Setari Cookie-uri

destin sau...

Buna,

Eu cred ca trebuie sa le explici parintilor tai ca singura modalitate sa iti dai seama daca se merita sau nu sa fii cu el este sa incerci. Daca nu incerci nu iti poti da seama, iar daca ei iti reprima aceasta dorinta de a fi cu el, il vei dori si mai mult. Daca ei te lasa sa incerci, in caz ca nu iese bine, iti vei da seama si vei renunta singura fara regrete... Parintii sunt importanti, trebuiesc respectati si iubiti, dar nu trebuiesc lasati sa ne ia independenta si sansa de a alege singuri...
Eu cred ca dragostea adevarata apare doar o singura data in viata, daca simti ca a venit, nu renunta asa usor... E mai bine sa regreti ceva ce ai facut decat ceva ce nu ai facut...

Multa bafta!
Andreea_Dulica
Postat pe 5 Iulie 2011 11:24
Salut! Ce sa zi situatia ta e destul de complicata...am trecut si eu prin asa ceva acum cativa ani. Eu mi-am impus punctul de vedere in fata parintilor si pana la urma au inteles si ei ca e baiat bun si ca ma iubeste. Incearca si tu sa te impui putin( nu zic sa nu ii respescti sau sa nu ii aculti, dar e vorba de posibila ta fericire) si vezi ce se intampla.
Bafta!
oxxana
Postat pe 5 Iulie 2011 11:47
Salut! Ce sa zi situatia ta e destul de complicata...am trecut si eu prin asa ceva acum cativa ani. Eu mi-am impus punctul de vedere in fata parintilor si pana la urma au inteles si ei ca e baiat bun si ca ma iubeste. Incearca si tu sa te impui putin( nu zic sa nu ii respescti sau sa nu ii aculti, dar e vorba de posibila ta fericire) si vezi ce se intampla.
Bafta!
oxxana
Postat pe 5 Iulie 2011 11:48
fratilor voi pe ce lume traiti?!?!?
deja usor, usor ajungem la faza cu sedusa si abandonata. afemeiat la 21 de ani?!? de ce? pt ca nu e insurat si cu copii? in zilele noastre la varste deastea nu esti afemeiat esti in cautare, vrei sa traiesti viata si sa descoperi cat mai multe...... e perfect normal sa fie asa.
Iar cu tine ce intentii crezi ca avea? dorea sa te seduca si sa te abandoneze............NASOL RAU! in zilele noastre, la varsta ta.......NASOL RAU! fugi cat poti asta e un monstru, apara-ti inocenta si nu te uita in urma.
Poate peste ani cand vei creste iti vei da seama ca asa e normal sa fie orice om in viata, adica sa schimbe mai multi parteneri si sa se opreasca la cel sau la cei care ii plac mai mult. doar pe vremea strabunicii vedeai pe unu si cu ala mureai. Si daca nu ai altceva de care sa te plangi nu vad ce problema aveti cu omu. Spui ca te trata cu flori, vorbe frumoase si tot tacamu. Atunci care este problema: ca nu e "FATA MARE"? era obligatoriu sa fie si el la prima incercare ca si tine??????????????????????????
Si daca ai fi cu el ce riscuri ar trebui sa-ti asumi? cu ce te incurca? ori e ceva care imi scapa ori unii nu mai pot de prea mult bine si isi fac rau cu mana lor. Iar in ceea ce ii priveste pe parinti ori nu spui tot ori ei au o problema cu tine nu cu el. La varsta ta deciziile de acest gen le iei singur iar parintii iti sunt alaturi doar. Dar daca parintii nu au incredere in tine iau ei decizii in locul tau. Sau ei au o problema. E foarte frecvent intalnit fenomenul de parinti exagerat de posesivi, in viziunea carora pt odrazla lor nu e nimeni destul de bun.
kudika015659
Postat pe 5 Iulie 2011 12:20
Este trist cand parintii se baga in relatiile copiilor lor.Dar si mai trist este ca tu esti o FRAIERA ca ai permis asa ceva! Iubirea adevarata o intalnesti o singura data in viata! Nu o alunga nici macar de dragul parintilor tai! Fa ceva ,pana nu e prea tarziu,daca nu e prea tarziu...Pace!
totulsubcer
Postat pe 5 Iulie 2011 16:08
Wow! bravo pentru raspuns ! sunt niste lucruri spuse aici pe care ar trebui sa le stie multe fete in ziua de azi...care iubesc cu simtul moral, educational dar mai ales material...pentru ca asa le zic mamele lor ca o casatorie/relatie "cu un baiat cu stare" este cea mai buna solutie...pe termen lung.Numai ca uitati , mamelor drage , ca ati fost odata tinere si ati trecut prin asta!? ne spuneti ca alte erau vremurile... asa cum ziceai si tu...fetele asta, nu ar trebui sa se trezeasca la un moment dat cu "propria ta poveste intr-un final cu semnatura altuia..."
anicutzzza
Postat pe 5 Iulie 2011 16:46
De la: chappy, la data 2011-06-28 15:20:52
De la: missy_s, la data 2011-06-28 12:16:21
De la: kudika410387, la data 2011-06-28 10:57:04Buna..ma numesc Ana si am 21 de ani. As vrea sa va spun pe scurt povestea mea si mi-ar placea sa primesc un sfat bun. Totul a inceput acum un an cand am cunoscut un baiat,de care pe parcurs m-am indragostit. El a fost si primul prieten,poate pare ciudat ca la varsta aceasta sa am primul iubit,dar atunci am simtit ca trebuie. La inceput,totul era perfect.Noi ne intelegeam bine,parintii l-au acceptat, pana cand la un anumit moment cand mama mea a inceput sa se impotriveasca total. Toata lumea spunea ca el nu este potrivit pt mine,ca eu sunt cuminte,si el nu a fost. Nu neg ca probabil in trecut a avut greselile lui,dar cu mine s-a comportat extraordinar...flori in fiecare zi, cuv frumoase, cadouri, zambete,respect,ajutor in tot ce se putea,siguranta, protectie,tot ce am visat cand eram mica si traiam din cartile citite. Mama,fiind impotriva,se certa cu mine pe fiecare sapt..eu treb sa disimulez in fata lui,pentru ca nu mi-ar fii placut sa fie pus intr-o situatie stanjanitoare. Au venit si mom astea,cand l-a jignit,el nu a zis nimic,nu a raspuns,nu a vb urat,decat a tacut,dar ma intreba pe mine de ce se comporta asa. in scurt timp,toata fam mea era impotriva si eu imi doream nespus sa lupt pt iubire,dar nimeni nu a stiut sa-mi zica fa-o. El imi cerea ajutorul,imi cerea sa fiu lg el ,sa nu-l las singur,dar de teama am facut-o. Asa ca am plecat de langa el, nemaiputand sa lupt intre el si mama...si stiam ca parintii au un simt mai bun,credeam ca ei vad mai bine. Parintii mei nu sunt oameni rai,au incercat sa-mi ofere totul si cel mai important pt ei este sa-mi fie bine.
Dar eu m-am desparit de baiatul pe care il iubesc,spunandu-mi la sf "multumeste mamei si lumii in care ai crezut"... Ne-am spus Adio si ca niciodata nu ne vom mai impaca. Si acum ma intreb daca am procedat bine sau daca vreodata noi vom mai fii impreuna


Cand luam decizii importante, trebuie sa ne gandim bine inainte.
Nu cred ca iti poate spune cineva daca ai procedat bine sau nu caci detaliile referitoare la relatia voastra le stii doar tu.
Impreuna nu cred ca veti mai fi. Mai ales daca e un tip orgolios.



Eu cred ca tu te sufoci singura...orice sfat ,oricat de bun , este de prisos...tocmai pt ca pana la varsta ta ai acceptat prea mult sprijinul familiei...si ti-ai `croit` dorintele pe seama cartilor citite...dar viata in sine nu este o singura perspectiva...iar educatia aleasa nu te va ajuta sa gasesti fericirea sau pur si simplu propria ta poveste intr-un final cu semnatura altuia...parintii au datoria sa iti creeze posibilitatile de a alege...dar nu sa simta in locul tau....sunt sigur ca din experienta mamei tale sunt multe compromisuri pe care nu ar vrea sa le faci...dar i-ai spus vreodata ce anume te compromite pe tine...stie asta???...nu cred...dar ea are un simt mai bun si dreptul sa aleaga pt tine...si daca a ales sa fie impotriva...ce rost a mai avut sa lupti??...cred ca primul lucru la care te-ai gandit a fost ce ai de pierdut...nestiind nici macar sa spui lucrurilor pe nume..
Atata timp cat tu nu ai decis nimik nu mai inteleg nici destinul la care te referi...eu nu cred in destin, eu cred in capacitatile oamenilor ,indiferent de unde pleaca , de adaptare ,de randament , de decizie sau de oportunism cu care se nasc si pe care si le valorifica mai mult sau mai putin...tu in schimb nu crezi in nimik propriu tie...
Asa e...eu am chef sa te critic desi te inteleg perfect...si iti mai spun ceva...eu nu cred ca pana la varsta asta nu ai mai simtit ca vrei experiente de genul si cu alti oameni...sunt alte detalii la mijloc...cert este ca omul pe care parintii tai s-ar putea sa il iubeasca..sa-ti fie sot si bla bla bla...ala mai tarziu va face armata cu tine de nenumarate ori...da , pt ca in 10 ani de acum inainte tu o sa ai multe sa-i spui mamei tale ca si femeie...si asta fara s-o judeci sau s-o iubesti mai putin...ci pur si simplu pt ca esti altcineva...si daca roadele educatiei se vor vedea , o mama care te iubeste , va accepta asta...incearca sa faci treaba asta mai des fara s-o judeci...si incearca sa iubesti adevarat...cu inima , ca o femeie...nu cu simtul moral, educational sau matern al mamei tale...chiar daca vei fi dezamagita...niciodata nu o sa regreti...
anicutzzza
Postat pe 5 Iulie 2011 16:49
buna,am citit si sa sti k si eu am trecut prin aceeasi situatie acum 5 ani.totul si toti ereau impotriva noastra.eu insa nu ma facut k tn si am mers mai departe cu toate k parintii mei nici acum nu il vor.pot sa iti spun k ai facut bn k nu ai mers mai departe.eu ma caiesc si acum k nu am fost in stare sa imi ascult parintii,iar acum totul s-a schimbat.el nu mai este la fel k la inceput,drpt dovada k erea mai bn daca imi ascultam parintii.e total schimbat.acum e prea tarziu sa mai dau inapoi.
flory_20_2007
Postat pe 5 Iulie 2011 17:43
Parerea mea este ca fiecare actioneaza dupa cum crede el de cuviinta la momentul respectiv si nu trebuie sa regrete ceea ce a ales. Eu, m-am casatorit la 22 ani, cu iubitul meu, cu toate ca parintii si ai mei si ai lui si-ar fi dorit altceva pentru fiecare din noi. Sotul meu a fost un sot iubitor si un tata execlent pentru copilul nostru. Din pacate avea acelasi defect ca si iubitul tau, defect pe care eu l-am observat la vremea respectiva dar l-am ignorat. Cu timpul acest defect s-a amplificat si a inceput sa nu se mai intereseze de familia pe care si-o formase. Dupa vreo 18 ani a zis el ca si-a gasit marea dragoste si a plecat. Nu am crezut ca se va termina.... asa. Am incercat sa-l fac sa se intoarca la noi, nu am reusit, cert este ca dupa 20 ani am divortat. Vreau sa va spun ca nu regret ca am ales asa la 22 ani. Acum, am copilul care este la varsta la care eu m-am casatorit este cu mine, il iubeste nespus pe tatal ei, are un prieten care nu este chiar la nivelul ei (educational), dar eu nu vreau sa ii impun fiicei mele cum sa-si traiasca viata. In fond, este viata ei si o va trai cum crede ea ca e mai bine.
Te sarut si sper sa-ti foloseasca la ceva ceea ce ti-am spus.
trandafirul_rosu_9
Postat pe 6 Iulie 2011 11:48
Buna !
Am trait o astfel de poveste cand eram mai tanara si cu aceleasi cuvinte m-am despartit de el ''multumeste-i mamei tale ''.La 3 ani dupa m-am maritat cu altul cu care am facut 2 fetite minunate.Dar inca de la nunta mea PRIMA IUBIRE a continuat sa dea semne:a stat in fata restaurantului unde era petrecerea toata noaptea,doar sa ma priveasca....eu nu am aflat dupa 2 ani,cand o ruda a mea care stia, povestindu-mi de el si de ai lui,imi spune despre prezenta lui la nunta mea.Reluam legatura de cate ori ma cauta....vorbim cateva luni la telefon,apoi dispare,apare dupa un an sau doi,dispare iar....si tot asa .Au trecut 10 ani de cand eu m-am maritat...Chiar si in perioada asta vorbim.Au fost momente si sunt inca in care imi zice sa-i transmit mamei mele multumiri pt fericirea noastra....Nu pot spune ca-l mai iubesc ca atunci ,dar as minti sa zic ca nu ma tulbura daca imi aminteste diferite situatii din trecut,sau cand imi spune cat de rau ii pare ca nu am putut fi fericiti impreuna...sau cand imi zice ca a cautat in toate femeile asemanari cu mine,sau cand imi zice ca ma iubeste chiar daca au trecut atati de multi ani(ani in care nu ne-am mai vazut).Acum are si el o fetita ,dar nu s-a casatorit.Refuza sa se casatoreasca....mi-a zis eu sunt singura cu care s-ar casatori...pe nici o alta femeie nu o va duce la altar..................Ce pot sa-ti zic...lupta pt iubirea voastra,nu lasa pe nimeni si nimic sa o distruga,daca poti...daca nu reciteste randurile mele si vezi daca poti trai asa,chiar daca povestea mea nu e un tipar.Ar putea disparea pt totdeauna din viata ta,vrei sa se intample asta? Parintii te vor iubi oricum si indiferent de greselile tale ti le vor ierta...Cauta in propria-ti inima puterea si forta cu care sa lupti pt ce ar fi mai bine pt tine.
Salutari si multa putere ! (putere pt oricare va fi decizia ta).
kudika_mary
Postat pe 7 Iulie 2011 10:14
Pana la urma tu steteai cu el nu mama ta,trebuia sa te gandesti inainte de a lua acea decizie pentru ca mai incolo o sa ramai cu intreabarea "oare ce ar fi fost daca..." .Cat rau putea sa faca el de mama ta nu`l inghitea? Daca se comporta frumos cu tine cu adevarat atunci ar fi trebuit sa ramai cu el dar sa fi sigura ca relatia va dura si ca mai incolo nu`si va lua lumea`n cap.
Elyaa
Postat pe 8 Iulie 2011 10:32
Draga Ana , si eu am patit, sincer,.. tot asa si trebuia sa aleg intre ei si iubitul meu ,... eu nu am ales ,... eu am hotarat!,... eu raman cu toti ! parintii mei nu erau de acord cu el , ca nu are studii si stii tu chestii cu bogatii ,... si altele ,..dar eu am spus " decat unul bogat si prost,... mai bine unul sarac si destept ca restul vin de la sine " si m-am rugat la Dumnezeu sa-mi indrume pasii si uita-ma sunt cu el , ii sotul meu de 9 ani si parintii mei nu au avut incotro,.. decat sa-l accepte. inca nu stie cum sa-l tina cat mai mult la ei cand mergem in vizita la parintii mei , il privesc acum ca pe fiul lor... Daca ai facut bine sau nu, eu nu iti pot spune ,.. eu am facut ceea ce am simtit , si nu regret nici o clipa , si el a fost ,.. ii,.. si sper sa ramana primul barbat din viata mea .
Ascuta-ti inima , instinctul de femeie si sufletul ceea ce trebuie facut .Eu ti-am spus si eu am trecut exact prin ce ai trecut tu numai ca eu am hotarat sa fiu cu el , si acum imi este sot si sper ca pe viitor sa fim si parinti.
iti doresc numai bine , si ascultati sufletul inainte sa faci ceva,.... gandeste-te de 3 ori inainte sa faci ceva in viata.
kudika390445
Postat pe 10 Iulie 2011 17:35
Am fost femeia care a luptat mereu pt dragoste. Am cautat mereu, nu m-am lasat sa ma caute ea pe mine!!! Sincer iti spun .....ai gresit!!Sigur va veni o vreme cand vei cunoaste unul sau mai multi baieti......flututir in stomac...........dar o iubire neimplinita va fi mereu ceva dorit!!!........Am trait pe proprie experienta si stiu cum este. E jalnic sa doresti pe cineva si viata ta sa fie alaturi de altcineva. Inca ai o varsta mica, dar viata te va incerca de nenumarate ori, si vei vedea ce ai pierdut!
kudika329556
Postat pe 24 Iulie 2011 15:04
si-au schimbat parintii tai brusc parerea despre el? de ce? nu stiau dinainte ca e afemeiat? eu as zice sa afli care a fost motivul adevarat pentru care si-au schimbat parerea, sau daca stii deja si nu ai scris aici, porneste de acolo cu logica. motivul asta e cheia problemei, in functie de el poate se dovedeste ca ai tai au exagerat si au idei invechite sau poate ca din contra, el a facut intre timp ceva chiar de neiertat si atunci ai tai au avut dreptate.
oricum ar fii, sa stii ca ai mai multe sanse cu cineva cu care ai cam acelasi nivel de experienta.
bafta pe viitor si sa auzim de bine
DayC
Postat pe 25 Iulie 2011 16:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Despartie:(( 8 De la: kudika120544 18 Februarie 2010 23:04
mam umilit pentru ea si imi plang de mila 20 De la: monaram 13 Iunie 2009 12:15
Sutienul fara spate si bretele 54 De la: liliac_ 27 Septembrie 2009 13:18
cum sa ii demonstrez ca sunt indiferenta? 28 De la: supermiki 13 Februarie 2010 16:11
dezamagire 40 De la: yssa2010 19 Decembrie 2011 08:28