Conform traditiei, de pe masa de Paste nu trebuie sa lipseasca preparatele specifice, precum ouale rosii, drobul si friptura de miel. La capitolul desert, varietatea este insa mult mai larga si cozonacul si pasca pot fi acum completate de torturi si prajituri diverse. O optiune usor si rapid de preparat sunt cupcakes-urile. Ornate cu inimioarele colorate de zahar, aceste prajituri vor face fara indoiala deliciul invitatilor.

Durata pregatire: 20 minute
Durata coacere: 20 minute

Ingrediente

  • 200g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita sare
  • 110g unt lasat la temperatura camerei
  • 100g zahar Margaritar
  • 2 oua
  • 120ml lapte
  • Pentru ornarea cupcakes-urilor: Inimioare colorate de zahar Margaritar

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 170 grade C. Daca aveti forme pentru briose, treaba este ca si facuta! Se asaza in forme cupele de hartie. Pentru un strop de creativitate, se poate opta pentru forme din hartie colorata.

Se amesteca untul cu zaharul cu ajutorul mixerului. Se adauga apoi pe rand ouale si se omogenizeaza cu mixerul pana cand compozitia capata o textura spumoasa. Se adauga apoi faina, amestecata in prealabil cu praful de copt si putina sare, si laptele. Se mixeaza compozitia pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se pune compozitia in formele de briose si se baga apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Odata scoase din cuptor, briosele se lasa sa se raceasca, dupa care pot fi decorate dupa bunul plac. Noi recomandam inimioarele colorate de zahar Margaritar pentru ornare. Nuantele de roz si albastru vor aduce zambetul pe buzele tuturor.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:
Facebook Google Twitter

Aboneaza-te la Kudika sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cupcakes pentru masa de Paste.