Setari Cookie-uri

Soacra...este in plus

De la: Titanika, la data 2013-02-03 15:12:48Sant orfana de soacra ,dar sant soacra si de multe ori apriga si rea,dar tot la usa mea vin de parca as vorbi tot in gluma,cred ca trebuie sa le fac primirea cu parul la usa mea

Vrei tu sa fii cloanta cotoroanta, da' nu te prinde!
rondina
Postat pe 3 Februarie 2013 15:17
De la: rondina, la data 2013-02-03 15:07:17
De la: kudika_15804, la data 2013-02-03 15:03:53
De la: rondina, la data 2013-02-03 14:59:05Soacra incepe sa fie "in plus" atunci cand nu realizeaza ca deranjeaza, ca depaseste anumite limite, in special cea a bunului simt!
Altfel, n-am nimic cu soacrele care sunt ok!

Adevarat,dar pot fi ajutate,Rondina,sa-si dea seama ,cand prezenta lor este mai mult decat nejustificata!!!!Buna ziua!!!!

Depinde de "stofa" si de educatie, Miss! La fel de important este si mediul! Cum am mai zis, cu bunul simt te nasti, nu-l ai nici nu-l dobandesti!

scumpele mele ori ca este mama sau soacra intelegetima nu au ce cauta in relatie sub nici o forma

soacra sau mama trebuie sa fie musafir in familia sau relatia ta este cel mai bine indiferent cum este buna sau rea si oricine din care face parte de rudenie in relatie sau familie este musafir se tine cont de respect de rudenie in discutiile ca atare de familie dar excluse discutiile de cuplu sau incercati excluderea de sfaturi din partea lor ori care ar fi acestea

daca se accepta sfatul sau pe alcineva in cuplu se cheama nesiguranta din parte vreunuia din parteneri cuplului
bleyd_nyght
Postat pe 3 Februarie 2013 15:19
super idei,super femeie
raisamea9
Postat pe 3 Februarie 2013 15:20
De la: rondina, la data 2013-02-03 15:07:17[quote name='
Depinde de "stofa" si de educatie, Miss! La fel de important este si mediul! Cum am mai zis, cu bunul simt te nasti, nu-l ai nici nu-l dobandesti!

Aici ai dreptate,Rondina!!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 15:21
De la: raisamea9, la data 2013-02-03 15:20:10super idei,super femeie

Cine este detinatoarea acestui calificativ?????
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 15:22
bravo,asa imi place si mie...idei bune
raisamea9
Postat pe 3 Februarie 2013 15:22
De la: Titanika, la data 2013-02-03 15:12:48Sant orfana de soacra ,dar sant soacra si de multe ori apriga si rea,dar tot la usa mea vin de parca as vorbi tot in gluma,cred ca trebuie sa le fac primirea cu parul la usa mea

Titanika,nu esti soacra rea,ci dreapta,corecta,acestea atrag copiii!!!Faptul ca esti adepta corectitudinii nu inseamna rautate,ci verticalitate!!Cinste tie!!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 15:24
da`ia spuneti-mi voi mie ce te faci dk nu mai scapi de "nora"... mami-n sus si mami-n jos, (fii-miu ma striga pe nume de cand era mic)... Si ma mai cara si prin baruri si discoteci cand vin in vizita, ca dk nu vine "mami" nu merge nici ea. Hai?!
Roua_Deraway
Postat pe 3 Februarie 2013 15:24
De la: bleyd_nyght, la data 2013-02-03 15:19:09[quote name='
scumpele mele ori ca este mama sau soacra intelegetima nu au ce cauta in relatie sub nici o forma

soacra sau mama trebuie sa fie musafir in familia sau relatia ta este cel mai bine indiferent cum este buna sau rea si oricine din care face parte de rudenie in relatie sau familie este musafir se tine cont de respect de rudenie in discutiile ca atare de familie dar excluse discutiile de cuplu sau incercati excluderea de sfaturi din partea lor ori care ar fi acestea

daca se accepta sfatul sau pe alcineva in cuplu se cheama nesiguranta din parte vreunuia din parteneri cuplului

Eu stiu aceste lucruri,Bleyd,caci sunt si mama si soacra!!!!Nu permit nimanui sa intervina in familia mea ,si nici nu abuzez de calitatea de mama soacra,mi se cer sfatul si ajutorul,le acord fara tagada!!!!Altfel,imi cunosc limitele autoimpuse!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 15:27
Daca iti iubesti soacra ea o sa-si bata joc....ca 90% dintre soacre se cred destepte,pricepute si "trecute prin viata"...sa -si mai vada de viata lor si sa-si lase nurorile in pace,
raisamea9
Postat pe 3 Februarie 2013 15:28
De la: kudika_23545, la data 2013-02-03 15:24:49da`ia spuneti-mi voi mie ce te faci dk nu mai scapi de "nora"... mami-n sus si mami-n jos, (fii-miu ma striga pe nume de cand era mic)... Si ma mai cara si prin baruri si discoteci cand vin in vizita, ca dk nu vine "mami" nu merge nici ea. Hai?!

Este foarte frumos,nu vad nimic rau in aceste manifestari,numai sa-ti permita timpul sa fii la discretia copiilor!!!!Cu timpul,,,o sa rareasca ritmul solicitarii prezentei tale,stai linistita!!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 15:29
doamna ..."ma-ta" .....de unde aveti atata educatie de vorbiti asa?....
raisamea9
Postat pe 3 Februarie 2013 15:32
De la: kudika_15804, la data 2013-02-03 15:29:46
De la: kudika_23545, la data 2013-02-03 15:24:49da`ia spuneti-mi voi mie ce te faci dk nu mai scapi de "nora"... mami-n sus si mami-n jos, (fii-miu ma striga pe nume de cand era mic)... Si ma mai cara si prin baruri si discoteci cand vin in vizita, ca dk nu vine "mami" nu merge nici ea. Hai?!

Este foarte frumos,nu vad nimic rau in aceste manifestari,numai sa-ti permita timpul sa fii la discretia copiilor!!!!Cu timpul,,,o sa rareasca ritmul solicitarii prezentei tale,stai linistita!!!!!

Pai cu timpul stau bine, cu comoditatea si cheful stau mai rau.
Roua_Deraway
Postat pe 3 Februarie 2013 15:38
Nu uita ca intr-o buna zi vei ajunge si tu soacra ce tiae place si ce nu??????/
kudika166313
Postat pe 3 Februarie 2013 15:40
De la: kudika_23545, la data 2013-02-03 15:38:16[quote name='
Pai cu timpul stau bine, cu comoditatea si cheful stau mai rau.

Cheful vine chefuind!!!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 16:02
Cum sa elimini o femeie care si-a crescut copilul singura??nu crezi ca poti ajunge si tu ca ea??
tre sa-i multumesti ca te trateaza ca o printesa si se comporta frumos baiatul ei cu tine ca la educat,femeia asta e insusi ea regina!si daca copilul ei vrea sa aiba grija si de mama lui,ce pacat e asta??!este un om a lui Dumnezeu!baietii astia dau peste niste putori care-si vad numai interesul lor!nu ti-a convenit trebuia sa-ti cauti altul,cred ca ai vazut ca isi iubeste si respecta si mama!nu fi egoista si rea ca ai numai de pierdut in viata!te trazneste Dumnezeu,mai ales ca femeia are bun simt !lasa copilul ei sa-i fie aproape ca l-a crescut si numai ea stie cum....daca nu-l apropia de ea poate era un golan si un nemernic!mai degraba multumestei si fao sa se simta si ea bine ca prin asta traieste!
kudika095215
Postat pe 3 Februarie 2013 16:04
De la: kudika095215, la data 2013-02-03 16:04:43Cum sa elimini o femeie care si-a crescut copilul singura??nu crezi ca poti ajunge si tu ca ea??
tre sa-i multumesti ca te trateaza ca o printesa si se comporta frumos baiatul ei cu tine ca la educat,femeia asta e insusi ea regina!si daca copilul ei vrea sa aiba grija si de mama lui,ce pacat e asta??!este un om a lui Dumnezeu!baietii astia dau peste niste putori care-si vad numai interesul lor!nu ti-a convenit trebuia sa-ti cauti altul,cred ca ai vazut ca isi iubeste si respecta si mama!nu fi egoista si rea ca ai numai de pierdut in viata!te trazneste Dumnezeu,mai ales ca femeia are bun simt !lasa copilul ei sa-i fie aproape ca l-a crescut si numai ea stie cum....daca nu-l apropia de ea poate era un golan si un nemernic!mai degraba multumestei si fao sa se simta si ea bine ca prin asta traieste!

Imi pare rau,dar trebuie sa te contrazic!!Nu s-a pus problema eliminarii soacrei din viata copilului ei,ci de limitarea interventi ei in cuplul respectiv,daca ai sa te concentrezi putin,ai sa-ti dai seama de diferenta dintre cele doua actiuni!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 16:09

aici mare probleme cu soacrele nu la voi

La palatal unui seic arab, opreste un autocar din care coboara un grup numerous de femei in varsta. Seicul se uita pe fereastra si zice:
- Of, iar vin turistii.
Servitorul lui il contrazice:
- Nu sunt turisti, v-au venit soacrele in vizita.
bleyd_nyght
Postat pe 3 Februarie 2013 16:54
De la: bleyd_nyght, la data 2013-02-03 16:54:21

La palatal unui seic arab, opreste un autocar din care coboara un grup numerous de femei in varsta. Seicul se uita pe fereastra si zice:
- Of, iar vin turistii.

Saracul seic!!!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 16:58
Din punctul meu de vedere, nu ea este o problema. El are o problema cu mama lui. Tu cu el ar trebui sa discuti. Pe de alta parte, tu esti cu el. Tu trebuie sa fii pe pozitia ta de femeie a lui. Faptul ca ea vrea sa va lase singuri inseamna ea este ok.Nu lupta ca lupti degeaga. Iti consumi energia fara rost. Cand el vrea cu mama lui, ai putea sa il lasi sa isi fafa singur program. Stabileste-ti singura programul si el va veni dupa tine. Nu spune ce vrei sa faci. Mai mult, ai putea face exact ca si mama lui. Este chiar un bun exemplu in acest sens.
www.relatiidecuplu.com
kudika109274
Postat pe 3 Februarie 2013 16:59

- Of, iar vin turistii.

ce soarta cruda
maria-ioana
Postat pe 3 Februarie 2013 17:00
De la: kudika095215, la data 2013-02-03 16:04:43Cum sa elimini o femeie care si-a crescut copilul singura??nu crezi ca poti ajunge si tu ca ea??

Doar n-oi vrea acus sa-si puna soacra pe un pidestal si sa sa-i faca zeze temenele pe zi.
datoria fiecarei mame este sa-si creasca odrsla cat mai bine si sa faca Om din el, nu cred ca trebuie mari multumiri pentru asta din partea norei.Omul se mai si autoeduca, stii!!!
Thais13
Postat pe 3 Februarie 2013 17:10
De la: kudika109274, la data 2013-02-03 16:59:14Din punctul meu de vedere, nu ea este o problema. El are o problema cu mama lui. Tu cu el ar trebui sa discuti. Pe de alta parte, tu esti cu el. Tu trebuie sa fii pe pozitia ta de femeie a lui. Faptul ca ea vrea sa va lase singuri inseamna ea este ok.Nu lupta ca lupti degeaga. Iti consumi energia fara rost. Cand el vrea cu mama lui, ai putea sa il lasi sa isi fafa singur program. Stabileste-ti singura programul si el va veni dupa tine. Nu spune ce vrei sa faci. Mai mult, ai putea face exact ca si mama lui. Este chiar un bun exemplu in acest sens.
www.relatiidecuplu.com

te contrazic in totalitate .nu sunt deacord cu nici o idee din ceea ce enumeri..daca eu ca barbat nu sunt deacord apio femeile care citesc asta nu tias dori sa fii in preajma lor..

in primul rind oricit de bine as fi duso in sinul mamei nu as vrea sami fac viata de familie dupa viata de acasa

nu as putea sa fac sa lase monotonia vesnic viata merge spre evoluare si familiile lafel

si este egalitate intre oameni indiferent de de rang de familie cai sot cai soacra cai nora toti suntem egali cu nimic nu este mai presus mama sotului fata de sotia lui

este respect de mama si atit ,daca mia dat viata si ma crescut asta nu inseamna ca trebuie sami spui si de cite ori si in ce fel sa o fac cu prietena concubina sau sotia sau diverse .

sau sa se oblige ea sa se dea dupa soacra asta ar insemna slabiciune ceea ce eu nu sunt deacord

cum spuneam se casatoreste cu el nu cu masa
bleyd_nyght
Postat pe 3 Februarie 2013 17:17
De la: bleyd_nyght, la data 2013-02-03 17:17:49[quote name=

te contrazic in totalitate .nu sunt deacord cu nici o idee din ceea ce enumeri..daca eu ca barbat nu sunt deacord apio femeile care citesc asta nu tias dori sa fii in preajma lor..

in primul rind oricit de bine as fi duso in sinul mamei nu as vrea sami fac viata de familie dupa viata de acasa

nu as putea sa fac sa lase monotonia vesnic viata merge spre evoluare si familiile lafel

si este egalitate intre oameni indiferent de de rang de familie cai sot cai soacra cai nora toti suntem egali cu nimic nu este mai presus mama sotului fata de sotia lui

este respect de mama si atit ,daca mia dat viata si ma crescut asta nu inseamna ca trebuie sami spui si de cite ori si in ce fel sa o fac cu prietena concubina sau sotia sau diverse .

sau sa se oblige ea sa se dea dupa soacra asta ar insemna slabiciune ceea ce eu nu sunt deacord

cum spuneam se casatoreste cu el nu cu masa

Sper sa te citeasca si colegii nostri,nu numai colegele noastre!!!!Si cateva soacre,mame de baieti!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 17:27

- Of, iar vin turistii.

LMAO vai de capul lui saracul seic
Roua_Deraway
Postat pe 3 Februarie 2013 17:36
Ma gasesc in aceasi situatie: locuim cu soacra-mea care l-a crescut pe sotul meu singura, este singurul ei copil si sunt excesiv de atasat unul de celalalt. Uneori, cand se discuta proiecte de viitor, vacante, etc, as putea la fel de bine sa nici nu fiu de fata, asa de putin ii intereseaza parerea mea. Inchipuiti-va ca anul trecut, discutau impreuna concediul meu si al sotului...la parintii mei...cat o sa stam, unde mancam, si asa mai departe, deci in halul asta sunt de neimportanta.

Am citit pe aici si am vazut ca unele invinuiesc soacrele, altele baietii, ca sunt atasati de ele. Parerea mea este ca vina este in felul in care romancele, mai ales cele din generatia veche, inteleg sa isi creasca baietii: protejandu-i in mod excesiv, nelasandu-i sa spele nici macar un pahar, tinandu-i langa ele, etc. Soacra-mea nu l-a lasat pe al meu nici la facultate sa plece in alt oras, si cand ne-am cunoscut, nici nu iesea seara fara sa ii ceara voie...la 27 de ani...

Pe de alta parte, prietena mea este maritata cu un finlandez. Acolo, statul ajuta mult tinerii sa isi inceapa traiul pe cont propriu, contribuind la plata chiriei sau a ratei. Finandezul cu pricina statea singur de la 21 de ani, isi gatea singur, isi spala, calca, etc singur. E si o alta cultura, mama lui nu e deloc posesiva, sau excesiv de atasata de el, desi si ea e vaduva. Nu e de mirare deci ca finlandezul si-a facut bagajele si s-a mutat el aici, lasandu-si mama acolo. La ei e ceva normal. Oare sotul meu ar fi putut face la fel?? Ha, ha!

Deci vina nu ii apartine lui, ci ei, pentru ca ea il creste, il educa, ii inoculeaza aceasta dependenta exagerata. Nu ma refer la atasamantul firesc fata de mama, ci la cel exagerat, anormal, sau cum vreti sa ii ziceti.

Eu sper doar sa ne mutam singuri cat mai repede, caci daca sotul meu nu se hotaraste curand, cred ca si eu voi da bir cu fugitii, mai ales ca soacra-mea va iesi la pensie in curand, si eu lucrez de acasa asa ca...o voi vedea mai des decat pe el...brrr.
Content_Manager
Postat pe 3 Februarie 2013 17:39
Roua : A plecat scuipatu ?
kind_er
Postat pe 3 Februarie 2013 17:45
De la: kudika_25578, la data 2013-02-03 17:45:34Roua : A plecat scuipatu ?

A plecat de mult!
Roua_Deraway
Postat pe 3 Februarie 2013 17:59

Deci vina nu ii apartine lui, ci ei, pentru ca ea il creste, il educa, ii inoculeaza aceasta dependenta exagerata. Nu ma refer la atasamantul firesc fata de mama, ci la cel exagerat, anormal, sau cum vreti sa ii ziceti.

In mare parte ai dreptate.
Dar dumnealui este ADULT , nu un copilas usor de manipulat, nu crezi ca trebuie sa aiba minte si vointa proprie , sa ia hotaririle impreuna cu tine si nu cu "mami"?
Nu-l scuza , te rog, nu e nici handicapat, nici copil.
Thais13
Postat pe 3 Februarie 2013 18:00
De la: Content_Manager, la data 2013-02-03 17:39:40Ma gasesc in aceasi situatie: locuim cu soacra-mea care l-a crescut pe sotul meu singura, este singurul ei copil si sunt excesiv de atasat unul de celalalt. Uneori, cand se discuta proiecte de viitor, vacante, etc, as putea la fel de bine sa nici nu fiu de fata, asa de putin ii intereseaza parerea mea. Inchipuiti-va ca anul trecut, discutau impreuna concediul meu si al sotului...la parintii mei...cat o sa stam, unde mancam, si asa mai departe, deci in halul asta sunt de neimportanta.

Am citit pe aici si am vazut ca unele invinuiesc soacrele, altele baietii, ca sunt atasati de ele. Parerea mea este ca vina este in felul in care romancele, mai ales cele din generatia veche, inteleg sa isi creasca baietii: protejandu-i in mod excesiv, nelasandu-i sa spele nici macar un pahar, tinandu-i langa ele, etc. Soacra-mea nu l-a lasat pe al meu nici la facultate sa plece in alt oras, si cand ne-am cunoscut, nici nu iesea seara fara sa ii ceara voie...la 27 de ani...

Pe de alta parte, prietena mea este maritata cu un finlandez. Acolo, statul ajuta mult tinerii sa isi inceapa traiul pe cont propriu, contribuind la plata chiriei sau a ratei. Finandezul cu pricina statea singur de la 21 de ani, isi gatea singur, isi spala, calca, etc singur. E si o alta cultura, mama lui nu e deloc posesiva, sau excesiv de atasata de el, desi si ea e vaduva. Nu e de mirare deci ca finlandezul si-a facut bagajele si s-a mutat el aici, lasandu-si mama acolo. La ei e ceva normal. Oare sotul meu ar fi putut face la fel?? Ha, ha!

Eu sper doar sa ne mutam singuri cat mai repede, caci daca sotul meu nu se hotaraste curand, cred ca si eu voi da bir cu fugitii, mai ales ca soacra-mea va iesi la pensie in curand, si eu lucrez de acasa asa ca...o voi vedea mai des decat pe el...brrr.

Poate rezolvati problema ,astfel incat sa nu va afecteze viata de familie!!!Din ceea ce ai tastat in commentul tau,nu vad claritate in relatia voastra,dar tu traiesti acea viata,nu eu!!!!!
kudika_15804
Postat pe 3 Februarie 2013 18:01

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Capricorn & Capricorn....Se poate realiza o casatori buna ??? 44 De la: ctwmn 18 Iulie 2009 10:34
Agentii matrimoniale 3 De la: rebecca123 25 Septembrie 2014 13:36
nu am idee ce sa fac :D 18 De la: lilu_67 31 Iulie 2011 11:37
casatorie tam nesam 24 De la: _diana_ 1 Iunie 2009 11:44
Eu si iubitul meu 44 De la: doareaa 9 Septembrie 2013 06:38