Acest text este scris de Andreea, www.femeieimplinita.com

“Misterul existentei umane, sta nu doar in a ramane in viata, ci in a gasi ceva pentru care sa traiesti.” - Fyodor Dostoyevsky – Fratii Karamazov

Foto interior si prima pagina: Shutterstock

Ni se intampla la un moment dat in viata, sa ne trezim si sa ne intrebam: “Eu de ce traiesc?” sau “Care este scopul vietii mele?”

Unii isi pun aceste intrebari mai devreme, altii mai tarziu, iar altii, poate nu si le pun niciodata.

Este lesne de inteles ca cei care nu isi pun aceste intrebari, nu vor citi niciodata acest articol, asa ca, ma voi adresa celor care au inceput sa isi puna aceste intrebari, au inceput cautarile scopului vietii lor si isi doresc foarte mult sa isi gaseasca propriile raspunsuri.

Se spune ca scopul vietii este acela de a contribui la a face o lume mai buna, la evolutia umanitatii. Cum putem face asta? Folosindu-ne de talentele si abilitatile noastre innascute.

In momentul in care intelegem care este menirea noastra pe acest Pamant, nu vom mai simti nici un moment ca viata noastra nu are sens.

Unora le poate veni usor si natural sa isi dea seama care este menirea lor in viata. Pentru altii, poate fii o cautare continua, dar fara prea mari rezultate.

Eu cred ca depinde si de motivatia pe care o are fiecare de a-si descoperi menirea. Atunci cand motivatia este mare, si energia pusa in acest proces de aflare a scopului in viata este mare, iar sansele de a-l descoperi cresc.

Eu imi aminesc ca mi-am descoperit menirea intr-un moment al vietii mele in care practic nu mai aveam nimic. Nimic din ce faceam nu ma implinea, ma despartisem de prietenul meu de atunci, nu aveam un job bun si nici bani multi, nu aveam nimic in viata mea. Aveam doar o dorinta mare de a schimba ceva, eram motivata sa fac ceva sa ies din acea stare in care eram.

Nu stiam ce trebuia sa fac, pe cine sa intreb, in ce directie sa merg… Cautam frenetic, imi puneam tot felul de intrebari.

In mijlocul acestor cautari, am gasit raspunsul. Instinctiv parca, a venit la mine, si am stiut imediat ca acesta era scopul meu… Am inteles ca menirea mea pe Pamant, era ceea de a ajuta si inspira oamenii sa isi descopere comoara lor interioara, sa evolueze si sa isi construiasca o viata implinita si fericita.

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: