Setari Cookie-uri

30 de Greseli capitale in dieta

Si tu ai aceste obiceiuri nesanatoase!

Ai inceput o noua dieta dar cu toata stradania ta, cantarul se incapataneaza sa-ti afiseze aceeasi greutate de fiecare data cand te urci pe el. Esti sigura ca respecti toate regulile unui regim? Vezi aici regimul sub 1000 de calorii.

Iata care sunt cele mai des intalnite greseli pe care le facem atunci cand tinem o dieta.

1. Dieta-viteza

Nu exista asa ceva! Daca acestea ar functiona, am trai toate intr-o lume perfecta in care am fi mereu sanatoase si in forma.

In primul rand, o astfel de dieta prin infometare duce la pierderea tesutului muscular. Prin urmare, chiar daca numarul de la haine scade, poti avea inca straturi inestetice de grasime.

A doua problema este mai grava. Regimurile iti incetinesc metabolismul. Cu cat te infometezi mai tare, cu atat iti incetinesti mai mult metabolismul.

Cand vei pune capat regimului, o sa castigi toata greutatea pierduta si inca ceva pe deasupra sub forma de grasime.

Citește și:

2. Sari peste micul-dejun.

Stiu ca te grabesti dar masa de dimineata este cea mai importanta parte a dietei. Dar stii de ce? Atunci cand te trezesti din somn, corpul tau este nealimentat de 8 ore.

Daca nu ii oferi nutrienti, va incepe sa consume din masa musculara. Practic, distrugi capacitatea organismului tau de ardere a caloriilor.

Studiile arata ca oamenii care isi incep ziua cu un mic dejun, sunt mai putin tentati sa manance nesanatos pe parcursul zilei.


3. Pilule minune

Alta poveste de adormit gurmanzii! Din toate marcile de pastile prezente pe piata, sunt foarte putine care functioneaza intr-adevar si de cele mai multe ori, din pura intamplare.

Singurele care “slabesc” sanatos folosind pastile sunt fetele de pe panourile publicitare iar pilula lor se numeste Photoshop!

O abordare naturala a pierderii in greutate este cea mai buna metoda si singura care functioneaza pe termen lung.

Citește și:

sursa foto: shutterstock.com

4. Atentie la cantar!

Cele mai multe dintre noi sunt mai atente la cantar decat la propria imagine in oglinda. Daca pierzi 3 kilograme de grasime dar castigi 3 kilograme in masa musculara, acul cantarului va ramane nemiscat desi tu esti mai supla si deja te simti mai bine.

5. Manaci prea putin

Trei mese pe zi sunt un “standard” minim. Pentru o dieta echilibrata, ele trebuie completate si cu doua gustari usoare si sanatoase.

Vizionare placuta


Kudika
5 Februarie 2013
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.