Setari Cookie-uri

credeti in suflete pereche?

Eu consider ca exista. Faptul ca il gasim mai greu nu trebuie sa ne impiedice sa credem in el . Asta este parerea me.
kudika366083
Postat pe 13 Februarie 2011 10:52
De la: ely1981, la data 2011-02-13 10:47:23 ,,,NU GASESTI BARBATI DEVOTATI,,

normal ca nu ramanem devotati cu oricine

tu asa ai face?
battleofwits
Postat pe 13 Februarie 2011 10:56
De la: battleofwits, la data 2011-02-13 10:43:23
De la: ipahebirowtnod, la data 2011-02-13 10:41:06
a stiu definitia ma refeream asa facand o referire la duduia 282 daca nu o fii deja coana mare

din cate am inteles eu ar fi coana mare si al propriu si la figurat

sincer nu vreau sa stiu cred ca a ajutat-o nea mitica sufletul ei pereche
ipahebirowtnod
Postat pe 13 Februarie 2011 11:02
Un om,caruia i se promisese ca atunci cand va fi intr-un mare necaz va fi salvat de Dumnezeu, este purtat in larg de valuri, gata sa se inece. Striga dupa ajutor,apare o barca, dar omul refuza "Nu vin, pe mine ma salveaza Dumnezeu".peste 5 min apare o corabie, capitanul arunca o funie dar omul refuza din nou"Nu, pe mine ma salveaza Dumnezeu". Peste alt timp(omul reuseste sa stea la suprafata) apare un vapor, i se arunca un colac de salvare,dar omul refuza din nou."nu, pe mine ma salveaza Dumnezeu". In cele din urma nu mai reuseste sa stea la suprafata, se ineaca si ajunge la portile Raiului,se intalneste cu Sf Petru, si-l intreaba "Sf Petru..Dumnezeu mi-a promis ca ma va salva.De ce n-a aparut?" Iar Sf Petru ii raspunde: " Mai prostule, dar ti-am trimis 3 barci sa te salvezi..."
Asa e si cu sufletul pereche...nu cred ca poti incadra un fenomen asa complex in sintagma "suflet pereche"...exista potrivire sau nepotrivire. Cel mai important este sa nu cedezi steagul dupa prima batalie, pentruca a renunta e usor pentru fiecare si a te desparti poate oricine. a intretine o relatie si a accepta atat calitatile cat si defectele celui de langa tine.(bn sunt si cazuri extreme...cand chiar nu...) Spunea cineva ca "cn ar rezista pana la adanci batraneti" Bunicii mei au 60 ani de casatorie. Asemeanea oameni ar trebui apreciati, nu cei care "au 3 gagici pe noapte" SO WHAT? Si nu cumva sentimentul de "suflet pereche" tpat inca de la inceputul relatiei este de fapt pasiunea, misterul,entuziasmului unui nou inceput, cand partenerul imbraca hainele albe ale necunoscutulu, cand totul pare perfect, cand voi inca purtati mastile?..Apoi in timp incepi si ciopliti unul in personalitatea altuia.."?sufletul pereche" s-a dus. Adica a disparut pasiunea...
matic888
Postat pe 13 Februarie 2011 11:02
Cu siguranta exista,doar ca din pacate nu toata lumea are privilegiul de a ramane impreuna cu "sufletul pereche"pt tot restul vietii!Eu in prezent simt asta pe pielea mea,o sa va povestesc mai tarziu care a fost deznodamantul!Bafta tuturor!
corina_g
Postat pe 13 Februarie 2011 11:04
dar de ce sufletul pereche trebuie sa-ti semene?eu sunt de parere ca nu trebuie sa fie neaparat asa,ci din contra..trebuie sa te completeze:)
bizzu
Postat pe 13 Februarie 2011 11:07
De la: ely1981, la data 2011-02-13 10:47:23 NU CRED IN ASA CEVA,,SUFLETE PERECHE NU EXISTA,,,NU GASESTI BARBATI DEVOTATI,,

Hai lasa-ma
alexo88
Postat pe 13 Februarie 2011 11:15
De la: ipahebirowtnod, la data 2011-02-13 09:58:08
De la: battleofwits, la data 2011-02-13 08:51:52
De la: ipahebirowtnod, la data 2011-02-13 08:38:59
De la: battleofwits, la data 2011-02-13 08:26:08
De la: ipahebirowtnod, la data 2011-02-13 08:20:59...pt a fii iubite trebuie sa invatm sa ne iubim intai pe noi insine

ce le stie asta mica

serios vorbind... am intalnit multe dudui care la intrebarea "te iubesti pe tine insuti?" au raspuns NU, pentru ca nu vor sa fie egoiste

dar stii noi nu suntem "dudui" ca mi-ai adus aminte de 282 ce dor mi-e de ea

daca tot ai pomenit de 282, pe unde o fi disparut oare?
adyna2905
Postat pe 13 Februarie 2011 11:17
De la: kudika91, la data 2011-02-13 09:19:24cum putini stiu in ziua de astazi ce inseamna asta c-am greu , eu nu cred nici macar in relatii fie ea de scurta durata sau lunga

dar in ce crezi? povesti de adormit copiii? relatiile exista, si sunt de mai multe genuri. nu neaparat intre un tip si o tipa
adyna2905
Postat pe 13 Februarie 2011 11:19
Pentru a ti gasi sufletul pereche, inseamna sa gasesti pe cineva cu aceleasi principii morale de viata si poate chiar.. obiective. Eu l am gasit...si din prima zi mi am dat seama ca el este "alesul". Ca 2 oameni sa ramana impreuna pana la "adanci batraneti" trebuie sa se iubeasca. Iubirea nu inseamna numai atractie fizica, inseamna in primul rand respect profund unul fata de celalalt, empatie, chiar uneori si mici compromisuri, dar mai presus de toate inseamna a iubi neconditionat in orice circumstanta data.
kudika034292
Postat pe 13 Februarie 2011 11:20
suflete pereche?????asa ceva nu exista....eu una nu cred in suflete pereche,,,
Rodica_Stafania
Postat pe 13 Februarie 2011 11:29
Baietii sigur nu se gandesc la "suflete pereche" ,asa ca nici eu nu cred. Daca ar exista 'suflete pereche" s-ar gandi amandoi la asta...Doar fetele se pot gandi la acest lucru si la iubire vesnica..in timp ce ei se gandesc "pe cine sa ma cuceresc acum?" ...poate sunt si exceptii...nu zic nu..dar sunt extraordinar de rare : ceea ce lasa de dorit..
Adryyoyo
Postat pe 13 Februarie 2011 11:40
ce popular a devenit topicul asta in prac de sf. valentin

lasa fetelor ca o sa iasa soarele si pe strada voastra
battleofwits
Postat pe 13 Februarie 2011 11:43
Adryyoyo
Postat pe 13 Februarie 2011 11:44
Deviza mea: Inainte sa-l intanlesti pe Fat-Frumos, trebuie sa saruti multe broaste....

Suflete pereche exista doar ca nu toti au rabdarea de a-l astepta, si astfel se cobina cine cu cine nu trebuie... Prea putini sunt norocosii care isi gasesc sufletul pereche din prima... Si inca ceva... Dupa parerea mea sufletul pereche nu e acela care iti e o copie xerox tie... Pentru ca la inceput este foare misto ca va intelegeti de minune etc, dar dupa un timp devine plictisitor... Mai degraba e adevarat ca se atrag contrastele se atrag.. Relatia in care cei doi se completeaza unul pe altul e relatia care dureaza cel mai mult...

Bafta in cautarea sufletului tau pereche... Si repet... intai de tote rabdare sa ai!
kudika185411
Postat pe 13 Februarie 2011 11:56
si in situatia mea e cam la fel.. la inceput mi se parea totul roz.. gandeam la fel si era totul bine. dupa ceva timp am observat ca nu mai era ca inainte. asa se intampla in relatiile stabile.. dar daca te-a parasit..mai ales pentru altcineva.. inseamna ca nu te merita si ca totul a fost o iluzie pt tn. intotdeauna cand ne indragostim gandim ca el este alesul! nu ai cum sa stii imediat daca veti trai pana la adanci batraneti.. parerea mea e ca trebuia sa ai putina rabdare in relatia respectiva si sa nu iti faci ganduri imediat ca el este alesul.. si pt k te-a lasat pt altcineva.. e clar ca nu era sufletul tau pereche. asta poate credeai numai u nu si el. daca credea si el asta din suflet, nu se ducea la altcineva... asa ca.. capul sus si ai grija la urmatorul. daca u gandesti ca e sufletul pereche, nu ii spune lui pt k se poate speria.. parerea mea.
love_u
Postat pe 13 Februarie 2011 11:59
De la: love_u, la data 2011-02-13 11:59:19si in situatia mea e cam la fel.. la inceput mi se parea totul roz.. gandeam la fel si era totul bine. dupa ceva timp am observat ca nu mai era ca inainte. asa se intampla in relatiile stabile.. dar daca te-a parasit..mai ales pentru altcineva.. inseamna ca nu te merita si ca totul a fost o iluzie pt tn. intotdeauna cand ne indragostim gandim ca el este alesul! nu ai cum sa stii imediat daca veti trai pana la adanci batraneti.. parerea mea e ca trebuia sa ai putina rabdare in relatia respectiva si sa nu iti faci ganduri imediat ca el este alesul.. si pt k te-a lasat pt altcineva.. e clar ca nu era sufletul tau pereche. asta poate credeai numai u nu si el. daca credea si el asta din suflet, nu se ducea la altcineva... asa ca.. capul sus si ai grija la urmatorul. daca u gandesti ca e sufletul pereche, nu ii spune lui pt k se poate speria.. parerea mea.

perfect de acord cu tine...atata timp cat nu ne dezvaluim sentimentele totul e in regula..pentru ca ei asta vor..sa fie mandrii ca ne-au "dat mintile peste cap" ..:))
Adryyoyo
Postat pe 13 Februarie 2011 12:02
Un suflet pereche nu trebuie sa aiba neaparat aceiasi experienta de viata .Cred ca de fiecare data cand ne indragostim spunem acelasi lucru,e sufletul meu pereche,dar ne inselam.Sufletele pereche sant persoane care au trait candva o iubire atat de puternica intr-una din vietile anterioare, incat se intalnesc si in actuala viata, iar iubirea lor este la fel de profunda si intensa si reprezinta o continuare a dragostei de atunci.Trebuie sa fii extrem de norocos sa-ti intalnesti sufletul pereche,iar uneori exista riscul de a nu fii impreuna niciodata chiar daca il intalnesti.
blue___eyes
Postat pe 13 Februarie 2011 12:09
..ce-ati patit fetelor, v-ati ars la limba? .... asta se intampla cand nu mai credeti in visele voastre ...dupa cate am observat, multe, prea multe, nici macar ce e iubirea nu stiti ...si -l mai celebrati pe Sf. turturelelor
kudika195501
Postat pe 13 Februarie 2011 12:13
De la: rockk, la data 2011-02-13 05:52:27
De la: Micael, la data 2011-02-03 11:46:57Probabil ca a mai fost dezbatuta tema asta de nenumarate ori dar totusi, as vrea sa stiu ce credeti... Sa spunem ca gasiti un om care vi se aseamana izbitor de mult, care a avut aceleasi experiente de viata ca si voi, care simte la fel si gandeste la fel... Aveti senzatia ca-l cunoasteti de multa vreme si ca exista chiar un soi de telepatie intre voi... Va implicati, sunteti fericiti ca l-ati gasit in sfarsit si dupa o perioada va treziti ca totul a fost o iluzie. Barbatul respectiv isi gaseste pe altcineva si voi ramaneti uimiti si chinuiti de intrebarea: a fost sau nu a fost. Ce s-a intamplat de fapt? Era el sufletul pereche, cel mult visat? Daca era sufletul pereche, n-ar fi trebuit sa fiti impreuna "pana la adanci batraneti"? N-ar fi trebuit sa va iubeasca la randu-i? Ce credeti? Cum puteti explica coincidentele?

e un miraj. nu exista nimeni ca tine, cel putin eu n am gasit pe nimeni ca mine, s a intamplat f f rar sa intalnesc pe cineva care sa fie putin ca mine, si asta nu i rau, nu sunt chiar atat de vanitos incat , ca multe voci care se mint singure, sa ma caut in altcieva, sunt eu destul pentru mine, nu vreau pe cineva ca mine, in schimb stiu ce mi place, daca asta inseamna sa fie putin ca mine, fie, oricum trebuie sa fie macar putin nebuna, in sensul bun .

pe de alta parte, e una ce ti doresti si complet altceva de ce ai nevoie cu adevarat. de fiecare data mi am dorit ce nu e bun pt mine, si nu cred ca asta se va schimba vreodata. in schimb ce am ajuns sa apreciez, a fost in putinele cazuri acel du te vino, acea scanteie, ura puternica , pana o vezi, dupa care se transformat totul, iti vine s-o/sa i dai palme nu alta, doar sa te trezesti oftand si gandindu te cat de nebun/a esti ca dansezi mai departe. acea atractie , acel sentiment cand nu esti in control. Atunci, si doar atunci, nu mai conteaza de cate ori va despartiti, ca te nseala ca nu, nu mai conteaza nimic, pt ca in final tot nu poti sta departe de ea si nici ea de tine. acel ceva , merita, dupa parerea mea. nimic altceva.

nu exista sufl pereche. esti doar tu, si restu. si un drum lung si anevoios care, cateodata duce, la ceva frumos, dar niciodata nu se opreste. probabil nici cand mori... de unde atata noroc.
kudika069542
Postat pe 13 Februarie 2011 12:16
Este cat se poate de periculos sa crezi ca persoana acea e sufletul tau pereche deoarece nu-i mai vezi defectele ci doar cat de bine va asemanati.O relatie fericita nu e acea care nu a avut nici o certa ci acea care a stiut sa treaca peste certa fara resentimente si nu ia oprit nimic.
Da intradevar e frumos sa crezi ca cine iti e sortiti doar tie si ca este doar al tau.Dar oare cautarea noastra continua nu ne face sa nul observam cu adevarat si sa suferim de fiecare data cand nu este el si neam inselat inca o data?
In umila mea parere sufeletul pereche e acea persoana care neconditionat e langa tine fara sa isi caute propiul castig e acea persoana care dupa o certa groaznica te suna inapoi desi tu ai inchis si poate e vina ta,care daca il suni in miez de noapte vine si te ajuta.
Care il vei sti mereu langa tine.....
eli_geo
Este cat se poate de periculos sa crezi ca persoana acea e sufletul tau pereche deoarece nu-i mai vezi defectele ci doar cat de bine va asemanati.O relatie fericita nu e acea care nu a avut nici o certa ci acea care a stiut sa treaca peste certa fara resentimente si nu ia oprit nimic.
Da intradevar e frumos sa crezi ca cine iti e sortiti doar tie si ca este doar al tau.Dar oare cautarea noastra continua nu ne face sa nul observam cu adevarat si sa suferim de fiecare data cand nu este el si neam inselat inca o data?
In umila mea parere sufeletul pereche e acea persoana care neconditionat e langa tine fara sa isi caute propiul castig e acea persoana care dupa o certa groaznica te suna inapoi desi tu ai inchis si poate e vina ta,care daca il suni in miez de noapte vine si te ajuta.
eli_geo
''Sufletele pereche pot exista sub o forma sau alta in viata noastra, isi pot face aparitia pentru un scurt timp sau un timp indelungat in viata noastra, pot sa plece la fel de repede si neasteptat cum au venit, iti pot arata un drum, te pot salva de un pericol. Comunicarea cu ele se realizeaza cu usurinta, firesc, ca si cum v-ati cunoaste dintotdeauna, ca si cum ati impartasit lucruri si experiente comune intr-o alta viata, ca si cum era menit sa va intalniti si sa interactionati. Nivelul de intelegere, de perceptie, de comunicare cu sufletul pereche transcede latura fizica, sexuala, transcede ratiunea si legile atractiei. Comunicarea cu sufletele pereche are loc la un nivel mai intim, mai profund, mai spiritual, iar energia pozitiva pe care o simti venind dinspre ele este covarsitoare. Sufletul pereche nu impovareaza, nu provoaca durere, nu te face sa suferi, ci iti poate arata subtil o lectia a destinului pe care o ai de invatat.
Nu trebuie neaparat sa traiesti o poveste de iubire cu sufletul tau pereche, nu trebuie ca sufletul tau pereche sa fie de sex opus, nu trebuie neaparat te casatoresti sau sa ramai impreuna cu el. Sufletul pereche poate fi un prieten, o sora, frate, o ruda, o cunostinta, un om deosebit, etc. ll poti avea alaturi pret de 30 de de ani -sau pret de 3 ore. Insa impactul sufletului pereche in evolutia ta spirituala este covarsitor, imposibil de uitat. Influenta sa este una de factura pozitiva. Sufletele pereche sunt sufletele si oamenii deosebiti cu care legam relatii, comuniuni si iubiri care trec prin timp si spatiu... ''
aici poti citi mai multe :
Garbo » Stil » Lifestyle » Psihologia sacra a sufletelor pereche. Cele trei nivele ale sufletelor pereche
gabitoma007
Postat pe 13 Februarie 2011 12:24
Pai sunt si care exista... Mosu meu, are aproape 70 ani de casatorie cu matusamea, si cand pleaca de acasa o pupa, dimineata o pupa, si se poarta ca 2 indragostiti... Adica... scuzama.... sa ai 86 de ani, si sa te intelegi cu nevasta de minune ca in prima zi, si in astia 70 de ani sa nu te fi certat macar odata asa serios, e totusi ceva nu???
kudika185411
Postat pe 13 Februarie 2011 12:24
De la: eli_geo, la data 2011-02-13 12:16:32In umila mea parere sufeletul pereche e acea persoana care neconditionat e langa tine fara sa isi caute propiul castig e acea persoana care dupa o certa groaznica te suna inapoi desi tu ai inchis si poate e vina ta,care daca il suni in miez de noapte vine si te ajuta.

Vise, maica, vise..

Exista un asemenea barbat, dar....l-am luat eu!
mimi_ca29
Postat pe 13 Februarie 2011 12:25
De la: eli_geo, la data 2011-02-13 12:16:32........................

...uite o frumoasa definitie a iubirii....
kudika195501
Postat pe 13 Februarie 2011 12:26
De la: kudika185411, la data 2011-02-13 12:24:49Pai sunt si care exista... Mosu meu, are aproape 70 ani de casatorie cu matusamea, si cand pleaca de acasa o pupa, dimineata o pupa, si se poarta ca 2 indragostiti... Adica... scuzama.... sa ai 86 de ani, si sa te intelegi cu nevasta de minune ca in prima zi, si in astia 70 de ani sa nu te fi certat macar odata asa serios, e totusi ceva nu???

poate pt ca beau amandoi si se vad ca acum 70 de ani.

mai serios vorbind, daca 2 oameni nu se cearta ceva e total in neregula.
rockk
Postat pe 13 Februarie 2011 12:27
De la: kudika185411, la data 2011-02-13 12:24:49Pai sunt si care exista... Mosu meu, are aproape 70 ani de casatorie cu matusamea, si cand pleaca de acasa o pupa, dimineata o pupa, si se poarta ca 2 indragostiti... Adica... scuzama.... sa ai 86 de ani, si sa te intelegi cu nevasta de minune ca in prima zi, si in astia 70 de ani sa nu te fi certat macar odata asa serios, e totusi ceva nu???

....poate pentru ca viata lor e una reala...fara influente ale unor informatii de 2 bani...pe care mai nou le gasesti pe toate coclaurile si care te destabilizeaza psihic si emotional ca persoana...viata e simpla si chiar frumoasa...daca stim sa ne racordam la adevaratele sale valori...cred ca aici e secretul unei vieti spirituale si emotionale frumoase.
kudika195501
Postat pe 13 Februarie 2011 12:35
De la: rockk, la data 2011-02-13 12:27:24
daca 2 oameni nu se cearta ceva e total in neregula.

Asta e o alta perla marca roc?
battleofwits
Postat pe 13 Februarie 2011 12:44
Da ! Eu cred ca exista ,,sufletul pereche ,, si al meu l-am intalnit ! Nu ne asemanam fizic sau psihic , aproape ca nu aveam nimic in comun , de la preocupari la temperament si de la gusturi culinare si pana la muzica , dans , sport ..etc NIMIC.Si totusi cand eram impreuna parca se oprea timpul , nu trebuia sa facem nimic pentru a ne simti minunat , de la povestit, gatit , dansat sau ..orice..Simteam o intensitate si o relaxare in momentele acelea incat ..as dori tuturor celor care nu cred in suflete pereche sa gaseasca . O sa spuneti ..ca este comun ce spun eu ..dar nu este asa , starea pe care o aveam noi doi era ,, de vis,, Nu ne-am propus nimic , nu ne-am dorit nimic , nu ne gandeam la viitor sau la trecut , conta doar prezentul . Nu am rams impreuna pentru ca .. sufletele pereche nu raman impreuna ,, Nu e o consolare , e realitatea pe care am simtit-o atunci cand el mi-a spus ca ..senzatiile pe care le simte cand este cu mine il sperie si ..cauta ceva mai normal, mai lin ..Am suferit atunci , nu pentru ca ne desparteam ci pentru ca ..stiam ca este un momentul sublim al vietii noastre si ..nu vom mai fi niciunul la fel ! El imi spunea ca i-am schimbat viata , felul de a privi lumea si femeile , ca sunt cea mai frumoasa femeie din viata lui ! EU NU SUNT FRUMOASA ! Au trecut trei ani de atunci , el s-a despreins mai greu de mine decat eu de el , imi va ramene in suflet stiu ca si el simte la fel , mi-a spus atunci si de cate ori a avut ocazia ca ,, ceea ce am trait noi este iubirea ,, si nu va mai putea simti cu nimeni ceea ce a simtit cu mine ! Nu regret nimic , multumesc destinului ca am avut norocul sa intalnesc sufletul meu pereche , ..toata viata mea ..voi trai impacata ca ..undeva la 30 km de mine cineva nu ma poate scoate din sufletului lui , nu vrea sa faca asta si ..traieste cu mine in gand ..chiar daca viata merge inainte !
Amallya32
Postat pe 13 Februarie 2011 12:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
eu berbec,el rac 12 De la: Barbie30 3 Octombrie 2010 22:45
nu stiu ce sa fac!!! 26 De la: kudika103803 15 Ianuarie 2010 03:07
va rog din tot sufletul,ajutati.ma cu un sfat 12 De la: alexandra-floriintimisoara-eu 26 Ianuarie 2016 14:36
Acceptare sau..uitare?! 19 De la: Elly_Whitesoul 1 August 2011 17:22
ajutor profesional , va rog. 6 De la: kudika137490 19 Iunie 2010 11:01