Setari Cookie-uri

30 de Greseli capitale in dieta

Si tu ai aceste obiceiuri nesanatoase!

21. Cazi in ispita

Dieta presupune mult efort si vointa, de aceea uneori vei cadea in ispita unei prajituri sau a unei pungi de chipsuri. Dar daca ai mancat un ecler, nu il incepe si pe al doilea.

Chiar daca iti trece prin cap ca regimul tau e compromis, atunci cand iti ingadui sa nu rezisti tentatiei o data, sigur o vei face si a doua oara.

Te vei simti din ce in ce mai vinovata si mai frustrata iar pasii tai se vor indrepta sigur din nou catre frigider.

22. Prea multa mancare de dieta

Oamenii care sunt la dieta pot fi recunoscuti de la distanta in supermarketuri. Cauta tot ce are inscriptionat “fara grasime” sau “fara calorii”. Uneori, nu functioneaza pentru ei asa cum se asteapta.

Dupa o masa “de regim”, unii se simt inca flamanzi sau nesatisfacuti. Este un scenari periculos deoarece poate aparea o nevoie persitenta de a rontai ceva mai consistent.

Citește și:

De aceea, dupa marul sanatos poate urma un desert plin de zahar pentru a-si satisfice pofta de dulce.


23. O calorie, doua calorii…

Regula de functionare a dietelor este ca trebuie sa asimilezi mai putine calorii decat are nevoie organismul tau pentru a-si mentine greutatea actuala. Potrivit ultimelor sondaje, doar 10 % dintre noi ne calculam corect caloriile.

Cei mai multi dinre noi le subestimam. Hai ca o punga de chipsuri nu are asa de multe calorii…si parca ar merge si ceva acidulat cu ele, nu? O data nu o fi foc!

Ba e! Orice abatere e la dieta se va simti si pe cantar si in starea de spirit. Acele 200, hai 300 de calorii in plus vor fi suficiente pentru a-ti distruge tot efortul. Nu te sabota singura!

24. De fapt, cat esti de activa?

Atunci cand ai o zi incarcata si alergi prin oras pentru cumparaturi sau facturi, ti se pare ca esti la fel de obosita ca si cum ai fi tras la sala. De fapt, atunci cand alergi printre rafturile magazinelor sau cari pungi peste pungi, arzi maxim 300 de calorii.

Citește și:

Activitatea intensa de scurta durata arde mai multe calorii decat o zi intreaga de shopping. O plimbare lejera de o ora arde 100 de calorii. Daca maresti insa pasul la fiecare 5-10 minute si alternezi timp de o ora, vei arde cu 36% mai multe calorii.


25. Mancare aproape sanatoasa

Te uiti cu jind la partenerul tau care poate infuleca la micul dejun o farfurie de clatite, sunca si cascaval sau o mare omleta “cu de toate”.

Crezi ca farfuria ta cu fulgi de ovaz, nuci si banana e mai sanatoasa? Poate fi mai nutritiva dar cu siguranta aportul de calorii e apropiat, daca nu cumva mai mare.

100 de grame de fulgi de ovaz au intre 300 si 400 de calorii, 100 de grame de nuci au 655 calorii iar o banana de 170 de grame are peste 100 de calorii.

Incearca fructe si legume care au un aport mare de fibre dar unul mic de calorii.
De exemplu, inlocuieste cartofii ( 120 calorii/ 100 gr) cu vinete (23 calorii/ 100 gr) sau spanac (23 calorii/100 gr)

Citește și:


Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.