Setari Cookie-uri

Cum să îți antrenezi creierul să nu își mai facă atâtea griji

Grija este un rău inutil când vine vorba de sănătatea ta mentală.

Ia-ți câteva minute în fiecare zi și încearcă să te concentrezi asupra lucrurilor pe care le poți controla - asupra respirației tale, asupra posturii tale, asupra modului în care îți simți corpul. Gândurile pot veni la tine, însă tu alegi să le lași să plece - sunt trecătoare, ca orice altceva în această viață.

3. Nu uita de exercițiile fizice

Grija este modul prin care creierul învață să supraviețuiască. În cazul în care un câine te aleargă, simți instantaneu o stare de agitație, adrenalină; acest răspuns de teamă este același lucru care se întâmplă cu corpul tău atunci când îți faci griji, numai că totul se întâmplă la un nivel mult mai mic și pe o perioadă mult mai lungă de timp.

Citește și:

Exercițiile fizice oferă organismului un motiv secundar pentru ritmul cardiac rapid pe care corpul îl simte atunci când se îngrijorează; de asemenea, acestea ajută la scăderea tensiunii arteriale, un alt simptom fizic al stresului.

În cazul în care te simți stresată și agitată, ieși la o plimbare de 10-15 minute. În această perioadă încearcă să te bucuri de momentul prezent, să fii atentă la sunetele din jurul tău în timp ce te concentrezi pe mișcarea corpului și a respirației tale.

foto main: pixabay

Vizionare placuta


Kudika
4 August 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.