Dintre toate grupurile de alimente analizate, cercetatorii de la Harvard au descoperit ca verdeata (spanacul, salata verde, kale) au fost asociate cu cel mai mare grad de protectie impotriva bolilor cronice. Mai exact, o portie pe zi reduce cu 20% riscul de infarct si accident vascular cerebral, scrie doctorulzilei.ro.

Spanacul este un adevarat depozit natural de vitamine si minerale. Contine saruri minerale – sulf, mangan, cupru, zinc, iod, fier, magneziu, fosfor, calciu, sodiu, potasiu, vitamine (A, B1, B2, B12, PP, C), acid folic, lipide, glucide, aminoacizi.

Interesant in cazul spanacului este ca, desi nu contine atat de mult fier cum se credea in trecut, fiind devansat de alte legume, totusi contine o substanta numita saponina, ce are proprietatea de a ajuta organismul sa asimileze bine fierul.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Alena Haurylik, Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: