Setari Cookie-uri

Dieta fara gluten: minune sau dezastru?

Tot ce trebuie sa stii despre dieta fara gluten

Sosuri, surimi sau paine nedospita – In cele mai multe restaurante, faina se adauga frecvent in sosuri pentru a le ingrosa iar pasta de peste contine agenti de omogenizare derivati din cereale.

Paste, mezeluri sau sosuri de salata din comert – carnea procesata pentru obtinerea mezelurilor poate avea condimente derivate din cereale. Uneori, aceasta este amestecata cu paine pentru a se umfla mai mult. Dressingurile din comert sunt preparate cu agenti de ingrosare care au gluten.

Sosul de soia, orez sau chipsuri – in mod normal, sosul este obtinut din boabe fermentate de soia si de grau. Orezul fiert in casa nu este la fel de nociv ce cel comandat de la restaurante insa consumul acestuia nu este recomandat indiferent de forma sau provenienta.

Carnea la rotisor din comert, supa la plic, legumele cu sos din comert – carnea preparata la rotisor are condimente care printre altele, contin derivate de cereale iar supa la plic poate avea agenti de ingrosare cu gluten. In mod normal, legumele sunt indicate insa doar daca nu sunt preparate cu sosuri.

Citește și:

Alimente permise

Nuci si seminte nepreparate termic
Oua proaspete
Carne proaspata preparata la gratar, la cuptor sau fiarta, fara crusta de pesmet
Fructe si legume
Produse lactate si branzeturi

Cereale si surse de amidon permise

Stir
Arorut
Mei
Sorg
Seminte de chia
Faina de migdale
Igname

Cine poate tine dieta fara gluten?

Asa cum am spus, aceasta este indicata in primul rand persoanelor alergice sau intolerante la aceasta proteina. Altfel, ea nu este contraindicata nici celorlalti oameni. Conditia esentiala este insa ca alimentatia sa fie diversificata si sa includa zilnic fructe si legume proaspete.

Mancarea procesata trebuie evitata cat de mult posibil. Un truc sigur pentru scaderea in greutate este consumul celor 2 litri de apa recomandati zilnic pentru ca in aceasta maniera, metabolismul nostru va avea arderi mai rapide.

Citește și:

foto prima pagina shutterstock femeie la cumparaturi

Vizionare placuta


Kudika
2 Iunie 2014
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.