Setari Cookie-uri

Pregateste-ti corpul pentru vara!

Vara ne bate la usa. Majoritatea visam la zilele toride de iulie, in care lenevim pe un sezlon, cu un cocktail in mana si respiram briza marii. Hainele groase, jeansii lungi, trench-urile, puloverele pufoase vor fi doar o amintire. Garderoba se va umple de culoare, rochitele din materiale subtiri, tricourile si topurile vor sta frumos aranjate, pregatite pentru a fi purtate.

a) Stai dreapta, tinand picioarele apropiate. In timp ce sari coarda, indeparteaza usor picioarele, apoi revino in pozitia initiala.

b) Tine picioarele usor departate si sari coarda, ridicand usor genunchiul drept in fata, indoind genunchiul. Revino la pozitia initiala, apoi schimba piciorul;

c) Tine picioarele usor departate si sari coarda, ducand piciorul drept catre posterior (genunchiul trebuie sa fie indoit). Revino la pozitia initiala, apoi schimba piciorul.

3. Detoxifierea organismului

Dupa o iarna lunga si grea, este timpul sa iti cureti corpul. Incearca sa renunti pentru minim o saptamana la carnea grasa. In aceasta perioada este necesar sa respecti un regim bazat strict pe legume crude, fructe si lichide.

Scoate din alimentatia ta produsele fast food, toate alimentele prajite, sosurile, conservele, produsele afumate, painea, pastele si dulciurile.

Consuma multe fructe si legume crude sau fierte, cereale integrale, nuci, ceai verde, carne la gratar sau fiarta, sucuri naturale (realizate in casa) sau infuzii de plante.

4. Hidratarea corpului

Daca esti adepta solarului, renunta la aceasta metoda si foloseste, mai degraba, produse autobronzante. Solarul are numeroase efecte nocive asupra trupului tau: scade imunitatea, modifica ADN-ul celular, favorizeaza cancerul de piele si aparitia ridurilor. Invata sa fii naturala si sa te simti bine in pielea ta.

In fiecare saptamana exfoliaza-ti pielea cu ajutorul unui gel cu particule abrazive. Daca preferi produsele home made, incearca sa aplici in timpul dusului un exfoliant realizat din 2 linguri de malai, 3 linguri de sare de mare si o lingurita de ulei de masline. Aplica pe intreaga suprafata a corpului, masand usor pielea, lasa sa actioneze cinci minute, apoi clateste cu apa.

Dupa dus foloseste o crema hidratanta, care sa ofere pielii tale catifelare si prospetime.

Sfat: exfoliantul completeaza crema hidratanta, de aceea conteaza foarte mult ca, pentru a avea o piele frumoasa si sanatoasa, sa aplici crema hidratanta de fiecare data dupa ce folosesti exfoliantul.

Un articol de Amelia Ciurica

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 Mai 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.