Desfid pe oricine care indrazneste sa spuna ca nu a mintit o data macar in viata. Desfid pe oricine care spune ca nu a mintit de 10 ori in viata. De fapt, minciuna e atat de adanc inradacinta in noi incat toti mintim macar o data pe zi.

Putini suntem insa cei care o si recunoastem. Numele meu e Simona si sunt o mincinoasa de cand ma stiu. Si tare bine am facut. Mi-am scapat pielea de multe ori spunand minciuni mai mult sau mai putin nevinovate.

De la “miros a tigari pentru ca se fumeaza in baia liceului” pana la “al treilea iubitule iar cu al doilea doar o data” am turnat minciuni. Pana intr-o zi cand m-am uitat in oglinda si nu m-am recunoscut .

Barbatii care au trecut prin viata mea erau croiti pe acelasi calapod. Mai mari decat mine cu ani buni ( a se citi 10, 12, 15 ani diferente), toti rebeli neintelesi de societate, cu inclinatii (sau macar pretentii de artisti) si macinati de demoni interiori. S-a ales praful de toate relatiile mele. Cand nu minteam eu, minteau ei si daca eram sincera, adevarul pute!

Pana cand am luat hotararea sa ma indragostesc, daca va puteti imagina. Rezolutia mea de la Revelionul acelui an a fost sa traiesc o iubire sincera, dulce, romantica si nevinovata cu un flacau de varsta mea.

L-am si gasit dupa cateva luni. Un baiat tacut, retras si frumusel care parea sa aiba principii solide in viata. Parca prea solide.

Mi-am dat seama destul de tarziu ca ceea ce eu am inteles ca fiind principii si moralitate, erau de fapt prejudecati si placerea morbida de a judeca pe altii.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: