Setari Cookie-uri

Cum să îți antrenezi creierul să nu își mai facă atâtea griji

Grija este un rău inutil când vine vorba de sănătatea ta mentală.

Mulți psihologi sunt de părere că această stare este doar un obicei prost de care poți scăpa cu puțină practică. Alții consideră că îngrijorarea servește un scop important creierului - ne ajută să învățăm din experiențele trecute și să ne pregătim pentru unele noi.

Fie că este bună sau rea, grija ne ocupă o perioadă importantă de timp deoarece ne determină să ne concentrăm asupra unui viitor pe care nu îl putem controla.

Iată câteva modalități importante prin care îți poți antrena creierul astfel încât să nu își mai facă atâtea griji:

1. Începe să ții un jurnal

Această tehnică este una recomandată de foarte mulți psihologi. Dacă creierul te ține trează noaptea făcându-te să te gândești la diverse lucruri, ridică-te din pat, aprinde veioză, ia-ți agenda și un pix și notează tot ce simți, toate gândurile pe care le ai. Această acțiune îi permite creierului să se elibereze de tot ce gândește și, implicit, sufletului să se liniștească.

Citește și:

Un alt motiv pentru care ar trebui să ai un jurnal pentru gândurile tale - îi spui creierului că este momentul să facă ceva în această privință; îl pui în alertă să nu își facă doar griji pentru că nu ajută la nimic, ci să caute soluții pentru rezolvarea acestei probleme care există.

2. Învață să meditezi

Meditația te poate ajuta să îți antrenezi creierul să nu își mai facă griji. Deși mulți oameni spun că nu au timp să mediteze, specialiștii spun că până și câteva minute (chiar și 30 de secunde) în care îți ții ochii închiși și încerci să te liniștești și să îți eliberezi mintea de toate gândurile au beneficii majore asupra stării de spirit.

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.