Setari Cookie-uri

Cum sa scapi de stres si sa iti calmezi sufletul agitat in doar doua minute?

Exista o minciuna foarte mare pe care ne-o spunem atunci cand suntem stresati. Marea minciuna este ca nu avem control asupra raspunsului nostru la stres. De fapt, noi suntem cei care ne mintim cu privire la acest lucru. Avem... si avem foarte mult control.

3. Respira constient

Concentreaza-ti intreaga atentie asupra corpului. Respira profund si constient, lasa ca aerul sa treaca prin gura, incet si calm, creand un val de relaxare care continua catre piept si pluteste prin tot corpul tau.

4. Priveste in jur

Pe masura ce te reintegrezi cu mediul din jurul tau, scaneaza scena pe care o vezi. Analizeaza cu atentie gandurile care incearca sa isi fac loc in cap si observa-le cu o atitudine curioasa.

Cum te simti?

S-ar putea sa te simti mai conectata la simturile tale, distantata de gandurile anterioare si legata de momentul prezent. Cel mai important, vei recunoaste ca radacina disconfortului tau are mare legatura cu gandurile tale.

De ce functioneaza aceasta tehnica?

Stresul este o tensiune mentala sau fizica, care se manifesta in momentul in care relatia cu gandurile tale este procesata in graba.

Citește și:

Cand suntem trasi de o situatie grea, emotiile si trupurile noastre reactioneaza ca si cand pericolul sau durerea din gand sunt reale, imediate si trebuie rezolvate acum. De aceea simtim disconfort chiar si atunci cand cineva ne aminteste de o situatie stresanta pe care incercam sa o uitam.

Reconectarea cu prezentul ne aduce aminte ca aici si acum este momentul care conteaza cu adevarat. Concentrarea atentiei asupra mainilor este o practica ayurvedica veche, care ajuta la linistirea sufletului si la asigurarea stabilitatii linistii in corpul fizic.

foto interior si prima pagina: photoagent, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.