PRIN AVORT ESTE MÃCELÃRIT UN OM ? SUNT ATÂTEA ASOCIAÞII PENTRU VIAÞÃ, ONG-URI ªI FUNDAÞII CARE LE POT AJUTA PE FEMEI ! PE LÂNGÃ FAPTUL CÃ E CRIMÃ, AVORTUL ARE MULTE CONSECINÞE GRAVE FIZICE ªI EMOÞIONALE ªI PENTRU FEMEIA CARE RECURGE LA ASTA ! VOI EXPUNE ACELE CONSECINÞE ALE AVORTULUI ASUPRA FEMEII ÎNTR-O POSTARE SEPARATÃ ªI POT FI CITITE ªI PE BLOGURILE MELE. ACUM DAU UN LINK CU MÃRTURII ALE UNOR FEMEI CARE AU FÃCUT AVORT ªI MÃRTURII ALE ALTOR FEMEI CARE NU AU FÃCUT AVORT. ACESTE MÃRTURII POT FI CITITE ACCESÂND LINKUL URMÃTOR : http://www.avort.ro/marturii.php ACEST SITE CONÞINE ªI POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGÃTIRE (MAICA SOFRONIA ªI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ªI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ªI CONSILIERE "SFINÞII ARHANGHELI MIHAIL ªI GAVRIIL ", PRECUM ªI ARTICOLE, DOCUMENTARE ªI SFATURI : http://www.avort.ro/consiliere.php 4. Necazurile, bolile, suferinþa nu sunt date de Dumnezeu ºi nu sunt voite de el. Necazurile, bolile ºi suferinþa sunt doar permise de Dumnezeu ºi au intrat in lume datoritã pãcatului strãmoºesc al omului. Ele sunt permise ºi ca încercari pentru noi ºi / sau pentru cei apropiaþi. DAR NIMIC NU JUSTIFICÃ AVORTUL. ªI COPILUL CU HANDICAP DIN PÂNTEC ARE DREPTUL LA VIAÞÃ, LA FEL CUM ARE DREPTUL LA VIAÞÃ ªI UN COPIL DEJA NÃSCUT CARE ARE HANDICAP. VIAÞA NU TREBUIE VÃZUTÃ DOAR SUB ASPECTUL EI PÃMÂNTESC, CI ÎN PRIMUL RÂND ÎN PERSPECTIVA EI VEªNICÃ. ÎN PLUS, OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU ÎN TRANSMITEREA VIEÞII, IAR NU PROPRIETARI AI VIEÞII ! NICI UN COPIL NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI ESTE DARUL LUI DUMNEZEU, IAR DREPTUL LA VIAÞÃ ESTE SACRU ªI INVIOLABIL ! Toþi suntem încercaþi pe pamânt. Dar Dumnezeu ne spune în Biblie cã el nu permite ca cineva sã fie încercat peste puterea sa, chiar dacã, atunci când pierdem sau suferim în viaþã, nouã ni se pare cã necazurile noastre sunt prea mari pentru noi. Nici un om nu e încercat peste puterea sa, nici cei cu handicap, boli incurabile sau diferite deficienþe mai mult sau mai puþin grave. Un om e încercat mai mult, altul mai puþin, pentru cã unul e capabil sã suporte încercãri mai mari, altul e capabil sã suporte încercãri mai mici, dar nimeni nu este încercat peste puterea sa. Pe de altã parte, suferinþa are ºi rolul de a ne da ocazii pentru a practica iubirea unii faþã de alþii. În acest sens, papa Ioan Paul al II – lea scria despre suferinþã : « Suferinþa e prezentã în lume pentru a face sã se descãtuseze iubirea, pentru a face sã se nascã fapte de iubire faþã de aproapele. » Necazurile ºi rãul din lume sunt explicate mult mai pe larg de ramura teologiei numitã teodicee. În legãturã cu încercãrile, cu suferinþa este ºi exemplul lui Iov din Biblie. El era un om drept ºi un diavol îi spune lui Dumnezeu cã îi este uºor sã fie drept când îi merge bine ºi îi cere voie lui Dumnezeu sã-l punã la încercare cu necazuri. Primul necaz : pierde toatã averea. Nu cârteºte împotriva lui Dumnezeu, ci spune : « Domnul a dat, Domnul a luat. Binecuvântat sã fie numele Domnului ! » Diavolul cere voie pentru a doua încercare : îi mor toþi copiii. Dar Iov nu cârteºte nici de data aceasta, ci spune la fel ca prima datã. Atunci diavolul cere voie pentru a treia încercare : îi dã o boalã grea, încât Iov ajunsese sã stea pe o grãmadã de gunoi, plin de bube. Soþia lui Iov îi spuse : « Mai rãmâi ºi acum în credincioºia ta ? Blestemã-l pe Dumnezeu ºi mori ! ». Dar Iov îi rãspunse : « Vorbeºti ºi tu ca o femeie fãrã minte. Dacã am primit cele bune din mâna lui Dumnezeu, pentru ce sã nu primim ºi cele rele ? » ªi nici de data aceasta nu a cârtit împotriva lui Dumnezeu. Pentru cã nu a cârtit în ciuda atâtor încercãri, Dumnezeu l-a rãsplãtit, dându-i din nou sãnãtate, mulþi copii ºi prosperitate, toate într-o mãsurã mult mai mare decât înainte. 5. Se spune cã insulta este declaraþia înfrângerii. La fel ºi postãrile tale sunt ca o declaraþie a înfrângerii, pentru cã nu mai ai argumente. Dacã într-adevãr eºti studentã la medicinã, mai ai multe de învãþat. Mai bine ai recunoaºte cã nu ai dreptate ºi ai trece de partea apãrãrii vieþii, aºa cum au fãcut atâþia medici care au renunþat la avort ºi au devenit apãrãtori ai vieþii. Câteva exemple: În documentarul intitulat „Strigãtul mut” se prezintã un avort filmat prin intermediul ecografului. În acest documentar se observã cum copilul nu vrea sã moarã, se agitã, se fereºte de instrumentele pentru avort. Frecvenþa bãtãilor inimii sale creºte foarte mult. Când constatã cã nu mai are unde sã se fereascã, deschide gura larg, ca într-un strigãt mut. Apoi este tãiat în bucãþi ºi extras din uter bucatã cu bucatã. Spre sfârºitul documentarului se pot vedea femei care plâng amar deoarece regretã cã au ucis copilul ºi pe deasupra au rãmas ºi cu diferite sechele fizice ºi emoþionale în urma avortului. Documentarul a fost realizat de doctorul ginecolog american Bernard Nathanson. Acest doctor fusese directorul celei mai mari clinici de avorturi din S.U.A. ºi unul din fondatorii organizaþiei pentru legalizarea avortului, numitã N.A.R.A. Dupã ce ºi-a fãcut un proces de conºtiinþã, doctorul Nathanson ºi-a fãcut „mea culpa”, a încetat sã mai facã avorturi ºi a realizat acest documentar pentru conºtientizarea oamenilor în privinþa avortului. Un tânãr medic, care a contribuit la realizarea filmãrii avortului la ecograf, a fost atât de miºcat de ceea ce a vãzut pe ecran în timpul avortului, încât a ieºit pentru câteva clipe din salã, s-a reîntors apoi pentru a termina filmarea, dar niciodatã nu a mai fãcut vreun avort. La aceastã filmare a asistat ºi o feministã care la început era de acord cu avortul (deºi feministele au mai multe motive sã fie împotriva avortului, cum am arãtat în materialul Dreptul la viaþã de pe blogurile mele, în paragraful 8) dar a fost atât de miºcatã de ceea ce a vãzut, încât niciodatã nu a mai fost de acord cu avortul. Multe femei care vizioneazã acest documentar spun cã nu vor face avort niciodatã, iar cele care au fãcut avort ºi vizioneazã documentarul spun cã nu vor mai face nici un avort. La fel ca ºi ginecologul Bernard Nathanson, ginecologul sârb Stoian Adaºevici, ginecologul român Mircea V. Homescu ºi mulþi alþii din diferite pãrþi ale lumii au renunþat sã mai facã vreun avort ºi au devenit apãrãtori ai vieþii. Existã exemple care aratã cã medicii obstetricieni au avut de suferit de pe urma avorturilor pe care le-au efectuat. La nivel mondial, a fost constituitã Societatea Centurionilor, organizaþie internaþionalã ce include medici care au practicat avortul. Foarte mulþi dintre aceºtia, dupã perioada de recuperare au început sã militeze pentru apãrarea vieþii. ªi ce dacã suntem contra a multe ? Adevãrul nu se decide prin vot sau prin consens. Isus Cristos a spus sã mergem cu cei puþini, pe calea cea strâmtã, nu cu cei mulþi, pe calea cea largã. |
||
|
vieru_cezar_iasi Postat pe 3 Aprilie 2009 02:17 |
||
oare ce credeai "pavone" ca vei gasi in profilul meu te-ai linistit acum cind ca l-ai vazut? presupun ca da:))))este ff adevarat ca in pintecul femeii este un alt corp,atita timp cit depinde intr-u totul de corpul femii,ea are drept si asupra lui,asta pt ca e doar o forma de viata si atit;si daca propovaduiesti celor care vor sa se informeze despre aberatiile tale de ce nu infiintezi un alt topic
|
||
|
justforme Postat pe 3 Aprilie 2009 03:22 |
||
|
Pentru hunny_honney DREPTUL LA VIAÞà ESTE SACRU ªI INVIOLABIL ! NICI UN COPIL (DECI NICI COPILUL NEAªTEPTAT) NU SE CONCEPE DIN ÎNTÂMPLARE, CI DIN VOINÞA LUI DUMNEZEU. TREBUIE Sà PRIMIM ªI COPIII NEAªTEPTAÞI, PENTRU CÃ, DACà S-AU CONCEPUT, DUMNEZEU ÎI VREA PE LUME. OAMENII SUNT DOAR COLABORATORI AI LUI DUMNEZEU ÎN TRANSMITEREA VIEÞII, NU PROPRIETARI AI VIEÞII. NU AVEM DREPTUL Sà NE ATINGEM DE VIAÞA FIINÞEI UMANE ! IAR COPILUL NU ESTE O PARTE DIN CORPUL MAMEI, CI ESTE ALTà PERSOANÃ. FAPTUL Cà ÎN PRIMELE 9 LUNI SE AFLà ÎN PÂNTEC NU ÎI Dà NICIDECUM MAMEI DREPTUL SÃ-L UCIDÃ. DIMPOTRIVÃ, DUMNEZEU A GÂNDIT UTERUL CA O CASà OCROTITOARE PENTRU COPIL. MAMA ªI COPILUL SUNT DOUà PERSOANE DIFERITE, CHIAR DIN CLIPA FECUNDAÞIEI: ÎN ACEST SENS AVEM ARGUMENTELE OFERITE DE GENETICIENI, CARE ARATà Cà MAMA ªI COPILUL POSEDà CODURI GENETICE UMANE DIFERITE, ARGUMENTELE OFERITE DE MEDICII EMBRIOLOGI, CARE ARATà Cà CEI DOI AU FLUXURI DE SÂNGE DIFERITE ªI ARGUMENTELE OFERITE DE TEOLOGI, CARE ARATà Cà CEI DOI AU SPIRITE DIFERITE. DECI, COPILUL NU ESTE « O FORMà DE VIAÞà », CUM GREªIT AI SCRIS. ESTE DEMONSTRAT FÃRà DUBIU, ATÂT DE ªTIINÞà CÂT ªI DE RELIGIE, Cà OMUL ESTE OM DIN MOMENTUL FECUNDAÞIEI, ATÂT TRUPEªTE, CÂT ªI SUFLETEªTE. TRUPEªTE, CHIAR DIN MOMENTUL FECUNDAÞIEI, ARE UN COD GENETIC UMAN ªI PROPRIU, DIFERIT DE CODUL GENETIC AL MAMEI ªI DE CODUL GENETIC AL TATÃLUI, DECI CHIAR DIN MOMENTUL FECUNDAÞIEI ESTE FIINÞà UMANà UNICÃ. ÎN ACEL COD GENETIC SUNT PROGRAMATE TOATE TRÃSÃTURILE SALE TRUPEªTI : CULOAREA OCHILOR, CULOAREA PÃRULUI, ÎNÃLÞIMEA LA CARE VA AJUNGE, NUANÞA TENULUI, FORMA FEÞEI, FORMA NASULUI, ETC. DEZVOLTAREA ULTERIOARà A CORPULUI SÃU NU ESTE DECÂT O DERULARE A ACESTUI PROGRAM CARE EXISTà DEJA DE LA ÎNCEPUT, DIN MOMENTUL CONCEPÞIEI, IAR SUFLETEªTE, DUMNEZEU CREEAZà SUFLETUL COPILULUI TOT ÎN ACEL MOMENT AL CONCEPÞIEI. DECI AVORTUL, ÎN ORICE STADIU S-AR FACE, ESTE CRIMÃ, PÃCAT MARE ªI O MARE NEDREPTATE. Întrebarea „când începe viaþa umanã?” aparþine ºtiinþei trecutului. Astãzi avem rãspunsul la aceastã întrebare din partea celei mai avansate ºtiinþe biologice (genetica). Unul dintre cei mai de seamã reprezentanþi ai acestei ºtiinþe, geneticianul francez Jérôme Lejeune , ne rãspunde prin afirmaþia pe care a fãcut-o: “Omul este om din momentul concepþiei. Fiinþa omeneascã este de atunci desãvârºitã ºi unicã.” Afirmaþia sa este confirmatã de cercetãri fãcute în Anglia, Franþa ºi S.U.A., care au fost acceptate de comunitatea ºtiinþificã internaþionalã. Deci, în zilele noastre, s-a dovedit în mod clar cã un copil este fiinþã umanã din momentul concepþiei, adicã din momentul fecundaþiei. Jérôme Jean Louis Marie Lejeune (1926-1994) a fost un pediadru ºi genetician francez, cunoscut mai ales pentru descoperirea legãturii între diverse boli ºi defectele de cromozomi. Iatã încã o declaraþie a sa: "ªtiinþa nu are dubii cã viaþa omului începe în momentul fecundãrii. Viaþa fiecãruia dintre noi are un început unic. Acesta este momentul în care toatã informaþia geneticã necesarã ºi suficientã pentru a alcãtui un individ special pe care îl vom numi mai târziu Petru sau Maria, în dependenþã de construcþia geneticã, atunci când va fi adunatã informaþia suficientã ºi necesarã. Acest lucru are loc anume în acel moment când capul spermatozoidului pãtrunde în celula femininã, în ovul. În asemenea momente, informaþia, transmisã de cãtre tatã, se întâlneºte în celula femininã cu informaþia transmisã de mamã. Cunoaºtem cã acest lucru este cunoscut tuturor biologilor, anume cã, dupã fecundare, nici o altã informaþie nu mai poate fi dobânditã. În orice etapã a dezvoltãrii sale, embrionul îºi pãstreazã individualitatea ºi umanitatea sa ºi el aparþine speciei homo sapiens. În momentul fecundãrii, avem de a face cu un om, cãci informaþia care se conþine în cromozomi este informaþia transmisã de un om." Pentru a vedea declaraþiile geneticianului Jérôme Jean Louis Marie Lejeune intraþi pe site-ul urmãtor : http://www.avort.ro/marturie-Jerome-Lejeune.php Gãsiþi, de asemenea ºi mãrturii ale femeilor, documentare ºi sfaturi. În momentul în care gametul masculin (spermatozoidul) pãtrunde în gametul feminin (ovulul), se formeazã zigotul, care poartã în el noul cod genetic, un nou program conform cãruia se va dezvolta, înscris în cei 46 de cromozomi (cantitatea normalã de ADN) . Dezvoltarea ulterioarã a corpului sãu nu este decât o derulare a acestui program care existã deja de la început, din momentul fecundaþiei. Savantul Robert Edwards a definit ovulul fecundat (zigotul): “o fiinþã umanã microscopicã în stadiul cel mai precoce de dezvoltare.” Zigotul, noua fiinþã umanã minusculã, va trece în continuare prin stadii de dezvoltare care vor primi diferite nume: embrion, fãt. Însã nu existã vreo discontinuitate, vreun salt calitativ sau vreo modificare revoluþionarã de la un stadiu de dezvoltare la altul. În 1967 s-a þinut la Whashington prestigioasa Conferinþã Internaþionalã asupra Avortului, la care a participat o comisie formatã din cei mai renumiþi biochimiºti, obstetricieni, ginecologi ºi geneticieni din lume. Concluzia acestei comisii a fost cã omul este om în orice moment din dezvoltarea sa, începând de la concepþie: „Membrii acestei comisii nu au putut descoperi un moment situat între întâlnirea spermatozoidului cu ovulul ºi naºterea copilului, în care sã se poatã afirma cã ceea ce s-a conceput nu ar avea viaþã umanã. Schimbãrile care intervin în momentul nidaþiei , în momentul când embrionul are ºase sãptãmâni, în momentul când fãtul are ºase luni ºi când noul-nãscut are o sãptãmânã sau când ajunge la vârsta adultã, nu sunt decât diferite faze ale unui singur proces de dezvoltare ºi maturizare al unei fiinþe umane”. Aºadar, fiinþa conceputã în pântecele matern e o fiinþã umanã complet nouã, diferitã, unicã, având drepturi egale cu ale fiecãruia dintre noi. Naºterea înseamnã pãrãsirea uterului matern, tãierea cordonului ombilical, existenþa noului-nãscut în afara organismului mamei ºi separat de el. Dar nu existã vreun un salt calitativ între copilul din uter ºi copilul de dupã naºtere. Singura schimbare - dar care nu este un salt calitativ - se referã la metoda de alimentare cu hranã ºi oxigen: înainte de naºtere, hrana ºi oxigenul erau preluate de la mamã prin cordonul ombilical; dupã naºtere, oxigenul este luat din atmosferã prin plãmâni ºi hrana prin stomac, dacã noul-nãscut este destul de matur pentru a fi hrãnit în acest fel. Dacã este prematur, hrana continuã sã-i fie administratã prin sisteme artificiale, într-o formã asemãnãtoare cu cea pe care i-o acorda cordonul ombilical. Dupã cum am vãzut, ovulul fecundat este aceeaºi persoanã umanã ca ºi un copil dupã naºtere sau ca ºi un om matur. Omul adult de astãzi este acelaºi cu cel din momentul concepþiei ºi are acelaºi cod genetic ca ºi în acel moment. De la concepþie pânã la moarte, codul genetic rãmâne acelaºi (nu este supus variaþiilor). Fiinþa umanã rãmâne fiinþã umanã, indiferent de dimensiunile pe care le are ºi indiferent de mediul în care trãieºte. Omul nu are nevoie de timp ca sã devinã om, ci are nevoie de timp ca sã se dezvolte ceea ce este deja din momentul concepþiei. Concepþia nedoritã a unui copil nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort (ºi nici un alt motiv nu dã dreptul cuiva sã recurgã la avort, dupã cum puteþi citi ºi vedea pe bloguri). Nici un om nu vine la existenþã din întâmplare, ci din voinþa lui Dumnezeu ºi El îi va ajuta pe pãrinþi sã le asigure copiilor cele necesare vieþii prin posibilitãþile pe care le scoate în cale. În plus, ajutã ºi statul ºi multe asociaþii, ONG-uri ºi fundaþii (unele adrese ºi telefoane ale acestora sunt pe blogurile recomandate). Deci pãrinþii nu trebuie sã se teamã dacã s-a conceput un copil nedorit (sau mai mulþi copii nedoriþi). Apoi, faptul de a fi un copil dorit sau nedorit este foarte relativ: un copil nedorit la început, poate deveni acceptat, apoi dorit ºi iubit, iar un copil dorit la început, poate deveni nedorit datoritã comportamentului sãu negativ de mai târziu. Dacã cineva crede cã nu are iubire pentru un nou copil, va putea dobândi aceastã iubire cu timpul. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui. Cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire. « O lume în care toþi copiii sã fie doriþi ar fi idealã, dupã cum idealã ar fi o lume în care toate soþiile sã fie dorite de soþi, toþi soþii de soþii, toþi pãrinþii bãtrâni sã fie doriþi de copiii lor, toate popoarele : negri, þigani, evrei, sã fie dorite de celelalte popoare, în care nici un om, nicãieri ºi niciodatã sã nu fie nedorit de ceilalþi. Dar o asemenea lume nu existã (pe pãmânt), iar dacã încercãm sã o realizãm prin eliminarea tuturor nedoriþilor, ne trezim în Germania lui Hitler, unde singurul popor care avea voie sã mai existe era cel arian, fiindcã era singurul dorit. Nu existã nici un criteriu pentru a se putea spune cã un copil dorit va fi fericit ºi iubit, sau cã un copil nedorit va fi nefericit ºi neiubit. Sunt copii nedorþi ºi totuºi aduºi pe lume, care sunt apoi foarte iubiþi ºi, invers, copii doriþi, care sunt apoi foarte nefericiþi. Medicii ginecologi sunt de acord asupra faptului cã un numãr foarte mare de sarcini nu sunt programate ºi deci, în primul moment, nu sunt voite. Cu toate aceastea, mama depãºeºte ºocul iniþial, acceptã copilul care creºte în ea ºi apoi aºteaptã cu nerãbdare naºterea lui.» (Asociaþia Medicilor Catolici, « Avortul – întrebãri ºi rãspunsuri », Ed. Presa Bunã, Iaºi, 1993, p. 30) Poþi sã intri pe blogurile mele : http://www.augustincezar.blogspot.com/ Blogul conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici ginecologi care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Poþi intra ºi pe blogul urmãtor: http://www.cezar-iasi.blogspot.com/ Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio), cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator), articole, etc. Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã. |
||
|
vieru_cezar_iasi Postat pe 3 Aprilie 2009 06:33 |
||
|
CONSECINÞE FIZICE ªI EMOÞIONALE ALE AVORTULUI. LINKURILE, ADRESELE ªI TELEFOANELE UNOR ASOCIAÞII CARE OFERà AJUTOR MATERIAL, CONSILIERE ªI SOLUÞII ALTERNATIVE LA AVORT Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului Pe lângã faptul cã este uciderea unui copil fãrã apãrare, avortul are ºi numeroase consecinþe asupra sãnãtãþii ºi uneori asupra vieþii femeii, chiar dacã este fãcut de medic, cu aparaturã medicalã, oricât ar fi aceasta de sterilã. Dupã un avort, cele mai multe femei se confruntã cu una sau mai multe dintre urmãtoarele consecinþe (unele dintre aceste consecinþe sunt imediate, iar altele pot apãrea ºi dupã câþiva ani): a) Consecinþe fizice - Hemoragii - complicaþii hemoragice - de multe ori atât de greu de stãpânit, încât necesitã extirparea chirurgicalã a uterului ºi permanentizarea unei infirmitãþi serioase pentru femeie; - Infecþii ale aparatului genital feminin, cu reducerea pânã la dispariþie a capacitãþii de procreare; - Infecþii pelviene acute ºi cronice; - Perforaþii uterine însoþite uneori ºi de lezarea organelor din vecinãtate: vezicã, rect, intestin subþire, peritoneu . De cele mai multe ori, consecinþele sunt catastrofale, chiar dacã nu sunt constatate de la început. Perforaþiile mici, neobservate, evolueazã lent ºi pot produce infecþii grave, cangrenã uterinã; - Sterilitate; - Complicaþii particulare legate de diverse manevre; - Accidente neurologice datorate diverselor embolii ; - Tetanus post-avort (încã prezent, în ciuda profilaxiei); - Dureri abdominale acute ºi prelungite (mai ales dupã dispariþia anesteziei), ameþeli, dureri de cap; - Rãni cervicale (tãierea sau ruperea colului uterin de cãtre instrumentele folosite pentru avort); - Rãni cicatriciale permanente ale mucoasei uterine; - Inflamarea trompelor uterine; - Infecþii datorate rãmânerii în uter a unor resturi ale fãtului sau ale placentei; - Sinechii uterine ; - Conflicte serologice Rh ; - Infectarea cu virus hepatic datoritã transfuziei din cauza hemoragiei dupã avort; - Cancer la sân. O legãturã între cancerul de sân ºi avort a fost precizatã de medici încã din anul 1957. Pornindu-se de la faptul cã hormonii produºi în timpul sarcinii au un efect protector, s-a ajuns la concluzia cã avortul induce o schimbare hormonalã bruscã. Efectul acestei violenþe afectezã celulele sânului, schimbare care, pânã la urmã, provoacã apariþia cancerului. Un studiu publicat în 1994 în „Jurnalul Institutului Naþional de Cercetare a Cancerului” constata: „Riscul cancerului de sân pentru femeile care au fãcut un avort este cu 50% mai mare decât în cazul altor femei”. - Creºterea incidenþei hipertensiunii. Un studiu efectuat în California (S.U.A.) a arãtat cã „în comparaþie cu femeile care au nãscut, femeile care au avut un avort au un risc mai mare, din punct de vedere statistic, de deces cerebro – vascular. Aceasta este o dovadã cã avortul provocat creºte incidenþa de hipertensiune la femei.” („A Record Linkage Study of 173, 279 Low Income American Women”, în „Clinical Medicine & Health Research”, 25 aprilie 2001). - Creºterea frecvenþei avorturilor spontane; - Creºterea frecvenþei sarcinilor extrauterine ; - Naºteri premature, naºteri de copii morþi; - Dereglãri menstruale; - Atac de cord ºi convulsii datoritã reacþiei alergice faþã de anestezie; - Embolismul lichidului amniotic : este o boalã catastrofalã ºi înseamnã o infectare a sângelui femeii cu lichid amniotic din conþinutul placentei sau cu fragmente din þesuturile fãtului. Asemenea cazuri sunt deseori mortale. - Febrã ridicatã, blocaj renal , convulsii, ºoc septic , comã; - Moarte. Nimeni nu va ºti exact numãrul femeilor care mor din cauza avortului. Motivul tãcerii este „reputaþia”, atât a medicului, cât ºi a familiei în care are loc decesul. În general, drept cauzã a decesului nu se trece cea realã, adicã avortul, ci complicaþiile care rezultã din avort, de exemplu hemoragie, hepatitã, etc. Se considerã cã numãrul real al deceselor provenite din avort este cel puþin de zece ori mai mare decât cel indicat oficial de statistici. În publicaþia „The Scotsman”, la 9 martie 1970, s-au scris urmãtoarele cuvinte: „Putem sã considerãm cã avortul legal este cauza principalã a morþii femeilor tinere” (ºi nu numai a celor tinere – n. n.) Existã o corespondenþã aproape matematicã între rata avorturilor ºi rata mortalitãþii materne. România a fost mai mulþi ani pe primul loc în Europa la rata avorturilor (ºi în primii ani de dupã 1989 chiar pe primul loc în lume) ºi a ajuns pe locul doi în Europa la rata mortalitãþii materne. Se poate muri ºi de la primul avort, chiar dacã e fãcut de medic cu aparate oricât de sterile. De asemenea, vaccinurile avortive ºi pilula avortivã RU486, prezintã consecinþe fizice foarte grave. Douã exemple: - Injecþia intrauterinã a diverselor lichide în scop avortiv (încã extrem de frecventã) are risc foarte mare de apariþie a aºa-numitului avort toxico-septic cu evoluþie rapidã ºi violentã ºi cu sfârºit în general mortal; - Ingestia diverselor substanþe avortive afecteazã în special ficatul ºi rinichii, iar doza avortivã este foarte apropiatã de cea mortalã. În ceea ce priveºte sterilitatea femeilor în urma avortului, un material apãrut în 20 noiembrie 1997 în „Evenimentul Zilei” începea cu titlul „Alarmã de gradul zero”, arãtând cã fertilitatea româncelor cunoaºte o scãdere evidentã. Avortul determinã consecinþe grave, iar statisticile evidenþiazã cã „morbiditatea cauzatã de complicaþiile avortului a devenit semnificativã” (Dr. Bartoº Daniela, „Sãnãtatea femeii ºi a copilului ºi protecþia familiei în viziunea Ministerului Sãnãtãþii ºi Familiei din România” în Congresul Internaþional „Familia ºi viaþa la începutul unui nou mileniu creºtin”, Bucureºti, 2002). b) Consecinþe emoþionale (sindromul post – avort care poate apãrea imediat sau la câþiva ani dupã avort ºi care constã în emoþii negative) - Sentimente de vinovãþie, mânie, teamã; - Tristeþe, mâhnire, depresie; - Plâns frecvent; - Tulburãri ale somnului (insomnii, coºmaruri) ; - Teama de sarcini viitoare; - Pierderea respectului de sine; - Dificultãþi de relaþionare cu ceilalþi; - Comportament agresiv faþã de sine însãºi, faþã de tatãl copilului ºi faþã de cei implicaþi în avort; - Incapacitatea / diminuarea implicãrii în activitatea sexualã; - Abuz de alcool, consum de droguri; -Gândul de suicid. Precizãm aici cã cine se sinucide ajunge în suferinþa veºnicã a iadului, pentru cã moare cu acest pãcat al sinuciderii pe suflet. Diavolul, în viclenia lui, dupã ce îi introduce femeii gândul avortului, dacã ea face avort încearcã sã o împingã la descurajare ºi sinucidere, pentru a ajunge în suferinþa veºnicã a iadului. Pentru femeile care au fãcut deja avort ºi se confruntã cu a doua serie de consecinþe prezentate (emoþionale) existã ºi consilierea post-avort (dupã avort) care se poate face la asociaþiile pentru viaþã ºi despre care am amintit ºi mai sus. Despre consecinþele emoþionale, douã femei mãrturisesc urmãtoarele : (Din revista pentru elevi „Schreibenkleister”, Bad Neustadt / Baurische, Rhon, Germania): „Toþi cei care m-au sfãtuit sã fac avortul în urmã cu doi ani – doctorul, consilierul, pãrinþii, prietenii, prietenele ºi soþul meu – m-au asigurat cã aºa e cel mai bine pentru mine ºi pentru copilul meu! Acum copilul meu este mort iar eu sunt disperatã! Nu mai pot sã dorm noaptea, nu mai pot sã râd. Nimeni nu mã înþelege! Vã rog, spuneþi tuturor oamenilor cât de groaznic este un avort! Dureri cumplite îmi chinuie trupul ºi sufletul. De ce nu mi-a spus nimeni ce va urma?” (Jutta) „Mi-am avortat copilul. Astãzi nu aº mai lua o asemenea hotãrâre, indiferent ce ar spune cei din jur. Trãiesc cu o fricã în mine de care nu mai pot scãpa. Am coºmaruri în care îmi apare o fetiþã care fuge spre mine cu braþele întinse ºi întreabã mereu: «De ce mãmico? De ce?» Apoi mã trezesc udã de transpiraþie. Acest vis ºi privirea fetiþei mã urmãresc continuu de când am avut acea intervenþie._Relatez acest lucru pentru folosul tuturor femeilor ºi tinerelor fete care se aflã în aceeaºi situaþie. Gândiþi-vã foarte bine ce faceþi, pentru cã vã vor chinui visele ºi vã vor urmãri privirile copiilor avortaþi. Veþi simþi o singurãtate copleºitoare, durere ºi jale, când veþi vedea o mamã cu copilul ei. Voi veþi suporta consecinþele acestei intervenþii, nu partenerul vostru. El nu vã poate lua teama, regretul sau însingurarea. De aceea gândiþi-vã bine înainte de a alege avortul ºi nu permiteþi nimãnui sã vã constrângã, pentru cã viaþa voastrã va fi distrusã. Existã numeroase organizaþii care vã pot ajuta. Nu faceþi aceeaºi greºealã ca ºi mine!” (Judith) Avortul nu înlãturã neliniºtea, angoasa femeii în dificultate, ci i-o sporeºte ºi i-o prelungeºte. Sunt douã forme de angoasã: una pe termen scurt care dureazã pânã la avort, alta pe termen lung, care începe la avort sau dupã avort. Toate greutãþile ºi durerile maternitãþii se uitã, dar angoasa provocatã de avort dureazã la multe femei chiar ºi toatã viaþa. Dacã ºi tatãl a fost de acord cu avortul, pot apãrea ºi la el consecinþe emoþionale, precum ºi la alte persoane. Cei care au participat la avort, cum ar fi unii medici, asistente medicale, rude sau prieteni care au contribuit la avort, au îndemnat la avort sau au fost de acord cu avortul, pot fi afectaþi de consecinþe emoþionale. De aceea consilierea post-avort se adreseazã într-o anumitã mãsurã ºi bãrbaþilor. Doctorul Mina Minovici, care a fost profesor de medicinã legalã la Facultatea de Medicinã ºi directorul Institutului Medico-Legal din Bucureºti, în „Tratat complet de medicinã legalã” aratã la rândul sãu urmãrile dezastruoase ale avortului. LINKURILE, ADRESELE ªI TELEFOANELE UNOR ASOCIAÞII CARE OFERà AJUTOR MATERIAL, CONSILIERE ªI SOLUÞII ALTERNATIVE LA AVORT Existã soluþii alternative la avort, propuse de asociaþii pentru apãrarea vieþii, în decursul consilierii pre-avort (înainte de avort). a)Asociaþia de caritate „Primul Pas”, Iaºi, bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 89, bloc 89, scara A, parter, ap.2, cod 700401; telefon 0232 / 277.901; e-mail: primpas@mail.dntis.ro adresa web: http://www.primulpas.ro.org/ Serviciile asociaþiei sunt oferite de cãtre specialiºti în domeniu: asistenþi sociali, medici, psihologi. Asociaþia „Primul Pas” oferã gratuit urmãtoarele servicii: - Teste de sarcinã; - Trimiteri pentru consultaþii ginecologice ºi ecografii gratuite; - Consiliere pre-avort ºi post avort, direct sau prin e-mail; - Informare cu privire la implicaþiile ºi alternativele unui avort; - Oferire de ajutor material de urgenþã, atât înainte, cât ºi dupã naºtere; - Gãzduire; - Grup de suport pentru mãmici; - Informare despre alte servicii de îngrijire. b) Fundaþia Solidaritate ºi Speranþã – Centrul InfoAdolescent, Iaºi, str. Costache Negri nr. 48, cod 700071, telefon 0232 / 220.548; 0232 / 271.228 sau 0332 / 805.750; e-mail: infoadolescent@yahoo.com Serviciile sunt aceleaºi ca ºi la Asociaþia Primul Pas ºi sunt tot gratuite. Iatã unele dintre soluþiile alternative la avort oferite de asociaþiile pentru viaþã : - Ajutor material atât înainte, cât ºi dupã naºtere; - Centre maternale unde sunt primite femeile, tinerele ºi adolescentele însãrcinate. Ele pot ramâne în aceste centre maternale cu masa ºi cazarea gratuite, pânã la un anumit timp dupã naºtere, iar apoi sunt ajutate material pentru a-ºi putea creºte mai uºor copilul; - Asistenþã maternalã a copilului (încredinþarea lui pentru un timp unei familii care vrea sã ia un copil în îngrijire). Aceasta înseamnã cã mama realã are dreptul legal sã-ºi ia copilul înapoi oricând doreºte acest lucru (când se simte în stare sã-l creascã); - Încredinþarea copilului spre adopþie unor familii care nu pot avea copii sau care au, dar vor sã ºi adopte. Decât sã-l ucidã prin avort, este clar cã e preferabil ca mama sã-l nascã pe copil ºi sã-l aºeze în braþele unor pãrinþi adoptivi, care îl vor îngriji cu dragoste. Adopþiile, dupã cum se ºtie, se fac pe cale legalã. Mama poate sã-ºi viziteze copilul oricând, dacã doreºte. În fiecare an, peste 50.000 de femei din America fac aceatã alegere. Iatã ce spunea o femeie: „Datoritã faptului cã nu am putut sã-i ofer minimul necesar, cea mai bunã decizie pe care am luat-o vreodatã a fost sã-i gãsesc fiicei mele o familie adoptivã care sã o iubeascã ºi sã o creascã. În prezent îºi iubeºte familia adoptivã ºi mã iubeºte ºi pe mine. Fãrã sã renunþ la ea, i-am oferit mult mai mult.” - ªi alte soluþii. Pentru consiliere spiritualã, un preot din Iaºi vã poate rãspunde la urmãtoarea adresã de e-mail: pentruviata_iasi@yahoo.com Alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe : c) Alt preot, pãrintele Tãnase Nicolae, a înfiinþat Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi ºi a construit mai multe aºezãminte unde primeºte copii spre creºtere, în satele Valea Plopului ºi Valea Screzii, comuna Poseºti, judeþul Prahova. Adresa : Preot Tãnase Nicolae, strada Nicolae Iorga, nr. 72, bl. C1, ap. 8, Vãlenii de Munte, judeþul Prahova, România sau : Parohia Valea Plopului, Comuna Poseºti, Judeþul Prahova, cod cod. 107440, România Telefoane : 0244 / 280.600 0244 / 421.208 0746 / 014.605 Fax : 0244 280.695 e-mail: provitann@gmail.com asociatiaprovita@hotmail.com Site-ul Asociaþiei: http://provitann.org/?page_id=20 Toate serviciile Asociaþiei sunt gratuite. Pãrintele Tãnase primeºte, de asemenea, ºi copii ai strãzii. În creºterea copiilor este ajutat ºi de oamenii din sat. Multe femei care au renunþat la avort ºi au nãscut copiii, i-au încredinþat pãrintelui Tãnase Nicolae pentru un timp sau definitiv. Iatã un link cu prezentarea Asociaþiei ºi fotografii de acolo : http://www.crestinortodox.ro/Valea_Plopului___asezamant_al_iubirii_crestine-22-21847.html d) Asociaþia Pro Vita Pentru Nãscuþi ºi Nenãscuþi are filialã ºi în Bucureºti, precum ºi în alte oraºe din þarã. Site-ul Asociaþiei Pro Vita pentru nãscuþi ºi nenãscuþi – Filiala Bucureºti (de aici puteþi primi ºi CD-uri gratuite cu filme ºi alte materiale pentru viaþã) http://www.provitabucuresti.ro/ tel.: 0728.673.673 fax: 031/815.27.80 e-mail: provitabucuresti@yahoo.com e) SITE-UL http://www.avort.ro/consiliere.php CONÞINE POSIBILITATEA DE CONSILIERE PE E-MAIL DIN PARTEA A DOUA MAICI CU PREGÃTIRE (MAICA SOFRONIA ªI MAICA RAFAELA CARE AU FOST PREZENTATE ªI LA TV) DE LA CENTRUL DE FORMARE ªI CONSILIERE "SFINÞII ARHANGHELI MIHAIL ªI GAVRIIL ", PRECUM ªI ARTICOLE, DOCUMENTARE, MÃRTURII ªI SFATURI : http://www.avort.ro/ f) SITE CARE CONÞINE MÃRTURII PUBLICE ALE FEMEILOR http://www.avort.ro/marturii.php g) SITE-UL ADEVARUL DESPRE AVORT. FOARTE INTERESANT http://www.adevaruldespreavort.ro/ h) SITE-UL http://www.vreausaaflu.ro/ CONÞINE ÎNREGISTRÃRI VIDEO ªI DOCUMENTARE FOARTE INTERESANTE PENTRU VIAÞà http://www.vreausaaflu.ro/camp/?page_id=11 i) Site-ul Asociaþiei Darul Vieþii http://www.darulvietii.cnet.ro/ j) Alte înregistrãri video ºi audio foarte interesante pentru viaþã. Cele mai multe dintre ele sunt în limba românã: http://www.provita.org.ro/ k) Site-ul Asociaþiei Pro Vita Media http://www.provita.ro/ l) Site-ul Asociaþiei Pro Vita Craiova http://www.provitacraiova.ro/ m) Site-ul Asociaþiei Pro Vita Galaþi http://www.provitagalati.ro/ n) Site-ul avort.info cu multe informaþii pentru viaþã : http://www.avort.info/ o) Site-ul Asociaþiei FAMILIA ªI VIAÞA, centru de consiliere pentru familie http://www.familiasiviata.ro/ p) Accesând linkul urmãtor, gãsiþi o colecþie foarte interesantã de înregistrãri video ºi documentare pentru viaþã: http://www.catholicdigitalstudio.com/prolifevideos.htm r) Accesând urmãtorul link, puteþi citi o carte direct pe internet, despre probleme fundamentale de bioeticã: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?omulafi s) Puteþi citi direct pe internet cartea intititulatã „Manual de bioeticã”, în care se vorbeºte foarte pe larg despre avort, dacã accesaþi urmãtorul link: http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?manual º) Site-ul Asociaþiei Ortodoxe Frãþia Franco-Românã despre Pro-Vita http://aoffr.free.fr/html/provita_ro.html t) Un site foarte interesant al Miºcãrii Pentru Viaþã, poate fi accesat pe linkul urmãtor: http://pentru-viata.org/ þ) Un alt site pentru viaþã : http://www.avort.net/ u) Informaþii foarte interesante pentru viaþã, difuzate de Altermedia http://ro.altermedia.info/news/cultura-vietii/ v) Un site deosebit de interesant care conþine multe cãrþi (care pot fi citite direct pe internet), reviste despre cãsãtorie, apãrarea vieþii, familie, adolescenþã, sãnãtate, recenzii de filme, jocuri, precum ºi legãturi cu alte site-uri http://www.profamilia.ro/ x) Existã organizaþii pentru apãrarea vieþii umane ºi la nivel internaþional, cum ar fi organizaþia Human Life International, cu site-ul urmãtor: http://www.hli.org/ y)Un site despre Sfânta Gianna Beretta Molla, o martirã a apãrãrii vieþii umane http://www.hli.org/gianna_molla/ z)Despre Marºul vieþii, manifestare publicã împotriva avortului http://provitabucuresti.ro/2006/06/02/pro-vita-bucuresti-a-participat-la-marsul-vietii-la-iasi/ Pe un afiº erau fotografiaþi copii tãiaþi în bucãþi în urma avortului, iar lângã ei era reprezentat un copil în uterul unei femei care se pregãtea pentru avort. Lângã acel copil din uter scria simbolic, ca ºi cum ar spune el: „Vã rog, vã implor, nu-mi faceþi aceasta! Sunt alte soluþii!” Chiar dacã femeia a avut relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã (relaþii sexuale pre – maritale) sau, mai rãu, în afara cãsãtoriei creºtine (relaþii sexuale extra – maritale), nu trebuie sã-ºi ucidã copilul, ci trebuie sã-l nascã ºi, dacã nu-l poate creºte, sã aleagã una sau mai multe dintre soluþiile alternative descrise mai sus. Dacã îl poate creºte ea însãºi, nu trebuie sã se teamã cã se va cãsãtori greu din cauzã cã are copil, cãci sunt atâþia bãrbaþi care iau în cãsãtorie femei cu copii, fie cã au ºi ei copii, fie cã nu au. Sau poate cã se va cãsãtori cu tatãl copilului. O altã opþiune este sã-l dea spre adopþie. Dacã va apela la asociaþiile de mai sus sau la alte asociaþii pentru viaþã în alte oraºe, va primi ajutor material ºi, dacã va dori, va putea locui la un centru maternal pânã la un timp dupã naºtere ºi apoi va putea lãsa copilul la o familie care acordã asistenþã maternalã pentru un timp ºi îl poate lua înapoi când doreºte. Dacã mama este elevã sau studentã poate sã meargã la ºcoalã ºi cât timp este însãrcinatã ºi dupã ce naºte. Dupã cum am vãzut, cel mult dupã câteva luni de la concepþie, mama aproape întotdeauna trece de la împotrivire la acceptare ºi de la acceptare la iubire. Acest lucru este valabil ºi pentru pãrinþii tinerei mame necãsãtorite: chiar dacã, poate, la început unii dintre ei se împotrivesc naºterii copilului, cel mult dupã câteva luni de la concepþie se obiºnuiesc cu gândul cã fiica lor va naºte copilul. ªi, oricum, fata nu trebuie sã asculte de pãrinþi dacã aceºtia ar îndemna-o la avort sau la oricare alt lucru rãu. Puteþi intra pe blogurile urmãtoare : http://www.augustincezar.blogspot.com/ Blogul conþine: Argumente ºtiinþifice ºi religioase cã omul este fiinþã umanã din clipa fecundaþiei. Adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care oferã ajutor material, consiliere ºi soluþii alternative la avort. Mãrturii ale unor femei care au fãcut avort. Mãrturii ale unor femei care nu au fãcut avort. Mãrturii ale unor medici ginecologi care au renunþat sã facã avorturi. Consecinþe fizice ºi emoþionale ale avortului asupra femeii. Legãturi cu multe alte site-uri asemãnãtoare. Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor: http://www.cezar-iasi.blogspot.com/ Acest blog conþine: Înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio), cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator), articole, etc. Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã. |
||
|
vieru_cezar_iasi Postat pe 3 Aprilie 2009 06:58 |
||
|
comentariile astea luuuuungi vieru,pavone,ioana20....cel mai simplu: TALK TO THE HAND O ZI BUNA! |
||
|
rilury Postat pe 3 Aprilie 2009 15:39 |
||
De la: rilury, la data 2009-04-03 15:39:29 Si tie!
|
||
|
pavone Postat pe 3 Aprilie 2009 15:44 |
||
|
Pentru PAVONE. Domnul meu pentru unul care se ascunde in spatele unui monitor ai cam mult tupeu sa stii. De ce nu scrii la pagina ta personala cine esti unde stai sa ne arati si noua o poza cu minunatii tai copii. Si inca ceva...nu face pe desteptul cu mine sau crezi cumva ca sunt vreo PROASTA care n-a facut latina in scoala. Nu judeca ca nu esti Dumnezeu, nu arunca primul cu piatra ca nu esti imaculat, nu mai da atata Copy Paste ca esti plictisitor. Scrie ceva cu manuta ta. La alt topic...de exemplu....cum sa fii un tata bun, implicarea bisericii in viata familiei(0),iertarea gresitilor tai sau mai stiu eu....viata de dupa moarte. |
||
|
iupi24 Postat pe 3 Aprilie 2009 19:19 |
||
De la: iupi24, la data 2009-04-03 19:19:00Pentru PAVONE. Nu mi-am imaginat ca esti proasta, stiu ca ai inteles ce ti-am scris. Este un raspuns la ironiile tale, cu care ai inceput fara sa iti fi spus nimic, fara nici un motiv. Si copiii chiar sunt minunati, mai ales cand sunt ai tai. |
||
|
pavone Postat pe 3 Aprilie 2009 20:27 |
||
|
Nu stiu daca cunosti acest caz. Un baiat care nu are nici maini, nici picioare si din cauza aceasta multi l-ar fi condamnat la moarte, daca ar fi stiut lucru acesta cat timp era inca in pantecul mamei. Si uite ca totusi el vrea sa traiasca, este fericit sa traiasca si are dreptul sa traiasca. Nimeni nu i-l poate lua. Aici este un link unde poti vedea privirea si chinul acelor copilasi avortati, care nu vor putea zice niciodata mama. O fotografie face cat 1000 de cuvinte. http://www.100abortionpictures.com/Aborted_Baby_Pictures_Abortion_Photos/Index.cfm?FirstPhoto=26 Imi pare rau ca nu reusesti sa iti implinesti visul de a avea un copil. Daca iti doresti asta atat de mult, poate ai putea salva o viata, infiind un copilas sanatos pe care mama lui nu il poate creste si are intentia sa il avorteze. Intra pe topicul "Avort la Marie Stopes", ca este o fata care a postat acum 2 zile un mesaj si dorea sa faca un avort. Multumesc. incerc sa gasesc acea fata. |
||
|
kukla Postat pe 3 Aprilie 2009 21:52 |
||
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-04-03 06:33:40Pentru hunny_honney hahahahahaha!!!puteai macar sa nu dai copy paste si pe "pentru hunny_honey",asa deci, n-am citit nici o enormitate sau aberatie in postarile lui "rilury"si le-am citit pe toate in schimb n-as putea spune acelasi lucru si despre ale tale,ea n-a facut nici o confuzie draga,confuzia o faci tu nu ea,asa deci draga dle eteteee,ca asta e, legatura dintre cromozomi si ADN:Pentru fenomenele ereditare de o deosebita importanta sunt cromozomii. Cromozomii sunt structuri constituite din ADN, ARN si proteine histonice specifice. Numarul cromozomilor constituie una din principalele caracteristici ale cariotipului. Cromozomii sexului-heterozomi- sunt notati simbolic XX la femei si XY la sexul masculin. Materialul genetic localizat la nivelul cromozomiloe se numeste cromatina si este format dintr-un complex nucleoproteic in care intre ADN si proteine bazice – histone cu pH=8 si mai mare (proteine care contin peste 22% aminoacizi bazici....... rginina, lizina etc.). Acum vezi, ca nu ea abereaza ci tu o faci draga!!!cu totii gindim mai devreme sau mai tirziu ca Dzeu este cel cea creat lumea si ne priveste de acolo de sus,dar pina la a sustine ca mincarea si tot restul necesarului pentru traiul de zi cu zi ni-l da Dzeu mi se pare cam prea mult ,deci,toti, absolut toti il invocam pe EL pentru diverse motive dar n-am vazut si nici n-am auzit de o persoana sa stea asa cumintzica sa se uite la cer si sa se roage sa-i dea Dzeu de mincare si... hopa!!!!uite ca-i apare in fata o masa imbelsugata tu chiar ne crezi proaste,asta poti sa i-o spui unui bebica de 2-3 ani,poate ai sanse si te crede el,daca ar fi adevarat de ce dracu as mai munci cite 14 ore pe zi,as putea sa stau lejer acasa ca as avea de toate,lumineaza-ma si pe mine cum se face asta ,ca as munci si eu din 3 in 5 zile nu asa pe fie ce zi
|
||
|
justforme Postat pe 3 Aprilie 2009 22:17 |
||
De la: kukla, la data 2009-04-03 21:52:30Nu stiu daca cunosti acest caz. Un baiat care nu are nici maini, nici picioare si din cauza aceasta multi l-ar fi condamnat la moarte, daca ar fi stiut lucru acesta cat timp era inca in pantecul mamei. Si uite ca totusi el vrea sa traiasca, este fericit sa traiasca si are dreptul sa traiasca. Nimeni nu i-l poate lua. Kukla, sper din tot sufletul ca fata aceea inca nu a facut avort si ca iti va raspunde la apel. Ai o inima mare! |
||
|
pavone Postat pe 3 Aprilie 2009 22:45 |
||
|
pavone...imagineaza-ti urmatoarea situatie: esti cu sotia(insarcinata) cu masina si aveti un accident...ajunsi la UPU ti se spune ca ai de ales intre viata sotiei sau viata copilului...ce alegi? |
||
|
rilury Postat pe 4 Aprilie 2009 16:21 |
||
De la: rilury, la data 2009-04-04 16:21:14pavone...imagineaza-ti urmatoarea situatie: valabil si pt dl vieru! astept raspunsurile voastre! |
||
|
rilury Postat pe 4 Aprilie 2009 17:35 |
||
|
o mica rugaminte...limitati-va raspunsul la cel mult cateva randuri nu-mi scrieti pagini intregi. deci...niciun raspuns pana acum? |
||
|
rilury Postat pe 4 Aprilie 2009 17:51 |
||
De la: rilury, la data 2009-04-04 16:21:14pavone...imagineaza-ti urmatoarea situatie: In cazul ipotetic de care vorbesti tu, mi-ar fi greu sa cred un astfel de raspuns venit din partea medicului. Daca in cazul unui accident, se pune problema de a alege intre viata mamei si viata copilului, ar fi doua posibilitati: 1. Daca alegand viata copilul inseamna moartea mamei, atunci copilul este suficient de dezvoltat sa poata supravietui in afara uterului, prin ingrijiri medicale. Este evident ca nu va putea supravietui in uterul unei mame moarte, el fiind total dependent de ea. Deci daca aleg viata copilului, inseamna ca el poate fi nascut prematur si apoi tinut in viata in incubator. Atunci ce ar impiedica medicii sa salveze viata sotiei? Viata ei nu depinde de copilul pe care il poarta in pantec, ci numai de cat de grav a fost ranita si de implicatia si profesionalismul medicilor. Este posibil ca mama sa fi fost grav ranita (de exemplu, o rana la cap) si sa nu reuseasca sa supravietuiasca accidentului dar, cu toate acestea, copilul sa nu fi fost afectat, el aflandu-se in uter si fiind astfel mai protejat. Deci in situatia aceasta, nu copilul a cauzat moartea mamei, ci gravitatea accidentului. 2. Daca as alege viata sotiei, inseamna ca si copilul are sanse sa supravietuiasca, prin salvarea vietii mamei, asta daca copilul este prea mic ca sa supravietuiasca in afara uterului. In acest caz, automat pentru a salva viata copilului, trebuie salvata in primul rand viata mamei, pentru ca el depinde in totalitate de ea. Deci iar nu se pune problema de a alege. Cu alte cuvinte nu cred in aceasta conditionare: daca salvam copilul, moare mama si daca salvam mama, moare copilul. Un medic este dator sa faca tot posibilul pentru a salva ambele vieti, iar daca totusi nu reuseste, nu aceasta conditionare a fost cauza. |
||
|
pavone Postat pe 4 Aprilie 2009 19:35 |
||
|
Tot pentru tine, Rilury, apropo de situatiile acestea, in care viata mamei este in pericol. Postez acum un articol, pentru ca am vrut sa iti raspund strict la intrebare si sa nu ma lungesc prea mult in mesajul anterior. Sper sa ai rabdare totusi sa citesti acest articol in intregime. "Search: Abortion for the life of the mother First of all, they're exceedingly rare. As far back as 1960, Planned Parenthood Medical Director Mary Calderone wrote "[M]edically speaking, that is, from the point of view of diseases of the various systems, cardiac, genitourinary, and so on, it is hardly ever necessary today to consider the life of a mother as threatened by a pregnancy." Dr. Alan Guttmacher, another former leader of Planned Parenthood, said in 1967, "Today it is possible for almost any patient to be brought through pregnancy alive, unless she suffers from a fatal illness such as cancer or leukemia, and if so, abortion would be unlikely to prolong, much less save life." I searched for conditions in which the prescribed treatment is abortion, and I've not been able to find any. This Spanish study of women with lupus during pregnancy found no maternal deaths, and of the 8 patients who had "therapeutic" abortions, six of them requested the abortions themselves, and two had abortions performed because their treatment medications were presumed to have harmed the fetuses. None of them was aborted as a live-preserving measure for the mother. The research these doctors in the UK did is worth noting. I'll bold the particularly important parts: Between 1967 and 1990, only 151 abortions have been carried out to save the mother's life, a figure amounting to 0.004% of all abortions. In 1992, a group of Ireland's top gynaecologists wrote: "We affirm that there are no medical circumstances justifying direct abortion, that is, no circumstances in which the life of a mother may only be saved by directly terminating the life of her unborn child." When Dublin's National Maternity Hospital (where 10% of all births in Ireland occurred) investigated the 21 deaths of pregnant women there between 1970-1979, they found that not a single one of those deaths could have been avoided by abortion. Ireland, a country where the unborn child is constitutionally protected, has the lowest maternal death rate in the world. The UK, where abortion is available practically on demand, has over five times Ireland's maternal death rate. Developments in medicine mean that the 'abortion to save the mother's life' argument is becoming harder and harder to justify. It is now possible for women with heart defects to carry a baby to term with expert help and life-threatening conditions such as cancer can often be treated without harming the unborn child. Women facing difficult pregnancies have a right to the best available medical support. Direct abortion is the deliberate killing of an unborn child. Treatment to save the life of the mother that results in the death of the child as an expected but not intended side effect is not a direct abortion, e.g. in the case of an ectopic pregnancy. In this situation, the baby begins to develop in the woman's fallopian tube and has to be removed or the tube will rupture and cause the death of the woman. This involves the unavoidable death of the unborn baby but the aim of the operation is to save the mother not to kill the baby. Let me reiterate the most important points: # Between 1967 and 1990, only 0.004% of abortions performed in the UK were done with the intent of preserving the mother's life. (I've been unable to find comparable statistics in the U.S., where the only data is on self-reported maternal health concerns among aborting women.) # Not a single one of the deaths in Dublin National Maternity Hospital between 1970 and 1979 could have been avoided by abortion. (I've been unable to find a comparable study in the U.S.) # Ireland, where abortion is illegal, has the lowest maternal death rate in the world. The UK, where abortion is available practically on demand, has over five times Ireland's maternal death rate. (This can be attributed to the increased risk of complications in subsequent pregnancies caused by abortions.) In fact, the successful treatment of high-risk pregnancy is measured in terms of length of gestation and fetal survival; maternal survival is expected. You start seeing maternal mortality when you look at studies of women who suffer catastrophic injuries during pregnancy. The medical literature on these cases mentions "abortion" (miscarriage) as an undesired effect of these injuries, not as a treatment. Pro-life physicians note that doctors often recommend abortions for ailing patients because they fear that treatment for the mother might harm the fetus. Aborting the baby to prevent his possible injury or death makes sense from a legal standpoint, for the doctor to avoid a lawsuit, but these abortions are to protect the doctor's malpractice rates, or to avoid the possible birth of a child with a disability, not to preserve the mother's life. An example is breast cancer. Doctors would give the women a choice between having the baby killed, and delaying chemo until after birth, risking their own lives. But it turns out that there are treatment regimens that can be administered during pregnancy. Even if the woman had uterine cancer, requiring a hysterectomy, doctors would deliver the baby live first if he or she was viable. If the baby was not yet viable, the hysterectomy would indeed kill him or her, but would not be the same as performing an abortion -- which is a procedure performed with the primary intent of killing the fetus. Yes, there are sometimes situations in which a mother develops health problems that require the pregnancy to be terminated. My friend had to have three pregnancies terminated in the third trimester due to life-threatening problems. These terminated pregnancies are named Daniel, Becky, and Mary; they were delivered by emergency c-section. Do these rare, tragic cases mean that we need a "life of the mother" exception in abortion bans? I think not. Let the doctor take whatever measures he thinks necessary to preserve the mother's life, and allow such cases to simply go unprosecuted, as they were before legalization, and just as doctors are not prosecuted in those rare cases where they kill one conjoined twin to allow the other to survive. See also “What if the Mother’s Life is in Danger?” And let's stop letting the abortion lobby use what's likely 0.004% of abortions as an excuse for the other 99.996%." |
||
|
pavone Postat pe 4 Aprilie 2009 19:39 |
||
| Iar daca totusi ar fi un caz din acelea 0.004%, as opta pentru salvarea vietii mamei, asta daca si ea ar fi de acord. Sunt multe femei pentru care viata copilului este mai presus de viata proprie. Dar daca o femeie in acest caz opteaza pentru avort, nu poate fi condamnata. Nu este un avort voit. | ||
|
pavone Postat pe 4 Aprilie 2009 20:31 |
||
|
Postat pe: 3 Aprilie 2009, ora 22:45 Citeaza Raspunde De la: kukla, la data 2009-04-03 21:52:30 Nu stiu daca cunosti acest caz. Un baiat care nu are nici maini, nici picioare si din cauza aceasta multi l-ar fi condamnat la moarte, daca ar fi stiut lucru acesta cat timp era inca in pantecul mamei. Si uite ca totusi el vrea sa traiasca, este fericit sa traiasca si are dreptul sa traiasca. Nimeni nu i-l poate lua. Aici este un link unde poti vedea privirea si chinul acelor copilasi avortati, care nu vor putea zice niciodata mama. O fotografie face cat 1000 de cuvinte. http://www.100abortionpictures.com/Aborted_Baby_Pictures_Abortion_Photos/Index.cfm?FirstPhoto=26 Imi pare rau ca nu reusesti sa iti implinesti visul de a avea un copil. Daca iti doresti asta atat de mult, poate ai putea salva o viata, infiind un copilas sanatos pe care mama lui nu il poate creste si are intentia sa il avorteze. Intra pe topicul "Avort la Marie Stopes", ca este o fata care a postat acum 2 zile un mesaj si dorea sa faca un avort. Multumesc. incerc sa gasesc acea fata. Kukla, sper din tot sufletul ca fata aceea inca nu a facut avort si ca iti va raspunde la apel. Ai o inima mare! Am gasit acea fata dar inca nu mi-a raspuns. VA ROG DIN SUFLET DACA PRIMITI VREUN MESAJ DE LA EA LASATI-MI SI MIE UN MESAJ, POATE INCA NU ESTE PREA TARZIU...... VA MULTUMESC DIN SUFLET. |
||
|
kukla Postat pe 4 Aprilie 2009 22:20 |
||
De la: rilury, la data 2009-03-26 18:01:25De la: pavone, la data 2009-03-26 17:27:48De la: DianaCP, la data 2009-03-26 15:56:51Ioana19..(banuiesc ca ai 19 ani).Zi Doamne fereste si taci din gura! La solutia "avort" nu ajungi numai din "nesimtire"..ca nu ti-ai luat metode de precautie. De altfel in ziua de azi e cam greu sa ramai insarcinata fara sa vrei.. Dar daca dupa ani de tratament pentru a ramane insarcinata, ti se spune ca acel copil in mod sigur va avea probleme grave de sanatate??? Ce hotarare ai lua?? Oare nu e mai degraba o crima sa aduci pe lume un "handicapat"?? Daca tu, sa presupunem, ai suferi de o boala grava..care ti-ar afecta atat fizicul, cat si psihicul, iar mama ta ar fi avut posibilitatea sa te intrebe, ce varianta alegi...ce i-ai raspunde? Ca vrei sa traiesti o viata ca un infern? ... ma tot gindesc cit de usor este aberezi FARA SA GINDESTI ... doamna draga -v-as recomanda sa dati un telefon la DANSEZ PENTRU TINE si sa ii spuneti asta baiatului care este in carucioar ... si veti primi, in cel mai bun caz, o flegma in fata ... si probabil de la toata familia ... ... in alta ordine de ideii ... marea majoritate a handicapatilor apar datorita greselilor din VIATA SEXUALA a mamei si a DOCTORILOR ... persoanele grav bolnave nu au chef de sex desantat ... ... in general femeile puternice intotdeauna isi nasc si cresc copii ... cu sau fara ajutorul tatalui (dar cu banii lui) ... restul se schilodesc intentionat, numai si numai pentru confortul lor PERSONAL si IMEDIAT ... faptul ca sint considerate obiecte sexuale, ca se schilodesc, ca isi distrug sentimentele se pare ca nu le intereseaza ... e si asta o boala ... se cheama IGNORANTA, INAPOIERE, PRIMITIVISM ... |
||
|
Iskander_ Postat pe 5 Aprilie 2009 03:13 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Umilintele la care sunt supuse cadrele militare | 16 | De la: TIGRA 18 Octombrie 2010 13:56 |
| va rog un raspuns !!! | 8 | De la: kudika_35324 11 Iunie 2013 10:51 |
| VIRUSUL PAPILOMA UMAN | 5 | De la: tudor_tan 31 Martie 2010 21:17 |
|
|
||
| neurologie | 10 | De la: tudor_tan 31 Martie 2010 21:16 |
| Lichid in cavitatea abdominala | 4 | De la: selin32 28 Decembrie 2012 17:44 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.