Kudika
16 Martie 2017

Daca iti plac fructele si dulcele, in general, s-ar putea sa iti surada ideea de dieta frugivora. Dar, dupa ce te apuci de ea, s-ar putea sa intelegi ca e foarte stricta si ca organismul nu e neaparat pregatit pentru asta.

Dieta frugivora nu e o dieta de slabit sau de detoxifiere, e mai degraba un stil de viata. Asa cum spune si denumirea, dieta frugivora presupune sa nu mananci altceva in afara de fructe. O mica parte din alimentatie poate consta in nuci si seminte.

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Cei care adopta dieta frugivora isi stabilesc singuri procentul dintre fructe, pe de o parte, si nuci si seminte, pe de alta parte. Dar, potrivit Independent.co.uk, regula generala este de 75% fructe crude si 25% nuci si seminte crude. Dieta frugivora e o ramura a dietei raw vegane.

Unul dintre cei mai cunoscuti oameni care au incercat dieta frugivora a fost Steve Jobs, CEO al companiei Apple. Dar cand actorul Ashton Kutcher a incercat aceasta dieta pentru o luna, inainte sa joace rolul lui Jobs intr-un film biografic, a ajuns la spital.

Rachel Hosie, editor la Independent.co.uk, s-a gandit sa incerce vreme de o saptamana dieta frugivora. De ce nu mai mult? Pentru ca, marturiseste ea, ii plac prea mult prajiturile si pizza. O saptamana parea putin si usor, dar s-a inselat.

Cum arata trei zile de dieta frugivora

Ziua 1

Rachel si-a inceput prima zi din dieta frugivora cu o salata mare de fructe si un fresh de portocale. O ora mai tarziu, ii era deja foame. Asa ca a mancat o banana. Un pic mai tarziu inca ii era foame, asa ca a mancat un baton din fructe uscate si nuci.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: Luna Vandoorne, Shutterstock

Pizza cu piele de porc, aroma de fum si alte bazaconii

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: