Setari Cookie-uri

Valeriu Popa despre remodelare si frumusete

Valeriu Popa, Technogym Master Trainer, ne-a acordat un interviu despre fitness si modalitatile de a ne mentine in forma. Am aflat si secretul in lupta cu programul zilnic incarcat. Citeste tot ce vrei sa stii despre incalzire si exercitiile eficiente in a elimina celulita.

Chiar daca programul fiecaruia este incarcat, consider ca privind spre viitor fiecare trebuie sa se gandeasca la repercusiunile pe care un stil de viata nesanatos le are asupra corpului.

Asadar, cu un program structurat de exercitii insotite de alimentatia potrivita fiecare din noi poate obtine o viata echilibrata si un surplus de energie.

6. Care sunt cele mai eficiente exercitii pe care le recomanzi cuiva care nu face mult sport, dar vrea sa se mentina in forma?

In cazul de fata, primul recomandat este antrenamentul cardio. Asadar, o persoana care nu face mult sport, dar totusi este in forma, lucru destul de rar, dar posibil, ar trebui ca in fiecare saptamana sa faca cel putin un antrenament cardio (alergare la banda, bicicleta, eliptic – minim 20 min; intensitate moderata) si unul de tonifiere, recomand antrenamentul in sistem circuit astfel incat sa putem lucra cat mai multe grupe musculare.

7. Multe persoane sar peste incalzire, iar asta le face vulnerabile la accidentari – ce sfaturi le-ai da in legatura cu exercitiile de incalzire?

Incalzirea este intotdeauna necesara, as spune chiar obligatorie, pentru ca ajuta la executarea cat mai corecta a exercitiilor, dar in primul rand pentru a evita accidentarile. Practic, printr-o simpla sesiune de rotiri ale bratelor spre inainte si inapoi, rotiri de bazin, indoiri, aplecari ale trunchiului, fandari si genuflexiuni, crestem temperatura corporala, creste circulatia sangvina, se asigura astfel o mai buna oxigenare a celulelor si muschii sunt pregatiti pentru miscare si efort sistemetic. Tipurile de exercitii folosite la incalzire difera in functie de tipul de antrenament pe care urmeaza sa-l efectuam.

8. In aceasta perioada toate femeile isi fac griji din cauza celulitei – din experienta ta la sala de sport, care e cel mai bun exercitiu fizic pentru eliminarea celulitei?

Pentru eliminarea sau reducerea celulitei nu putem vorbi de un exercitiu fizic anume. Sunt necesare insa combinarea a doua tipuri de antrenament – antrenamentul cardio si antrenamentul fitness cu greutati. Numai impreuna dau cele mai bune rezultate. Asemenea unei retete eliberate pentru o anumita afectiune, ele se vor aplica cu un anumit dozaj, respectiv antrenamentul cardio de minim 3 ori pe saptamana cel putin 20 de minute si antrenamentul fitness cu greutati de 2 ori pe saptamana. Bineinteles insa, antrenamentele sunt structurate in functie de particularitatile fiecaruia, lucru mult mai complicat care nu poate fi detaliat in cateva randuri.
Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2011
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.