Tenul perfect, ca de portelan, a fost inca din cele mai vechi timpuri visul tuturor femeilor! Mastile pentru ten,scruburile naturale si alte tratamente pentru ingrijirea tenului se practicau cu mult inaintea crestinismului. De exemplu, egiptencele isi faceau masti cu argila pentru curatarea si calmarea tenului. In zilele noastre, cercetarile in domeniul frumusetii si sanatatii pielii au avansat, oferta de produse pentru ingrijirea tenului cu probleme fiind foarte vasta. Este important insa, sa ne cunoastem tenul si problemele acestuia, astfel incat sa folosim o ingrijire adecvata.

Ce inseamana, de fapt, ten cu probleme? “Ten cu probleme este denumirea generica a tenului cu tendinta acneica, care prezinta in general 6 semne. Acestea apar la pubertate in majoritatea cazurilor si in unele cazuri pot persista si la maturitate. Conform Medicului Dermatolog Iuliana Marcu “Principalele semnele ale tenului cu tendinta acneica sunt: imperfectiunile inflamatorii si retentionale, excesul de sebum, porii dilatati, cicatricile post-acnee, roseata si relieful neuniform”.

1.Imperfectiunile sunt afectiuni cutanate complexe, caracterizate prin inflamatii ale pielii, insotite de secretia exagerata a glandelor sebacee.Exista 3 factori responsabili de aparitia lor: excesul de sebum, dereglarea procesului de descuamare a pielii, proliferarea bacteriana. Imperfectiunile se impart in 2 categorii:cosuri si inflamatii dureroase (leziuni inflamatorii) si puncte albe si negre (leziuni retentionale).

STIAI CA: punctele negre au aceasta culoare datorita melaninei si nu a prafului sau impurtiatilor puse pe ten.

2. Pori dilatati- Porii reprezinta orificiile de deschidere la suprafata pielii a foliculilor pilo-sebacei, a glandelor sebacee si a celor sudoripare. In conditiile unui sebum secretat in exces (tenul gras), ductele glandelor sebacee se dilata,creand aspectul de pori dilatati. DE RETINUT: Marimea porilor este conditionata genetic adica, daca cineva apropiat din familia ta a avut pori dilatati, exista mari sanse sa ai si tu.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: