Setari Cookie-uri

Dieta frugivora: ce se intampla daca mananci doar fructe crude

Daca iti plac fructele si dulcele, in general, s-ar putea sa iti surada ideea de dieta frugivora. Dar, dupa ce te apuci de ea, s-ar putea sa intelegi ca e foarte stricta si ca organismul nu e neaparat pregatit pentru asta.

Dieta frugivora nu e o dieta de slabit sau de detoxifiere, e mai degraba un stil de viata. Asa cum spune si denumirea, dieta frugivora presupune sa nu mananci altceva in afara de fructe. O mica parte din alimentatie poate consta in nuci si seminte.

Cei care adopta dieta frugivora isi stabilesc singuri procentul dintre fructe, pe de o parte, si nuci si seminte, pe de alta parte. Dar, potrivit Independent.co.uk, regula generala este de 75% fructe crude si 25% nuci si seminte crude. Dieta frugivora e o ramura a dietei raw vegane.

Unul dintre cei mai cunoscuti oameni care au incercat dieta frugivora a fost Steve Jobs, CEO al companiei Apple. Dar cand actorul Ashton Kutcher a incercat aceasta dieta pentru o luna, inainte sa joace rolul lui Jobs intr-un film biografic, a ajuns la spital.

Rachel Hosie, editor la Independent.co.uk, s-a gandit sa incerce vreme de o saptamana dieta frugivora. De ce nu mai mult? Pentru ca, marturiseste ea, ii plac prea mult prajiturile si pizza. O saptamana parea putin si usor, dar s-a inselat.

Citește și:

Cum arata trei zile de dieta frugivora

Ziua 1

Rachel si-a inceput prima zi din dieta frugivora cu o salata mare de fructe si un fresh de portocale. O ora mai tarziu, ii era deja foame. Asa ca a mancat o banana. Un pic mai tarziu inca ii era foame, asa ca a mancat un baton din fructe uscate si nuci.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: Luna Vandoorne, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Martie 2017
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.