Dieta de primavara

Dieta de primavara
Kudika
14 Martie 2013

Nu iti face grija pentru kilogramele in plus: primavara este de partea ta.

Cu siguranta stii deja ca, daca te-ai decis sa urmezi o dieta, trebuie sa renunti la orice mancare ce presupune prajire, la alimentele bogate in grasimi nocive, la produsele alimentare ce contin faina alba sau orez alb. Evita pe cat posibil dulciurile, indulcitorii si zaharul si inlocuieste-le cu miere. Poti folosi, in schimb, foarte multe condimente. De asemenea, este important sa consumi cat mai putina sare, dar cat mai multa apa si ceaiuri.

Sursa foto: Shutterstock.com

Pentru ca incepe primavara, incep sa apara si fructele si legumele proaspete, bogate in fibre si in vitamine. Conform site-ului Shape.com, unul dintre cele mai recomandate fructe este grefa: este o sursa bogata de vitamina A si vitamina C si potasiu si iti imbunatateste metabolismul. De asemenea, trebuie sa stii ca piersicile contin 60% din necesarul zilnic de vitamina A.

Trecand la treburi mai practice, iti voi propune meniul pentru o saptamana de dieta. Poti inlocui unele ingrediente din urmatorul plan alimentar cu unele cu proprietati asemanatoare.

Luni

Micul dejun: un ou fiert, o felie de paine prajita (integrala sau graham), 0,2 l de lapte semidegresat.

Pranz: orez fiert cu legume inabusite (brocoli, morcov, ardei, telina, mazare, rosii).

Cina: un cartof copt de dimensiuni potrivite, cu o lingura de branza de vaci degresata si salata (praz, ridichi, salata, castraveti, spanac, telina, sfecla, andive).

Gustarea dintre mese poate fi alcatuita din un mar sau dintr-un iaurt dietetic.

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:


Setari Cookie-uri