Afrodisiace. Dragoste ca în prima zi

Etimologic, termenul “afrodisiace” își are originea în mitologia greacă, de la Afrodita (Ἀφροδίτη) zeița frumuseții și a iubirii, care a ieșit din mare pe o stridie.

Articol scris de medic psihiatru Dr. Mihai Daniel Neculcea – Consilier în psihoterapie și Sexologie Medicală, centrul medical Memormed

CUM ACȚIONEAZĂ SUBSTANȚELE AFRODISIACE ?

Aceste substanțe, prin stimulare sexuală mediată de alcaloizi, hormoni sexuali și alte componente active, cresc calitatea actului initm și sporesc plăcerea (erotizarea creierului).

Le găsim în plante (semințe, rădăcini, frunze) sub formă fitoestrogenilor / fitoandrogenilor. Preparatele din organe animale și uleiuri vegetale au la baza estrogeni conjugați și estrogeno-progestative, fitohormoni, preparate androgenice. Se administrează pe cale inhalatorie, orală, injectabilă sau local cutanat / pe mucoase, fiind disponibile sub forme variate: substanțe volatile, creme, uleiuri cu feromoni (folosite în masajul erotic).

Retail jobs

LISTA CU MINUNI AFRODISIACE!

Guaraná, originară din valea Amazonului, este un tonic general, energizant, stimulent, psihoexcitant. Doză recomandată este de 0.5 – 1 g /zi (1 – 2 capsule de 500 mg). Este contraindicată la pacienții cu boli cardiovasculare,tulburări de coagulare. Nu se administrează simultan su aspirina sau cu unele diuretice, se evita la femeile care alăptează.

Semințele de cola, provenind din arborele de cola, conțîn cafeină, teobromină, având un rol energizant, antidepresiv, diuretic și afrodisiac.

Țelină, sursă de vitamine, minerale și aminoacizi, este celebra încă din timpul Imperiului Român pentru rolul benefic în impotența, neurastenie, demineralizare osoasă.

Rădăcina de ginseng este benefică în sindromul anemic, disfuncția erectilă, îmbunătățirea spermatogenezei și creșterea fertilității, crește dorința sexuală și durata actului intim.

Ceaiul negru și verde are un efect psihoexcitant, conțînând vitamine (B2, C, P, acid pantotenic), săruri minerale, cu rol benefic în disfuncții sexuale și digestive.

Usturoiul conține vitamine și minerale, crește imunitatea și e un bun afrodisiac, însă este evitat din cauza mirosului dezagreabil.

Ceapă, sursă importantă de vitamine, săruri minerale și enzime, se folosește încă din antichitate pentru prevenirea îmbătrânirii a impotenței, sindromului neurastenic. Se consumă crudă sau combinată la salate, aperitive. Este utilă în tratamentul disfuncțiilor sexuale.

Curmalele sunt fructe bogate în vitamine și săruri minerale. Se consumă că atare și sunt recomandate bărbaților care suferă de impotența.

Cafeaua este bogată în minerale, vitamine, alcaloizi (cafeină), fiind un tonic nervos, cardiac, muscular, euforizant și psihoexcitant. Cea mai mare cantitate de cafeină o regăsim în cafeaua verde, procesul de prajire reduce cafeină disponibilă. Este contraindicată în boli cardiovasculare, guță.

Bulbii de ghimbir și condimentul rezultat (curry) are efect afrodisiac și benefic digestiv, fiind util mai ales la bărbații vârstnici cu difunctii erectile și libido scăzut.

Mierea de albine este bogată în minerale și vitamina B5, fiind un bun antioxidant, energizant, afrodisiac (crește dorința sexuală). Intervine în metabolismul hormonilor estrogeni și a testosteronului (starea de bine, satisfacția sexuală și atractivitatea la ambele sexe).

Ciocolată conține feniletilamina (induce o stare de bine și de visare similară endorfinelor) și precursori de serotonină, fiind euforizantă și psihoexcitanta.

Stridiile sunt bogate în zinc, necesar pentru sinteză testosteronului și spermatogeneza, susține funcția sexuală masculină dar cresc și apetitul sexual al femeilor.

Ardeiul iute conține capsaicina, substanță care stimulează terminațiile nervoase periferice și crește pulsul periferic (senzație de fierbințeala), intervine în eliberarea endorfinelor (senzația de plăcere). Similar ar acționa și alte alimente iuți / fierbinți că piperul sau usturoiul.

Nucșoară este un condiment cu efect afrodisiac, care crește fertilitatea femeilor.

Busuiocul este euforiant, crește atractivitatea sexuală și fertilitatea.

Sunt de asemenea utile: migdalele, avocado, sparanghelul, rucolla, uleiurile volatile de scorțișoară, cuișoare, ienupăr.Înainte de actul sexual se recomandă: fructe, legume, rădăcinoase, icre, peste, brânzeturi, șofran, miere de albine, țelină, scorțișoară. Se evita în acel context alimentele acre, amare, sărate sau puternic mirositoare.

Studii clinice au demonstrat eficacitatea în disfuncții sexuale la femei și în impotența a rădăcinii de macca și saffron.

Băuturile alcoolice sunt recomandate în cantități mici (vin roșu) care cresc dorința sexuală, excesul ducând la scăderea potenței și la eșec.

Cremele afrodisiace conțîn substanțe care se absorb în organism, stimulează sistemul neuro-endocrin, urogenital, cresc nivelul hormonilor sexuali, au un efect excitant, antioxidant, imunostimulator, reglează metabolismul și încetinesc chiar procesul de îmbătrânire (anti-aging).

Cremele se aplică genital (la nivelul glandului / vulvei) prin masaj ușor local. Utilizarea lor datează încă din preistorie (flori aromatice, rășini, lămâie, vin, petale de trandafir, migdale, miere, ulei de ricin, cimbru, vanilie, mentă, extracte din organe de animale, cornul de rinocer, cerb, ren). Unele substanțe excitante folosite sunt potențial periculoase, având risc de intoxicație accidentală și deces (yohimbină, cantarida, stricnină).

Aceleași ingrediente le regăsim și în parfumurile afrodisiace, substanțele volatile conținute declanșând la nivelul creierului senzații erotice. Persistența acestor arome este în medie de 8 ore, iar mirosul senzual s-a descri la mosc, ambră, patchulli, nucșoară, ylang-ylang, vanilie. Aceste substanțe erotizante se utilizează și în aromoterapie, pentru a crea o ambianța lascivă.

Așadar, avem la dispoziție remedii naturale pentru a simți dragostea că în prima zi

Featured foto by New Africa via Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2020
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri