Soarele ne binedispune si, in acelasi timp, ne ajuta organismele sa produca vitamina D. Vitamina D ce poate fi obtinuta si din surse alimentare (peste gras, galbenus de ou, lactate integrale) ne intareste oasele si dintii, dar de asemenea ne ajuta organismul sa absoarba si sa utilizeze calciul si fosforul de care avem nevoie.

Daniel Plaiasu, specialist MAGGI in nutritie, ne incurajeaza sa folosim cremele de protectie solara si palariile si ne propune cateva activitati in aer liber cu prietenii si familia in aceasta vara, pentru momentele cand nu plecam la mare:

1) Picnicul

Picnicul e o modalitate grozava de a profita de vremea de vara. Luati cu voi gustari echilibrate si racoritoare precum fructe si legume de sezon si o patura intr-un cos sau un rucsac si indreptati-va spre parc.

Foto: Shutterstock

2) Barul de salate

Invitati-va prietenii la voi si rugati-i sa aduca ingrediente de salata. Incercati arome exotice precum: anghinare, rosii uscate la soare, avocado, fructe de padure, nuci, etc. Puneti ingredientele pe masa, in stil bufet suedez, si preparati-va singuri salate personalizate, apetisante alaturi de prieteni.

3) Gradinaritul

Mici sau mari, gradinile arata mereu mai bine dupa o reamenajare. Nu aveti o gradina? De ce nu va sprijiniti prietenii care au? E un moment perfect sa ii ajutati sa scape de vechile culturi si sa plantati ceva nou.

Recomandarile noastre sunt hortensiile si crinii pentru vara aceasta. De asemenea, puteti sa va alaturati celor care au adoptat deja trendul grow-it-yourself si sa cultivati condimente, legume in propria gradina sau pe balconul apartamentului. Veti trai un sentiment de implinire cand veti prepara mancaruri cu ingredientele crescute chiar de voi!

Foto: Shutterstock

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: