Asa-i ca minciunelele sunt nespus de gustoase? Sunt sigura ca multi imi impartasesc preferinta pentru minciunele, motiv pentru care le sugerez sa incerce aceasta reteta data viitoare cand le este pofta de ceva dulce si cat se poate de bun! Aceste gogosi au nenumarate denumiri sub care sunt cunoscute in functie de zona in care ne aflam. Dar care este principiul care caracterieaza acest preparat? Se face repede, se mananca repede. Aminteste-ti de acest lucru data viitoare cand le gatesti, in cazul in care vrei sa iti mai ramana minciunele si pentru ziua urmatoare.

Ingrediente minciunele

  • 550 g faina
  • 1 esenta de rom sau de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 3 oua
  • 300 ml lapte batut
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • zeama de lamaie
  • sare
  • ulei
  • zahar pudra

Minciunele

Foto interior si prima pagina: Mancare, Shutterstock

Mod de preparare minciunele

Mai intai trebuie sa pui intr-un bol mai mare zaharul, o jumatate de lingurita de sare si ouale. Amesteci compozitia pana cand zaharul si sarea se dizolva, dupa care adaugi laptele batut si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Poti inlocui laptele batut si cu iaurt; important este sa il adaugi treptat in timp ce amesteci. Inainte de a pune faina, adauga si esenta de vanilie.

Urmeaza sa framanti bine aluatul folosind mainile dupa ce ai adaugat faina cate putin, in ploaie. Intinzi aluatul cu sucitorul pana cand obtii o foaie de aluat mai groasa. In continuare decupezi cu un cutit bucati de aluat in forma de romburi, le tai la mijloc iar prin aceasta taietura treci colturile si le rasucesti astfel incat sa obtii minciunelele.

La sfarsit prajesti minciunelele intr-o oala cu ulei mult care sa le acopere. Dupa ce au crescut in volum si au capatat o nuanta aurie, le poti scoate cu ajutorul unei linguri cu gauri. Le pui mai apoi pe un prosop de bucatarie pentru ca excesul de ulei sa fie absorbit si le pudrezi cu zahar.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Minciunele: desertul din bucataria bunicii.