Cu ajutorul dnei Dr Viviana Iordache, Medic Dermatolog am reusit sa obtinem raspunsul la toate aceste intrebari. Va invit sa cititi materialul de mai jos:

Pe cat iubim parul de pe cap, tot pe atat il uram pe cel de pe fata si corp. Din pacate, acelasi tip de hormon care accelereaza pierderea parului de pe cap determina si cresterea parului pe corp sau chiar aparitia lui pe noi zone. Ceara fierbinte, ata, lumanari, brice, lame, pensete electrice, cautere, lasere, totul, pentru distrugerea, fie si temporara a parului de pe fata si corp.

Pe corpul omului exista 2 tipuri de foliculi pilosi (radacina firului de par):

1. Cei care raspund predominant programului genetic. Suntem mai mult sau mai putin parosi, avem fire mai groase sau mai subtiri, mai blonde sau mai brune "din neam". Zonele "genetice" sunt picioarele, bratele, inghinalul, partial axila. In aceste zone parul apare in copilarie sau pubertate se indeseste pana pe la 35 de ani si poate sa fie epilat cu succes prin metode definitive, uneori chiar definitiv.

2. Cei care raspund predominant stimulului hormonal. Pe zonele respective nu exista fir terminal in mod normal, cel mult un puf. Zonele hormonale difera intre barbati si femei si reprezinta un caracter sexual important. Femeia cu barba si barbatul spin au fost considerati mereu ciudatenii. Zonele hormonale la femeie sunt: fata - mai ales mustata si barba-, gatul, decolteul, pieptul, linia alba, partial axila. In aceste zone parul apare in urma unor interferente hormonale ca : pubertate dificila, ovare polichistice, sarcini, contraceptive, boli tiroida sau alte afectiuni hormonale, hormoni etc. Se epileaza definitiv dificil, dupa analize care sa ne ajute sa vedem cat de importanta este cauza. Epilarea definitiva este definitiva pe firele care exista active in momentul tratamentului ca doar este o distrugere fizica. Problema apare cand stimulul persista pentru ca pe 1 cm de piele sunt sute de foliculi care se pot activa sa dea fire. Zonele respective se epileaza corect cu laser pentru ca alte metode vor irita si stimula mai rau zona si riscam fire incarnate, pe sub piele etc

Pentru epilarea definitiva protocolul este :

1. Consultul dermatologic. Medicul va hotari daca pacienta are boli care sa contraindice epilarea, va cere analizele hormonale daca este cazul,va stabili perioada intre sedinte. In cazul in care pacienta prezinta alunite medicul va hotari daca trebuie sau nu ocolite si la ce distanta. Standard mustata si barba se accepta la 3 saptamani pentru a nu smulge pacienta firele acasa; inghinalul, picioarele, bratele - 6 saptamani si pieptul 2 luni.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: